اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اندازه گیری اختلاف فاز بین دو موج سینوسی که فرکانسی نزدیک به هم دارند

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اندازه گیری اختلاف فاز بین دو موج سینوسی که فرکانسی نزدیک به هم دارند

با سلام خدمت دوستان
    من می خوام اختلاف فاز بین دو موج سینوسی که یکیش از شبکه هست و دیگریش توسط یک اینورتر تولید میشه رو اندازه گیری کنم. مشکل اینجاست که فرکانس شکل موج شبکه و شکل موج تولید شده توسط اینورتر در حدود 0.1 HZ اختلاف داره و باعث میشه این دو موج نسبت به هم در صفحه ی اسکپ ثابت نباشند :redface: راه حل چیست؟
    گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
    همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

پاسخ : اندازه گیری اختلاف فاز بین دو موج سینوسی که فرکانسی نزدیک به هم دارند

سلام
    برای دوموج با فرکانس متفاوت،هرچند کم؛اختلاف فاز ینی چی؟
    جالبه،صورت سوال ساده به نظر میاد اما ....
    میخاین اینورتر همیشه برخط باشه؟
    ................Fx7SAM................

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin20107
      با سلام خدمت دوستان
      من می خوام اختلاف فاز بین دو موج سینوسی که یکیش از شبکه هست و دیگریش توسط یک اینورتر تولید میشه رو اندازه گیری کنم. مشکل اینجاست که فرکانس شکل موج شبکه و شکل موج تولید شده توسط اینورتر در حدود 0.1 HZ اختلاف داره و باعث میشه این دو موج نسبت به هم در صفحه ی اسکپ ثابت نباشند :redface: راه حل چیست؟
      با سلام :
      گراند یا نول شبکه را با گراند اینورتر وصل و دوفاز خروجی شبکه و اینودتر را به اوسیلوسکوپ بدهید. ( خروجی 220 ولت شبکه و اینورتر را توسط مدار کاهنده یا تقسیم مقاومتی و رساندن ولتاژ به حدود 10 ولت انجام دهید.)
      علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
      نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

اگه می خواید روی اسکوپ اندازه بگیرید، توصیه من استفاده از اسکوپ دیجیتاله. چون می تونید یک Shot تکی ازش بگیرید و بعد شکل موجها به صورت عکس ثابت براتون درمیاد.
        بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

سلام
          یه مقداری اندازه گرفتن اختلاف فاز بین دو سیگنال با فرکانس متفاوت به اون شکلی که شما میخواهید بی معنی هست، چون مشتق فازq(t) نسبت به پایه یک فرکانس اون وقت میشه فرکانس لحظه ای یا همون0.1 هرتز (یاد محاسبات مدلاسیون Pm بیافتید) و معمولا زمانی که میخوان از شبکه و اینورتر همزمان استفاده کنن میان با feed back از برق شهر سیگنال اینورتر ها(در UPS) رو سنکرون میکنن تا هارمونیک های بد شکل تو تناوب های بلند تشکیل نشه چون اگه فرکانس ها متفاوت با در اصل جمع دو سیگنال رو به شکل ضرب دو سیگنال با فرکانس متفاوت میشه نوشت.
          اما در کل اینکه میگید شکل تو اسکوب تکون میخوره میتونین تایم شات کنیدش(اگه داره) یا زمین هاتون رو یکی کنید فکر کنم درست شه.
          رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nima200
            سلام
            برای دوموج با فرکانس متفاوت،هرچند کم؛اختلاف فاز ینی چی؟
            جالبه،صورت سوال ساده به نظر میاد اما ....
            میخاین اینورتر همیشه برخط باشه؟
            بله وقتی که دو موج نسبت به هم فرکانسشون متفاوت هست اختلاف فاز معنایی نداره ولی این اختلاف فاز در بدترین شرایط 0.1HZ هست در شرایط معمولی 0.05HZ هست در شبکه برق کشورمون هم به وفور اتفاق میافته...
            نوشته اصلی توسط محمد رستمی
            اگه می خواید روی اسکوپ اندازه بگیرید، توصیه من استفاده از اسکوپ دیجیتاله. چون می تونید یک Shot تکی ازش بگیرید و بعد شکل موجها به صورت عکس ثابت براتون درمیاد.
            تکترونیکس زیر دستمه و اینه... البته زمین هاش نسبت به هم مجزا نیست و باعث میشه نشه تک تک کانال هاش رو تریگر کرد

