اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چه قطعاتی بیشتر میسوزند؟ نشانش چیه؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چه قطعاتی بیشتر میسوزند؟ نشانش چیه؟

درود به دوستان
    این روزا با افزایش استفاده از منابع تغذیه سوئیچینگ به جای ترانس های سنگین و حجیم فرد متخصص در امر تعمیر این منابع کم پیدا میشه(لا اقل تو شهر ما)
    اکثرا تعویض کار هستن( بهتون برنخوره ها ااا !) نه تعمیرکار ، البته در بعضی از مواقع تعویض به از تعمیره

اگر سری به اوراقی ها بزنید متوجه منظور من میشید که به چه اندازه ی زیادی وسایل قابل تعمیر دور انداخته میشه!!

حدود یکماه پیش یه برد فلایبک به من رسید که نمیدونم مال چی چی بوده. ظاهرا قبلش برده بوده پیش یکی دیگه اون طرف هم میومد ماسفت اصلی مدار رو تعویض میکرد اگه درست شد شد اگه نشد میگفت برد درست نمیشه
    خلاصه .. کار فرما 100 عدد از این برد خرابا که تعویض کار قبلی نتونست درست کنه داشته و منم با کلی کلنجار تونستم 60 عدد از اونا رو تعمیر کنم.
    به گفته ی خودش این بردا رو 2800 تومن میخرید و دونه 15 تومن میفروخت هزینه تعمیر هم 3000 تومان میگرفتم ازش(چیز خاصی نداشت)

خیلی شدا!!!

در این تجربه کاری که داشتم یه چیز خیلی منو سر کار گذاشت و وقتم رو خیلی گرفت و اونم چیزی نبود جز قطعات سوخته...

مثلا دیود میسوخت و از یک طرف راه میداد و از طرف دیگه نه ، درست مثل یه دیود عادی اما مدار کار نمیکرد و با تعویض دیود مدار مثل روز اول میشد...
    یا خازن رو با خازنسنج و اهمتر مالتی متر میسنجیدم همه چی درست بود منتها با تعویضش همه چی رو براه میشد.

این یه تجربه بود
    اگر شما هم همچین تجربه ای دارید به اشتراک بزارید تا افراد مثل من سر کار نمونن
    جدیدترین ویرایش توسط hoseyni emeni; ۱۹:۵۰ ۱۳۹۵/۱۲/۱۴.
    به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
    الکترونیک قدرت
    الکترونیک آنالوگ
    طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
    ---------------------BMCELEC@-------------------
    ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
    ---------------www.bmc-elec.com--------------
    ---------------www.bmc-elec.ir--------------

پاسخ : چه قطعاتی بیشتر میسوزند؟ نشانش چیه؟

دقیقا من هم به این قضیه برخوردم. سر ماسفت های قدرت بیشتر. در بعضی مواقع ماسفت کار میکنه اما از حدی که بار میره بالاتر رفتارش عوض میشه!
    علاوه بر تست دیودی با مولتی متر باید مقدار خازن های گیت سورس و درین سورشس هم در رنج دیتاشیتش باشه وگرنه طبق انتظار کار نخواهد کرد.

دیدگاه

یه فلایبک فول ترانزیستوری چینی تعمیر می کردم توش یه PNP بود که پیوند هاش رو باد تست دیود مولتی متر که چک می کردم سالم بودند اما از کالکتور به امیتر 900 اهم مقاومت نشون میداد و سوخته بود

دیدگاه

درباره ی منابع smd پیدا کردن قطعات بویژه ic های رگولاتور مشکل است. محض نمونه بنده دو ماه قبل برای تعمیر چند آداپتور سوییچینگ و دیشب هم برای تعدادی ic برای تعمیر چند مبدل باک ، وقت و انرژی زیادی در بازار هدر دادم فقط LM2696 از یکجا گیر آمد و مابقی قطعات خیر
        منهای موارد خاص ، همان اول باید دید با در نظر گرفتن نسبت هزینه به فایده آیا این قضیه ارزش صرف وقت دارد یا خیر
        جدیدترین ویرایش توسط Skylake; ۰۵:۲۵ ۱۳۹۵/۱۲/۱۵.

