اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مبدلی با خروجی افزاینده و کاهنده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مبدلی با خروجی افزاینده و کاهنده

سلام دوستان عزیز..امیدوارم حالتون خوب باشه.
    میشه ما یه مبدل سوئیچینگی بسازیم که خروجیش هم افزاینده باشه و هم کاهنده؟ مثلا ما 12 ولت ورودی رو به 0 تا 80 ولت 0 تا 2 آمپر خروجی تغییر بدم؟
    سوال دومم هم اینه که اگه میشه همچین مبدلی رو ساخت میشه خروجیمون رو دو تا پتانسیومتر بذاریم یکی واسه ولتاز یکی واسه جریان یکی هم واسه کنترل ولتاژ؟
    متشکرم از نظرات و کمک دوستان عزیز.
    تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

پاسخ : مبدلی با خروجی افزاینده و کاهنده

سلام اینجا رو ببین. من و حمیدرضا یه مدت رو sepic کار میکردیم. حمیدرضا با 3843 ساخت من هم با 494. عالیه. اگه هم کنترل ولتاژ هم جریان میخوای 494 استفاده کن.(فک کنم کار باهاش رو بلد باشی. اگر نه هم تو انجمن هست بگرد پیدا میکنی هم تو دیتاشیت و اپلیکیشن نوتش کامل یاد میگری)
    اگه تا 80 ولت میخوای ماسفت باید 80+Vin رو تحمل کنه. ضریب اطمینان رو هم در نظر بگیر. ماسفت 150 ولتی باشه خوبه.
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=106750.15
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
      سلام اینجا رو ببین. من و حمیدرضا یه مدت رو sepic کار میکردیم. حمیدرضا با 3843 ساخت من هم با 494. عالیه. اگه هم کنترل ولتاژ هم جریان میخوای 494 استفاده کن.(فک کنم کار باهاش رو بلد باشی. اگر نه هم تو انجمن هست بگرد پیدا میکنی هم تو دیتاشیت و اپلیکیشن نوتش کامل یاد میگری)
      اگه تا 80 ولت میخوای ماسفت باید 80+Vin رو تحمل کنه. ضریب اطمینان رو هم در نظر بگیر. ماسفت 150 ولتی باشه خوبه.
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=106750.15
      خیلی خیلی خیلی ممنون از پاسخت محسن جان
      این بحث متغیر کردن چطوری میشه؟؟؟؟؟؟ و راستی یه سوال دیگه.اگه به فرض تونستیم جریان خروجی رو با یه پتانسیومتر متغیر بکینم میشه با یه میکرو این سطح جریان خروجی رو کنترل کرد؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سعید دلشاد منور
        خیلی خیلی خیلی ممنون از پاسخت محسن جان
        این بحث متغیر کردن چطوری میشه؟؟؟؟؟؟ و راستی یه سوال دیگه.اگه به فرض تونستیم جریان خروجی رو با یه پتانسیومتر متغیر بکینم میشه با یه میکرو این سطح جریان خروجی رو کنترل کرد؟؟؟؟؟؟
        با کسب اجازه از محسن جان عزیز :rolleyes:
        بنا به تجربه ی که دارم بدلیل وجود دو تا error amp در داخل آیسی TL494 میشه توسط یکی ولتاژ خروجی رو کنترل کرد و با اون یکی جریان خروجی رو و از طرفی چون ولتاژ رفرنس هر دو آمپلیفایر توسط طراح تعیین میشه در نتیجه خیلی میتونی روش مانور بدی به این شکل که برای کنترل جریان خروجی کافیه فقط ولتاژ رفرنس رو کم و زیاد کنی تا جریان خروجی تغییر پیدا کنه. من وقتی داشتم درایور LED طراحی میکرد با یه آیسی خیلی باحالی آشنا شدم TSM101AC . از این آیسی هم میتونید برای کنترل جریان و ولتاژ سیستمهای ایزوله استفاده کنید. تو درایورهای معروف شرکت Mean Well از این آیسی استفاده شده که با کم و زیاد کردن ولتاژ رفرنس جریان خروجی ثابت میشه.
        خلاصه گفته هام رو اینطور بیان میکنم که اگه بتونی یه مقاومت متغیر دیجیتال ( ماسفت ) درست کنی و بزاری رو ولتاژ رفرنس و با تغییرات پالسی و یا هر حالت دیگه ی مقدار مقاومت درین-سورس رو کم و زیاد کنی میتونی بر روی جریان خروجی کنترل دیجیتالی داشته باشی.

موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SA3ID
          با کسب اجازه از محسن جان عزیز :rolleyes:
          کوچیکتیم.شما صاحب اختیاری داداش :biggrin: ممنون بایت توضیحات کامل :agree:
          [hr]
          از اونجایی که سعید(دلشاد منور) تو pm بهم گفت ولتاژ ورودی 24 ولت هست ولتاژ مورد نیاز 494 رو با استفاده از زنر 15 ولت و مقاومت و خازن تامین کنین. :mrgreen: چون گیت ماسفت رو نمیشه بالاتر از 20 ولت داد :mrgreen:
          لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
            کوچیکتیم.شما صاحب اختیاری داداش :biggrin: ممنون بایت توضیحات کامل :agree:
            [hr]
            از اونجایی که سعید(دلشاد منور) تو pm بهم گفت ولتاژ ورودی 24 ولت هست ولتاژ مورد نیاز 494 رو با استفاده از زنر 15 ولت و مقاومت و خازن تامین کنین. :mrgreen: چون گیت ماسفت رو نمیشه بالاتر از 20 ولت داد :mrgreen:
            آقایی محسن خان، شرمندم نکن

یه پیشنهاد: من تو منابع تغذیه ی که طراحی میکنم چه ایزوله باشه و چه غیر ایزوله ( البته اگه ولتاژ ورودی بیشتر از 15 ولت باشه ) همیشه از یه مدار خطی که از زنر و ترانزیستور تشکیل شده برای تامین ولتاژ آیسی سوئیچینگ و آیسیهای دیگه استفاده میکنم. البته برای حفظ قانون کپی رایت باید بگم چون پاورهای شرکت MEAN WELL رو زیاد بررسی کردم این ایده رو از اونا برداشتم. :mrgreen:

موفق باشید

دیدگاه

خیلی ممنون از دوستان عزیز....فقط تو انتخاب توپولوژی موندم.......کم هزینه بودن و کوچیک بودن این طرح خیلی مهمه..با سپیک نمیشه جواب گرفت؟؟؟؟ در پوش پول هزینه و حجم یکم بالا نیست؟؟؟؟ پیشنهاد دوستان عزیز چیه؟

دیدگاه

دوست گرامی

شرایط مداری که مورد نظر شماست کمی دشواره ...
                یعنی وجود کنترلهای جداگانه برای ولتاژ و جریان توام با ارزانی و کوچکی مدار کار طراحی را کمی مشکل میکنه خصوصا زمانی که هم افزایش ولتاژ مورد نظر ما باشه و هم کاهش

در این مورد خاص پیشنهاد میکنم چیپ های اختصاصی منابع تذیه سوویچینگ را فراموش کنید و از طرحهای کلاسیک استفاده فرمایید

http://www.dos4ever.com/flyback/boost2.gif

http://i.stack.imgur.com/bWQlb.png

پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor
                  دوست گرامی

شرایط مداری که مورد نظر شماست کمی دشواره ...
                  یعنی وجود کنترلهای جداگانه برای ولتاژ و جریان توام با ارزانی و کوچکی مدار کار طراحی را کمی مشکل میکنه خصوصا زمانی که هم افزایش ولتاژ مورد نظر ما باشه و هم کاهش

در این مورد خاص پیشنهاد میکنم چیپ های اختصاصی منابع تذیه سوویچینگ را فراموش کنید و از طرحهای کلاسیک استفاده فرمایید

http://www.dos4ever.com/flyback/boost2.gif

http://i.stack.imgur.com/bWQlb.png
                  دوست عزیز اینجا بحث از آیسی سوئیچینگ نیست! اینجا بحث دوستمون تو انتخاب توپولوژی مناسبه! درضمن تو مداراتی که با آیسی 555 کار میکنند آیا میتونه ثبات ولتاژ خروجی رو چه در حالت بی باری و چه در زیر بار کامل تضمین کنه!!! تا اونجایی که سوادم قد میکشه نه!!!! چرا!!؟ چون مداری که شما گذاشتین برای یه باره ثابت کار برد داره که بار رو به خروجی وصل کنیم بعد با اون پتانسیومتری که تو مداره دیوتی سایکل رو تنظیم کنیم تا ولتاژ و جریان مورد نیازمون رو تامین کنه! اما اگه بارمون متغییر باشه به هیچ وجه نمیتونیم از این سیستم استفاده کنیم. یه منبع تغذیه خوب به منبعی میگن که چه تحت باره کامل و چه در نصف بار و چه در حالت بی باری ولتاژ خروجیش ثابت باشه و تغییر نکنه که اونم مستلزم مطالعات بیشتر در مورد مدارات جبرانساز و توابع تبدیل بلوکهای قدرت هست.

موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SA3ID
                    دوست عزیز اینجا بحث از آیسی سوئیچینگ نیست! اینجا بحث دوستمون تو انتخاب توپولوژی مناسبه! درضمن تو مداراتی که با آیسی 555 کار میکنند آیا میتونه ثبات ولتاژ خروجی رو چه در حالت بی باری و چه در زیر بار کامل تضمین کنه!!! تا اونجایی که سوادم قد میکشه نه!!!! چرا!!؟ چون مداری که شما گذاشتین برای یه باره ثابت کار برد داره که بار رو به خروجی وصل کنیم بعد با اون پتانسیومتری که تو مداره دیوتی سایکل رو تنظیم کنیم تا ولتاژ و جریان مورد نیازمون رو تامین کنه! اما اگه بارمون متغییر باشه به هیچ وجه نمیتونیم از این سیستم استفاده کنیم. یه منبع تغذیه خوب به منبعی میگن که چه تحت باره کامل و چه در نصف بار و چه در حالت بی باری ولتاژ خروجیش ثابت باشه و تغییر نکنه که اونم مستلزم مطالعات بیشتر در مورد مدارات جبرانساز و توابع تبدیل بلوکهای قدرت هست.

موفق باشید
                    دوست گرامی

به طوری که یقینا اطلاع دارید در تمام مدارات تنظیم ولتاژ سوویچینگ به کمک تنظیم پهنا پالس ( و یا همان نسبت دیوتی سایکل ) میتوانیم توان القا شده در سلف و یا ترانس را کنترل نماییم ...
                    در مداری هم که ارائه کردیده حلقه فیدبک کنترل کننده پهنا پالس جهت ثابت نگهداری ولتاژ خروجی در نظر گرفته شده است که بر پایه ولتاژ قابل تنظیم میباشد و باز به طوری هم که حتما بارها در مدارهای مشابه مشاهده کرده اید در آی سی های اختصاصی تنظیم ولتاژ سووچینگ نیز از رویه مشابه ای جهت تنظیم پهنا پالس استفاده میگردد با این تفاوت که به سبب تصحیح چند گانه ای که بر پایه پدیده هایی چون دما ، ولتاژ ورودی و ... صورت میگیرد ، دست طراح در کنترل برخی ویژگیهای مورد نظر خود کوتاه میباشد .
                    البته شاید استفاده از خود مدارهای ارائه شده نتواند به شکل مطلوب نظر دوستمان را برآورده سازد ولی حداقل استفاده از ایده به کار گرفته شده در آنها با اعمال تغییراتی چند ، شاید مسیر کوتاهتری را در پیش رو قرار دهد .

در مورد توپولوژی نیز دوستمان به مهمترین مسئله که هنوز اشاره نکرده اند ایزوله بودن و محدوده ولتاژ خروجی همچنین قیمت تمام شده جهت ترانس میباشد که فاکتورهای مهم در انتخاب اولیه میباشند ....

پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

سلام
                      به نظر من توپولوژی مناسب می تونه فلای بک باشه چون متغییر کردن فلای بک خیلی راحت تره
                      و البته باید دید در بازه مورد نظر هم میشه به جواب رسید یا نه
                      من فلای بک با uc3845 رو ترجیح میدم.

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
                        سلام
                        به نظر من توپولوژی مناسب می تونه فلای بک باشه چون متغییر کردن فلای بک خیلی راحت تره
                        و البته باید دید در بازه مورد نظر هم میشه به جواب رسید یا نه
                        من فلای بک با uc3845 رو ترجیح میدم.
                        فلای بک؟؟؟؟؟ تو این رنج توان؟؟؟ یا باید فرکانس بره بالا یه ترانسی میخاد به چه گندگی......
                        سپیک خیلی مناسبه....خیلی خیلی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X