اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در ساخت منبع تغذیه سویچینگ 900 وات

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راهنمایی در ساخت منبع تغذیه سویچینگ 900 وات

سلام
    من هسته رو میتونم از اصفهان واست بفرستم
    اگه نیاز داشتی خبر بده

دیدگاه

دوست عزیز سفارش اکید میکنم قبل از تسلط به مباحث سوییچینگ و توپولوژیهای ساخت آن و مدارهای محافظ همچون اسنابر و دیود هرز گرد جهت محافظت ماسفتها و مباحث مهم و کلیدی دیگر آن در خصوص درایور ماسفت و کنترل های فیدبک ولتاژ و جریان و داستانهای پرشمار پر اهمیت آن به هیچ وجهی شروع به ساخت همچین مداری نکنید که تلاشتان هرگزثمر بخش نخواهد بود .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojtabama2000 نمایش پست ها
        دوست عزیز سفارش اکید میکنم قبل از تسلط به مباحث سوییچینگ و توپولوژیهای ساخت آن و مدارهای محافظ همچون اسنابر و دیود هرز گرد جهت محافظت ماسفتها و مباحث مهم و کلیدی دیگر آن در خصوص درایور ماسفت و کنترل های فیدبک ولتاژ و جریان و داستانهای پرشمار پر اهمیت آن به هیچ وجهی شروع به ساخت همچین مداری نکنید که تلاشتان هرگزثمر بخش نخواهد بود .
        داداچ حسابی زدی تو ذوقمونو ناامیدمون کردی
        دیگه اینقدم دستو پا چلفتی نیستم
        امپلی زیاد ساختم ولی سویچینگ تازه اولین تجربمه
        همین الانش ی امپلی دی کلاس ساختم ک مث هلو داره کار میکنه.عکساشم تو بخش امپلیای صوتی موجوده
        من بشدت به این منبع تغذیه نیاز دارم و هرجور شده باید بسازمش
        چون هزینه یه منبع تغذیه ترانسی معادل با این مدار با خازنای صافی بیشتر از 200تومنه
        حالا مشکلات ترانس مث حجم و وزن زیاد و بازدهی پایینش بماند
        اقا من کلی از قطعات این منبع رو از قبل داشتم و ساختنش برام هزینه انچنانی نداره(ته تهش 50تومن)
        اگرم موفق نشدمو منبع کار نکرد بازم فدا سرت داداچ خیالی نیس

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

دوستان من تو نت چنتا عکس دیدم از منابع تغذیه سوچینگ که توش اومدن اون ترانس edt59 رو حذف کردن و بجاش از هسته توروید حلقوی استفاده کردن
        میگم نمیشه منم تو این مدار همینکارو بکنم؟
        هسته حلقوی 2نوعشو دم دست دارم ک زردرنگه و ابعادشونم متفاوته ازهم
        مث عکس زیر

اگه بشه عالی میشه ها

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h r a d نمایش پست ها
          دوستان من تو نت چنتا عکس دیدم از منابع تغذیه سوچینگ که توش اومدن اون ترانس edt59 رو حذف کردن و بجاش از هسته توروید حلقوی استفاده کردن
          میگم نمیشه منم تو این مدار همینکارو بکنم؟
          هسته حلقوی 2نوعشو دم دست دارم ک زردرنگه و ابعادشونم متفاوته ازهم
          مشکلی نداره....میتونید از هسته گرد هم استفاده کنید منتها به شرط اینکه فریت باشه و یا یه جنسی شبیه به فریت
          هسته های زرد رنگ پودر آهن هستن و به درد ترانس نمیخورن!
          هسته های زرد معمولا برای سلف خروجی استفاده میشن چون بخاطر ساختارشون خیلی دیر تر اشباع میشن و توی سلف چون فقط در یک جهت میدان داریم باید هسته طوری باشه که دیر اشباع بشه
          البته شاید بشه با هسته زرد هم انجام داد ولی خوب نمیشه و تعداد دور ترانس هم خیلی بیشتر میشه چون هسته گپ داره و برای رسیدن به اندوکتانس مناسب خیلی دور باید بپیچید
          تو عکسی هم که گذاشتید ظاهرا خود هسته زرد نیست و دورش چسب پیچیدن
          ................Fx7SAM................

