اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یکسوسازی خروجی دوبل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : یکسوسازی خروجی دوبل

نوشته اصلی توسط علی تحیری
    با سلام:
    خیر چون دارید از مدار پل استفاده می کنید جریان و ولتاژ شما درست ماننده استفاده از جفت سر ترانس ها با دو دیود است و اتصال زمین است. جریان و ولتاژ اصلا فرقی نمی کند. می توانید با یک بار در هر دو حالت آزمایش کنید.
    آقای تحیری اگه اشتباه نکنم درسته که ولتاژ با مدار قبل یعنی با دو دیود و گرفتن سر وسط با زمین در مقایسه با حالتی که شما فرمودید فرقی نمیکنه ولی فکر میکنم در این صورت ما از نیمی از توان ترانس استفاده نمیکنیم و ولتاژ زیر بار در مقایسه با حالت اول بیشتر افت میکنه،

دیدگاه

بله جناب Ebrahim988 گفته شما کاملا صحیحه .
      همینطور باید بگم که مداری که شما در مرحله دوم گذاشتی مداری هست که مورد نظر بود و البته که یکسوساز تمام موج با ترانس سر وسط نامیده میشه و در صنعت هم به همین نام مشهوره . نیازی به ادامه بحث در مورد مدار نیست .
      دو نوع یکسوساز تمام موج با استفاده از دیود ، مشهور هست یکی با پل دیودی و یکی هم با ترانس سر وسط ، شما گفتی که قبلا هم از دو تا دیود استفاده میکردی و فقط و فقط مشکل شما با توان دیودها و خنک کردن اونها بوده .
      گرچه که اینجا یک هالف بریج یا نیم پل هم کار شما رو به راحتی راه مینداخت اما فکر کنم تهیه یک پل کامل در بازار کار ساده تری باشه .
      در مورد تمام موج بودن هم اگر تردید دارید که من به شما اطمینان میدم که تردید نداشته باشید ، میتونید خروجی پل رو به یک مقاومت اهمی 3.3 کیلو اهمی (دیود بایاس) متصل کنید و با یک فرکانس متر خروجی رو بدون باتری و خازن صافی تست کنید و فرکانس 100 هرتز رو مشاهده کنید .

اگر پل شما جریانی رو که ادعا کرده ( این جریان مربوط به هر کدام از 4 دیود داخل پک هست ) بتونه پشتیبانی کنه به هیت سینک مناسبی متصلش کنید و از خمیر سیلیکون هم استفاده کنید موضوع حله .

موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

باید اضافه کنم که یکی از مزایایی که ترانس سر وسط داره این هست که هر یک از دیودها در اون فقط نیمی از جریان خروجی رو تحمل میکنند و این با کاربرد شما کاملا جور در میاد .

اگر مشکلی با پل دیودی داشتید و جریان نامی رو نمیداد ، اینبار پیشنهاد میکنم از 2 دیود قدرت مجزا استفاده کنید که مثلا در پکیج DO220 ارایه شده باشه یا با همین فرم و کمی بزرگتر ، هم نصبش روی هیت سینک آسون هست و هم شاید کمی ارزان تر تموم بشه .
        خاطرتئن باشه ، انتخاب نوعی از دیود که ولتاژ فورواردش کمتر از دیودهای معمولی باشه خیلی به کاهش تلفات حرارتی کمک میکنه .
        در این زمینه دیودهایی با زمینه کاربد سو ییچینگ بسیار مناسب هستند .
        HFA25TB60PBF شاید نمونه خوبی از این دیودها باشه

http://pdf1.alldatasheet.com/datashe...25TB60PBF.html

اینم یک نیم پل هست که فکر کنم بدرد شما بخوره و به تنهایی اگر شریاط خنک شدن مناسب براش ایجاد کنید کار شما رو راه میندازه .. HFB50PA60CPBF

HEXFRED® Ultrafast Soft Recovery Diode, 2 x 25 A

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/252582/VISHAY/HFB50PA60CPBF.html

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nima200
          منم قضیه این ترانسارو دقیق نمیدونم
          با سلام:
          کاربر گرامی کاملا درست است. اگر شما خروجی یک ترانس جفت 12 ولت یک آمپر با دو دیود وبا استفاده از سر وسط استفاده کنید خروجی شما می شود 12 ولت 1 آمپر. و اگر خروجی یک سر وسط ترانس را با یک سر کناری با یک پل دیود ببندید باز هم خروجی شما می شود 12 ولت یک آمپر. اگر باورتان نمی شود بصورت عملی آزمایش کنید.
          علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
          نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.micro
            باید اضافه کنم که یکی از مزایایی که ترانس سر وسط داره این هست که هر یک از دیودها در اون فقط نیمی از جریان خروجی رو تحمل میکنند و این با کاربرد شما کاملا جور در میاد .

