اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بهترین روش برای نمونه برداری از جریان بالا چیست ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بهترین روش برای نمونه برداری از جریان بالا چیست ؟

سلام به همه دوستان

خب من از شنت هم استفاده کردم قبلا و حتی مستقیما با خود 494 فیدبک می گرفتم و مقدار مقاومتم هم 0.055 اهم بود ولی برای ساخت این مقدار مقاومت 4 تا 0.22 رو موازی کرده بودم

و در جواب دوستمون که گفتن با اپ امپ این کار رو بکنیم باید بگم که برای اپ امپ مون باید تغذیه منفی هم داشته باشیم چون ولتاژ دو سر شنت خیلی نزدیک به زمین هست و اپ امپ نمی تونه با یم تغذیه این کار رو بکنه
    از طرفی حساسیت خود اپ امپ هم شرطه که چه مقدار تغییرات رو متوجه میشه یعنی مثلا بین ولتاژ 0.55 با 0.54 براش فرقی داره چون با مقاومت شنت 0.055 این تغییرات ولتاژ یعنی 200 میلی آمپر که عدد بزرگی برای نمایش دادن برای کاربر هست

اگه کسی از دوستان طرحی یا عکسی داره بزاره تا با انتقاد و پیشنهاد بتونیم به بهترین راه برسیم که برای چه جریان هایی از چه مواردی استفاده کنیم

تا اینجا نظرات همه دوستان عالی بود
    ولی باید ببینیم در عمل هم می تونیم این کار ها رو انجام بدیم

راستی بحث نویز پذیری هم وجود داره

الان آقای Mahdi_Vaziri فرمودند که تا 200 آمپر رو هم با شنت اندازه می گیرن خب اگه می تونن بیش تر برامون بشکافن مثلا مقدار مقاومتش چه قدره چه طوری درستش کردن وووووو......
    اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
    پیامبر اکرم(ص):زکات علم نشر آن است.
    در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

از اپ امپ های jfet استفاده بکنید. مثل tlc272. به تغذیه منفی نیازی ندارن. تو 50 امپر حساسیت در حد هفت هشت ده میلی امپر رو به ما داد. (فکر میکنم دقیق تر هم بود. چون a/d ما محدود بود نمیتونستیم دقیق تر اندازه گیری کنیم.
      اپ امپ های jfet بدون تغذیه منفی حتی میتونن ورودی منفی داشته باشن.

وقتی هدف اندازه گیری 200 امپر باشه دیگه دنبال ده میلی دقت نیستیم. به 50 یا شاید 100 میلی امپر دقت اکتفا بکنیم. (مخابرات یه سری شارژر 150 امپری داره دقتشون 1 امپره ) از مقاومت مثلا 100 میکرو اهمی میشه استفاده کرد. (یک قطعه شینه مسی ضخیم حدود پنج شش سانتی متر فکر میکنم این حدود مقاومت رو داشته باشه) توان 4 وات روی قطعه به این بزرگی قابل چشم پوشیه.
      حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
      به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

با سلام
        شنت های استاندارد، مقدار ولتاژ ماکزیمم خروجی مثلا 75 میلی ولت دارن، و آمپراژ های مختلف مثلا 25 و 50 و 100 و غیره.

در واقع شنت هم یه مقاومته که مخصوص اندازه گیری جریان ساخته شده. بقیه بحث دقت و خطی بودن برمیگرده به بخش تقویت کننده و خوندن. ولی سنسورها یا از نوع مقاومتی هستن یا هال افکت و یا CT.

هال افکت ها مثل انواع ACS ها که توی رنجهای مختلف موجودن.
        CT بیس ها هم مثل محصولات شرکت LEM. مثلا LTS25، LA25، LA50 و بالاتر. توی دیتا شیت هر کدومشون هم مشخصات دقت و درصد غیر خطی بودنشون نوشته.
        طبیعیه که از سنسور چند ده آمپری نباید توقع دقت توی میلی آمپرو داشت. یعنی اصلا توی چند ده آمپر، بارتون انقدر تثبیت شده نیست که جریان کاملا ثابتی با دقت میلی آمپر رو بکشه.
        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
          از اپ امپ های jfet استفاده بکنید. مثل tlc272. به تغذیه منفی نیازی ندارن. تو 50 امپر حساسیت در حد هفت هشت ده میلی امپر رو به ما داد. (فکر میکنم دقیق تر هم بود. چون a/d ما محدود بود نمیتونستیم دقیق تر اندازه گیری کنیم.
          اپ امپ های jfet بدون تغذیه منفی حتی میتونن ورودی منفی داشته باشن.
          سلام این اپ امپی که شما معرفی کردین خیلی خوبه ولی
          برای این که حداقل ورودیش 10 میلی ولته مقاومتمون رو خیلی نمی تونیم کوچیک کنیم

راستی در مورد ساخت خود مقاومت صحبتی نشد
          در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

کجاش نوشته حداقل ورودی 10 میلی ولته؟؟ یک میلی ولت افست داره (حداکثر) که خب شما وقتی کالیبراسیون انجام بدی اونو برطرف میکنی دیگه. اصن هر چی بزاری به کالیبراسیون نیاز داری. افستبا مینیمم ورودی فرق داره. این مینیمم ورودیش منفی 0.3 ولته.
            حالا اگه خیلی حساسی میتونی ولتاژ رو با یه رفرنس خوب مث tl431 یا lm385 افست بدی بالا. اینطوری از 324 هم میتونی استفاده بکنی.