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیدعلی.م نمایش پست ها
            مشکلی نداره....میتونید از هسته گرد هم استفاده کنید منتها به شرط اینکه فریت باشه و یا یه جنسی شبیه به فریت
            هسته های زرد رنگ پودر آهن هستن و به درد ترانس نمیخورن!
            هسته های زرد معمولا برای سلف خروجی استفاده میشن چون بخاطر ساختارشون خیلی دیر تر اشباع میشن و توی سلف چون فقط در یک جهت میدان داریم باید هسته طوری باشه که دیر اشباع بشه
            البته شاید بشه با هسته زرد هم انجام داد ولی خوب نمیشه و تعداد دور ترانس هم خیلی بیشتر میشه چون هسته گپ داره و برای رسیدن به اندوکتانس مناسب خیلی دور باید بپیچید
            تو عکسی هم که گذاشتید ظاهرا خود هسته زرد نیست و دورش چسب پیچیدن
            بله رنگ هسته مشخص نیس چیه
            من احتمالا میتونم هسته حلقوی از جنس فریت گیر بیارم
            احتمالا تعمیراتی های اینورتر دارنش
            فقط اگه گیر آوردم تعداد دور سیمپیچ باید دوباره محاسبه بشه دیگه نه؟
            اصن اگه همین تعداد دور سیم گفته شده رو دور هسته حلقوی بپیچم به نظر شما چه اتفاقی میوفته؟
            مدار کار نمیکنه؟
            ماسفتا میسوزن؟
            آیسی ها مبسوزن؟
            چی میشه؟؟

دیدگاه

اگر هسته فریت بگیرین و سایزش مناسب باشه و بتونه توانی که میخواین رو تو فرکانس و توپولوژی مورد نظرتون بدون اشباع شدن تحویل بده مشکلی نیست فقط باید تعداد دور ها از نو حساب بشه

تعمیراتی های اینورتر که هسته فریت عادی هم دارن!

اگر همین تعداد دور رو رو یه هسته دیگه بپیچین سه حالت پیش میاد....کلا اگر تعداد دور اولیه رو درست حساب نکنین تو هر نوع ترانسی تو هر فرکانسی یکی از مشکلات زیر بوجود میاد

1-تعداد دور پیچیده شده کمتر از تعداد دور مناسب باشه
              در این حالت اندوکتانس ایجاد شده کمتر از حداقل حالته و این باعث میشه جریان زیادی از اولیه بگذره....حالا با توجه به اینکه چند دور کمتر بپیچین ممکنه مقدار کمی جریان اضاف باشه و یا ممکنه خیلی جریان بزرگی بگذره.....البته توی توان و.... هم اثر داره

2-تعداد دور مناسب باشه
              خب مناسبه دیگه....چی بگم؟!

3-تعداد دور اولیه بیشتر از تعداد دور مناسب باشه
              در این حالت از نظر جریان مشکلی پیش نمیاد و احتمالا ترانس به خوبی کار میکنه....اما به شروطها...... با افزایش تعداد دور اولیه میدان بزرگتری تشکیل میشه و این باعث میشه که در جریان کمتری هسته اشباع بشه و این یعنی برای اینکه بخواهید تعداد دور اولیه رو زیادی بپیچید باید هسته بزرگتری انتخاب کنید
              همچنین تلفات مسی و هسته هم بیشتر میشه
              سلف و خازن های ایجاد شده در اولیه ترانس هم بیشتر میشه
              جای بیشتری هم برای سیم ها نیاز هست

دیگه چیزی به ذهنم نمیرسه
              موفق باشید

دیدگاه

آقا ی سوال
                تو نت داشتم درمورد مدارات سویچینگ سرچ میکردم ک چشمم خورد به مداراتی با آی سی ir2153
                به نظر مدارات خوبی میومدن
                نظرتون در رابطه با این آیسی چیه؟؟
                آیا میشه ازش توان بالا م مناسب کارای صوتی گرفت؟؟

