اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار تقویت کننده جریان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال: مدار تقویت کننده جریان

نوشته اصلی توسط Baharram نمایش پست ها
    ممنون از شما
    خود همین ترانزیستور که توی مداری ک گذاشتین هست یعنی همونBD536جریان کلکتورش ٨امپره و بیس یک امپر از همین ترانزیستور مبتونم استفاده کنم؟اگ جریان از شش امپر بیشتر باشه اشکال نداره .
    سلام خدمت شما
    خواهش میکنم

دقت کنید که ترانزیستور اورجینال تا 8 آمپر جواب گو هست و بیش تر از این مقدار نباید باشه اما در طراحی مدار ها کمتر از 8 آمپر ازش جریان میکشن
    قطعات الکترونیکی که در کشور هست به جز تعداد کمی مابقی غیر اورجینال هست و بهتره بهشون فشار آورده نشه . . .
    من به شما پیشنهاد میدم که از یه ترانزیستور با جریان دهی بالاتر استفاده کنید مثلا 10 آمپر

اما اگه از همین ترانزیستور هم استفاده کنید تا مدتی به خوبی جواب گوی کار شما خواهد بود و شاید اصلا دچار مشکل نشه
    اما این رو بدونید که به فرض اگه کسی بخواد یه محصول مطمئن تولید کنه هیچ وقت از این ترانزیستور 6 آمپر نمیکشه . . .
    دقت کنید که ترانزیستوری که میزارید دارلینگتون نباشه یعنی داخل پکیج ترانزیستور تنها یک ترانزیستور باشه نه دوتا . . .
    دقت کنید که برای رگولاتور و ترانزیستور همون طور که قبلا گفتم از هیت سینگ مناسب استفاده کنید

موفق باشید .
    جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۱۸:۲۴ ۱۳۹۷/۰۵/۱۹.
    آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezamajdi نمایش پست ها
      سلام خدمت شما
      خواهش میکنم

دقت کنید که ترانزیستور اورجینال تا 8 آمپر جواب گو هست و بیش تر از این مقدار نباید باشه اما در طراحی مدار ها کمتر از 8 آمپر ازش جریان میکشن
      قطعات الکترونیکی که در کشور هست به جز تعداد کمی مابقی غیر اورجینال هست و بهتره بهشون فشار آورده نشه . . .
      من به شما پیشنهاد میدم که از یه ترانزیستور با جریان دهی بالاتر استفاده کنید مثلا 10 آمپر

اما اگه از همین ترانزیستور هم استفاده کنید تا مدتی به خوبی جواب گوی کار شما خواهد بود و شاید اصلا دچار مشکل نشه
      اما این رو بدونید که به فرض اگه کسی بخواد یه محصول مطمئن تولید کنه هیچ وقت از این ترانزیستور 6 آمپر نمیکشه . . .
      دقت کنید که ترانزیستوری که میزارید دارلینگتون نباشه یعنی داخل پکیج ترانزیستور تنها یک ترانزیستور باشه نه دوتا . . .
      دقت کنید که برای رگولاتور و ترانزیستور همون طور که قبلا گفتم از هیت سینگ مناسب استفاده کنید

موفق باشید .
      خیلی ممنون از توضیحات عالیتون
      ببخشید دوتا سوال ،اول اینکه ترانزیستورtip147_تا ده امپر جریان میده میتونم از اون استفاده کنم؟
      و بعد اینکه چرا فرمودین دارلینکتون نباشه اخه همه جا میگن دارلینگتون بهتر تقویت میکنه ؟

دیدگاه

خیلی ممنون از توضیحات عالیتون
        ببخشید دوتا سوال ،اول اینکه ترانزیستورtip147_تا ده امپر جریان میده میتونم از اون استفاده کنم؟
        و بعد اینکه چرا فرمودین دارلینکتون نباشه اخه همه جا میگن دارلینگتون بهتر تقویت میکنه ؟
        سلام
        شما هر ترانزیستور bjt که دارلینگتون نباشه و جریان دهی مناسبی داشته باشه و همین طور از نظر ماکزیمم ولتاژ کلکتور امیتر مناسب کارتون باشه رو میتونید انتخاب کنید
        این ترانزیستور از نظر جریان دهی مناسب هست .
        علت این که میگم دارلینگتون نباشه رو مثال میزنم :
        دقت کنید که این مسئله استدلال خودم هست و به طور قاطع نمیشه نظری داد .
        با توجه به شکل زیر اگه از دارلینگتون استفاده بشه وقتی ولتاژ دوسر مقاومت R1 در یک محدوده ی کم تغییر میکنه نتیجه ی این تغیرات کم به دلیل بهره بالای ترانزیستور
        به صورت تغیرات زیاد مقاومت کلکتور امیتر ظاهر میشه و همین مسئله ولتاژ های نوسانی قابل توجهی رو در خروجی باعث میشه و پایداری رو کم میکنه . . .
        البته این مسئله رو در عمل میشه تا حدودی کنترل کرد
        در کل میخوام بگم نباید از ترانزیستوری استفاده بشه که تغیرات ناگهانی ولتاژ خروجی رو سبب بشه و بهتره از ترانزیستور هایی استفاده بشه که حساسیت زیادی
        نسبت به ولتاژ بیس امیتر نداشته باشن ( دارای بهره زیادی نباشن )
        در این مدار بهره ترانزیستور نباید کم باشه نه زیاد بلگه در یه حد متوسط باشه

