اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد مصرف منبع تغذیه سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال در مورد مصرف منبع تغذیه سوئیچینگ

از سیم زرد یک پاور کامپیوتر 3.5 آمپر گرفتم اما وقتی مصرف برق پاور رو اندازه گرفتم 97 واته!
    خودم یک منبع تغذیه 12 ولت 10 آمپر دارم اونم همین قدر مصرف داشت گفتم حتماً منبع تغذیه خرابه اما پاور هم همینه!
    دارم چهارتا ال ای دی 10 وات رو روشن میکنم
    لامپ کم مصرف 40 وات که مستقیم به برق شهر وصل میشه داره 46 الی 50 وات مصرف میکنه تا روشن بشه
    اما برای روشن کردن 4 تا ال ای دی 10 وات یک منبع تغذیه سوئیچینگ باید بزاریم که بیشتر از دو برابر مصرف میکنه تا 40 وات خروجی بده
    سوالم اینجاست که این اتلاف انرژی طبیعیه؟!
    پس این ال ای دی چیش کمتر میشه؟!

پاسخ : سوال در مورد مصرف منبع تغذیه سوئیچینگ

بازدهی led تفاوت چندانی با لامپ کم مصرف نداره بازدهی ال ایدی یه مقدار بیشتره. منتهی تمرکز نور در led بیشتره و نور با یک طول موج خالص تولید میکنه.
    در ضمن سعی کنید led رو با درایور مخصوص خودش روشن کنید.
    جدیدترین ویرایش توسط Mostafa.y; ۱۳:۲۷ ۱۳۹۵/۱۲/۲۳.

دیدگاه

توان ورودی به منبع تغذیه رو اشتباه دارید حساب می کنید. توجه داشته باشید توان ورودی برای پل دیود حاصل ضرب موثر ولتاژ در موثر جریان نیست!
      جدیدترین ویرایش توسط glassybox; ۱۳:۳۵ ۱۳۹۵/۱۲/۲۳.

دیدگاه

به نظر شما اگر 5 تا ال ای دی رو باهم سری کنم و یک پاور سوئیچینگ 48 ولت 2 آمپر بگیرم تلفاتم میاد پایین
        ال ای دی هام 10 واته با جریان 900
        یا مثلاً بهتره دو تا 20 وات بگیرم که جریانش بیشتر بیاد پایین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط am_al_59 نمایش پست ها
          از سیم زرد یک پاور کامپیوتر 3.5 آمپر گرفتم اما وقتی مصرف برق پاور رو اندازه گرفتم 97 واته!
          خودم یک منبع تغذیه 12 ولت 10 آمپر دارم اونم همین قدر مصرف داشت گفتم حتماً منبع تغذیه خرابه اما پاور هم همینه!
          دارم چهارتا ال ای دی 10 وات رو روشن میکنم
          لامپ کم مصرف 40 وات که مستقیم به برق شهر وصل میشه داره 46 الی 50 وات مصرف میکنه تا روشن بشه
          اما برای روشن کردن 4 تا ال ای دی 10 وات یک منبع تغذیه سوئیچینگ باید بزاریم که بیشتر از دو برابر مصرف میکنه تا 40 وات خروجی بده
          سوالم اینجاست که این اتلاف انرژی طبیعیه؟!
          پس این ال ای دی چیش کمتر میشه؟!
          دوست عزیز شما چند تا مشکل تو محاسبات دارید و یه مشکل دیگه در مورد مفهوم توان!
          اولین مورد اینکه مقدار جریانی که اندازه گرفتید کاملا اشتباهه! ( البته من نمیدونم مولتی متر شما چیه ولی بنابه تجربه کاری و بازاری احتمال 95 درصد به بالا میدم که True RMS نباشه! ) چون مولتی مترهای معمولی فقط و فقط توانایی اندازه گیری مقدار AC به شکل سینوسی رو دارن و شکل موجهای مربعی ( البته بعضیهاشون جدیدا اینو میتونه اندازه بگیره) یا سوزنی یا مثلثی یا دندان اره رو نمیتونند اندازه بگیرین و برای اندازه گیری این شکل موجها 100 درصد باید از مولتی مترهای True RMS استفاده کنیم. خوب الان با خودتون میگید پس مگه شکل موج جریان به چه شکلیه که اندازه گیریم اشتباهه! در شکل زیر شکل موج سینوسی ولتاژ برق شهری و شکل موج بعدی شکل موج جریان ورودی هست.
          برای درک بهتر مفهوم True RMS و تفاوت آن با مقدار متوسط پیشنهاد میکنم مقاله زیر و عکسهای زیر رو بررسی کنید
          مورد بعدی در خصوص واحد توان ورودی و توان خروجی هست. واحد توان ورودی برحسب ولت-آمپر ( VA ) و واحد توان خروجی برحسب وات (W) میباشد. توان VA یا همون توان ورودی که توان ظاهری مشهوره، از مجموع توان حقیقی (همون توانی که در خروجی مصرف میکنید که واحدش وات هست) و توان موهومی ( که واحدش ولت-آمپر راکتیو VAR ) تشکیل شده. شما موقع اندازه گیری با فرض True RMS بودن مولتی متر میتونید توان خروجی و توان ورودی رو اندازه بگیرید ولی توان هومومی به این راحتی قابل اندازه گیری نیست و باید توسط پاورمتر اندازه گیری بشه. توان موهومی در بارهای سلفی و خازنی که باعث ایجاد جریان پیشفاز و پسفاز میشه بوجود میاد و در بارهای اهمی ( مثل لامپهای رشته یا بخاری برقی یا سماور برقی ) شکل موج جریان و ولتاژ همفاز و هم شکل هستند.
          در درایورهای LED صد در صد باید توان موهومی به حداقل مقدار خود برسه! از این رو از آیسیهای مخصوصی برای اصلاح ضریب توان یا PFC یا همفاز کردن شکل موج ولتاژ و جریان استفاده میکنند تا توان ورودی برابر توان خروجی بشه. اگه به برچسب درایورها نگاه کنید عبارت هر مثلا با این عنوان PF< 96% این عبارت یعنی اینکه اختلاف فاز بین ولتاژ و جریان به مقدار 96 درصد اصلاح شده. یا تو کارخونه از بانکهای خازنی برای یک کردن کوسینوس فی استفاده میکنند که اینجا توسط آیسیهای مخصوص انجام گرفته شده.

موفق و پیروز باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X