یه لحظه به خودم شک کردم که چطوری دستگاهها کار میکردن. رفتم دیتاشیتو دیدم

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
              کجاش نوشته حداقل ورودی 10 میلی ولته؟؟ یک میلی ولت افست داره (حداکثر) که خب شما وقتی کالیبراسیون انجام بدی اونو برطرف میکنی دیگه. اصن هر چی بزاری به کالیبراسیون نیاز داری. افستبا مینیمم ورودی فرق داره. این مینیمم ورودیش منفی 0.3 ولته.
              حالا اگه خیلی حساسی میتونی ولتاژ رو با یه رفرنس خوب مث tl431 یا lm385 افست بدی بالا. اینطوری از 324 هم میتونی استفاده بکنی.

یه لحظه به خودم شک کردم که چطوری دستگاهها کار میکردن. رفتم دیتاشیتو دیدم
              تو دیتای من زده حداقل 1 میلی ولت و حداکثر 10 میلی ولت
              منظورتون از کالیبراسیون برای این کار چیه ؟
              منظورتون اینه که ولتاژِی که روی مقاومت می افته رو با یه 10 میلی ولتی جمع کنم

دیدگاه

خب دیتاشیتامون با هم فرق داره
                ببینید شما هر کاری بکنید که قطعات رو دقیق انتخاب بکنید اخر اخرش باید گین . افست رو خودتون اصلاح بکنید. به هزار دلیل. مقاومت های اپ امپ دقت ندارن (تو 50 امپر مقاومت 1 درصد میتونه 500 میلی امپر خطا ایجاد بکنه) اختلافهایی که اپ امپها با هم دارن. (تمام قطعات الکترونیکی مثل مقاومت یه درصد خطایی دارن.) دقیق نبودن مقاومت شنت (این هم از خطا ها مستثنی نیست) همه اینها رو با هم جمع میکنیم میبینیم سه چهار درصد گین و افستمون اشکال داره. باید اخر اخرش یه جریان 5 امپری و 0 امپری درش جاری بکنید پاسخهاتون رو بزارید تو یه معادله خط و معادله رو حل بکنید و ظرایب رو در خروجی اندازه گیر (تو معادله خطش) بزارید تا به پاسخ صحیح برسید.
                میتونید امتحان بکنید. چند تا شبیه هم بسازید و تست کنید میبینید که خروجیهاشون در یک جریان ثابت با هم متفاوته.

رفرنس 10 میلی ولتی که نداریم. lm385 فک کنم 1.3 ولت باشه (دیتاشیتش رو ببین. خیلی وقته استفاده نکردم یادم رفته ) این قسعه میتونه به صورت یک زنر دقیق کار بکنه.
                میتونید صفر زنر رو بدید به ولتاژ شنت. مثبت رو با یه مقاومت به vcc متصل کنید. اینطوری مثب زنرتون میشه ولتاژ شنت + ولتاژ lm385. اینطوری حتی میتونید جریان منفی رو هم اندازه گیری کنید.

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط seyed saeed
                  راستی در مورد ساخت خود مقاومت صحبتی نشد
                  مقاومتش که احتیاچ به ساخت نداره. از یه تیکه سیم چند صدم اهمی تا مقاومتهای چند مگ رو بسته یه مقدار جریان عبوری و ولتاژ دوسرش با در نظر گرفتن تلفات توان و تغییرات مقدار اهمی با دما، میشه استفاده کرد. من تو یه کاری برای اندازه گیری جریان میکرو آمپری از مقاومت 2.2 مگ استفاده کردم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                    مقاومتش که احتیاچ به ساخت نداره. از یه تیکه سیم چند صدم اهمی تا مقاومتهای چند مگ رو بسته یه مقدار جریان عبوری و ولتاژ دوسرش با در نظر گرفتن تلفات توان و تغییرات مقدار اهمی با دما، میشه استفاده کرد. من تو یه کاری برای اندازه گیری جریان میکرو آمپری از مقاومت 2.2 مگ استفاده کردم.
                    درسته با سیم میشه مقاومت درست کرد ولی در نظر داشته باشین وقتی قرار باشه از یه کار هزار نمونه ساخته بشه دیگه نمیشه از سیم استفاده کرد روند کار رو سخت میکنه

دیدگاه

منم بخاطر همین گفتم که احتیاج به ساختن نداره. مقاومت همه جورش آماده هست. چند وقت پیش از مقاومتهای 0.01 اهمی 3 وات برای جریان سنجی استفاده کردم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X