شیوه ی کارکرد مدار زیر به این صورت هست که ابتدا ترانزیستور خاموش هست . همین که از رگولاتور جریان کافی کشیده بشه ترانزیستور تا حدودی روشن میشه و
        برای مدت زمان بسیار کوتاهی ولتاژی بیش از مقداررگوله شده در خروجی قرار خواهد گرفت .
        مثلا اگه رگولاتور 7812 باشه وقتی ترانزیستور روشن میشه ممکنه بیش از 12 ولت در خروجی قرار بگیره
        در این صورت ترانزیستور موجود در رگولاتور خاموش خواهد شد
        بعد از مدت زمان بسیار کمی ولتاژ خروجی افت میکنه و سیستم کنترل کننده رگولاتور دوباره ترانزیستور موجود در رگولاتور رو روشن میکنه و همین روند ادامه پیدا میکنه
        همون طور که گفتم میشه تا حدودی این مسئله رو کنترل کرد مثلا قرار دادن یه خازن بزرگ در خروجی
        اما بهتره که از بروز چنین نوساناتی جلوگیری به عمل بیاد .

دقت کنید که این مدت زمان های بسیار کمی که میگم در حد میکرو ثانیه هست .
        جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۰۲:۰۹ ۱۳۹۷/۰۵/۲۰.

دیدگاه

سلام ببخشید این مدار نمیتونه پالس منو تقویت کنه من درواقع یک پالس دارم که میخام برای یک ریسه ال ای دی جواب بده و ولتاژش تا اخر ریسه روی١٢_ولت بمونه و جریانش رو تقویت کنم که تا پایان ریسه پاسخگوباشه

دیدگاه

سلام ببخشید این مدار نمیتونه پالس منو تقویت کنه من درواقع یک پالس دارم که میخام برای یک ریسه ال ای دی جواب بده و ولتاژش تا اخر ریسه روی١٢_ولت بمونه و جریانش رو تقویت کنم که تا پایان ریسه پاسخگوباشه
            سلام دوست عزیز
            یکم جمله شما مبهمه . . .
            چیزی که شما میخواستید این بود
            چطور میتونم جریان 16میلی امپر رو با مدار ترانویستوری تا6امپر تقویت کنم ولتاژ هم ثابت روی 12ولت نگهدارم

الان مداری که اون بالا برای شما گذاشتم ، ولتاژ 12 ولت با جریان بالا رو بهتون میده .
            حالا شما میخواید به ریسه ال ای دی یه پالس اعمال کنید ؟؟؟
            ولتاژی که دو سر ریسه باید اعمال بشه رو چقدر میخواید باشه ؟؟؟
            اگه واضح تر بگید ، بهتر میشه راهنمایی کرد

دیدگاه

پاسخ : مدار تقویت کننده جریان

سلام دوستان من ی ترانسفورماتور تبدیل220به 12 ولت دارم ک خروجی رو به 4 تا دیود 1n4007 و یک خازن وصل کردم ک 12 ولت dcخروجی میده به سه تا فن کامپیوتر وصل کردم ک 12 ولت هستن ولی سرعتشون یکم کمه میخوام بیشار بشه باید چیکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
              جدیدترین ویرایش توسط mohsenta; ۲۳:۰۸ ۱۳۹۸/۰۵/۱۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsenta نمایش پست ها
                سلام دوستان من ی ترانسفورماتور تبدیل220به 12 ولت دارم ک خروجی رو به 4 تا دیود 1n4007 و یک خازن وصل کردم ک 12 ولت dcخروجی میده به سه تا فن کامپیوتر وصل کردم ک 12 ولت هستن ولی سرعتشون یکم کمه میخوام بیشار بشه باید چیکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
                سلام
                اول ولناژ ترانستون رو بعد از پل دیود و بدون فن ها بکیرید ببینید چنده احتمالا بخاطر افت ولناژی که اینروزا هست ترانس ۱۲ ولت رو نتونه بده .. بعد فن ها رو وصل کنید و ولتاژ دو سر فن رو اندازه بگیرید ببینید چنده اگه کمتر از ۱۲ بود یعنی توان ترانستون پایینه

