اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دیود 1N5822 در مدار رگولاتور LM2576s

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : دیود 1N5822 در مدار رگولاتور LM2576s

نوشته اصلی توسط baby_1 نمایش پست ها
    سلام
    1) منحنی دیود در بایاس معکوس هم تابع ولتاژ هست هم جریان ، اگر جریان معکوسدیود از جریان منحنی معکوس دیود خیلی کمتر باشه می شه تا حدی دیود را کلید باز و خاموش فرض کرد که برای جریان های لحظه ای خیلی کم قابل قبول هست. البته به نحوی این کار یه ریسک طراحی هست و پیشنهاد می شه که حتما ولتاژ معکوس اصلا در محدوده کاری نباشد.
    2)ولتاژ القایی و باقی مانده دو سر دیود اکثرا باعث افزایش لحظه ای ولتاژ کالکتور امیتر ترانزیستور در طبقه اخر رگولاتور می شود که رگولاتور رو کمی داغ می کند که با یک heat sink مناسب این مشکل قابل حل هست. مد نظر داشته باشن که به صورت داخلی کنترلر دما و محدود کننده جریان داخلی آی سی سبب محافظت درایور بایاس سویچنگ طبقه آخر می شود و البته چون فرکانسی کاری این آی سی Lm2576 کم هست نگرانی خاصی از جنبه خیلی سریع بودن دیود ندارید.(ولتاژ کاری، ظرفیت سلف و طراحی این آی سی به نحوی نیست که واقعا نگرانی خاصی داشته باشین اما برای کاربردهای توان بالا یا توپولوژی های دیگه از مدارهای محافظتی ساده از اسنابر تا مدارات کنترلی زیادی برای محافظت از شبکه و ولتاژ خروجی استفاده می شه)3
    3) به صورت کلی یه سلف ایده ال برای همه فرکانس ها یه سلف محسوب می شود. اما در واقعیت قبل از فرکانس رزنانس یک سلف(SRF) قطعه سلف بوده و بعد از این مقدار به دلیل تغییر فاز منحنی مدار رفتاری مشابه خازن خواهد داشت
    4) مداری که من در سایت اصلی دیدم آنچنان واضح نبود که وضعیت ورودی و خروجی مشخص باشه، اما مسلما اکثر مهندس ها برای کاربردها اتصال به کامپیوتر پورت USB ها رو اکثر محافظت می کنن تا نگرانی خاصی از سمت کامپیوتر نداشته باشن ، دستگاه خوبی هست اما من ترجیح می دم که یه اسکوپ یا لاجیک انلایزر باشه تا کلی ادوات مختلف رو داشته باشم. البته این به هزینه ، بودجه و نیاز شما بر می گرده.
    با تشکر از توجه شما

1_شما میفرمایید ولتاژ القایی و باقی مانده دو سر دیود اکثرا باعث افزایش لحظه ای ولتاژ کالکتور امیتر ترانزیستور در طبقه اخر رگولاتور می شود که رگولاتور رو کمی داغ می کند
    سوال من اینه : در حالی که عنصر سویچینگ خاموش است و جریانی از آن عبور نمیکنه حالا این افزایش ولتاژ کلکتور امیتر چطور میتونه رگولاتور رو داغ کنه
    بدلیل نبود جریان هر چه ولتاژ کلکتور امیتر افزایش یابد نباید باعث داغ شدن رگولاتور بشه . ممکنه این مسئله رو توضیح بفرمایید ؟؟

2_
    مداری که من در سایت اصلی دیدم آنچنان واضح نبود که وضعیت ورودی و خروجی مشخص باشه، اما مسلما اکثر مهندس ها برای کاربردها اتصال به کامپیوتر پورت USB ها رو اکثر محافظت می کنن تا نگرانی خاصی از سمت کامپیوتر نداشته باشن ، دستگاه خوبی هست اما من ترجیح می دم که یه اسکوپ یا لاجیک انلایزر باشه تا کلی ادوات مختلف رو داشته باشم. البته این به هزینه ، بودجه و نیاز شما بر می گرده
    سوال من در مورد پین های ورودی لاجیک و کانال ورودی اسیلوسکپ هست میخوام بدونم اگه محافظت اضافه ولتاژ نداره پس اگه چند بار ولتاژ بالاتر از حد تحمل بهش وارد بشه ( که معمولا پیش میاد ) میسوزه و دیگه بدرد نمیخوره ؟؟
    به همین راحتی ؟؟؟
    من بارها پیش اومده که مثلا مولتی متر رو اشتباهی وصل کردم با ولتاژ های خیلی بالاتر از حد و . . . اما اتفاقی براش صورت نگرفته حالا اگه قرار باشه این لاجیک به همین راحتی با چند بار اشتباه بسوزه به نظرم
    خیلی جالب نیست
    نظر شما چیه ؟؟؟
    جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۱۶:۵۲ ۱۳۹۷/۰۱/۲۴.
    آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