اگر مشکلی با پل دیودی داشتید و جریان نامی رو نمیداد ، اینبار پیشنهاد میکنم از 2 دیود قدرت مجزا استفاده کنید که مثلا در پکیج DO220 ارایه شده باشه یا با همین فرم و کمی بزرگتر ، هم نصبش روی هیت سینک آسون هست و هم شاید کمی ارزان تر تموم بشه .
            خاطرتئن باشه ، انتخاب نوعی از دیود که ولتاژ فورواردش کمتر از دیودهای معمولی باشه خیلی به کاهش تلفات حرارتی کمک میکنه .
            در این زمینه دیودهایی با زمینه کاربد سو ییچینگ بسیار مناسب هستند .
            HFA25TB60PBF شاید نمونه خوبی از این دیودها باشه

http://pdf1.alldatasheet.com/datashe...25TB60PBF.html

اینم یک نیم پل هست که فکر کنم بدرد شما بخوره و به تنهایی اگر شریاط خنک شدن مناسب براش ایجاد کنید کار شما رو راه میندازه .. HFB50PA60CPBF

HEXFRED® Ultrafast Soft Recovery Diode, 2 x 25 A

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/252582/VISHAY/HFB50PA60CPBF.html
            خیلی خیلی ممنون از توضیحات شما،در زمینه ی دیود مناسب برای این ترانس واقعا مشکل داشتم بخاطر اینکه دسترسی به دیود قویتر نداشتم و فکر میکردم با موازی کردن دیود های 1000 ولتی معمولی مثل 4007 کارم راه میفته ولی با وجودی که حتی چند تا از اون ها رو با هم موازی میکردم باز هم بحدی داغ میشد که حتی لحیم هاش هم ذوب میشد و مشکل بزرگتر این بود که وقتی میسوخت دیود اتصال کوتاه میشد(فکر کنم وقتی میسوزه از طلا و نقره هم رساناییش بیشتر میشه :smileو جریان خیلی زیادی از ثانویه ترانس و به طبع اون اولیه میگذشت و اگه برای اولیه فیوز نذاشته بودم تا حالا ترانسم سوخته بود.راستش دیود KBPC5010 رو دیروز سفارش دادم که یه پل دیود 1000 ولت 50 امپر فلزیه.ظاهرا روسیه ولی فکر کنم بد نباشه درسته؟

دیدگاه

ولی فکر کنم بد نباشه درسته؟
              دیتاشیت رو دیدم، دیود خیلی خوبیه، جواب کارتون رو میده
              از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

به نظر مناسب میرسه .
                نکته ای که لازم میدونم بهش اشاره کنم این هست که با توجه به محدوده جریانی که قرار هست استفاده بشه ، نیاز به کمک گرفتن از خنک کنندگی تحت فشار کاملا احساس میشه .
                استفاده از این روش که نیاز به یه هیت سینک و خمیر سیلیکون و فن داره در توان تلفاتی بالاتر از 15 وات معمول هست .
                شما دو دیود با ولتاژ فوروارد 1.2 ولت در این پکیج داری که فعال هستند ، بنابر این اگر جریان رو به طور متوسط در هر دیود 15 آمپر در نظر بگیریم ، داریم :
                15*1.2*2 که برابر میشه با 36 وات .این توان تلفاتی در پکیج پل دیود و یا حتی اون دیود مجزا که بنده پیشنهاد دادم ( ولتاژ فورواد اون هم 1.2 ولت بود ) تقریبا حرارتی به اندازه یک هویه قلمی 40 وات تولید میکنه که مقدار اون قابل توجه هست .

دیدگاه

با سلام:
                  کاربر گرامی کاملا درست است. اگر شما خروجی یک ترانس جفت 12 ولت یک آمپر با دو دیود وبا استفاده از سر وسط استفاده کنید خروجی شما می شود 12 ولت 1 آمپر. و اگر خروجی یک سر وسط ترانس را با یک سر کناری با یک پل دیود ببندید باز هم خروجی شما می شود 12 ولت یک آمپر. اگر باورتان نمی شود بصورت عملی آزمایش کنید.
                  خب ینی در صورتیکه از دو سیم مشخص از ترانس استفاده کنیم چه با دو دیود و چه با پل دیود 12 ولت یک امپر داریم،درسته؟
                  ولی فک کنم اشتباه فهمیدم :redface:
                  ................Fx7SAM................

