اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

نوشته اصلی توسط saeed.v
    واقعا متشکر , فردا میرم برا خرید قطعات و احتمالا تا پس فردا رو بردبورد میبندم و نتیجه رو با عکس هاش اعلام میکنم . :applause:

فقط یه چیزی رو متوجه نشدم که چطور خروجیمون تا 100 ولت بالا میره ولی ما 24ولت داریم !؟!
    و اینکه آیا برای تست لازمه ماسفت ها هم تو مدار باشن یا نه ؟ چون اونطوری باید ترانس اصلی روهم بذاریم رو بردبورد و ولتاژ 220 ولت رو هم اعمال کنیم که خودش میشه مدار کامل دیگه ! oo:
    خواهش میکنم.ولتاژ حدود 100 به صورت معکوس میفته رو دیود خروجی. اگه پل دیودی گذاشته بودیم و خروجی رو دو سر گرفته بودیم میشده 50 ولت رو دیود اما تلفات بالا میرفت.
    پس ما ولتاژ 50 ولت تو خورجی داریم :biggrin: اما توسط سلف خروجیمون مثل مبدل باک به 24 ولت تبدیل میشه. کافیه ماسفت هارو تو برد بورد ببندی لازم نیست ترانس و ... هم بزنی بهش که. فقط کافیه گیت سورس رو بهش وصل کنی همین :biggrin:
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

آقا سلام دوباره :smile:
      امروز تو دانشگاه :nerd: قسمت اسیلاتور مدار رو بستم و تو اسکوپ هم مشاهده کردم
      اینم عکسش :

خروجی tl494 : پایه 8 و 11

دقت کنی تقریبا 59KHz , هر خروجی هم 1ولت
      محسن جان نظرت ؟
      قدم بعدی چیه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeed.v
        آقا سلام دوباره :smile:
        امروز تو دانشگاه :nerd: قسمت اسیلاتور مدار رو بستم و تو اسکوپ هم مشاهده کردم
        اینم عکسش :
        خروجی tl494 : پایه 8 و 11
        دقت کنی تقریبا 59KHz , هر خروجی هم 1ولت
        محسن جان نظرت ؟
        قدم بعدی چیه ؟
        سلام داداش. خوبه. ببین. دو سری که قراره بخوره به اولیه ترانس پالس رو هم بنداز رو اوسکوپ. باید متقارن باشه شکل موج مثل این یکی :biggrin:
        http://overt.persiangig.com/%D8%B3%D9%88%DB%8C%DB%8C%DA%86%DB%8C%D9%86%DA%AF/%D8%AE%D8%B1%D9%88%D8%AC%DB%8C%20%D8%AF%D8%B1%D8%A 7%DB%8C%D9%88%D8%B1%20%D8%A8%D8%A7%20%D9%85%D9%82. jpg

شده 59 کیلو هرتز؟ :biggrin: ببین این خازن های نانو که برا اوسیلاتور میزاریم معمولا خطا زیاد دارن. من با همین مقاومت و خازن 50 کیلو دارم مثلا. مقاومت رو کمی بیشتر بکن 4.5 که بشه میشه 50 کیلو. ترانس پالس هم بپیچ بزن بهش حالا مثل همون تاپیک که توش شکل موج هارو گذاشتم برو نگاه کن و مقایسه کن حله دیگه. تو اون تاپیک همه حالت هاشو گذاشتم برو ببین. علت اینکه هر خروجی هم 1 ولته اینه که احتمالا یه سر پراب اوسکوب رو زدی به گراند و یه سرش رو به خروجی آی سی :biggrin:

قدم بعدی: مدار محافظ اتصال کوتاه با CT رو ببند و بزن به 494. حالا یه ولتاژی به صورت دستی اعمال کن به مقاومت 100 اهمه و تو اوسکوپ ببین آی سی میخوابه یا نه :biggrin: (اگه بخوابه خروجی نمیده)
        [hr]
        راستی یه نکته خیلی مهم :biggrin:
        ولتاژ تغذیه مدار رو به جای 15 ولت بکنش 16 الی 17 ولت بهتره چون یه خورده افت هم به خاطر ترانزیستور های درایور ترانسپالس داریم.