ببینید در کل کار من اینه: یک اینورتر متصل به شبکه درست کردم... فقط در لحظه ی راه اندازی با شبکه سنکرون میشه بعد دیگه برا خودش مستقل عمل میکنه مشکل اینجاست که من فکر می کردم که فرکانس شبکع همبشه 50HZ ثابت هست نگو که اختلاف فرانسی به اندازه ی 0.05 تا 0.1 HZ وجود داره که کاملا تصادفی (البته مطمن نیستم) ایجاد میشه
            در کل فکر کنم باید دقیقا از فرکانس شبکه نمونه برداری کنم و ...
            گسی راه حلی به نظرش میرسه مطرخ کنه باشد که مورد لطف خداوند قرار گیرد :biggrin:

دیدگاه

با سلام :
              فرکانس شبکه هم همیشه ثابت نیست بلکه تغیرات جزئی هم دارند اگر تابلو برق شما دارای نشان دهنده فرکانس دیجیتال باشد بیش تر قابل مشاهده می باشد. و اما احتمال تغیرات فرکانس اینورتر هم در حین کار چیز عجیبی نیست. برای سینک کردن دو منبع ولتاژ A.C از دستگاهی بنام سینکروسکوپ استفاده می کنند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری
                با سلام :
                فرکانس شبکه هم همیشه ثابت نیست بلکه تغیرات جزئی هم دارند اگر تابلو برق شما دارای نشان دهنده فرکانس دیجیتال باشد بیش تر قابل مشاهده می باشد. و اما احتمال تغیرات فرکانس اینورتر هم در حین کار چیز عجیبی نیست. برای سینک کردن دو منبع ولتاژ A.C از دستگاهی بنام سینکروسکوپ استفاده می کنند.
                بله البته من دیده بودم که برای سنکرون کردن دو ژنراتور با هم و یا با شبکه از سینکروسکوپ استفاده میشه. آیا شما برای سنکرون کردن اینورتر با شبکه هم مشاهده کردید که استفاده بشه؟

دیدگاه

در کل فکر کنم باید دقیقا از فرکانس شبکه نمونه برداری کنم و ...
                  گسی راه حلی به نظرش میرسه مطرخ کنه باشد که مورد لطف خداوند قرار گیرد :biggrin:
                  قبل از ساخت، در طراحی اینورتر باید به این مسئله توجه بشه. شما باید نمونه های عبور از صفر برق شهر، و خرجیِ خودتون رو داشته باشید. دو تا راه کلی برای سنکرون کردن وجود داره که شامل تغییر مرجع سینوسی 50 هرتز اینورتر می شه. بالآخره هر اینورتری اعم از دیجیتال یا آنالوگ یه مرجع سینوسی برای ایجاد PWMها داره. شم اباید بتونید فرکانسِ اون مرجعه رو تغییر بدید.

راه حل آنالوگ در اینورترهای قدیمی: توی مدارتون حتماً یه آی سی نوسان ساز یا VCO هست که سینوسی درست می کنه. کافیه یه تفاضل از اختلاف فاز دو تاسیگنال رو با یه مقاومت بدید به ورودیِ VCO. اینجوری VCO خیلی نرم این اختلاف رو به صفر می رسونه و در صفر نگه می داره.
                  تفاضل فاز دو تا سیگنال برق شهر و خروجی اینورتر می تونه به سادگی توسط XOR کردن موج مربعی (گذر از صفر) انجام بشه.

