پاسخ : اموزش متغیر کردن خروجی پاور کامپیوتر 0 تا 30v و 120w
سلام به همه دوستان عزیزبخصوص آقا محسن عزیز:
راستش من دوتا پاورخراب دارم .یکیش فیوزش سوخته .وقتی دو سر فیوز رو با یه نخ سیم نازک به هم وصل میکنم و به برق وصل میکنم هیچ اتفاقی رخ نمیده :rolleyes:.اما وای از روزی که من بخوام سیم سبز رو بزنم به مشکیه. :mrgreen: :eek: :cry:
همسایه ها میان میگن :"خونتون چه خبر شده؟ ما فکر کردیم جنگه" :mrgreen:.صدای تاراق پاراقش تا 3 تا کوچه اون ور تر میپیچه :wow: oo: .اونوقت مامانم مجبوره جواب بده "کار پسر دانشمند فضولمه :mrgreen:" .اشکالش بنظر شما توی چیه؟
از یکی از دوستام که پرسیدم (خودش میگفت که وارد نیست، نبود مثل خودم قدرتی بود :mrgreen: و از یه استاد کامپیوتر شنیده بود) که اکثر عیبهای پاور از اون دو تا خازن بزرگه هست و خیلی از مشکلات با تعویض همین دوتا خازن درست میشن. :eek: :rolleyes: :question: :cry:
این حرف تا چه حد صحت داره و اینکه عیب پاور من از چی میتونه باشه؟ oo:
عیب اون یکی دیگه پاوره دقیقاً یادم نیست.چک میکنم میذارم اینجا اگه شد مشکلش رو با فکر شما و عمل من حل کنیم(البته اگه اشکال نداشته باشه) :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
سلام دوست عزیز
کاش می فرمودید که صدای تاراق پاراق از چه قطعه ای بلند می شه و به اصطلاح شروع کننده این جنگ مهیب کیه
اینکه مشکل از خازن های مدار باشه خیلی بعیده ولی برای اینکه مطمئن شید می تونید به این صورت عمل کنید که ولتاژ سیم ارغوانی رنگ(purple) رو نسبت به زمین اندازه بگیرید که باید 5 ولت باشه نیازی هم نیست که برای اندازه گیری این ولتاژ سیم سبز رو زمین کنید(اینطوری جنگ هم شروع نمی شه :mrgreen اگه این ولتاژ 5 ولت بود می تونید مطمئن باشید که خازن های صافی ورودی مدار سالم هستن گرچه در صورتی که این ولتاژ رو نداشته باشید هم باز نمی شه گفت که حالا دیگه خازن ها خرابن که چه بسا ترانزیستور سوییچ خراب باشه.
این نکته هم بگم که در اکثر مواقع سوختن IC PWM به شماره TL494 و یا KA7500 موجب خرابی پاور می شه.ولی با توجه به اینکه شما یه صداهایی هم در پروسه می شنوید احتمال اینکه قطعات دیگه ای هم خراب باشن وجود داره(مثلا ترانزیستورهای قدرت سوییچینگ)
امیدورارم تونسته باشم کمکتون کنم تا کارتون را بیفته و دیگه همسایه ها از دستتون گله نکنن
موفق باشی :byeد
سلام:
صدای تاراق پاراق از سیمی که به عنوان فیوز استفاده کردم بلند میشه و سیم منفجر میشه.
سیم بنفش رنگه هم هیچ ولتاژی نداره.
اما توی پاور دومی 5 ولت سیم بنفش رو دارم.اما وقتی سیم سبز رو گراند میکنم خروجیها هیچ ولتاژی ندارن.
توی پاور دومی 5 ولت سیم بنفش رو دارم.اما وقتی سیم سبز رو گراند میکنم خروجیها هیچ ولتاژی ندارن
سلام
ببخشید دیر شد
پاور اولتون یه اتصال کوتاه بزرگ داره و به همین دلیل بهتره بی خیالش بشین چون احتمالا تا حالا اکثر قطعات Active مدارتون سوخته و دیگه صرفه اقتصادی نداره درستش کنید
پاور دومتون هم به احتمال خیلی زیاد ic pwm اش سوخته(TL494 یا KA7500) این IC رو تعویض کنید مشکل حل می شه
بعضی از قطعات مقدارش طوری که نمیشه پیدا کرد اگر نزدیک باشه مشکلی پیش میاره
مقاومت 658 یا 4740 اهمی
می تونید با سری کردن مقاومت ها به اون مقادیر برسید.اگرهم مقدار دقیق نشد عیبی نداره فقط باید به این نکته توجه داشته باشین که در این صورت ولتاژتون از 1 ولت شروع نمی شه و جریانتون هم از 0.1A چون اگه توجه کنید می بینید که این مقادیر با یه تقسیم مقاومتی ساده بدست اومده
موفق باشید
نوشته اصلی توسط fuba
می تونید با سری کردن مقاومت ها به اون مقادیر برسید.اگرهم مقدار دقیق نشد عیبی نداره فقط باید به این نکته توجه داشته باشین که در این صورت ولتاژتون از 1 ولت شروع نمی شه و جریانتون هم از 0.1A چون اگه توجه کنید می بینید که این مقادیر با یه تقسیم مقاومتی ساده بدست اومده
موفق باشید
سلام
شما از مدار جواب گرفتید؟
من اصلا این مدارو نبستم که بخوام جواب بگیرم
اگه شما نگران این هستید که مدار جواب نده باید بگم که از این لحاظ مطمئن باشید.این مدار کاملا عملی هستش
برای اطمینان می تونید یه سری هم به اینجا بزنید؛البته قبلش باید یه کم به زبان ژرمنی مسلط بشین :eek: :mrgreen: oo:
http://www.chirio.com/index.htm
موفق باشید
برای اینکار روی بورد مدار چاپی یک ترانس کوچک وجود دارد که 1 یا 2 دور سیم به دور ان پیچیده شده که یک سر ان به کلکتور ویا درین ترانزیستور وصل شده و سر دیگر ان به سورس و یا امیتر ترانزیستور دیگر وصل است.ثانویه این ترانس کوچک که سیم نازک و تعداد دور زیادی دارد را دنبال کنید به احتمال زیاد به دیود ها ویا مقاومتهایی ختم میشود که این ترانس عمل نمونه گیری جریان را انجام میدهد حال شما میتوانید با قرار دادن یک پتانسیومتر در دو سر ثانویه وبا کم کردن مقاومت مقدار جریان را زیاد کنید که به سوییچها صدمه میزند ولی اگر بتوانید مقاومت اصلی را پیدا کرده و با ان یک پتانسیومتر سری کنید انوقت میتوانید مقدار جریان را کم کنید.