دیدگاه

آقا اینم خروجی ترانزیستور های پوش پول قبل از ترانس پالس

یه نمه تو لبه ها مشکل داره که فکر میکنم بخاطر رو بردبورد بستن باشه ؟ این طور نیست ؟
          Rt = 10k
          Ct = 1n
          فرکانس تقریبا 51KHz
          خروجی دوسر 1K هم حدود 16ولت

باز فردا یکم سرم خلوت تره که ترانس پالسو و جریان رو بپیچم :read:
          راستی یکی از دوستام گفت میشه برا ترانس پالس از چوک آبی هم استفاده کنم ,درسته ؟
          بعد اینکه ترانس پالس چه مزیتی نسبت به IR2110 داره که شما روش تاکید داری ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeed.v
            آقا اینم خروجی ترانزیستور های پوش پول قبل از ترانس پالس
            یه نمه تو لبه ها مشکل داره که فکر میکنم بخاطر رو بردبورد بستن باشه ؟ این طور نیست ؟
            Rt = 10k
            Ct = 1n
            فرکانس تقریبا 51KHz
            خروجی دوسر 1K هم حدود 16ولت
            باز فردا یکم سرم خلوت تره که ترانس پالسو و جریان رو بپیچم :read:
            راستی یکی از دوستام گفت میشه برا ترانس پالس از چوک آبی هم استفاده کنم ,درسته ؟
            بعد اینکه ترانس پالس چه مزیتی نسبت به IR2110 داره که شما روش تاکید داری ؟
            خوبه. این لبه ها وقتی به ترانسپالس بزنی اکثرش خورده میشن :mrgreen: این لبه ها اگه باقی بمونه هم مشکل ساز نیست.
            چوک آبی که اگه اشتباه نکنم یه نوع چوک آماده هست. میشه اگه هسته نداری میشه از هستش استفاده کرد( تعداد دور بهتره حساب شده باشه و خودمون بپیچیمش)
            مزیت ها : 1- ایزوله بودنش 2- قابل اطمینان تر بودن 3- تقلبی نبودن (چون 2110 تقلبیش زیاده منم چند نمونه بررسی کردم خوب نبودن) 4- ارزونی 5-به خاطر ایزوله بودن فیدبک رو مستقیم استفاده میکنیم که بهتره. سخت نگیر دیگه پییچیدنش که کاری نداره بابا. من تو 10 دقیقه یکیشو میسازم میره.
            در هر صورت میل خودته دیگه. اگه 2110 درست حسابی باشه خوبه.

دیدگاه

محسن جان میشه رو این عکس نحوه کار با این نرم افزار رو توضیح بدی ؟ هنگم oo:

برا ترانس پالس و ترانس اصلی ؟

کلا چجوری کار میکنن باهاش ,فیلدهاش رو باید رو چه حساب پر کرد

دیدگاه

flux D : حداکثر چگالی شار هست که خود نرم افزار اوتومات میزنه. البته میتونی دستی کمتر وارد کنی ولی لازم نیست.
                بعدیش که مشخصه. فرکانس.
                Duty max: باید زیر 40 درصد وارد کنی چون ماکس tl494 میشه 45 درصد و در عمل به خاطر تاخیر ها و رایز تایم ها و غیره به حدود 40 میرسه.
                rds on: برا ماسفت این گزینه رو انتخاب کن و از داخل دیتاشیتش مقدارش رو وارد کن. مثلا اگه 0.8 اهم بود شما 1 الی 1.2 بزن چون حرارت که بالا بره بیشتر میشه.
                برای IGBT و BJT هم گزینه saturation voltage V رو بزن و از داخل دیتاشیت ولتاژ کلکتور امیتور رو در حد اکثر جریان از جد ول ها به دست بیار. و کمی بیشتر وارد کن. مثلا اگه 1.9 بود بزن 2.5.
                winding fill factor: این گزینه بزار همیشه 0.3 باشه. حال ندارم توضیح بدم :biggrin:
                current density: چگالی جریان یعنی وقتی مثلا 8 انتخابش کنی و جریان پیک هم 8 آمپر باشه سطح مقطع رو 1 حساب میکنه(مثلا با ترکیبی از چند رشته سیم میرسه به 1) مقدارش رو برا ترانس اصلی میتونی بین 6 تا 10 بزاری. برای ترانس پالس هم میتونی بین 10 تا 20 بزنی چون تلاتش زیاد مهم نیست.
                ولتاژ ورودی هم برای هاف بریج بزن 180 الی 250 ولت AC . در واقع باید رایپل خازن دی سی لینک رو هم در نظر بگیری. مثلا اگه ولتاژ 205 ولت بود تو بار کامل مکنه به 180 برسه(محاسبش راحته) پس منبعمون مثلا تو محدوده 205 تا 250 خوب کار میکنه. تو پاور کامپیوتر کلک میزنن و خازن دی سی لینک رو کم میگیرن تا خرجشون کم بشه و اینجوری نسبت تبدیل کمتری دارن و سلف خروجی بزرگ تر میشه. برو حساب کن خازن 220 میکرو تو توان 330 وات و ولتاژ 200 ولت و فرکانس 50 هرتز و یکسوساز تمام پل چه میزان رایپلی داره( تو نت یه سرچ کوچک بزن پیدا میکنی)
                گزینه Regulation اگه yes بزنی یعنی کاری که ما داریم اینجام میدیم(فیدبک داریم) و وقتی no بزنی میشه مثل منابع آمپلی فایر بدون فیدبک که ولتاژ خروجی تابعی از ولتاژ ورودی میشه و هیچ گونه رگولاسیونی نداریم و سلف خروجی هم معنی چندانی نداره.
                دو گزینه بعد هم که ولتاژ و جریان خروجی هست. گزینه بعدی هم minimal current هست که بسته به مینیمم جریان مورد نیاز داره.(توضیحاتش مفصله یه خورده) مقدارش رو 1/5 جریان مورد نیازت بزن.
                گزینه بعدی افت ولتاژ دیود در حالت بایاس هست که تو دیتاشیت دیود وجود داره.
                گزینه بعد:اگه قطر سیم مورد نظرت مثلا 0.6 بود مقدار 0.6 رو وارد کن(تو فرکانس 50 کیلو ترجیها نباید بالاتر از 0.6 بزاری)
                سه گزینه بعد هم که مربوط به یکسوسازی هست که اگه نمیدونی گزینه Hints نرم افزار رو بزن تا بدونی.
                در مورد جزییات ترانسپالس هم که قبلا گفته بودم