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elect2
                    سلام اقای تحیری اگر ما یک ترانس دوبل 12 ولت 1 امپر داشته باشیم از سر وسط و یک سر کنار با یکسوسازیه 4 دیود پل استفاده کنیم ولتاژ همون 12 و جریان 1 امپر میشه؟عجیبه
                    با سلام مجدد خدمت شما کاربر گامی:
                    اصلا عجیب نیست چون وقتی شما از یک ترانس جفت 12 ولت 1 آمپر با دو دیود و سر وسط استفاده می کنید، شما در هر سیکل فقط از نصف توان یک ترانس استفاده می کنید و در سیکل بعد از نصف توان دیگر ترانس که هر دو می شود 12 وات ( حدودا) اما وقتی که از یک سر وسط و یکی از سر های کناری با پل یا 4 دیودی استفاده می کنید شما دارید از کل توان 12 وات استفاده می کند، این کار کجایش عجیب است.

دیدگاه

به نظر بنده هم عجیبه ، تقریبا به اندازه ای که در یک پیکان که ظرفیت 4 نفر برای اون پیش بینی شده ، 11 نفر از تهران تا مشهد رو هم بشینن و از این بهره وری و اینکه کاری رو که نمیشد انجام دادن لذت هم ببرن .

سوال بنده این هست : پس" فرق ترانس معمولی با ترانس با خروجی دوبل و یا معروف به سر چی هست " ؟ oo:

دیدگاه

پس" فرق ترانس معمولی با ترانس با خروجی دوبل و یا معروف به سر چی هست " ؟
                        ترانس 3سر دو کاربرد زیر رو میتونه داشته باشه:
                        - درصورت استفاده از سر اول و آخر ( سر وسط بلا استفاده) ولتاژ خروجی شما دو برابر ولتاژ نامه ترانس هستش
                        - درصورتی که از سر وسط هم استفاده کنید ( سر وسط زمین مدار) شما میتونید تغذیه +VCC و VCC- داشته باشید که VCC ولتاژ نامی ترانس هستش
                        از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.micro
                          به نظر بنده هم عجیبه ، تقریبا به اندازه ای که در یک پیکان که ظرفیت 4 نفر برای اون پیش بینی شده ، 11 نفر از تهران تا مشهد رو هم بشینن و از این بهره وری و اینکه کاری رو که نمیشد انجام دادن لذت هم ببرن .

سوال بنده این هست : پس" فرق ترانس معمولی با ترانس با خروجی دوبل و یا معروف به سر چی هست " ؟ oo:
                          با سلام خدمت شما کاربر گرامی:
                          شما یک ترانس 220 ولت به جفت 12 ولت یک آمپر تهیه کنید، ابتدا سر وسط را با یکی از سر های دیگر با یک دیود ببندید و یک مقاومت بار 12 اهم حداقل 12 وات به خروجی مدار وصل کنید، در ضمن یک آمپر متر بصورت سری و یک ولت متر بصورت موازی در مدار قرار دهید.
                          ولت و آمپر نشان داده شده را یاد داشت کنید.
                          با دوم به خروجی سر وسط و یک از سیم های کناری یک مدار پل یا 4 عدد دیود ببندید و همان مدار قبلی با استفاده از ولت متر، آمپر متر و مقاومت 12 اهم را ببندید، ولت وجریان عبوری را یاد داشت کنید.
                          بار سوم 2 دیود به دو سر کناری ترانس ببندید و از گراند ترانس استفاده کنید. با استفاده از ولت متر ، آمپر متر و مقاومت 12 اهم. نتیجه یاد داشت ها را باهم مقایسه کنید آن وقت جواب این کار عجیب براحتی برایتان حل می شود.