سلام
      با تشکر از توجه شما

1_شما میفرمایید ولتاژ القایی و باقی مانده دو سر دیود اکثرا باعث افزایش لحظه ای ولتاژ کالکتور امیتر ترانزیستور در طبقه اخر رگولاتور می شود که رگولاتور رو کمی داغ می کند
      سوال من اینه : در حالی که عنصر سویچینگ خاموش است و جریانی از آن عبور نمیکنه حالا این افزایش ولتاژ کلکتور امیتر چطور میتونه رگولاتور رو داغ کنه
      بدلیل نبود جریان هر چه ولتاژ کلکتور امیتر افزایش یابد نباید باعث داغ شدن رگولاتور بشه . ممکنه این مسئله رو توضیح بفرمایید ؟؟

2_
      مداری که من در سایت اصلی دیدم آنچنان واضح نبود که وضعیت ورودی و خروجی مشخص باشه، اما مسلما اکثر مهندس ها برای کاربردها اتصال به کامپیوتر پورت USB ها رو اکثر محافظت می کنن تا نگرانی خاصی از سمت کامپیوتر نداشته باشن ، دستگاه خوبی هست اما من ترجیح می دم که یه اسکوپ یا لاجیک انلایزر باشه تا کلی ادوات مختلف رو داشته باشم. البته این به هزینه ، بودجه و نیاز شما بر می گرده
      سوال من در مورد پین های ورودی لاجیک و کانال ورودی اسیلوسکپ هست میخوام بدونم اگه محافظت اضافه ولتاژ نداره پس اگه چند بار ولتاژ بالاتر از حد تحمل بهش وارد بشه ( که معمولا پیش میاد ) میسوزه و دیگه بدرد نمیخوره ؟؟
      به همین راحتی ؟؟؟
      من بارها پیش اومده که مثلا مولتی متر رو اشتباهی وصل کردم با ولتاژ های خیلی بالاتر از حد و . . . اما اتفاقی براش صورت نگرفته حالا اگه قرار باشه این لاجیک به همین راحتی با چند بار اشتباه بسوزه به نظرم
      خیلی جالب نیست
      نظر شما چیه ؟؟؟
      1)دو حالت رو می شه در نظر گرفت
      الف) اگر ولتاژ کاتد بیش از ولتاژ پایه بیس ترانزیستور باشه ترانزیتسور خاموش بوده و به ناحیه ی خاموشی کامل می برد
      ب) (حالت مد نظر شما) در حالتی که ولتاژ کاتد علامت منفی به خودش می گیره سبب می شه( اگر پایه بیس سویچ حتی صفر مطلق باشد و سویچ خاموش باشد) اختلاف ولتاژ بیس امیتر مثبت می شود(VB-VE=VL) , و سبب راه اندازی لحظه ای سویچ شود که در این حالت جریان گذرنده از نرانزیستور در ولتاژ کالتکور بیس سبب افزایش توان و گرم شدن المان می شود.
      2) برای خیلی از المان ها ولتاژ گذرنده و جریان گذرنده لحظه ای بسته به دیتاشیتون تعریف می شه و می بایست با توجه به پارامترهای قطعات نظر داد. اگر هدفتون خرید این دستگاه هست و نگرانی دارید خودتون یه واحد کنترل ولتاژ درست کنین(ایجاد تاپیک جدید کنید که بیشتر کاربران متخصص سایت بهتر همراهی کنن)
      جدیدترین ویرایش توسط baby_1; ۱۷:۱۱ ۱۳۹۷/۰۱/۲۴.
      هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezamajdi نمایش پست ها
        سلام به دوستان