دیدگاه

با سلام و دوستان
          حقیقتش منم تو ضمینه تعمیر پاورهای 5 ولت 40 و 60 آمپر و 12 ولت 30 آمپر یه تجربه ای کوچکی دارم که امیدوارم به درد دوستان بخوره. این تجربیات رو بنده در یک صفحه بطور مختصر و مفید توضیح دادم ولی چند تا مورد هست که تو عکس نیست و میخوام اینا رو خیلی خیلی خوب در نظر داشته باشید
          1. اگه LCR متر با قابلیت تعیین فرکانس تا 10 کیلو هرتز رو دارید پیشنهاد میکنم که تمام خازنهای زیر 330 میکروفارد رو در فرکانس 10 کیلو اندازه بگیرید. چون در فرکانسهای پایین 120 هرتز ظرفیت خازن به اونی عددی که روش نوشته خیلی نزدیکه ولی در فرکانس بالا تغییرات بقدری زیاده که بعضی وقتا LCR متر خازن رو به عنوان مقاومت میشناسه( البته در حالت Auto )!!! درحالی که وقتی خازن از کیفیت مطلوبی بر خورداره این تغییرات در خازنهای زیر 100 میکروفارد بین 1 الی 10 میکروفاراده و در خازنهای بین 100 الی 330 میکروفاراد بین 10 الی 40 میکروفاراد هست.
          2. اگه LCR متر خوب ندارید یا اصلا LCRمتر ندارید تمام خازنهای موجود زیر 100 میکروفاراد رو تعویض کنید و اصولا من تا این لحظه خازنهایی که دیدم 1 ، 4.7، 22، 47 و 100 میکروفاراد بوده که اینها همگی باید تعویض بشن.
          3. اگه خازنهای ورودی باک کردند دلیل بر خراب بودن این خازنها نیست و تا حالا از بین 300 تا پاوری که تعمیر کردم بیشتر از 10 الی 20 عدد که باد کرده بودن مابقی باد کرده ها سالم بودن ( البته اینا رو با LCR متر متوجه شدم! )
          4. اگه خازنهای خروجی تغییر شکل دادن بدون شک خراب هستند و 100 درصد باید تعویض بشه و نیازی به تست هم نداره.
          5. تست ترانزیستور بر روی بورد درست نیست و 100 درصد باید از روی بورد جدا بشه ولی اگه یه بورد سالم از همون بورد داشتید میتونید با مقایسه ترانزیستورها توسط مولتی متری که در وضعیت دیود تست هست قطعه رو تست بزنید.
          6. برای آیسیها هیچ تستی جز تعویض آیسی نیست ولی بنده یه تست من درآوردی کاملا عملی و کارآمد و تجربی برای این کار درآوردم که میشه 100 درصد روش حساب باز کردم. تو این تست مولتی متر در وضعیت تست دیودی قرار میگیره و پروب مثبت رو به پایه های 10 و 9 آیسی میزنی و پروب منفی رو تک به تک به تمامی پایه وصل میکنیم که در این شرایط باید از خودش یه حالت دیودی نشون بده که بنده مقدار بدست اومده از چند پاور روی در عکس زیر آوردم که عدد شما هم باید در حوالی این اعداد باشه. اگه اینطور بود که وضیعت اوکی هست و خیالتون از آیسی راحت باشه ولی اگه اینطور نبود آیسی رو عوض کنید و دوباره این تست رو انجام بدید اگه باز مشکل پا برجا بود آیسی سالمه و باید برید سراغ قطعاتی که با پایه های آیسی TL494 و یا KA7500 وصل شدن.

دیدگاه

سلام
            من هم یک تجربه در تعمیر تلوزیون های CRT دارم.
            تلوزیون هایی که روشن نمیشن یا به اصطلاح سوخته هستن باید با دقت به قسمت تغذیه نگاه کنید اگر خازنی باشه که باد کرده باشه تعویض کنید چند تا خازن با ظرفیت کم و ولتاژ بالا هم در قسمت تغذیه هست که حتما عوضشون کنید.
            من خازن های باد کرده رو تعویض کردم تلوزیون درست کار نمی کرد ولی اون چند تا خازن با ظرفیت کم و ولتاژ بالا رو تعویض کردم تلوزیون بدون هیچ مشکلی به کار افتاد و قشنگ کار میکرد
            امیدوارم مفید باشه
            موفق باشید
            Proudly @real_ahmadi
            #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

در تمیر مدارات سویچینگ بهترین راه حل آشنایی کامل با نحوه کارکرد سیستم هست .. پیشنهاد میکنم کسانی که تمایل به تعمیرات سویچینگ دارند مطالعه درباره نحوه کارکرد این بردها رو انجام بدند و یک نمونه درست کنند .. تو این شرایط و بعد از کسب تجربه با 2-3 بار اندازه گیریبا اهمتر مستقیم سر اشکال میروید - ه عنوان مثال شما باید بدونید خازن بوت استراپ کجای مدار قرار داره و بودن یا نبودنش چه تاثیری برکارکرد سایر قطعات داره دراین صورت حتی در صورت تغییر شکل ندادن خازن بلافاصله مشکل نمایان میشود

دیدگاه

مثل اینکه این درد درد خیلی از دوستانه
                پس چه بهتر با اشتراک گذاری تجربه هامون به هم کمک کنیم .
                با تشکر از مهندس جباری عزیر و بقیه دوستان وهمدلان بابت پست کاملشون .

نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
                من خازن های باد کرده رو تعویض کردم تلوزیون درست کار نمی کرد ولی اون چند تا خازن با ظرفیت کم و ولتاژ بالا رو تعویض کردم تلوزیون بدون هیچ مشکلی به کار افتاد و قشنگ کار میکرد
                امیدوارم مفید باشه
                با سلام خدمت آقای احمدی
                بله بیشتر بخاطر نشتی بسیار شدیده که بوجود میاد...
                مفید واقع شد

نوشته اصلی توسط saeidjabbari نمایش پست ها
                برای آیسیها هیچ تستی جز تعویض آیسی نیست ولی بنده یه تست من درآوردی کاملا عملی و کارآمد و تجربی برای این کار درآوردم که میشه 100 درصد روش حساب باز کردم.
                بله .
                میشه رو این تست ها هم حساب باز کرد ... اما آیا بخاطر متفاوت بودن سازنده ها و وفور قطعات درجهX میشه این مورد رو در همه موارد قبول کرد؟

نوشته اصلی توسط Skylake نمایش پست ها
                منهای موارد خاص ، همان اول باید دید با در نظر گرفتن نسبت هزینه به فایده آیا این قضیه ارزش صرف وقت دارد یا خیر
                با تشکراز جناب Sky lake
                بله در امر تعمیر بخصوص تیراژ بالا حتما باید به این نکته توجه کرد....
                در اصل باید با معیار نسبت وقت صرف شده به سود بدست آمده منهای پرت کار توجه داشت تا متضرر نشیم.

نوشته اصلی توسط yousef55 نمایش پست ها
                ر تمیر مدارات سویچینگ بهترین راه حل آشنایی کامل با نحوه کارکرد سیستم هست .
                بله حتما همینطوره.
                من هم همیشه این رو سر لوحه قرار میدم چون هم از اتلف وقت و اتلاف هزینه جلوگیری میکنه.

نوشته اصلی توسط glassybox نمایش پست ها
                فلایبک فول ترانزیستوری چینی تعمیر می کردم
                این چینیا پدر من یکی رو که درآوردن رو اکثر آیسی هاو تر+انزیستوراشون اصلا شماره نداره...
                باید با توجه به آرایش مدار و دانسته های قبل حدس زد
                الکترونیک قدرت
                الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni emeni نمایش پست ها
                  بله .
                  میشه رو این تست ها هم حساب باز کرد ... اما آیا بخاطر متفاوت بودن سازنده ها و وفور قطعات درجهX میشه این مورد رو در همه موارد قبول کرد؟
                  بله میشه. هیچ مشکلی نداره.
                  تو چند مورد آیسی خراب شده بود وقتی من آیسی رو تعویض کردم ( البته مارک آیسی من ti بود) و دوباره تستهامو انجام دادم همه چی عین هم بود و تغییرات در حد صدم یا هزارم بود! ولی این مورد رو هم بگم که من قطعاتم رو از یه فرد معتمد میگیریم واسه همین از کیفیت قطعات مطمئنم ولی قطعه درجه X رو تست نکردم که ببینم واقعا با این روش میخونه یا نه! البته اینم که تمام آیسیهایی که در پاورهای 60 و 40 آمپری استفاده شده بدون شک کیفیت مرغوبی دارن و من خودم هر از گاهی از این آیسیها برای تست اولیه پروژه هام استفاده میکنم ولی مابقی قطعات رو باید بندازی دور!

دیدگاه

درود دوباره به دوستان.
                    نوروز باستانی فرخنده باد.1396
                    امیدوارم سال خوبی رو پشت سر گذاشته باشید و پیشرو داشته باشید
                    __________________________________________________ _________________________
                    طبق تجربه ی من در تعمیر 75 تغذیه(البته همه از یه برند ) فلایبک 95درصد ماسفت هایی که میسوزند اتصال کوتاه میشن و درین- سورس به هم راه میدن و کم پیش میاد که گیت به پایه های دیگه راه بده ، البته هر چی ولتاژ کار مدار به ولتاژ درین سورس نزدیک بشه ای احتمال نمایی افزایش پیدا میکنه.
                    __________________________________________________ __________________

در تعمیر منابع تغذیه هاف بریج خازن کوپلاژ که به یکی از پایه های ترانس وصله رو به صورت پیش فرض عوض میکنم چون امکان نشتی و سوختن سوییچ هست.
                    الکترونیک قدرت
                    الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...