اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند سوال در مورد هسته ؟؟؟؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چند سوال در مورد هسته ؟؟؟؟

من تو بعضی از تایپیک ها دیدم که برای محاسبه تعداد دور سیم پیچی میان مقدار هانری اولیه و ثانویه هسته شون رو اول محاسبه می کنند و بعد از طریق اون تعداد دور رو

تو بعضی از نرم افزار ها هم دیدم که مقدار هانری هسته و نسبت سیم پیچی رو می نویسه و نمی گه شما چند دور سیم بپیچین
    به طور مثال تو این سایت http://www.poweresim.com
    می شه منبع تغذیه طراحی کرد البته این علاوه بر مقدار هانری تعداد دور رو هم می ده روی هر قطعه کلیک کنین مشخصات بهتون می ده

من خودم هیچ وقت از این روش استفاده نمی کنم و از فرمول تسلا و دوره تناوب و مساحت میام تعداد دور سیم رو به دست میارم

حالا سوال اینه که این هانری به چه درد می خوره و چه طور محاسبه می شه ؟ به روش سلف های تروییدی محاسبه می شه ؟

و سوال دیگه خیلی دیدم که می گن این هسته های تو بازار ما مال شرکت SAMWHA هست ولی این شرکت 6 جنس مختلف داره که تو محاسبه تلفات و غیره تاثیر داره ایا این قضیه هم درسته اگه درسته مال ما کدومه چون فکر نکنم فروشنده ها هم بدونن ؟؟؟؟؟؟!!!!!! oo:
    :angry:
    اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
    پیامبر اکرم(ص):زکات علم نشر آن است.
    در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

پاسخ : چند سوال در مورد هسته ؟؟؟؟

من خودم هیچ وقت از این روش استفاده نمی کنم و از فرمول تسلا و دوره تناوب و مساحت میام تعداد دور سیم رو به دست میارم
    میشه فرمولای خودتو بذاری؟
    الا سوال اینه که این هانری به چه درد می خوره و چه طور محاسبه می شه ؟ به روش سلف های تروییدی محاسبه می شه ؟
    هانری واحد اندوکتانسه یکی از پارامترهای سیم پیچه مثل ظرفیت خازن که بر حسب فاراد هست.ت دیتاشیت هسته ها پارامتر AL هست ک میشه از روی اون حساب کرد.

و سوال دیگه خیلی دیدم که می گن این هسته های تو بازار ما مال شرکت SAMWHA هست ولی این شرکت 6 جنس مختلف داره که تو محاسبه تلفات و غیره تاثیر داره ایا این قضیه هم درسته اگه درسته مال ما کدومه چون فکر نکنم فروشنده ها هم بدونن ؟؟؟؟؟؟!!!!!! oo:
    در کاتالوگ ساموا مقدار AL رو برای هر 6 جنس (یا بیشتر) یا متریال نوشته که میتونید N دور سیم بپیچید دور هسته و با یک سلف متر ببینید اندوکتانسش چقدره و بعد با فرمول زیر ببینید کدوم متریاله
    L=AL*N^2
    فقط توجه کنید که در کاتالوگ AL برحسب نانوهانری/مجذور دور هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
      میشه فرمولای خودتو بذاری؟
      سلام
      منظور فرمول فارادی هست: N=0.25*V*10^9/B*A*F
      Bبرحسب میلی تسلاو Aبرحسب میلی مترمربع و0.25 برای موج مربعی است.برای موج سینوسی =0.225
      من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
        سلام
        منظور فرمول فارادی هست: N=0.25*V*10^9/B*A*F
        Bبرحسب میلی تسلاو Aبرحسب میلی مترمربع و0.25 برای موج مربعی است.برای موج سینوسی =0.225
        سلام فرمول من اون 0.25 رو نداره ولی 0.5 داره با این اوضاع یعنی من الکی 20 دور اضافه می پیچیدم ؟؟!!
        مگر این که در فر مول شما ولتاژ پیک تا پیک رو مد نظر داره

اضافه شده در تاریخ :
        نوشته اصلی توسط B2
        میشه فرمولای خودتو بذاری؟هانری واحد اندوکتانسه یکی از پارامترهای سیم پیچه مثل ظرفیت خازن که بر حسب فاراد هست.ت دیتاشیت هسته ها پارامتر AL هست ک میشه از روی اون حساب کرد.
        در کاتالوگ ساموا مقدار AL رو برای هر 6 جنس (یا بیشتر) یا متریال نوشته که میتونید N دور سیم بپیچید دور هسته و با یک سلف متر ببینید اندوکتانسش چقدره و بعد با فرمول زیر ببینید کدوم متریاله
        L=AL*N^2
        فقط توجه کنید که در کاتالوگ AL برحسب نانوهانری/مجذور دور هست.
        باشه همه اینا قبول ولی به چه درد می خوره محاسبه اش
        وقتی با فرمول آقای ebi smps هم میشه محاسبه کرد و تعداد دور رو به دست آورد ؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!
        در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