تو نقشه رگولاتور lm2576s که عکسش رو قرار دادم وقتی عنصر سویچینگ در رگولاتور روشن میشه تقریبا ولتاژی معادل ولتاژ ورودی دوسر دیود قرار میگیره
        با توجه به این که ماکزیمم ولتاژ معکوس قابل تحمل برای این نوع دیود 40 ولت هست پس وقتی ولتاژی معادل مثلا 50 ولت دوسر دیود قرار بگیره این باید باعث سوختن دیود بشه

حالا با این اوصاف چرا در نقشه اومده ماکزیمم ولتاژ ورودی رو 55 قرار داده خوب در این صورت پس از چند بار قطع و وصل ولتاژ توسط عنصر سویچ کننده ولتاژ معکوسی بیش از 40 ولت دوسر دیود قرار گرفته خواهد شد و دیود به فنا میره . . .

1_این مسئله رو چطور توجیه میکنید ؟؟؟؟؟؟

2_من از رگولاتور smd استفاده کردم و مدار نقشه زیر رو بستم اولش حدود 1.5 آمپر جریان میده اما بعد از 10 الی 20 ثانیه جریان به 1 آمپر محدود میشه
        البته میدونم بدلیل داغ شدن رگولاتور هست اما وقتی گفته میشه تا 3 آمپر جریان میده چرا من هر کاری میکنم بیشتر از 1 آمپر نمیتونم جریان بگیرم ؟؟؟؟؟

سلام ،
        طبق قوانین محاسبه توپولوژی باک، حداقل ، ولتاژ شکست دیود باید برابر با بیشینه ولتاژ ورودی باشه ، پس عملا 5822 در ولتاژ 55 ولت بدرد نمیخوره!
        باید از دیود های 60 ولتی مثه MB360 یا SB360 استفاده کنید ،
        به نظرم اشتباه کردن تو نوشتن شماره ی دیود!
        استفاده از دیود های فست هم خوبه ، ولتاژ بالاست ؛ اما باید در نظر داشته باشید به خاطر ولتاژ فوروارد زیاد اونها عملا با افزایش جریان شاهد افت شدید بازده خواهید بود ،
        الکترونیک آنالوگ
        طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
        ---------------------BMCELEC@-------------------
        ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
        ---------------www.bmc-elec.com--------------
        ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

با تشکر از توجه و راهنمایی شما

البته این بار اول بود که برای سویچینگ pcb میزنم و خیلی دقت نکردم
          ایرادهایی که داره رو توضیح بدید لطفا

شماتیک رو دقیقا از نمونه دیتاشیت تقلید کردم

تو مقاومت 3 اهم متاسفانه بیشتر از 1.4 آمپر جریان نمیده !!!!

شاید بعضی مسیر ها رو میشد کوتاه تر روت کرد و همینطور قطعات رو با کوتاه ترین پایه نصب کرد اما با توجه به سلف خیلی کمی که نسبت به سلف های مدار دارا هست
          گذاشتم همینطور بمونه تا کمکی کنه به خنک کردنشون .
          اون دوتا خازن 1000 میکروفاراد مسیریکیش از اون یکی یکم زیاد تره آیا این میتونه تو این فرکانس 52 کیلوهرتز رگولاتور تاثیر گذار باشه ؟؟؟

با تشکر
          جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۱۸:۳۱ ۱۳۹۷/۰۱/۲۶.

دیدگاه

با تشکر از توجه و راهنمایی شما

البته این بار اول بود که برای سویچینگ pcb میزنم و خیلی دقت نکردم
            ایرادهایی که داره رو توضیح بدید لطفا

شماتیک رو دقیقا از نمونه دیتاشیت تقلید کردم

تو مقاومت 3 اهم متاسفانه بیشتر از 1.4 آمپر جریان نمیده !!!!

هر موردی داره لطفا بگین تو سریهای بعدی اصلاحش کنم

با تشکر
            خب ، اشکال تا دلت بخواد داره
            اول اینکه زمین تو این مدارات خیلی خیلی خیلی مهمه ،
            پلی گان کن زمین رو ، اینطور آیسی هم بهتر خنک میشه ،
            خازن ورودی ، خازن خروجی ، دیود و سلف رو در نزدیک ترین مسیر به آیسی بزار ، خیلی تاثیر داره ، ترک هارو ضخیم تر کن ،
            اگه سلف داغ میشه یعنی داره به اشباع میره ، و این یعنی که تو جریان 3 آمپر دوام نداره ، بهتره از هسته های توروییدی زردرنگ (پودر آهن) استفاده کنی
            مسیر فیدبک رو خیلی خیلی کوتاه بگیر
            جدیدترین ویرایش توسط hoseyni emeni; ۱۲:۲۲ ۱۳۹۷/۰۱/۲۶.
            به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
            الکترونیک قدرت
            الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

