اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه برای زمان بی برقی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

منبع تغذیه برای زمان بی برقی

سلام دوستان،

ما قطعی برق زیاد داریم، هر بار به مدت حدود ۴ ساعت. برای این زمان ها میخوام یک منبع تغذیه موقت بسازم که کافیه ۲ تا وسیله رو برق برسونه:[list type=decimal]
    [li]آداپتور نوت بوک که خروجی ۱۹ ولت ۱.۶ آمپر تامین کنه[/li]
    [li]آداپتور مودم-روتر که خروجی ۹ ولت ۰.۶ آمپر تامین کنه[/li][/list]

اول سراغ خرید یو پی اس رفتم اما خیلی گرون بود. در ضمن برای من وصل شدن خودکار و آنی منبع تغذیه در زمان قطع شدن برق مهم نیست، نهایتا مودم که باتری نداره خاموش میشه و بعد از اینکه آداپتورش رو به منبع تغذیه دست ساز وصل کردم دوباره روشنش میآ‌کنم.

چند سوال برام مطرحه که امیدوارم دوستان راهنمائی کنند. این رو هم بگم که هیچ مهارتی در زمینه الکترونیک ندارم. اما سوالآ‌ها:
    [list type=decimal]
    [li]مدار سادهآ‌ای هست که بدون اینورتور بتونم دو خروجی لازم رو بدون تبدیل به ۲۲۰ ولت متناوب مستقیما از باطری خشک بگیرم؟ (یعنی باطری+مدار جایگزین آداپتورها بشه)[/li]
    [li]اگر استفاده از اینورتور ضروری هست، چند تا باطری خشک با چه ولتاژ و ظرفیتی برای ۴ ساعت تامین دو تا مصرف کننده لازم دارم؟[/li]
    [li]چه شارژری باید برای شارژ باتریآ‌های خشک تهیه کنم؟[/li]
    [li]اصلا بابودجه حدود ۲۰۰ تومن میشه چیزی که میخوام بسازم (چه با اینورتور و چه با مبدل ولتاژ مستقیم)؟[/li][/list]

ممنون

پاسخ : منبع تغذیه برای زمان بی برقی

نوشته اصلی توسط majid_f
    سلام دوستان،

ما قطعی برق زیاد داریم، هر بار به مدت حدود ۴ ساعت. برای این زمان ها میخوام یک منبع تغذیه موقت بسازم که کافیه ۲ تا وسیله رو برق برسونه:[list type=decimal]

اول سراغ خرید یو پی اس رفتم اما خیلی گرون بود. در ضمن برای من وصل شدن خودکار و آنی منبع تغذیه در زمان قطع شدن برق مهم نیست، نهایتا مودم که باتری نداره خاموش میشه و بعد از اینکه آداپتورش رو به منبع تغذیه دست ساز وصل کردم دوباره روشنش میآ‌کنم.

چند سوال برام مطرحه که امیدوارم دوستان راهنمائی کنند. این رو هم بگم که هیچ مهارتی در زمینه الکترونیک ندارم. اما سوالآ‌ها:
    [list type=decimal]
    [li]مدار سادهآ‌ای هست که بدون اینورتور بتونم دو خروجی لازم رو بدون تبدیل به ۲۲۰ ولت متناوب مستقیما از باطری خشک بگیرم؟ (یعنی باطری+مدار جایگزین آداپتورها بشه)[/li]
    [li]اگر استفاده از اینورتور ضروری هست، چند تا باطری خشک با چه ولتاژ و ظرفیتی برای ۴ ساعت تامین دو تا مصرف کننده لازم دارم؟[/li]
    [li]چه شارژری باید برای شارژ باتریآ‌های خشک تهیه کنم؟[/li]
    [li]اصلا بابودجه حدود ۲۰۰ تومن میشه چیزی که میخوام بسازم (چه با اینورتور و چه با مبدل ولتاژ مستقیم)؟[/li][/list]

ممنون
    سلام دوست عزیز
    میتونید از دو عدد رگولاتور سوئیچینگ زیر استفاده کنید با بازده 88 درصد)
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=105560.0
    استفاده از دو باتری سیلد اسید سری شده برایتان کفایت میکنه

و یک منبع تغذیه سوئیچینگ صنعتی 24 ولت که با پتانسومتر کوچکی که دارد میتونید ولتاژ را تا 27 ولت بالا ببرید تا باتری درست و استاندارد شارژ شود
    آمپراژ منبع تغذیه هم 2- 3 آمپر برای کار شما کافیست