راه دیجیتال که من استفاده کردم، مرجع سینوسی توی میکروکنترلر درست می شه و شما می تونی فرکانس و اختلاف فازش رو داخل برنامه دست بزنید. اگر عبور از صفرها رو توسط پین های ورودی میکروکنترلر بخونیم و فرکانس و اختلاف فاز رو به دست بیاریم، با چند تا فرمول ساده می شه کاری کرد که همیشه خروجی اینورتر و برق شهر همفاز و هم فرکانس بمونن.
                  بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

بله البته من دیده بودم که برای سنکرون کردن دو ژنراتور با هم و یا با شبکه از سینکروسکوپ استفاده میشه. آیا شما برای سنکرون کردن اینورتر با شبکه هم مشاهده کردید که استفاده بشه؟
                    با سلام :
                    اگر بتوانید مقدار بسار کمی از فرکانس اینودتر را تغیر دهید این کار امکان پذیر است البته با دقت بسیار زیاد. (چون شما نمی توانید فرکانس شبک برق را کم و زیاد کنید)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 2012rostami نمایش پست ها
                      قبل از ساخت، در طراحی اینورتر باید به این مسئله توجه بشه. شما باید نمونه های عبور از صفر برق شهر، و خرجیِ خودتون رو داشته باشید. دو تا راه کلی برای سنکرون کردن وجود داره که شامل تغییر مرجع سینوسی 50 هرتز اینورتر می شه. بالآخره هر اینورتری اعم از دیجیتال یا آنالوگ یه مرجع سینوسی برای ایجاد PWMها داره. شم اباید بتونید فرکانسِ اون مرجعه رو تغییر بدید.

راه دیجیتال که من استفاده کردم، مرجع سینوسی توی میکروکنترلر درست می شه و شما می تونی فرکانس و اختلاف فازش رو داخل برنامه دست بزنید. اگر عبور از صفرها رو توسط پین های ورودی میکروکنترلر بخونیم و فرکانس و اختلاف فاز رو به دست بیاریم، با چند تا فرمول ساده می شه کاری کرد که همیشه خروجی اینورتر و برق شهر همفاز و هم فرکانس بمونن.
                      من هم دارم از میکرو برای ساخت موج مرجع سینوسی استفاده می کنم و تغییر فرکانس و اختلاف فازش در دسترس هست. مدار اشکار ساز عبور از صفر هم دارم استفاده میکنم ... میشه این فرمول های ساده ای که فرمودید رو بگید؟ و میشه بفرمایید شما خروجی مدار اشکار ساز عبور از صفر رو با اینتراپت خوندید یا همین طوری با یه دونه delay از پورت معمولی استفاده کردید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin20107 نمایش پست ها
                        با سلام خدمت دوستان
                        . .
                        جدیدترین ویرایش توسط مهندس نوآور; ۱۸:۳۲ ۱۳۹۵/۰۳/۲۸.

دیدگاه

کسی نبود به من کمک کنه

دیدگاه

اقا قضیه اینه من می خوام یه موج سینوسی که الان دارم با میکرو و به وسیله ای سی DAC تولیدش میکنم رو با یه پالس هم فاز کنم چطوری کدش رو بنویسیم. پالس رو دارم با وقفه ی میکرو میخونم و OK هست چطوری کد هم فاز شدن رو بنویسم؟

دیدگاه

همونطور که دوستان گفتند اختلاف فاز دو موج با فرکانس متفاوت تعریف نمیشه چون دائما نسبت به هم تغییر میکنند.
                              توی پست های قبل گفتید که اختلاف فرکانس در حد 0.1 هرتز طبیعیه و در شبکه برق پیش میاد.
                              فرکانس تمام ژنراتور های سنکرون یه شبکه قدرت کاملا با هم برابره و حتی 0.000001 هرتز هم با هم تفاوت نداره.(که این به خاطر ماهیت و ذات ماشین سنکرون هست نه یه سیستم کنترلی مجزا)
                              اما ممکنه فرکانس شبکه به جای 50 هرتز 49.8 هرتز هم بشه که مساله ای نداره.
                              معمولا توی نیروگاه ها وسایل حفاظتی وجود داره که زمانی که یه ژنراتور از فرکانس سنکرون فاصله میگیره به صورت خودکار ژنراتور را از شبکه جدا میکنند.البته این حالت در مواقع خاص ممکنه رخ بده مثلا اتصال کوتاه ها....
                              شما باید به صورت مداوم موج خروجی اینورتر را با شبکه سینک بکنید و نمیشه فقط در هنگام راه اندازی این کار را انجام بدید.
                              اگه کد میکرو را بذارید بهتر میتونم راهنمایی کنم.
                              آیا جهالت نیست که آدمی ساعات شیرین امروز را فدای روزهای آینده کند؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X