با تشکر از توجه و راهنمایی
              چند تا سوال برام پیش اومد . . . اگه ممکنه تک تک توضیح بدید

1_میشه یه نمونه سلف مناسب تو این فروشگاه معرفی کنید چون الان دارم خرید میکنم ؟
              2_اگه ولتاژ خازن هارو بالاتر انتخاب کنم مثلا به جای 25 ولت برم خازن 50 ولت بزارم تو مقاومت esr و نهایتا تو کاهش ریپل تاثیر داره یا بی تاثیره ؟
              3_اگه دیتاشیت ذکر کرده باید سلف 150 میکرو هانری بزارم میشه یه 100 میکرو هانری رو با یه 47 میکروهانری سری کنم ؟؟؟؟
              چون تو فروشگاه 150 میکروهانری با جریان مناسب ( مثلا 4 یا 5 یا 6 آمپر ) نیست فقط یه مدل 2.5 آمپری داره که برای این رگولاتور اصلا بدرد نمیخوره
              4_از نظر کارکرد و توانایی دفع گرما از دیود smd استفاده کنم بهتره یا through hole ؟؟؟
              5_تو مداری که طراحی کردم مسیر جریان خازن های 1000 میکرو فاراد دقیقا با هم برابر نیست میتونه به دلیل خاصیت سلفی مشکل ساز بشه ؟؟
              6_ اگه خازن ها رو با ظرفیت بیشتر بزارم بهتر نیست ؟؟ مشکلی پیش نمیاد ؟؟؟
              7_قطعات رو پایه دار میزارم مشکلی داره یا نه ؟؟؟

عذر خواهی میکنم که سولات زیاد شد دیگه چیکار میشه کرد . . .

دیدگاه

با تشکر از توجه و راهنمایی
                چند تا سوال برام پیش اومد . . . اگه ممکنه تک تک توضیح بدید

1_میشه یه نمونه سلف مناسب تو این فروشگاه معرفی کنید چون الان دارم خرید میکنم ؟
                2_اگه ولتاژ خازن هارو بالاتر انتخاب کنم مثلا به جای 25 ولت برم خازن 50 ولت بزارم تو مقاومت esr و نهایتا تو کاهش ریپل تاثیر داره یا بی تاثیره ؟
                3_اگه دیتاشیت ذکر کرده باید سلف 150 میکرو هانری بزارم میشه یه 100 میکرو هانری رو با یه 47 میکروهانری سری کنم ؟؟؟؟
                چون تو فروشگاه 150 میکروهانری با جریان مناسب ( مثلا 4 یا 5 یا 6 آمپر ) نیست فقط یه مدل 2.5 آمپری داره که برای این رگولاتور اصلا بدرد نمیخوره
                4_از نظر کارکرد و توانایی دفع گرما از دیود smd استفاده کنم بهتره یا through hole ؟؟؟
                5_تو مداری که طراحی کردم مسیر جریان خازن های 1000 میکرو فاراد دقیقا با هم برابر نیست میتونه به دلیل خاصیت سلفی مشکل ساز بشه ؟؟
                6_ اگه خازن ها رو با ظرفیت بیشتر بزارم بهتر نیست ؟؟ مشکلی پیش نمیاد ؟؟؟
                7_قطعات رو پایه دار میزارم مشکلی داره یا نه ؟؟؟

عذر خواهی میکنم که سولات زیاد شد دیگه چیکار میشه کرد . . .
                1-
                سلف یک المان الکترونیکی 2 پایه غیر فعال (Passive) است که در مقابل تغییرات جریان الکتریکی از خود مقاومت نشان می دهد .به طور کلی سلف ها در برابر جریان م

2- معمولا خازن های ولتاژ بالاتر نسبت به ولتاژ پایین تر ها با ظرفیت یکسان ESR کمتری دارن که بهتره
                3- یه 100 میکرو کافیه که لینکشو بالا دادم
                4- جفتشون خوبن ، اما
                hrough hole ها معمولا مقاومت گرمایی پایینی دارند ، دقت کنید که برای دفع بهتر گرمای دیود پایه هاش رو کوتاه نکنید ، چون پایه یجورایی نقش هیت سینک رو بازی میکنه ،
                اگه قیمت براتون مهم نیست از دیود های شاتکی با پکیج to220 استفاده کنید یا از دیود های 5 امپری به جاس 3 امپری استفاده کنید ، مثه این ها :