دیدگاه

با سلام خدمت شما کاربر گرامی:
                            شما یک ترانس 220 ولت به جفت 12 ولت یک آمپر تهیه کنید، ابتدا سر وسط را با یکی از سر های دیگر با یک دیود ببندید و یک مقاومت بار 12 اهم حداقل 12 وات به خروجی مدار وصل کنید، در ضمن یک آمپر متر بصورت سری و یک ولت متر بصورت موازی در مدار قرار دهید.
                            ولت و آمپر نشان داده شده را یاد داشت کنید.
                            با دوم به خروجی سر وسط و یک از سیم های کناری یک مدار پل یا 4 عدد دیود ببندید و همان مدار قبلی با استفاده از ولت متر، آمپر متر و مقاومت 12 اهم را ببندید، ولت وجریان عبوری را یاد داشت کنید.
                            بار سوم 2 دیود به دو سر کناری ترانس ببندید و از گراند ترانس استفاده کنید. با استفاده از ولت متر ، آمپر متر و مقاومت 12 اهم. نتیجه یاد داشت ها را باهم مقایسه کنید آن وقت جواب این کار عجیب براحتی برایتان حل می شود.
                            اقای تحیری فکر میکنم مشکل من و شاید بعضی دوستان بر سر نوع یکسوسازی باشد،من که فرق این چند نوع یکسوسازی مختلف که گفتید را بصورت دقیق نمیدانم اما فکر میکنم مشکل هم همین یکسوسازی باشد
                            اگر شما ابتدا ولتاژ و جریان یک ترانس سه سر را در حالات مختلف بدون یکسوسازی بیان کنید،شاید مشکل حل شود
                            سپس به یکسوسازی بپردازیم
                            در ضمن ازمایش هاییکه در بالا فرمودید شاید مارا به غلط بیندازند زیرا ترانس ها که دقیق نیستند،نه در ولتاژ و نه در جریان :biggrin:
                            ................Fx7SAM................

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nima200
                              اقای تحیری فکر میکنم مشکل من و شاید بعضی دوستان بر سر نوع یکسوسازی باشد،من که فرق این چند نوع یکسوسازی مختلف که گفتید را بصورت دقیق نمیدانم اما فکر میکنم مشکل هم همین یکسوسازی باشد
                              اگر شما ابتدا ولتاژ و جریان یک ترانس سه سر را در حالات مختلف بدون یکسوسازی بیان کنید،شاید مشکل حل شود
                              سپس به یکسوسازی بپردازیم
                              در ضمن ازمایش هاییکه در بالا فرمودید شاید مارا به غلط بیندازند زیرا ترانس ها که دقیق نیستند،نه در ولتاژ و نه در جریان :biggrin:
                              با سلام:
                              بله درست می فرمائید، مشکل در ترانس نیست، بلکه در نوع یکسو سازیست. برای مثال من فقط از یک نوع ترانس جفت 12 ولت یک آمپر، سه روش یکسو سازی نیم موج (استفاده از یک دیود، سر وسط ترانس و یک از سر های دیگر). یکسو ساز تمام موج ( استفاده از سر وسط ترانس با یکی از سر های کناری با پل دیود یا 4 عدد دیود جداگانه). یکسو ساز تمام موج ( استفاده از دو دیود و دو سر سیم کناری ترانس و سیم وسط).
                              چون از یک ترانس با یک مشخصات به 3 روش استفاده می کنم، پس احتمالات خطا در آن در حد اقل می باشد.
                              اما ولتاژ و جریان یک ترانس جفت 12 ولت یک آمپر:
                              اگر ما از سر وسط این ترانس با ولت متر به هر کدام از سیم های کناری وصل کنیم ولتاژ 12 ولت رانشان می دهد. در نتیجه توان یک قسمت این ترانس می شود:(12 ولت/ آمپر یا وات)
                              اگر ما با ولت متر با دو سر سیم های کناری ترانس ولت را اندازه گیری کنیم ولتاژ 24 ولت را می خوانیم. در نتیجه توان دو قسمت جداگانه این ترانس روی هم رفته می شود: (24 ولت/ آمپر یا 24 وات)
                              بحث یکسو سازی با این ترانس:
                              اگر ما از سر وسط سیم ترانس با یکی از سیم های کناری یک دیود وصل کنیم چون به حالت نیم موج یکسو می کند، توان خروجی ما می شود حدود 12 ولت6 وات.
                              اگر ما از سر وسط سیم ترانس با یکی از سیم های کناری یک پل دیود یا 4 دیود جداگانه استفاده کنیم، چون به حالت تمام موج یکسو می کنیم توان خروجی ما می شود 12ولت 12 وات.
                              اگر ما به دوسر بیرونی این ترانس دو دیود وصل و از سر وسط بعنوان گراند استفاده کنیم توان خروجی ما می شود 12 ولت 12 وات !!!
                              چرا؟ چون درست مثل این که ما از دو یک سو ساز نیم موج استفاده می کنیم که توان هر طرف 12 ولت 6 وات است، که جمع هر دو آن ها ماننده استفاده از پل می شود 12 ولت 12 وات.

