اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

Br یا Bs در فریت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

Br یا Bs در فریت

سلام
    تو هسته های فریت تو محاسبات از Br استفاده میشه یا Bs
    من معمولا به صورت تجربی مقدار رو 0.2 تسلا قرار می دادم

حالا دارم یکم مطالعه می کنم و این جا کمی برام سوال شده
    یا میشه مقداری بین این دو رو انتخاب کرد ؟؟؟
    اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
    پیامبر اکرم(ص):زکات علم نشر آن است.
    در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

پاسخ : Br یا Bs در فریت

این نمودار جنس های مختلف پودر آهن هست
    در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

سلام
      تو کتاب آقای ابریشمی فر صفحه 225 نوشته که اگر شکل موج سینوسی باشه
      مقدار B(چگالی شار) برابر هست با 2*pi*f*Bmax و ............

که اون جا گفته شده که مقدار Bmax همواره باید کم تر از Bsat باشه و............

خلاصه این که برای پالس مربعی و برای طراحی ترانس باید از فرمول
      Npri = Vin * 10^8 / 4 * f * Bmax * Ac
      استفاده کنیم
      که تا به حال من هم از فرمول بالا استفاده می کردم
      اما مسئله و مشکل اساسی که دارم اینه که اولا در مورد هسته های پودر آهنی جواب نداده تا به حال (مگر این که من اشتباه کرده باشم)
      دوم این که معمولا دیدم که خیلی ها برای احتیاط مقدار Bmax رو برای هسته های فریت کم تر از 200 میلی تسلا قرار می دهند (خودم هم همین طور با توجه به دست کاربلدان)
      اما با توجه به شکل بالا در دمای 100 در جه میشه مقدار رو در حدود 390 میلی تسلا قرار داد چرا این قدر احتیاط می شود ؟؟؟؟

دیدگاه

سید جان منم با شما موافقم
        منم همیشه تو محاسبات چگالی شار رو بنا به تجربه بین 150 الی 250 میلی تسلا در نظر میگیرم
        تا اونجایی که من میدونم باید تمام محاسبات رو بنا به دیتاشیت انجام داد ولی متاسفانه هسته هایی که ما میگیریم اصلا معلوم نیست ماله کدوم شرکته! از چه متریالی ساخته شده و ... ! بنظرم برای اینکه بدونیم چگالی شار هسته های ما چقدره باید یه جورایی با یه روشهایی نمودارهایی که شما بالا گذاشتین رو روی اسکوپ ببینیم! فک کنم با این کار میتونیم تشخیص بدیم که چگالی شار حداکثر چقدر خواهد بود.
        من چند بار در این مورد تو اینترنت سرچ کردم ولی متاسفانه هر بار بنا به مشکلات کاری نتونستم به اخر برسونمش.
        اگه کتاب ترجمه شده مارتی بروان رو داشته باشی تو صفحه 57 یه چیزایی رو توضیح داده شما هم یه نگاهی بندازید شاید هم مشکل شما برطرف شد و هم مشکل ما

دیدگاه

در مورد هسته های پودر آهن چه طور ؟؟
          من با این هسته ها سلف پیچیدم
          اما ترانس نشده که نشده ؟؟؟
          یعنی انگار یه چیزی این وسط فرق داره
          مثلا ممکنه بازه خطی بودن شار در هسته هایی با جنس پودر آهن خیلی کم تر از مقدار Bmax باشه