وقتی با فرمول آقای ebi smps هم میشه محاسبه کرد و تعداد دور رو به دست آورد ؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!
          به قول معروف به تعداد آدمها راه برای رسیدن به خدا وجود داره! برای انجام محاسبات مغناطیسی هم راههای زیادی وجود داره که به یه نتیجه ختم میشه.
          نکته ای که درباره فرمول آقای ebismps به قول شماوجود داره اینه که این فرمول مینیموم دور رو محاسبه میکنه و برای دور دقیق باید اندوکتانس محاسبه بشه.نکته دوم اینه که برای توپولوژیهای یه طرفه که نیاز به گپ هوایی هم داره این فرمول به تنهایی جواب نمیده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط seyed saeed
            سلام فرمول من اون 0.25 رو نداره ولی 0.5 داره با این اوضاع یعنی من الکی 20 دور اضافه می پیچیدم ؟؟!!
            مگر این که در فر مول شما ولتاژ پیک تا پیک رو مد نظر داره

اضافه شده در تاریخ :
            سلام
            فقط ولتاژ پیک مدنظره.
            همونطور که دوستمون اقای B2 گفتن در توپولوژیهای مثل فلای بک و باک و بوست ما نیاز به داشتن اندوکتانس داریم(توان بصورت L.I انتقال پیدامیکنه) ولی در توپولوژیهای فوروارد وپوش پول و هالف وفول بریج توان بصورت V.t انتقال پیدامیکنه.
            من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

جناب b2> معذرت بابت اینکه این سوال رو اینجا مطرح میکنم.
              برای فاصله هوایی در توپولوژی های یکطرفه میشه توضیحی بدید؟ خیلی وقتا حذفش کردم و هیچ مشکلی پیش نیومده. چرا باید توپولوژیی که بر اساس انتقال (و نه ذخیره و بازیابی) کار میکنه انرژی در هسته ش ذخیره بشه؟
              من دلایلی تو ذهنم هست که بهشون رسیدم. ولی با چند تا صفحه و ... هم که خوندم موضوع جا نیفتاده برام.
              ممنون.
              حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
              به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

سلام آقا مهدی.شما خودت استاد هستی وو تجربه عملی شما از من خیلی خیلی بیشتره.
                رای فاصله هوایی در توپولوژی های یکطرفه میشه توضیحی بدید؟ خیلی وقتا حذفش کردم و هیچ مشکلی پیش نیومده
                توضیحاتی ک میدونم همون مطالب کلاسیکه که قطعا از من بهتر میدونی.ولی عجیبه برام. ینی تو فلایبک گپ رو برداشتی مشکلی نداشته؟!من یادمه یه بار قدیما اینکارو کردم منجر به انفجار ترانزیستور شد!
                چرا باید توپولوژیی که بر اساس انتقال (و نه ذخیره و بازیابی) کار میکنه انرژی در هسته ش ذخیره بشه؟
                چرایی این برا منم سوال بود.به نظرم فرمولهایی ک استفاده میکنیم خیلی فشرده شده و بعضی وقتا شاید دقتو از دست داده باشه! البته محاسبه اندوکتانس به نظرم برای این نیست که بدونیم چقدر انرژی میتونه ذخیره کنه شاید بخاطر اینکه پارامترهایی مثل بازدهی یا اندوکتانس نشتی رو میشه حساب کرد و تعداد دورها رو دقیق و بهینه کرد.
                شما هم نظرتون رو بفرماییید ما هم استفاده کنیم. البته نظر استاد عزیز جناب قاصد میتونه خیلی مفید باشه.من ازشون دعوت میکنم شرکت کنن تو بحث.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
                  سلام
                  فقط ولتاژ پیک مدنظره.
                  سلام پس با این اوصاف من سیم پیچیمو باید نصف کنم

بزارین یه مثال بزنم ببینید درست فهمیدم یا نه
                  خی ما برق شهر رو دی سی می کنیم میشه مثلا 340 ولت
                  بعد میایم از توپولوژی هاف بریج استفاده می کنیم و روی ترانسمان مقدار +170 و -170 رو می اندازیم اگر بخواهیم ولتاژ پیک رو درنظر بگیریم یعنی 170 رو
                  با استفاده از فرمول شما روی هسته ee4242 باید با فرکانس 60 کیلو 20 دور سیم بپیچیم ولی با فرمول من 40 دور میشه
                  درست فهمیدم

