اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

داغ شدن ماسفت ؟؟؟؟!!!!!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : داغ شدن ماسفت ؟؟؟؟!!!!!

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
    میشه سیگنال دو سر ترانس پالس رو هم بگیرید در اولیه اش البته اونجا راحت میشه تشخیص داد.
    اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
    پیامبر اکرم(ص):زکات علم نشر آن است.
    در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

پس مشکل دید تایم هم نداریم.
      راستی چرا الان دیوتی سایکل خیلی زیاده ؟ الان زیر بار نامی هست ؟ داغ شدن به نظرم طبیعی هست مگر اینکه باعث سوختن ماسفت بشه که در اون صورت بهتره ماسفت بهتری استفاده کنید. و یا خنک کننده های بزرگ تری به کار ببرید.

sigpic

دیدگاه

پس مشکل دید تایم هم نداریم.
        راستی چرا الان دیوتی سایکل خیلی زیاده ؟ الان زیر بار نامی هست ؟ داغ شدن به نظرم طبیعی هست مگر اینکه باعث سوختن ماسفت بشه که در اون صورت بهتره ماسفت بهتری استفاده کنید. و یا خنک کننده های بزرگ تری به کار ببرید.
        نزدیک بار نامی هست
        طبق محاسبه ای که کردم نزدیک به 1.6 وات روی سوییچ ها تلف می شه
        و یک دفعه هم بدون هیت سینک منفجر شدن با این که شاید یک سوم توان رو هم در خروجی نداشتم.
        نمی دونم شاید جنس سوییچ ها نامرغوبه !!!!

اضافه شده در تاریخ :
        کسی از دوستان نظری نداره ؟
        به نظرتون این گرم شدن طبیعیه ؟
        در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

این مورد رو گاهی بهش برخوردم. یه اینورتر سه کیلو وات هالف بریدج 250 کیلو هرتز ساخته بودم. دد تایم رو کم میکردم دماا درست میشدن. تلفات هر دو پایی میومد. ولی دد تایک رو زیاد میکردم هر دو سوییچ بیشتر داغ میشدن. خصوصا پایینی.

بعد از یک ماه تلف کردن وقت بنده و ترکیدن ده پونزده تا ای جی بی تی 17 تومنی (اخخخخ. هنوز هم بهش فکر میکنم قلبم درد میگیره ) گرفتم داستان چیه. البته هنوز کاملا ننشستم تحلیل بکنم که چرا این موضوع بیشتر روی سوییچ پایینی خودشو نشون میده. ولی اصل موضوع اینه.-- اثر خازن درین گیت روی گیت.--

این موضوع تو تقریبا تمام سیستمهای پل وجود داره. وقتی سوییچ پایینی خاموشه و سوییچ بالایی رو روشن میکنیم درین پایینی به سرعت بالا میره و برای لحظه کوتاهی گیت پایینی رو هم بالا میکشه. تو محاسبات ما نباید همپوشانی پیش بیاد. ولی به این دلیل حتی اگر دد تایم هم وجود داشته باشه بازم همپوشانی به وجود میاد.
          چند تا راه حل اونموقع به ذهنم رسید که البته چون من کنترلم روی فرکانس بود و دیوتی سایکلم 50 درصد (اخرش ) بود. و هیچوقت کم نمیشد از راه اول استفاده کردم.

1- گیت درایورتون رو طوری طراحی بکنید که به جای صفر یه ولتاژ منفی به گیت بده. مثلا بده +15 و -10. اینطوری حتی درین هم زورشو بزنه نمیتونه گیت رو ببره بالای صفر.

2- برای این باید ]چند تا کار بکنین.
          الف) گیت رو سفت به زمین بچسبونید. مثل مداری که اقای منتظری با ترانزیستور گزاشتن. امچدانی حالت صفر رو کاهش بدین. یا به زبانی دیگه میگیم توان سینک کردن درایور رو افزایش بدید.
          ب) سرعت تغییرات ولتاژ درین سورس شما به شدت بالاس. اون رو کاهش بدین. شما دارید از یه مدار پل استفاده میکنید. ترانس یه مقدار سلف به شما میده. (خواه ناخواه وجود داره) یه خازن کوچول موچولو با توجه به پیک جریای که از تراسن عبور میکنه با توجه به رابطه cv=it (شاید بشه مثلا 470 پیکو. تو مدار من که جریانم حدود 80 امپر بود رسید به 10 نانو)
          ج) مقاومت گیت رو مقداری افزایش بدین. که سوییچ کند تر روشن بشه و تغییرات درین سورس کم بشه. ( به دیتاشیت و حداکثر تغییرات ولتاژ مجاز درین سورس نسبت به زمان مراجعه کنید)
          د) با بررسی اگر دیدید سلف ترانس کمه یه سلف کوچیک با ترانس سری بکنید.(یک سلف اشباع پذیر که البته باید طبق رابطه li=vt انرژی و جریان و زمان این سلف انتخاب بشه.)
          با درین سورس ترانزیستور ها موازی بکنین. اینطوری شما تقریبا یه سیستم zvs ساختین که حتی کلی تلفات سوییچ شما رو کم میکنه. فکر میکنم با این توضیحات نخه رو دادم. باقیش رو از گوگل جان کمک بگیرید. (هدیه ما به شما )