دیدگاه

سلام مجدد
                  اقا من هسته رو توسط یکی از دوستان پیدا کردم
                  همین امروز فردا قطعاتشو سفارش میدم
                  فقط یه سوال
                  ایا میشه بجای خازنای تصفیه 4700 میکروفارادی از خازنای 18000میکرو استفاده کنم؟
                  خازنای من 71ولتی هستن.این خازنا با ولتاژ 70ولت کارمیکنن عایا؟نترکن یوقت؟
                  ی سوال هم علی اقا
                  داداش شما گفتی واسه 900 واتی بجای ماسفت اصلی میتونم از 2تا ماسفت 460 موازی شده استفاده کنم
                  یعنی الان من باید2تا ماسفت 460 بگیرم و گیتاشونو بهم و سورساشونو بهم و دریناشونم بهم وصل کنم؟؟
                  موازی منظور شما اینه دیگه؟
                  اون لاین فیلتر داخل پاور کامپیوتر موجوده؟؟
                  اگه هس همونو میزارم
                  جدیدترین ویرایش توسط b e h r a d; ۲۱:۲۵ ۱۳۹۵/۱۱/۲۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h r a d نمایش پست ها
                    سلام مجدد
                    اقا من هسته رو توسط یکی از دوستان پیدا کردم
                    همین امروز فردا قطعاتشو سفارش میدم
                    فقط یه سوال
                    ایا میشه بجای خازنای تصفیه 4700 میکروفارادی از خازنای 18000میکرو استفاده کنم؟
                    خازنای من 71ولتی هستن.این خازنا با ولتاژ 70ولت کارمیکنن عایا؟نترکن یوقت؟
                    ی سوال هم علی اقا
                    داداش شما گفتی واسه 900 واتی بجای ماسفت اصلی میتونم از 2تا ماسفت 460 موازی شده استفاده کنم
                    یعنی الان من باید2تا ماسفت 460 بگیرم و گیتاشونو بهم و سورساشونو بهم و دریناشونم بهم وصل کنم؟؟
                    موازی منظور شما اینه دیگه؟
                    اون لاین فیلتر داخل پاور کامپیوتر موجوده؟؟
                    اگه هس همونو میزارم
                    سلام.مجددددد
                    منظورتون برای خازن های خروجی هست؟
                    اگر آره مشکلی نیست.....اما زیادیه و ممکن هم هست در اثر جریان ناگهانی در استارت منبع سوییچ بسوزونید
                    در ضمن چند خازن کم ظرفیت بهتر از چند خازن پر ظرفیه
                    خازن 71 ولتی خیلی خیلی ریسکیه....من میگم این کارو نکنید
                    برای موازی کردن ماسفت درین ها به هم و سورس ها به هم ولی برای گیت هر کدام یک مقاومت و بعد اون سر مقاومت ها به هم وصل شن....در ضمن گیت درایور نباید کم بیاره
                    لاین فیلتر توی پاور برای 900 وات کمه فک کنم
                    موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیدعلی.م نمایش پست ها
                      سلام.مجددددد
                      منظورتون برای خازن های خروجی هست؟
                      اگر آره مشکلی نیست.....اما زیادیه و ممکن هم هست در اثر جریان ناگهانی در استارت منبع سوییچ بسوزونید
                      در ضمن چند خازن کم ظرفیت بهتر از چند خازن پر ظرفیه
                      خازن 71 ولتی خیلی خیلی ریسکیه....من میگم این کارو نکنید
                      برای موازی کردن ماسفت درین ها به هم و سورس ها به هم ولی برای گیت هر کدام یک مقاومت و بعد اون سر مقاومت ها به هم وصل شن....در ضمن گیت درایور نباید کم بیاره
                      لاین فیلتر توی پاور برای 900 وات کمه فک کنم
                      موفق باشید
                      بله منظورم خازن های خروجی بود
                      میگم داداش اگه میشد یکاری کرد که با مدار ۷۰۰واتی و یک جفت ماسفت ۴۶۰ دوبل ۶۵ولت بگیرم واقعا عالی میشد(هم ولتاژ خروجی واسه خازنای 71ولتیم امن بود وهم پول واسه ماسفت اضافه نمیدا دم)
                      یعنی نمیشه؟
                      البته جریانش زیاد برام مهم نیس و اگه قدری هم کمتر بشه باز راضیم
                      الان apex ی طرح سویچینگ داره ک ۱۰۰۰وات توانشه و فقط با یک جفت ۴۶۰ این توانو با ولتاژ دوبل ۸۵ولت داره میگیره.کلا طرحش خیلی شبیه این مداره فقط ولتاژ خروجیش خیلی زیاده برام

