اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تبدیل 12 ولت به 5 ولت - برای مصرف صنعتی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تبدیل 12 ولت به 5 ولت - برای مصرف صنعتی

ضمن سلام خدمت مهندسین گرامی. :redface:
    بنده یک منبه تغذیه صنعتی 12 ولت 5 آمپر دارم که از اون برای راه اندازی مدار فرمان رله هام استفاده میکنم. برای راه اندازی قسمت دیجیتال مدارم همونطور که میدونین به 5 ولت رگوله نیاز دارم ( با جریان کشی زیر نیم امپر ) . میخوام از همین منبع 12 ولتی که در اختیار دارم یه 5 ولتی بگیرم.

* فقط توجه داشته باشین که سیستم کاربرد صنعتی داره و قراره 24 ساعت روشن باشه و برای همین از 7805 استفاده نمیکنم چون سریع داغ میکنه. مخصوصا اینکه اونطرف 12 ولته و افتادن نویز روی منبع خیلی راحت به 7805 آسیب میرسه.

ممنون میشم یه راهکار اصولی ارائه بدین. :rolleyes:

پاسخ : تبدیل 12 ولت به 5 ولت - برای مصرف صنعتی

شما میتونید از lm2576 پنج ولت استفاده کنید سوییچینگ هست مشکل داغ کردنم به اون شکل نداره
    درضمن 7805 به راحتی با ی ترانزیستور میشه جریان خروجیشو تا هر میزان تقویت کرد ک اصلا داغ نکنه و ی فیلتر تو ورودی خروجی نویزو ازبین میبره خیلی ساده تر و کم هزینه تر میشه
    اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

اگه مصرفت در حد 1 یا 2 آمپره و حال بستن مدار نداری ی روش خیلی سریع اما کمی پر هزینه تر استفاده از مدار های آمادس
      1-http://eshop.eca.ir/%D9%85%D8%A7%DA%98%D9%88%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%88%D9%84%D8%AA%D8%A7%DA%98/2154-%D9%85%D8%A7%DA%98%D9%88%D9%84-%D9%85%D8%A8%D8%AF%D9%84-dc-dc-lm2596-%D8%AE%D8%B1%D9%88%D8%AC%DB%8C-123v-30v-3a.html
      ارزونه اما روش بیشتر از 1/5A pshf k;k
      2-http://eshop.eca.ir/%D9%85%D8%A7%DA%98%D9%88%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%88%D9%84%D8%AA%D8%A7%DA%98/3824-%D9%85%D8%A7%DA%98%D9%88%D9%84-%D9%85%D8%A8%D8%AF%D9%84-%D9%88%D9%84%D8%AA%D8%A7%DA%98-dc-dc-%DA%A9%D8%A7%D9%87%D9%86%D8%AF%D9%87-12-%D8%A2%D9%85%D9%BE%D8%B1.html
      واقعا کارش عالیه اما تا max 5A
      3- hks5003 این یکی مثله ی 7805 خیلی خیلی قوی کار میکنه تا 3A رو عالی میده
      خودم از هر سه تاشون جواب گرفتم اما آخریه رو سخت بتونی تو بازار گیر بیاری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehran901
        شما میتونید از lm2576 پنج ولت استفاده کنید سوییچینگ هست مشکل داغ کردنم به اون شکل نداره
        درضمن 7805 به راحتی با ی ترانزیستور میشه جریان خروجیشو تا هر میزان تقویت کرد ک اصلا داغ نکنه و ی فیلتر تو ورودی خروجی نویزو ازبین میبره خیلی ساده تر و کم هزینه تر میشه
        میدونم میشه این کارو کرد اما میشه بگین چطور اخه من خیلی لنگ افزایش جریان با ترانزیستور بدون افت ولتاژ در جریان کشیدن هستم
        یه مدار دارم با 7805 و mj2955 و یه ترانزیستور دیکه این کارو کرده اما هر چی نگاش میکنم نمیفهمم چطور کار میکنه :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: oo: oo: oo:
        ................Fx7SAM................

دیدگاه

درود بر شما دوست عزیز.

بله ممنون میشم همون نقشه راه اندازی 7805 به روشی که میفرمایید با ترانزیستور رو قرار بدید.

یک سوال هم داشتم اگه باهاش برخورد کردین ممنون میشیم جواب بدین :rolleyes: ( چون من اصلا از منابع تغذیه سررشته ندارم ) امکانش هست چنتا 7805 رو با هم موازی کرد؟ خیلی از مداراتو دیدیم که تعداد زیادی رگولاتور دارن، فک میکنم با هم موازی شدن. چه مشکلاتی داره این کار اگه شدنیه.

دیدگاه

سلام
            lm317 هم ارزون هم کوچیک تا 1 آمپر در نسخه T و 100 میلی آمپر در نسخه smd موجود هست،ولتاژ ورودی رو هم بیشتر از 12 بدی مشکلی پیش نمیاد در پایه ادجاستش یک مقاومت 1 کیلو و 330 اهم استفده کنید خروجی 5 ولت میگیرید و بسیار پایدار در تغییرات با می باشد.