اضافه شده در تاریخ :
          در ضمن اگر به شکل موج گیت های خودتون خوب نگاه بکنید این موضوع رو به خوبی مشاهده میکنید.
          حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
          به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

سلام--گرم شدن بیش از حد و گاه سوختن ماسفت ها در چنین شرایطی چند دلیل دارد-1- عدم تناسب میان توان تلف شده در ماسفت با مشخصات ان.-عدم انتقال حرارتی مناسب بین بدنه ماسفت و هیت سینک-3- سوییچینگ نامناسب ماسفت به دلیل کم بودن دامنه پالس گیت- که باعث میشود ماسفت در ناحیه خطی کار کند و تلفات به شدت بالا باشد-که احتمال وجود مورد های دوم و سوم در مورد مدار شما خیلی بعید است و میماند مورد اول که بیشترین موردی است که باعث سوختن ماسفت میشود-در مدار های پل این مورد خیلی زیاد اتفاق میافتد که علت ان همانطور که اقای وزیری اشاره کردند خارن درین سورس است ولی مکانیزم عمل ان به شکل دیگری است در توانهای بالاتر از 100 کیلو وات و فرانس 150 کیلو هرتز بدون اعمال منفی به ولتاژ گیت چنین مشکلی وجود نداشت.-که باعث میشود ماسفت به صورت hard switching عمل سوییچ را انجام دهد-که این وضعیت در مدار های پل معمولی طبیعی است ولی شدت و ضعف ان بستگی به عوامل زیر دارد-1-خازن پراکنده دیده شده از دو سر سوییچ تا جاییکه ممکن است کم باشد این مورد را میتوانید با انتخاب سوییچ مناسب حل کنید یعنی سوییچی انتخاب کنید که خازن دو سر ان کم باشد--2-سلف پراکنده دیده شده از دو سر خروجی مدار پل کمترین مقدار را داشته باشد برای اینکار باید ترانس به صورت خوبی پیچیده شود (اولیه دو قسمت شده و ثانویه بین انها پیچیده شود) و مسیر بین ترانس و دو سر خروجی پل نزدیکترین مسیر را داشت باشد--3-دامنه جریان در اولیه کمترین مقدار خودرا داشته باشد این مورد را میتوانید با زیاد کردن سلف خروجی تا حدودی بهینه نمایید--4-دیودهای خروجی را از نوعی انتخاب نماییدکه کمترین زمان بازیافت را داشته باشد تا مدت زمانی که ثانویه اتصال کوتاه میشود کمترین زمان را داشته باشد.5-کلا روش سوییچینگ را به نوع سافت سوییچینگ تغییر دهید و از کلیه موارد قبل نیز چشم پوشی کنید .
            در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

از کمک تمامی دوستان ممنون
              علی الخصوص آقای Mahdi_Vaziri و آقای عباس جبراییلی
              ولی سوال اینجاست
              می دونم که با اضافه کردن سلف می تونیم شیب جریان رو کم کنیم و در واقع یه جورایی تاخیر درست کنیم
              ولی از طرفی هم همیشه دنبال این هستیم که سلف مدار و خازن مدار رو کم کنیم که در خاموشی مدار باعث نوسان روی سوییچ ها نشه
              ایا این دو مطلب تناقضی با هم ندارند ؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط seyed saeed
                از کمک تمامی دوستان ممنون
                علی الخصوص آقای Mahdi_Vaziri و آقای عباس جبراییلی
                ولی سوال اینجاست
                می دونم که با اضافه کردن سلف می تونیم شیب جریان رو کم کنیم و در واقع یه جورایی تاخیر درست کنیم
                ولی از طرفی هم همیشه دنبال این هستیم که سلف مدار و خازن مدار رو کم کنیم که در خاموشی مدار باعث نوسان روی سوییچ ها نشه
                ایا این دو مطلب تناقضی با هم ندارند ؟؟؟؟
                اون لف و خازن ناخواسته مشکلساز میشن. ولی برای ایجاد حالت شبه رزونانسی باید این مقادیر رو داشته باشیم. با اینها ایجادش میکنیم.