باتری باید حدود 12 آمپر ساعت باشد (دو عدد که میشود 24 ولت در 12 امپرساعت که مساوی است با 280 وات ....)
    شما 40 وات ساعت نیاز دارید که در 5 ساعت میشود 200 وات
    پس کارتونو راه میندازه....
    آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
    مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
    _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
      سلام دوست عزیز
      میتونید از دو عدد رگولاتور سوئیچینگ زیر استفاده کنید با بازده 88 درصد)
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=105560.0
      استفاده از دو باتری سیلد اسید سری شده برایتان کفایت میکنه

و یک منبع تغذیه سوئیچینگ صنعتی 24 ولت که با پتانسومتر کوچکی که دارد میتونید ولتاژ را تا 27 ولت بالا ببرید تا باتری درست و استاندارد شارژ شود
      آمپراژ منبع تغذیه هم 2- 3 آمپر برای کار شما کافیست

باتری باید حدود 12 آمپر ساعت باشد (دو عدد که میشود 24 ولت در 12 امپرساعت که مساوی است با 280 وات ....)
      شما 40 وات ساعت نیاز دارید که در 5 ساعت میشود 200 وات
      پس کارتونو راه میندازه....
      ممنون!

فکر کنم هزینه اصلی سهم منبع تغذیه سوئیچینگ صنعتی بشه. قیمت ها رو اطلاع ندارم، اما فکر نکنم محصولی که توی اسمش «صنعتی» داشته باشه با این بودجه قابل تهیه باشه! اما میگردم ببینم حدود قیمت چقدره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid_f
        ممنون!

فکر کنم هزینه اصلی سهم منبع تغذیه سوئیچینگ صنعتی بشه. قیمت ها رو اطلاع ندارم، اما فکر نکنم محصولی که توی اسمش «صنعتی» داشته باشه با این بودجه قابل تهیه باشه! اما میگردم ببینم حدود قیمت چقدره.
        به این شکل منابع تغذیه سوئیچینگ , اصطلاحا صنعتی میگن
        یک کلمه من دراوردی فروشندگاه است , یعنی برای این دسته منابع
        باکس زیبا طراحی نکرده اند و معمولا در پشت کار , مورد استفاده قرار میگیرد
        چه خبر هست دوست عزیز ! 12 ولت 30 آمپر برند مینولش 200 تومان نیست
        24 ولت 2 آمپر برای شما کفایت میکند که فکر نکنم بالای 20 تا 30 تومان قیمت داشته باشد
        اون پتانسیومتر هم تا حدود 5 -6 ولت میتواند ولتاژ خروجی را تغییر دهد و این دسته منابع تغذیه برای کار شما
        خیلی خوب هستند....

اضافه شده در تاریخ :
        این 24 ولت 4 آمپرش هست.
        اما برای کار شما 2 آمپر کفایت میکند

http://www.dibasensor.com/wv-24.0-4.0.html

این هم 3 آمپری :

http://www.dibasensor.com/wv-24.0-3.0.html

تازه این گرون میده , چینیشو بخرید خیلی خوب کار میکنه
        من 12 - 30 آمپر دارم
        فقط چینیشو باید کمی بالاتر بخرید (من میگم 2 برابر بخرید تا نصف خروجی بده)
        معمولا چینیها وات را درست نمینویسند و ما معمولا یک سوم بیشتر میگیریم
        شما دو برابر بگیر...
        مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
        _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
          به این شکل منابع تغذیه سوئیچینگ , اصطلاحا صنعتی میگن
          یک کلمه من دراوردی فروشندگاه است , یعنی برای این دسته منابع
          باکس زیبا طراحی نکرده اند و معمولا در پشت کار , مورد استفاده قرار میگیرد
          چه خبر هست دوست عزیز ! 12 ولت 30 آمپر برند مینولش 200 تومان نیست
          24 ولت 2 آمپر برای شما کفایت میکند که فکر نکنم بالای 20 تا 30 تومان قیمت داشته باشد
          اون پتانسیومتر هم تا حدود 5 -6 ولت میتواند ولتاژ خروجی را تغییر دهد و این دسته منابع تغذیه برای کار شما
          خیلی خوب هستند....
          خب پس از بابت رسیدن بودجه به خرید وسایل لازم خیالم تا حدی راحت شد! راستی اون رگولاتور رو خودتون درست کردین جواب گرفتین؟ و میشه آی سی ۱۹ ولت و ۹ ولت براش پیدا کرد؟

دیدگاه

رگولاتور نیازی نیست سوییچینگ باشه
            از lm350 استفاده کن زیر 10 هزار تومنه و راه اندازیش بسیار سادس مثل یه رگولاتور معمولی lm317
            تا 3امپر هم جریان میده
            منتها اگه ولتاژ 19 میخوای ولتاژ باتری ها باید حداقل 22 باشه که 24 انتخاب کنی عالیه