دیدگاه

اما ولتاژ و جریان یک ترانس جفت 12 ولت یک آمپر:
                                اگر ما از سر وسط این ترانس با ولت متر به هر کدام از سیم های کناری وصل کنیم ولتاژ 12 ولت رانشان می دهد. در نتیجه توان یک قسمت این ترانس می شود:(12 ولت/ آمپر یا وات)
                                اگر ما با ولت متر با دو سر سیم های کناری ترانس ولت را اندازه گیری کنیم ولتاژ 24 ولت را می خوانیم. در نتیجه توان دو قسمت جداگانه این ترانس روی هم رفته می شود: (24 ولت/ آمپر یا 24 وات)
                                استاد ارجمند بیشتر صحبت من در مورد همین بخش هست .

در بحث طراحی ترانسفورماتورها و حتی به هنگام خرید میدانیم که ترانسها با بیان ولتاژ و جریان نامی ثانویه ترانسفورماتور شناخته میشن و توان نامی ترانسفورماتور هم فقط با ذکر همین موارد مشخص هست ، به طور مثال ترانسفورماتور 12 ولت 1 آمپر ( توان ثانویه و قدرت انتقال توان هسته حد اکثر 12 ولت آمپر است ) . دلیل این امر این هست که ولتاژ اولیه در کشور مصرف کننده مشخص است و توان اولیه نیز به صورت ایده آل برابر با ثانویه در نظر گرفته میشود ، در مورد این ترانس توان اولیه نیز برابر با 12 ولت آمپر درنظر گرفته میشود ( در عمل و خصوصا در طراحی ترانسفورماتور و یا در کاربردهای دقیق ترانسفورماتور اینطور نیست و توان اولیه نیز به دقت قابل محاسبه هست ) . از طرفی بیان یا ثبت جریان اولیه بر روی ترانسفورماتور بر روی ترانس مرسوم نیست .

وقتی از ولتاژ و جریان نامی ترانسفورماتور صحبت میشود در حقیقت ولتاژ ثانویه ترانسفورماتور در جریان بار نامی و حد اکثر جریان مجاز سیم پیچهای ثانویه بیان میشود .
                                در رابطه با ولتاژ ، چون ترانسفورماتورها به هنگام مصرف دچار افت ولتاژ در ثانویه میشوند به هنگام طراحی درصدی بالاتر از ولتاژ نامی طراحی و ساخته میشوند .
                                و اما در رابطه باحد اکثر جریان قابل اخذ در ثانویه ، ماکزیمم این جریان مربوط به چگالی جریان و تحمل حرارت حاصل از اون هست .

حالا برسیم به ترانس با ثانویه دوبل ، باز هم به طور مثال ترانسفورماتور دوبل 12 ولت 1 آمپر . این ترانسفورماتور از نظر حجم و سایر مشخصات ضاهری کاملا هم اندازه ترانسفورماتور قبلی است زیرا که توان آنها با هم برابر است . در این ترانسفورماتور هم توان ثانویه و قدرت انتقال توان هسته حد اکثر 12 ولت آمپر است اما با چند تفاوت کوچک

ولتاژ نامی هر یک از سرهای ترانس نسبت به سر وسط 12 ولت است اما حد اکثر جریان قابل تحمل ثانویه به صورتی که در طراحی و ساخت آن در نظر گرفته شده است فقط 0.5 آمپر است از همین رو در هنگام طراحی و ساخت ، سطح مقطع موثر هر یک از سیمهای ثانویه ترانس را نصف یک ترانسفورماتور مشابه آن (12 ولت 1 آمپر ) با دو سر ، در نظر میگیرند . بنا بر این هر سیم پیچ قابلیت تامین 6 ولت آمپر توان الکتریکی را دارد که به ازای هر دو سیم پیچ می شود همان 12 ولت آمپر خودمان . چون سرهای ترانس دامنه یکسان و اختلاف فاز 180 درجه دارند در هر نیم سیکل یکی از دیودها هدایت میکند و مجموع جریانهای یک سیکل در خروجی یکسوساز با هم 1 امپر میشود.

اگر روی یکی از سرها نسبت به سر وسط یکسوسازی تمام موج با پل دیودی انجام شود این بخش از ثانویه فقط مجاز به تامین 12 ولت با 0.5 آمپر جریان است که مجددا توان این بخش میشود 6 ولت آمپر و نه 12 ولت آمپر !