دیدگاه

سلام دوباره
                  محسن خان ترانس پالسمو طبق اون نموداری که تو اون تاپیک کشیده بودی اینطوری پیچیدم : (البته اون هستهee25 گفته بودی)

هسته ee19 ؛ اولیه 18 دور سیم 0.45 ؛ ثانویه دوتا 18 دور سیم 0.4

ولی وصل که میکنم 1.5آمپر از منبع میکشه ترانزیستور هام دااااغ میشه ! چه کنم ؟!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeed.v
                    سلام دوباره
                    محسن خان ترانس پالسمو طبق اون نموداری که تو اون تاپیک کشیده بودی اینطوری پیچیدم : (البته اون هستهee25 گفته بودی)هسته ee19 ؛ اولیه 18 دور سیم 0.45 ؛ ثانویه دوتا 18 دور سیم 0.4 ولی وصل که میکنم 1.5آمپر از منبع میکشه ترانزیستور هام دااااغ میشه ! چه کنم ؟!
                    سلام. اگه این مقدار جریان میکشه یه جا از مدار درایورت رو درست نبستی. چون با 18 دور هم نباید این قدر جریان بکشه فوقش 150 میلی آمپر. البته باید این تعداد دور رو در عدد 1.6 الی 2 ضرب کنی تا بهتر بشه اینجوری مصرف کل مدار زیر 60 میلی میشه(منظور مصرف هسته بدون ماسفت ها و مقاومت ها) :biggrin: 30 دور باید بپیچی :smile:
                    2 پست آخر این تاپیک رو یه بار دیگه بخون.

دیدگاه

نمیدونم والا مگه درایور چی داره که درست نبندم آخه ؟! oo:

حالا برفرض من 10دور تقریبا کم پیچیدم , 1.5 امپر دیگه خیلیه !
                      تازه مقاومتهای 220 رو من 270 گذاشتم .

این ترانسمه :

دیدگاه

اگه ترانس تو حالت یک طرفه کار کنه باعث میشه این قدر جریان بکشه. یا مدار درایور رو اشتباه بستی یا اینکه ترانزیستوری بر اثر عاملی سوخته باشه و متوجه نباشی. مطمئنم ترانس الان داره یک طرفه کار میکنه. :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                          اگه ترانس تو حالت یک طرفه کار کنه باعث میشه این قدر جریان بکشه. یا مدار درایور رو اشتباه بستی یا اینکه ترانزیستوری بر اثر عاملی سوخته باشه و متوجه نباشی. مطمئنم ترانس الان داره یک طرفه کار میکنه. :biggrin:
                          ینی چی تو حالت یک طرفه ؟؟؟
                          مدارو الان چک کردم و دوباره بستم ,درست بود !

یه مقاومت 180 اهم بعد از خروجی یکی از ترانزیستورها گذاشتم ,جریان مصرفی شد 120میلی .

دیدگاه

دو تا الیدی قرمز رو با هم به صورت معکوس موازی کن بعد با یه مقاومت 1 کیلو بزن به خروجی درایور. اگه هر دوش روشن بود و به یه اندازه بود نشون میده که فولبریج عمل میکنه. خروجی ترانس پالس هم تست کن ببین روشن مینه یا نه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                              ببخشید آقای محمد شاهی چرا تو این تصویر تغذیه lm358 به پایه 14 وصل شده؟اگه مستقیم به تغذیه 15 ولت وصل بشه مشکلی پیش میاد؟؟
                              سید علی لب تر کند جان را فدایش می کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rasoul20
                                ببخشید آقای محمد شاهی چرا تو این تصویر تغذیه lm358 به پایه 14 وصل شده؟اگه مستقیم به تغذیه 15 ولت وصل بشه مشکلی پیش میاد؟؟
                                پایه 14 خودش یه رگولاتور 5 ولته دیگه. نه نمیشه 15 ولت داد چون قراره بره به پایه 16 آی سی.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X