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri

اون لف و خازن ناخواسته مشکلساز میشن. ولی برای ایجاد حالت شبه رزونانسی باید این مقادیر رو داشته باشیم. با اینها ایجادش میکنیم.
                  خوب مگه این مقدار سلفی که اضافه می کنیم با سلف نشتی ترانس جمع نمی شه ؟

البته باید بگم که سلف رو سری با ترانس کردم و سوییچ بالایی یه کم خنک تر شد ولی پایینی نه و فکر می کنم باید از همون ترانزیستوره استفاده کنم

دیدگاه

خوب مگه این مقدار سلفی که اضافه می کنیم با سلف نشتی ترانس جمع نمی شه ؟

البته باید بگم که سلف رو سری با ترانس کردم و سوییچ بالایی یه کم خنک تر شد ولی پایینی نه و فکر می کنم باید از همون ترانزیستوره استفاده کنم
                    سلف نشتی (همون سلفی که خودمون سری میکنیم تو همه سیستمهای zvs وجود داره. اگر با سوییچها خازن موازی نکنید این سلف کار رو خرابتر میکنه.
                    اگر تجربه کافی ندارید سمت zvs نرید. من راه حلهای مختلف رو گفتم نگفتم سخت ترینش رو اجرا کنی که!!!. شبه رزونانسی تو این شکل رو اگر بی بار کنی ممکنه خازنهایی که وجودشون لازمه به سوییچ اسیب برسونن.

K.Show

دیدگاه

من مداری رو که ترانزیستور داره رو به قسمت ثانویه ترانس پالس اضافه کردم
                      ولی کار نمی کنه
                      یعنی وقتی ترانزیستور هست یه جورایی همش داره جریان می کشه و باعث شده که تغذیه سیستم افت کنه و اصلا دیگه 494 هم خاموش بشه

اضافه شده در تاریخ :
                      سلام
                      یکی از مشکلات مدار خودم رو پیدا کردم
                      یه سیم اشتباها مقاومت کنترل جریان بیس رو اتصال کوتاه کرده بود
                      اون سیم رو برداشتم اوضاع بهتر شد
                      ولی می خوام از یه مدار دیگه استفاده کنم و سیگنالم رو تو ثانویه 2 ولت شیفت بدم به پایین

حالا سوال اینجاست که چرا با اتصال کوتاه بودن اون مقاومت باعث داغ شدن ماسفت شده ایا به خاطر هجوم جریان زیاد بوده ؟؟؟؟؟

اضافه شده در تاریخ :
                      از این مدار استفاده کردم ولی شکل موجش افتضاح بود
                      موقع بالا رفتن که اصلا شیبش خیلی زیاده
                      البته این رو هم بگم که من فقط یک خازن 220 نانو گذاشتم

اضافه شده در تاریخ :
                      سلام
                      شکل موج ها رو می گذارم
                      شکل اول یک سر ترانس قدرت نسبت به زمین

شکل دوم دو سر گیت سورس سوییچ پایینی

شکل سوم دو سر گیت سورس سوییچ بالایی

به نظرتون ایرادی هست ؟؟؟؟
                      اگه نیست پس چرا سوییچ پایینی بیش تر داغ می کنه ؟؟؟؟

اضافه شده در تاریخ :
                      این هم یه تصویر از حالتی که اسنابر نداریم

اضافه شده در تاریخ :
                      کسی از دوستان نظری نداره ؟

دیدگاه

خیر. مشکل من با کارهایی که گفتم حل شد. شکل موجهای شما کاملا قرینه هستن. اصولا نباید مشکلی وجود داشته باشه.

K.Show

دیدگاه

توانی رو که روی مقاومت اسنابر می افته چه طور محاسبه می شه
                          اخه چند تا فرمول مختلف دیدم که زیاد مطمین نیستم
                          همیشه مقاومت های اسنابرم خیلی داغ می شن و تقریبا به مرز نابودی می رسند .

اضافه شده در تاریخ :
                          کسی از دوستان نظری نداره ؟؟؟؟؟؟؟!

دیدگاه

کسی از دوستان نظری نداره ؟؟؟؟؟؟؟!
                            لطفا پست بی محتوا نزنید!!!

خوب طبیعی است شما از اسنابر با اتلاف استفاده کردید و سیگنال ها و ضربات نا خواسته در این اسنابر تلف میشه و به گرما تبدیل میشه .
                            اسنابر بی اتلاف هم داریم اما هزینه رو بالاتر میبره ولی تلفات کمتر میشه

sigpic

دیدگاه

لطفا پست بی محتوا نزنید!!!

خوب طبیعی است شما از اسنابر با اتلاف استفاده کردید و سیگنال ها و ضربات نا خواسته در این اسنابر تلف میشه و به گرما تبدیل میشه .
                              اسنابر بی اتلاف هم داریم اما هزینه رو بالاتر میبره ولی تلفات کمتر میشه
                              می دونم اسنابرم با اتلاف هست و تلفات به گرما تبدیل میشه
                              من هم دنبال یک فرمول هستم که بتونم این تلفات رو حساب کنم
                              تا بتونم توان مقاومت رو بدست بیارم

دیدگاه

(مقدار خازن * مقدار فرکانس * ولتاژ ورودی به توان 2 ) تقسیم بر دو میشه توان مقاومت

sigpic

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X