اینطوری هزینه به شدت کاهش پیدا میکنه فقط پول باتری میدی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeedxs
              رگولاتور نیازی نیست سوییچینگ باشه
              از lm350 استفاده کن زیر 10 هزار تومنه و راه اندازیش بسیار سادس مثل یه رگولاتور معمولی lm317
              تا 3امپر هم جریان میده
              منتها اگه ولتاژ 19 میخوای ولتاژ باتری ها باید حداقل 22 باشه که 24 انتخاب کنی عالیه

اینطوری هزینه به شدت کاهش پیدا میکنه فقط پول باتری میدی
              ممنون. اما اگر سوئیچینگ نباشه اتلاف توان نداریم؟ اگر اتلاف توان داشته باشیم، توان تلف شده زمان قابل استفاده رو کاهش میده که زیاد مطلوب نیست. اگر مدار با LM317 جائی لینک دارین هم ممنون میشم بدین.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid_f
                ممنون. اما اگر سوئیچینگ نباشه اتلاف توان نداریم؟ اگر اتلاف توان داشته باشیم، توان تلف شده زمان قابل استفاده رو کاهش میده که زیاد مطلوب نیست. اگر مدار با LM317 جائی لینک دارین هم ممنون میشم بدین.
                با lm350 ببند 317 جواب نمیده بیشترهم داغ میکنه
                در مورد اتلاف سوییچینگ هم اتلاف داره ولی در کل اختلاف فک نکنم بیشتر از 10 20 درصد باشه
                میتونید تست کنید
                زیاد به اتلاف فک نکنید چون ناچیزه مثلا 1 ولت میفته رو رگولاتور در جریان 2 امپر اتلاف میشه 2 وات که کاملا قابل چشم پوشیه و با زیاد گرفتن وات باتری مشکل قابل حله

به دیتا شیت مراجعه کنید

دیدگاه

ای بابااااااا فقطط بلدن شلوغ کنن از این استفاده کن از اون استفاده کنن
                  بابا داداشه من یه باتری ماشین میخری و یه اینورتر اینارو میبندی به هم یه میکرو هم میزاری قطعی برق و تشخیص بده و روشن کنه اینورترو

تا اینجاش ک حله :read:
                  خب حالا وقتی داره کار میکنه اینورترت یه خروجی هم ازش برایه شارژ باتریت میگیری اوکی؟ :agree:
                  اینو من بستم برایه درمانگاه ها و پولشم گرفتم الکی حرف نمیزنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط morteza-mp
                    خب حالا وقتی داره کار میکنه اینورترت یه خروجی هم ازش برایه شارژ باتریت میگیری اوکی؟ :agree:
                    این قسمت رو یا من درست متوجه نشدم یا شدنی نیست. اینورتور خودش داره توان از باتری میگیره. چطور میتونه همون باتری رو شارژ کنه؟ اینطوری یعنی باتری داره خودش رو شارژ میکنه، که اگر میشد خیلی خوب بود!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid_f
                      سلام دوستان،

اگر مشکلوتون فقط این دوتاست که مشکلی نیست.
                      باطری های 6 سل کنونی راحت تا 5 ساعت لپتاب رو ساپرت میکنه . نهایتا یک عدد دیگه زاپاس بخرید . مودم متورن رو هم عوض کنید. یک نوع مودم adsl کانفیگ ناپذیر است که پاورشو از usb میگیره . خیلی هم ارزون قیمت هست.
                      تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
                        اگر مشکلوتون فقط این دوتاست که مشکلی نیست.
                        باطری های 6 سل کنونی راحت تا 5 ساعت لپتاب رو ساپرت میکنه . نهایتا یک عدد دیگه زاپاس بخرید . مودم متورن رو هم عوض کنید. یک نوع مودم adsl کانفیگ ناپذیر است که پاورشو از usb میگیره . خیلی هم ارزون قیمت هست.
                        واقعیتش من از عمر باتری خیری ندیدم. نوت بوکی که استفاده میکنم یه EEEPC Asus هست که هم فروشنده و هم ریویووهائی که خوندم ادعا کرده بودن تا ۸ ساعت باتریش جواب میده. الان بعد از دو سال استفاده فقط حدود ۱ ساعت جواب میده یعنی حدود ۸۵ درصدش دود شده رفته هوا. در ضمن مطمئن هم نیستم برای این مارک باتری ۶ سلولی بشه گیر آورد. در هر حال ممنون!