دیدگاه

من تاجاییکه یادمه اینو بستم کار میکنه

دیدگاه

از رگولاتور 7809 و 7805 به صورت دو مرحله ای استفاده کنید.خازن و مخلفاتش را هم بذارید.با جریان زیر نیم آمپر هیچ اتفاقی براش نمیوفته.
                حالا درسته صنعتیه ولی دیگه قرار نیست که بخوایم یه چیز عجیب قریب استفاده کنیم.
                :job:
                آیا جهالت نیست که آدمی ساعات شیرین امروز را فدای روزهای آینده کند؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pooyan-shafiei
                  از رگولاتور 7809 و 7805 به صورت دو مرحله ای استفاده کنید.خازن و مخلفاتش را هم بذارید.با جریان زیر نیم آمپر هیچ اتفاقی براش نمیوفته.
                  حالا درسته صنعتیه ولی دیگه قرار نیست که بخوایم یه چیز عجیب قریب استفاده کنیم.
                  :job:
                  این کارو من نمیدونم کی باب کرده اینجوری فقط حرارت تقسیم میشه بین رگولاتورها . بجای رگولاتور 7809 باید مقاومت گذاشت که ارزون تره منطقی تر...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aslan modir
                    درود بر شما دوست عزیز.

بله ممنون میشم همون نقشه راه اندازی 7805 به روشی که میفرمایید با ترانزیستور رو قرار بدید.

یک سوال هم داشتم اگه باهاش برخورد کردین ممنون میشیم جواب بدین :rolleyes: ( چون من اصلا از منابع تغذیه سررشته ندارم ) امکانش هست چنتا 7805 رو با هم موازی کرد؟ خیلی از مداراتو دیدیم که تعداد زیادی رگولاتور دارن، فک میکنم با هم موازی شدن. چه مشکلاتی داره این کار اگه شدنیه.
                    موازی کردن رگلاتور یک روش غیر استاندارده ولی مشکل شما رو حل میکنه
                    به دلایل متعدد بهتره موازی نشن عمرشون کم میشه
                    آخر دیتاشیت 7805 انواع مداراتشو گذاشته

مدار زیر مقاومتش تریشولدشو 10 اهم بذارید که رو جریان 70 میلی آمپر ترانزیستور روشن بشه و جریان با ی kcl تقویت میشه

من از این مدار زیاد استفاده کردم به عنوان ی مدار ارزون راحت در راه اندازی واقعا مناسبه
                    در این وضعیت تقریبا اصلا 7805 داغ نمیکنه و کل اضافه جریان از طریق ترانزیستور عبور داده میشه پس ترانزیستورتون باید جریانی برابر 1.4 برابر جریان بارتون رو بتونه تحمل کنه
                    اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nima200
                      میدونم میشه این کارو کرد اما میشه بگین چطور اخه من خیلی لنگ افزایش جریان با ترانزیستور بدون افت ولتاژ در جریان کشیدن هستم
                      یه مدار دارم با 7805 و mj2955 و یه ترانزیستور دیکه این کارو کرده اما هر چی نگاش میکنم نمیفهمم چطور کار میکنه :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: oo: oo: oo:
                      مدارتون رو قرار بدین

دیدگاه

مدارتون رو قرار بدین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                          این کارو من نمیدونم کی باب کرده اینجوری فقط حرارت تقسیم میشه بین رگولاتورها . بجای رگولاتور 7809 باید مقاومت گذاشت که ارزون تره منطقی تر...
                          7809 خودش یه سری نویز را از روی تغذیه حذف میکنه.ولی مقاومت در صورت متغیر بودن جریان مصرفی باعث تغییر ولتاژ میشه.
                          آیا جهالت نیست که آدمی ساعات شیرین امروز را فدای روزهای آینده کند؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pooyan-shafiei
                            7809 خودش یه سری نویز را از روی تغذیه حذف میکنه.ولی مقاومت در صورت متغیر بودن جریان مصرفی باعث تغییر ولتاژ میشه.
                            اتفاقا برای همین تغییر ولتاژ اون مقاومت رو میزاریم که یک مقدار از ولتاژ روی مقاومت افت کنه و اونجا تلف بشه نه روی رگولاتور.
                            برای حذف نویز هم از فیلتر RC استفاده میکنیم یعنی یه خازن بعد از مقاومت و قبل از رگولاتور میزاریم.

مثلا اگر جریان حد اکثرمون 500ma باشه و ولتاژ ورودی 12V :
                            5+2.5=7.5 این حد اقل ولتاژی هستش که باید به رگولاتور برسه تا بتونه 5 ولت رگوله بهمون بده.

12-7.5=4.5 حد اکثر ولتاژی که باید روی مقاومت افت کنه.
                            4.5/0.5=9 مقدار مقاومت به اهم که میایم 10 انتخاب میکنیم
                            4.5*0.5=2.25W توان مقاومت که 3W انتخاب میکنیم

یه خازن 450uf بعد از مقاومت هم خیلی از نویز های مدار رو میگیره.

دیدگاه

ابتدایی ترین ش به این شکله که حدود 11 تا دیود سری کنی تو مدارت

هر دیود فکر کنم 0.6 ولت کم میکنه
                              --------------------------- --------------------------

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X