دیدگاه

سلام
                        ببخشید پا ب رهنه میپرم وسط
                        دیتا شیت irfp46pرو خوندم نوشته بود روی 100درجه 13امپر
                        اگه نصف اینو ینی 6امپر در نظر بگییریم
                        میشه سویچینگ 1800واتی با یک جفت از این ماسفت ها ساخت
                        پس زیاد نباید نگران ماسفتا باشی

دیدگاه

ببینید دوستان
                          طبق تمام کتاب های سوئیچینگ حداقل جریان پیک ورودی برای هافبریج برابره با سه برابر توان خروجی تقسیم بر حداقل ولتاژ ورودی
                          خب یعنی مثلا برای یه منبع هزار واتی و حداقل ولتاژ ورودی 200 ولت ،جریان پیک میشه حدود 11 آمپر
                          حالا باید یه حاشیه امن هم برای سوئیچ در نظر گرفت....چرا؟
                          1-بقول آقای کی نژاد غالب جنس های بازار اصل نیستن.پس یه 460 نمیتونه به شما 13 آمپر بده!!!!
                          2-حتی اگر سوییچ اصلی باشه قاعدتا نباید از 80درصد توانایی سوییچ و کلا قطعات بیشتر ازشون انتظار داشته باشین تا در صورت کوچکترین اشتباهی نسوزن!
                          3-وقتی شما دارین برای بار اول یه منبع سوئیچینگ میسازین خیلی نکات رو نمیدونید که باعث بوجود اومدن پیک ها و اسپایک های کاملا دور از ذهن شما میشه و اگر سوییچ رو چند برابر نیاز در نظر نگیرین مطمئن باشید سوییچتون خیلی زود پرپر میشه!............حالا وقتی تجربه شخصی بالا رفت میتونه برای تولید تعداد و ارزون در اومدن اون بیاد روی طرح کار کنه تا با حداقل هزینه بیشترین توان رو بگیره که بنده به شخصه تا به الان همچین کاری نکردم.

با همه این توصیفات اگر فکر میکنید بتونید با ماسفتی مثل 460 هزار وات یا 700 وات بگیرین بسم الله وگرنه یه سوییچ قویتر بذارین تا کمتر بسوزونین.....چون بعید میدونم بدون سوزوندن اصلا بشه کسی در تجارب اولیه منبع بسازه
                          اگر من بودم ماسفت رو 40N60 یا حتی 60N60 در نظر میگرفتم
                          موفق باشید

دیدگاه

مجددا سلام
                            اقا من هنو مدارو نساخته کلی سوال اومده به ذهنم!
                            من فایل پی دی اف پی سی بی رو به پست اول ضمیمه کردم
                            اون وریستور 275 ولتی مشخصاتش چیه دقیقا؟
                            تو سایت ک میرم واسه خرید وریستور ها رو با عدد مشخص میکنه.مثلا10d471 یا 7d820 یا ......
                            از کجا بفهمم کدومش مورد نیازمه؟
                            درمورد ntc هم وضیعت به همین شکله.مثلا میگه10d9 یا 20d15.....
                            از کجا بدونم کدوم 10اهم 20درصده؟
                            یه ماسفت پیدا کردم که جریاندهیش بهتر از 460 هس.23n50 که 23 امپریه و قیمتشم خوبه.احتمالا همینو میبندم
                            اقا این مدار اونقدا هم سخت نیسا!اگه قطعات ارجینال باشن و ترانسشم درسو درمون بپیچیم چیز دیگه ای نداره و براحتی جواب میده
                            اون فیلتر اخر کدوبل 20 میکروهانری هست رو میخام رو هسته تورویید ببندم.مثلا هسته حلقوی زردرنگ پاور کامپیوتر کپودر اهن هم هست.جواب میده ایا؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X