در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp
نوشته اصلی توسط etgpsp
برای اینکار روی بورد مدار چاپی یک ترانس کوچک وجود دارد که 1 یا 2 دور سیم به دور ان پیچیده شده که یک سر ان به کلکتور ویا درین ترانزیستور وصل شده و سر دیگر ان به سورس و یا امیتر ترانزیستور دیگر وصل است.ثانویه این ترانس کوچک که سیم نازک و تعداد دور زیادی دارد را دنبال کنید به احتمال زیاد به دیود ها ویا مقاومتهایی ختم میشود که این ترانس عمل نمونه گیری جریان را انجام میدهد حال شما میتوانید با قرار دادن یک پتانسیومتر در دو سر ثانویه وبا کم کردن مقاومت مقدار جریان را زیاد کنید که به سوییچها صدمه میزند ولی اگر بتوانید مقاومت اصلی را پیدا کرده و با ان یک پتانسیومتر سری کنید انوقت میتوانید مقدار جریان را کم کنید.
چه پیچیده شد ! نمیشه تصویری توضیح بدید؟ عکسی یا با PAINT اتصالاتشو بکشید؟ پتانسیومتر چند کیلو؟
اینم عکسهای پاور ما:
خوب باید بگم با کمک شما و اون سایت آلمانی همه چیز روشن شد
ولی یک نکته بگم برای اینکه بخواهین ولتاژ 24 ولت با جریان بیشتر از 1 آمپر داشته باشین باید خیلی تغییرات انجام بدین که شاید عملی هم نباشه یعنی خیلی دردسر داشته باشه ! چرا؟:
چون تمام مسیر خروجی 12- رو باید تقویت کرد که شامل نوار مسی خود برد از زیر ، سیم لاکی پیچیده شده دور فریت اول و دوم که حلقویه و کلی روش سیمه (بسیار مشکل و پردردسر ) و سیم ترانس فریت اولیه برای اینکه ببینین لازمه این کارا یا نه بهتره یک نیگاه به خروجی 12+ بندازین و مسیرشو دنبال کنید میبینید این مسائل رعایت شده و شما باید مسیر 12- رو مثل اون درست کنید که در کل امکانش نیست ولی برای کشیدن تا 1.5 آمپر حداکثر مدار جواب میده و مشکلی نداره!
یک مسئله دیگر برای این دستگاه تغذیه تون باید یک فیوز الکترونیکی تند کار درست کنین وگرنه زیاد مهمونتون نیست و تو اتصال کوتاه سوم یا چهارم کلا میسوزه !
من تغییرات رو دادم و دستگاه جدید ساخته شد و جواب هم داد ولی!
خوب برای PWM دو نوع آی سی تو پاورها بکار برده میشه که مال من KA7500 هست که نقشش کاملا مثل TL494 میباشد تو سرچ میتونین اینو متوجه شین!
ولی این روش خوب نیست میدونید چرا؟
چون با کم و زیاد کردن ولتاژ ، ولتاژ فن هم کم و زیاد میشه و فن تو ولتاژ بیشتر از 15 ولت کم کم میسوزه!!! چون ولتاژ فن باید 12 باشه!!!
و سرو صداهای عجیب از دستگاه بیرون میاد که به خاطر تغییرات فرکانس آی سی PWM است!
روش بهتر اینه که ما از 12- و 12+ ولتاژ بگیریم که میشه 24 ولت و دیودهای 12- رو هم تقویت کنیم ولی با آی سیها کاری نداشته باشیم بعد با یک آی سی رگولاتور مثل LM350 یا LM317 و مدار سادشون در خروجی پاور ولتاژ و جریان رو کنترل کنیم اینجوری به پاور هم فشار نمیاد و فشار رو ی آی سی رگولاتوریه که ما جدا تهیه میکنیم با هیت سینک مناسب!!!
دیدگاه