بهتره برای فن ها یه اداپتور سوییچینگ ۱۲ ولتی تهیه کنید تا سوای پلتاژ برق شهر همیشه ۱۲ ولت داشته باشید .. ترانس زیاد قابل اعتماد نیست ممکنه ولتاژش از ۱۲ بالاتر یا پایینتر باشه و یا فن ها درست کار نکنن یا صدمه ببینن(عمرشون کم بشه)
                زندگی پر ز وجود است ولی ..
                ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

خیلی ممنون ی سوالم دگ دارم ی ترانس دگ مث همین دارم اگ سری کنم با همین ترانس ایا قدرتش بیشتر میشه یا نه؟

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                    شنا میتونید دو تا ترانس رو با هم سری ببندید و بعد با پل دیود و خازن یکسو کنید و سپس با استفاده از یه رگولاتور ۱۲ ولت مثل lm7812 یه خروجی با ثبات ۱۲ ولت بدست بیارین
                    موضوع مهم اینکه ولتاژتون بعد از صافی خازن نباید از ولتاژ تعریف شده و استاندارد ورودی رگولاتور بیشتر بشه
                    نکته بعدی اینکه فن هاتون چقدر جریان میکشن و به واسطه این یک رگولاتور مناسب انتخاب کنید
                    بدلیل حفاظت حرارتی در رگولاتورها بهتره روی هیت سینک نصب بشن چرا که با بالا رفتن دما جریان خروجی محدود میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsenta نمایش پست ها
                      سلام،
                      ساده ترین راه اینه که خازن رو حداقل 1000 میکرو فاراد 25 ولت
                      انتخاب کنین،
                      اگه با این هم مشکل رفع نشد،میتونین از ماژول های افزاینده ولتاژ
                      ارزون قیمت استفاده کنبن و خروجیش رو تنظیم کنین.

دیدگاه

سلام به همه ی دوستان، من می خواستم مداری داشته باشم که یک خروجی 0-10ولت (مثلا خروجی پی ال سی) رو تبدیل به یک خروجی 0-10 ولت آمپر بالا مثلا حدود 5 آمپر بکند. آیا امکانش هست راهنمایی بفرمایید.

دیدگاه

سلام دوستان، می خواستم مداری درست کنم که ورودی اون یک منبع تغذیه از 0تا 10 ولت با جریان دهی پایین حدود 10میلی آمپر باشه و بتونم از اون یک خروجی با ولتاژ 0 تا 10 ولت ولی جریان تقریبا 5 آمپر بگیرم به عبارتی می خوام گین ولتاژ 1 باشه ولی گین جریان بالایی بگیرم . امکانش هست؟
                          جدیدترین ویرایش توسط mahmood1385; ۰۸:۳۳ ۱۴۰۱/۰۵/۱۲.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahmood1385 نمایش پست ها
                            سلام دوستان، می خواستم مداری درست کنم که ورودی اون یک منبع تغذیه از 0تا 10 ولت با جریان دهی پایین حدود 10میلی آمپر باشه و بتونم از اون یک خروجی با ولتاژ 0 تا 10 ولت ولی جریان تقریبا 5 آمپر بگیرم به عبارتی می خوام گین ولتاژ 1 باشه ولی گین جریان بالایی بگیرم . امکانش هست؟
                            یعنی میخوای قوانین فیزیک رو نقض کنی ؟

اگر موفق شدی سوای جایزه نوبل میتونی کائنات رو هم تحت کنترل دربیاری !
                            پ .ن
                            قوانین بقای ماده و انرژی رو کسی نمیتونه نقض کنه ، یعنی یکبار و یکجا نقض بشه کل کائنات از هم میپاشه .
                            شما نمیتونی به یک سیستم ۱۰ ولت و ۱۰ میلی آمپر ( توان ورودی میشه ۱۰۰ میلی وات ) بدی در خروجی ازش مثلا یک ولت ۵ آمپر تحویل بگیری ( خروجیش میشه ۵ وات )
                            این وسط حداقل ۴.۹ وات انرژی در هر ثانیه کم میاد که اگر کم بیاد ( حتی باندازه یک میکروژول ) کلا همه قوانین کائنات نقض شده ...

دیدگاه

سلام
                              از روش سوییچینگ میتونید استفاده کنید فرکانس رو ببرید بالا و بدید به ترانفورماتور
                              نمیدونم سوال شما رو درست فهمیدم یا نه

دیدگاه

اگر کسی بتونه 1 لیتر آب رو به 1.5 لیتر آب تبدیل کنه، بنده همچین مداری رو قرار میدم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X