دیدگاه

دوست عزیز اگه درست متوجه شده باشم منظورتون از پودرآهن همون هسته های تروئید زرد رنگه درسته؟
            تا اونجایی که میدونم و مطالعه کردم هسته هایی که از پودر آهن ساخته شدن در داخلشون فاصله هوایی وجود داره و بدلیل این فاصله هوایی زیاده که هرچقدر میپیچیم اندوکتانسشون بصورت جزئی زیاد میشه و مطمئنا میدونید که هرچقدر فاصله هوایی زیاد مقدار AL کمتر میشه. اگه دقت کرده باشید تو ترانس پالسها و فیلترهای EMI در بعضی مواقع از هسته های تروئید سبز رنگ استفاده شده که در چنین هسته هایی به ازای دورهای پایین اندوکتانس بیشتری میگیریم و این نشانگر اینکه در ساختار داخلی این نوع هسته ها هیچ فاصله هوایی وجود نداره.
            من اوایل کارم یه بار یه تستی انجام دادم و بعدها متوجه شدم که چی بوده! بوبین هسته ETD39 رو برداشتم و دو رشته سیم رو به مقدار مساوی روش پیچیدم و یه سر رو به عنوان اولیه و یه طرف رو به عنوان ثانویه انخاب کردم بعد به طرف اولیه با یه خازن سری توسط سیگنال ژنراتور یه پالس مربعی با دیوتی 50 درصد دادم و همون شکل رو از طرف ثانویه هم گرفتم وقتی فاصله هوایی رو زیاد میکردم شکل موجهای طرف ثانویه از حالت مربعی به ذوزنقه ی تبدیل شدن و هر چقدر زیاد تر میکردم این شکل موجها به پالسهای سوزنی تبدیل شدن. اگه این تجربه منو با هسته پودر آهنیه خودتون مقایسه کنید متوجه میشید که چرا هسته های پودر آهن به عنوان ترانس استفاده نمیشن چون بجای پالس مربعی شما پالس سوزنی خواهید داشت.

موفق باشید

دیدگاه

سلام
              جدول پایین رو ببینید

با توجه به جدول بالا هسته زرد و سفید مقدار پرمیبیلیتی بالایی داره نسبت به بقیه هسته ها به جز یکی
              اگر منظور شما این هسته باشه باید بگم که با توجه به این ضریب بالاش نسبت به بقیه باید قاعدتا با دور کم تری نسبت به بقیه هسته ها اندوکتانس بالاتری بده

البته این پالس های سوزنی که شما گفتید رو من هم باهاش مواجه شدم
              و این زمانی رخ می ده که شما تو فرکانس مناسب نیستید
              مثلا بیاید با فریت یک ترانس پالس طراحی کنید برای فرکانس مثلا 100 کیلو و با ولتاژ 12 ولت پیک تا پیک
              حالا اگر فرکانستون رو بیارید پایین هسته شما دیگه خاصیت ترانس بودنش رو از دست میده و کم کم تبدیل به یک سیم میشه
              وقتی فرکانستون میاد پایین شما به منطقه اشباع می رسید و شاری که داره جاری میشه بیش از اندازه ظرفیت هسته میشه

و من با همین هسته زرد و سفید ترانس پالس درست کردم البته به صورت آزمایشی با اسکوپ و سیگنال ژنراتور فهمیدم که این ترانس پالسی که من درست کردم
              با این ولتاژ به درد فرکانس بالای 150 کیلو می خوره
              ولی نتونستم با توجه به دیتا شیت مقدار صحیح B رو پیدا کنم یعنی یه جورایی آزمایشم با دیتا شیت از زمین تا آسمون فرق داشت
              ان شاالله که منظورم رو رسونده باشم

دیدگاه

الان رفتم حساب کردم دوباره
                در فرکانس 150 کیلو هرتز پالس مربعی
                و پیک ولتاژ 7.5 ولت
                مقدار B برابر 20 گوس با 2 میلی تسلا شد
                که این با مقادیر دیتا شیت خیلی خیلی فاصله داره
                در دیتاشیت برای این جنس مقدار Bmax برابر 13800 گوس
                و مقدار Br برابر 1750 گوس هست

دیدگاه

مقدار B max تابع فرکانس است هر چی فرکانس بره بالا B max میتواند بیشتر از2میلی باشد اما در فرکانس حدود khz100 و یا کمتر برای ترانس های کوچک حدود2 میلی هست ((تجربی))

دیدگاه

صفحه 239 کتاب مارتی بروان ی نمودار هست که Bsat بر حسب h برای دما های مختلف رسم شده
                    صفحه 237 هم یه جدول هست که برای فرکانس های مختلف گفته چطور Bmax حساب میشه
                    مثلا f ;<50khz
                    Bmax=0.5Bsat
                    Bsat=4000G
                    Bmax=2000G

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X