اضافه شده در تاریخ :
                  سلام
                  بزارین تا اینجا یه جمع بندی بکنیم

1- آقای B2 گفتن فرمول آقای ebi smps حداقل دور رو می ده و برای سیم پیچیه دقیق باید اندوکتانس رو حساب کرد
                  2- گفته شد که در توپولوژی هایی مثل باک , بوست و فلای بک و از این قبیل محاسبه اندوکتانس نیازه

خب حالا سوالات و توضیحات من
                  در مورد شماره 2 : خب می دونیم که در توپولوژی های ذکر شده اصلا نیاز به حالت سلفی داریم تا انرژِی درونش ذخیره شود تا در مدت خاموش بودن سوییچ انرژِی هم چنان در حال انتقال باشه به سمت بار ولی در توپولوژِی هایی هم چون هاف بریج با فول بریج اصلا قراره یک ترانس به معنای هر چه نزدیک تر به ترانس داشته باشیم تا فقط بحث تبدیل ولتاژ به ولتاژ رو داشته باشیم و می دونیم که تو یک ترانس ایده آل باید اندوکتانس اولیه و ثانویه بی نهایت باشه و ضریب تزویج برابر 1 باشه
                  خب این جا که در عمل داریم کار می کنیم نه ضریب تزویج برابر 1 داریم نه اندوکتانس بی نهایت ولی باید یک شاخصی باشه که بگیم مثلا این مقدار اندوکتانس کافیست !!!!!!!
                  در مورد شماره 1 : آقای B2 می گین که این حداقل رو می ده و اون حداکثر رو چه طور باید پیدا کرد و چرا باید سیم پیچی رو زیاد کرد تا به اون حداکثر رسید و توان رو روی سیم پیچی تلف کرد ؟؟!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
                    سلام آقا مهدی.شما خودت استاد هستی وو تجربه عملی شما از من خیلی خیلی بیشتره.توضیحاتی ک میدونم همون مطالب کلاسیکه که قطعا از من بهتر میدونی.ولی عجیبه برام. ینی تو فلایبک گپ رو برداشتی مشکلی نداشته؟!من یادمه یه بار قدیما اینکارو کردم منجر به انفجار ترانزیستور شد!چرایی این برا منم سوال بود.به نظرم فرمولهایی ک استفاده میکنیم خیلی فشرده شده و بعضی وقتا شاید دقتو از دست داده باشه! البته محاسبه اندوکتانس به نظرم برای این نیست که بدونیم چقدر انرژی میتونه ذخیره کنه شاید بخاطر اینکه پارامترهایی مثل بازدهی یا اندوکتانس نشتی رو میشه حساب کرد و تعداد دورها رو دقیق و بهینه کرد.
                    شما هم نظرتون رو بفرماییید ما هم استفاده کنیم. البته نظر استاد عزیز جناب قاصد میتونه خیلی مفید باشه.من ازشون دعوت میکنم شرکت کنن تو بحث.
                    فلایبک؟؟؟ نه منظورم فوروارد بود. فلایبک که بیفاصله نمیشه. من چند سالی یه سری شارژر باطری توان بالا تعمیر میکردم که فاصله کمی داشتن. همیشه تو طراحی های خودمون هم میزاریم. (در حد 0.1 یا 0.05 میلی متر) نمیزاریم تلفات سوییچ یه مقداری زیاد میشه. دلیلشم واقعا نمیتونم خوب هذم کنم.حالا اون فاصله رو من خوب درک نمیکنم. تو تاپیک منبع فوروارد هر چی ازش به ذهنم میرسیده با بچه های دیگه در میون گزاشتم. ولی باز هم از نظر خودم دلایل کافی و محکم نیستن. حس میکنم هنوز دقیقا نمیدونم چرا تو فوروارد باید فاصله هوایی داشته باشیم.

بازم یاداوری بکنم که بحث من روی فلایبک نیست.
                    ممنون .

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                      فلایبک؟؟؟ نه منظورم فوروارد بود. فلایبک که بیفاصله نمیشه. من چند سالی یه سری شارژر باطری توان بالا تعمیر میکردم که فاصله کمی داشتن. همیشه تو طراحی های خودمون هم میزاریم. (در حد 0.1 یا 0.05 میلی متر) نمیزاریم تلفات سوییچ یه مقداری زیاد میشه. دلیلشم واقعا نمیتونم خوب هذم کنم.حالا اون فاصله رو من خوب درک نمیکنم. تو تاپیک منبع فوروارد هر چی ازش به ذهنم میرسیده با بچه های دیگه در میون گزاشتم. ولی باز هم از نظر خودم دلایل کافی و محکم نیستن. حس میکنم هنوز دقیقا نمیدونم چرا تو فوروارد باید فاصله هوایی داشته باشیم.