در توضیح این بخش باید بگم که چون اگر مطالب طراحان و سازندگان و یا نویسندگان کتابهای این زمینه خارج از اعتبار است و دوستانی ادعا میکنند که

باید بگم که این امر فقط در ظاهر درست میرسد و به این دلیل است که چون از بخش دیگر ثانویه استفاده نشده و 12 ولت آمپر توان در هسته ترانس القاء میشود تمامی این 12ولت آمپر از همین ثانویه قابل اخذ است ( 12 ولت 1 آمپر به جای 12 ولت 0.5 آمپر ) اما به صورت موقت و آزمایشی ، چون قطر سیمپیچ ثانویه برای این جریان در نظر گرفته نشده .
                                در این حالت شاید مدت چندین دقیقه طول بکشد تا دمای غیر طبیعی ترانسفورماتور بتواند خود رانشان دهد . اما در طولانی مدت بسته به شرایط تبادل حرارت و توان ترانس و ... این موضوع با تغییر رنگ ، دفورمه شدن قرقره و سایر اجزاء لاکی یا ... و نهایتا ایجاد نقص در ترانسفورماتور خاتمه میابد .

اما با یکسو کردن سر دیگر ترانس نسبت به سر وسط آن هم به صورت کاملا مشابه و اخذ توان مشابه سر دیگر ( 12 ولت آمپر یعنی ، 12 ولت 1 آمپر به جای 12 ولت 0.5 آمپر ) ترانسفورماتور در مدت زمان کوتاهی دچار افزایش حرارت غیر معمول میشود ،
                                در این حالت ، مجموعا 24 ولت آمپر توان از ثانویه دریافت میشود که این خود به غیر از داغ شدن سیم پیچهای ثانویه بر اثر افزایش غیر مجاز چگالی جریان ؛ سبب افزایش حرارت به دلیل تلفات اضافی هسته و همچنین تلفات اضافی در سمت اولیه میگردد .

و اما اگر هر یک از ثانویه ها با 2 دیود ( مجموعا 4 دیود ) یکسوسازی نسبت به سر وسط شوند البته به شرط عکس بودن پلاریته دیودهای هر بخش ، ولتاژ + و منفی 12 ولت با قابلیت جریان دهی 0.5 آمپر در هر کدام خواهیم داشت که باز هم میشود6+6
                                = 12 ولت آمپر و غیر از این هم انتظار نمیرود .

و یک حالت دیگر اینکه بدون استفاده از سر وسط ، یکسوسازی تمام موج با استفاده از پل دیود انجام شود که نتیجه معادل 24 ولت 0.5 آمپر خواهد بود ( و معادل 12 ولت آمپر طبق انتظار توان خواهد داشت ) .

* اگر ابهاماتی در زمینه مطالب این پست هست ممنون میشم روی اون بحث بشه و دوستان نتایج علمی و عملیشون رو تواما مطرح کنند .

** یک از نکات ابهام شاید این باشه که "ورودی یکسوساز متناوب هست ، پس چرا در خروجی هم که ولتاژ و جریان هر 2 دی سی هستند از جریان و ولتاژ مثل سمت ورودی صحبت میشه و مقدارشون یکسان بیان شده ؟ "

پاسخ
                                با توجه به اینکه ولتاژ دی سی حاصل از یک مقدار موثر مانند Vi درخروجی یکسوساز و با وجود خازن انباره اصلی باظرفیت مناسب و البته بدون بار برابر با Vmax هست ،اما در ترانسفورماتورها با انگیزه در نظر گرفتن افت ولتاژ بر اثر عوامل مختلف ، ولتاژ یکسو شده خروجی رو تحت جریان نامی ، برابر با ولتاژ ورودی ( موثر) متناوب در نظر میگیرند ، البته همونطور که گفته شد فقط در بار نامی .

خیلی علاقه مندم که بیشتر در این مورد صحبت بشه و خودم هم قصد دارم تصاویر و لینکهای مرتبط با این موضوعات رو در این تاپیک و یا ویرایش همین پست قرار بدم که به دلیل وقت گیر بودن فعلا نمیتونم .

نوشتن این پست شاید از دیدن اولین پاسخ عجیب به موضوع این تاپیک در برنامه من بود .

شاید دیگه در مباحث این تاپیک شرکت نکنم چون با وجود این همه مطلب که بنده ودوستان گفتیم بحث دیگه از جنبه علمی خودش خارج میشه .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X