دیدگاه

اگر قراره از پاور اینورتر استفاده کنید
                          سعی کنید سینوسی تهیه کنید , مدلهای مربعی برای منابع تغذیه دو دستگاه در بلند مدت
                          مشکل افرین میشوند

پ.ن: باتری لپتاب را باید در بیشتر زمانها از آن خارج کنید و فقط با آداپتور کار کنید
                          فقط در شرایطی که در بیرون و دور از برق به ان نیاز دارید , باید مورد استفاده قرار گیرد

پ.ن2: رگولاتورهای خطی بازدکی 40 تا 45 درصدی دارند و زمان استفاده شما را کاهش میدهند
                          فقط سوئیچینگ استفاده کنید

من میگم یک اینورتر سینوسی حدود 150 تا 200 وات خریداری کنید و برای همیشه خودتان را راحت کنید
                          همراه با یک شارژر برای شارژ باتری به صورت دستی....
                          اینورتر های سینوسی چینی خوبی در بازار هستند که بیشترشون 24 ولت کار میکنند
                          دوستان خریداری کردند و راض هستند
                          اما اگر خیلی خوب بخواهید کوتک و مینول تایوان کفایت میکنه....

دیدگاه

برای آداپتور و از این دست تغذیه ها نیازی به اینورتر سینوسی خالص نیست اصلا :rolleyes: اصلا نیاز به خرج اضافی و دنبال سینوسی و برند نباشین.
                            اینورتر های توان پایین هم فکر کنم گیر میاد. حدود 100 وات واقعی و 150 سرج باشه کافیه.
                            اگه خیلی هم نگران دراز مدتش هستید برای اینکه پیک های جریان به خاطر مربعی بودنش به ماسفت های پل H اینورتر آسیب نزنه یه مقاومت آجری 5 وات 33 اهم هم سری بکنید با خروجی( مثلا یه راهی که قراره پریز های آداپتور هارو توش بزنید رو باز کنید و مقاومت رو درونش قرار بدید.)
                            [hr]
                            اگر علاقه به ساخت مبدل رو دارید بگید تا یه مدار 12 به 240 ولت دی سی براتون ردیف کنیم با sg3525. :biggrin: چون آداپتور میخواید استفاده کنید نیازی به برق AC نیست چون آداپتور سویییچینگ دارید میتونید رنج ولتاژ رو از 145 تا 320 ولت براشون بدید مشکلی هم نیست. حدود 200 تا 260 ولت دی سی باشه خوبه. هزینه ساختش هم خیلی نمیشه. فوقش 10 هزار تومن بشه!!! :biggrin: ساختش ساده است.
                            پیشنهاد میدم یه باتری 12 ولت 12 آمپر خرید بکنید. قیمتش حدود 80 هزار هست. تا هم عمر بیشتری بکنه(بعد از گذشت زمان و کمتر شدن کارایی هنوز مناسب استفاده باشه) و با یه شارژر کم توان اونو شارژ کنید تا عمر بیشتری کنه. شاژر هم یا باید مخصوص باشه بخرید یا از مدارات شارژری که تو انجمن هست استفاده کنید.
                            تغذیه های صنعتی هم مناسب شارژر نیستن. یه شارژر 10 وات براش کافیه
                            لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                              اگر قراره از پاور اینورتر استفاده کنید
                              سعی کنید سینوسی تهیه کنید , مدلهای مربعی برای منابع تغذیه دو دستگاه در بلند مدت
                              مشکل افرین میشوند

پ.ن: باتری لپتاب را باید در بیشتر زمانها از آن خارج کنید و فقط با آداپتور کار کنید
                              فقط در شرایطی که در بیرون و دور از برق به ان نیاز دارید , باید مورد استفاده قرار گیرد

پ.ن2: رگولاتورهای خطی بازدکی 40 تا 45 درصدی دارند و زمان استفاده شما را کاهش میدهند
                              فقط سوئیچینگ استفاده کنید

من میگم یک اینورتر سینوسی حدود 150 تا 200 وات خریداری کنید و برای همیشه خودتان را راحت کنید
                              همراه با یک شارژر برای شارژ باتری به صورت دستی....
                              اینورتر های سینوسی چینی خوبی در بازار هستند که بیشترشون 24 ولت کار میکنند
                              دوستان خریداری کردند و راض هستند
                              اما اگر خیلی خوب بخواهید کوتک و مینول تایوان کفایت میکنه....
                              مدار رگولاتور سوئیچینگ با دو خروجی ۹ و ۱۹ ولت رو به استفاده از اینورتور ترجیح میدم. با اینورتور انگار آدم داره لقمه رو دور سرش میچرخونه!

در مورد باتری لپ تاپ حق با شماست، اما امان از تنبلی!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X