بازم یاداوری بکنم که بحث من روی فلایبک نیست.
                      ممنون .
                      ببخشید اگه ممکنه این سوال رو به صورت یک تایپیک جداگانه یا به صورت خصوصی بپرسین
                      تا این تایپیک به نتیجه برسه
                      به خاطر شلوغ شدنش می گم
                      ممنون

اضافه شده در تاریخ :
                      آقای ebi smps
                      جواب سوالم رو نمی خواهین بدین
                      راستی شار مغناطیسی رو هم 200 میلی تسلا در نظر گرفتم

دیدگاه

آقا مهدی میگم ک تجربت بیشتر از منه.من فوروارد فقط فول بریج ساختم ک اونم گپ نداشت.البته هاف بریج هم یه کوچولو تست کردم.
                        ولی از نظر تئوری توپولوژیهای یه طرفه خیلی راحت میتونه اشباع بشه که با گپ میشه مقاومت مغناطیسی هسته رو بالا برد که اشباع نشه.البته بازم نظر استاد قاصد میتونه کارساز باشه.

دیدگاه

سلام دوستان.
                          در جواب اقای seyed saee باید بگم 20 دور درسته و200میلی تسلاهم مناسبه.البته تا فرکانس زیر 100کیلوهرتز.با افزایش فرکانس میلی تسلا باید کمتر بشه تا تلفات هسته زیادنشه.
                          همچنین در توپولوژیهای فوروارد وهالف و.... ما نیازی به دونستن اندوکتانس نداریم فقط باید فرمول فارادی رو رعایت کنیم تا هسته به اشباع نره.وهمچنین کمترین گپ ممکن رو داشته باشیم تا بیشترین ضریب تزویج و باالطبع بیشترین اندوکتانس اولیه رو داشته باشیم.(اندازه گیری اندوکتانس نشتی در حالتی که بار کامل خروجی وصل باشه میتونه جریان پیک سوییچ اولیه رو به مابده).
                          در توپولوژیهای یک طرفه علاوه بر رعایت فرمول فارادی ما نیاز داریم که اندوکتانس نهایی رو انقدر کاهش بدیم (گپ قراربدیم)تا به حداکثر جریان مورد نظر در توان مورد نیازبرسیم(p=L*I*F).که این عمل (گپ گذاری) بالطبع از به اشباع رفتن هسته هم جلوگیری میکنه.

ودر مورد گپ فوروارد:دلیل اینکه مقدار بسیار کمی گپ در فوروارد قرار میگیره اینه که سیم پیچ ریست تزویج کاملی با سیم پیچ اولیه نداره وهسته کاملا ریست نشده وهمیشه مقدار کمی پسماند یک طرفه(در زمان فوروارد)تو هسته باقی میمونه که با گذشت زمان میتونه هسته رو به اشباع نزدیک کنه ودر نهایت باعث سوختن سوییچ بشه.

دیدگاه

خب خدا رو شکر. تا اینجا تحلیلم درست بود.
                            سوال اینجاست که اون گپ هم نمیتونه مشکل تزویج رو حل کنه و باز هم یه مقداری ته دیگ میمونه. اون یه ذره گپ فقط انرژی که تو هسته میتونه ذخیره بشه رو مقداری افزایش میده. و این اشباع شدن رو (در صورتی امکان رخ دادن) به تاخیر میندازه. جلوش رو نمیتونه بگیره.
                            ما اون گپ رو میزاریم که هسته سخت تر اشباع بشه دیگه!! ولی جلوش رو نمیتونیم بگیریم که!! تحلیلم به نظرتون اشکالی داره؟

K.Show

دیدگاه

سلام
                              تقریبا درسته.
                              این نکته رو باید درنظر بگیریم که گپ در فوروارد نمیتونه انرژی تو هسته ذخیره کنه(چون خروجی هرلحظه درحالت فوروارده) بلکه همون پسماند باقی مونده رو سریعا تلف میکنه(بصورت میدان مغناطیسی تو هوا).
                              واگر بخواهیم تحلیل فیزیکی ارایه بدیم:سرعت میدان در هوا(باپرمابیلیتی1)بسیار سریعتر از سرعت میدان درون هسته ست(باپرمابیلیتی2000و.....).پرمابیلیتی معکوسه رلوکتانسه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X