5- نه ، چون فرکانس زیاد نیست ، این موارد در فرکانس های بالای 1 مگ به چشم میاد فقط !
                6- تا 2000 میکرو خوبه ، بیشتر فایده نداره
                7- خازن و سلف رو کوتاه بزار ، به خصوص خازن ، دیود رو هم توضیح دادم
                الکترونیک قدرت
                الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

بازم از راهنماییتون ممنون

1_اگه یه سلف 100 بزارم اونوقت مشکلی پیش نمیاد ؟؟
                  من میخوام ولتاژ خروجی متغیر باشه و تو هر ولتاژی تا جایی ممکنه جریان بگریم حالا با این 100 میکروهانری که میفرمایید مشکلی پیش نمیاد ؟
                  2_پس چرا دیتاشیت ذکر کرده 150 میکروهانری ؟؟
                  3_ضمنا وقتی سلف من در حالی که 150 هست به اشباع میره بهتر نیست یه سلف با ظرفیت بالاتر قرار داد ؟؟
                  4_اگه فرکانس اونقدر پایینه که خاصیت سلفی پایه ها و ترک ها به چشم نمیاد چرا میفرمایید پایه های خازن و سلف رو کوتاه بزارم ؟ دلیلش چیه ؟؟

5_با توجه به این شماتیک اگه تو خروجی رگولاتور یه دیود شاتکی بزارم به این دلیل که وقتی عکس العمل سلفی داریم و ولتاژ پایه خروجی منفی میشه به ناخواست
                  یه لحظه ترانزیستور سویچینگ روشن میشه و مثبت و منفی به هم میرسند و تلقات داریم برای همین اگه یه دیود شاتکی تو خروجی بزاریم از این اتفاف جلوگیری میکنه

آیا این کار درسته ؟؟ جواب میده ؟؟؟

6_اون دیود هایی که معرفی کردید رو قبلا بررسی کرده بودم و الانم دوباره یه نگاه به دیتاشیت کردم اما اصلا زمان تاخیر رو نزده !!!!
                  چرا دیتاشیت نباید اینو بگه ؟؟

بازم ممنون
                  جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۱۸:۴۸ ۱۳۹۷/۰۱/۲۶.

دیدگاه

بازم از راهنماییتون ممنون

1_اگه یه سلف 100 بزارم اونوقت مشکلی پیش نمیاد ؟؟
                    من میخوام ولتاژ خروجی متغیر باشه و تو هر ولتاژی تا جایی ممکنه جریان بگریم حالا با این 100 میکروهانری که میفرمایید مشکلی پیش نمیاد ؟
                    2_پس چرا دیتاشیت ذکر کرده 150 میکروهانری ؟؟
                    3_ضمنا وقتی سلف من در حالی که 150 هست به اشباع میره بهتر نیست یه سلف با ظرفیت بالاتر قرار داد ؟؟
                    4_اگه فرکانس اونقدر پایینه که خاصیت سلفی پایه ها و ترک ها به چشم نمیاد چرا میفرمایید پایه های خازن و سلف رو کوتاه بزارم ؟ دلیلش چیه ؟؟

5_با توجه به این شماتیک اگه تو خروجی رگولاتور یه دیود شاتکی بزارم به این دلیل که وقتی عکس العمل سلفی داریم و ولتاژ پایه خروجی منفی میشه به ناخواست
                    یه لحظه ترانزیستور سویچینگ روشن میشه و مثبت و منفی به هم میرسند و تلقات داریم برای همین اگه یه دیود شاتکی تو خروجی بزاریم از این اتفاف جلوگیری میکنه

آیا این کار درسته ؟؟ جواب میده ؟؟؟

6_اون دیود هایی که معرفی کردید رو قبلا بررسی کرده بودم و الانم دوباره یه نگاه به دیتاشیت کردم اما اصلا زمان تاخیر رو نزده !!!!
                    چرا دیتاشیت نباید اینو بگه ؟؟

بازم ممنون
                    ذوست عزیز شما اگه به بار مدار رو بسازید همه چی دستتون میاد ،
                    1-نه
                    2- تقریبا همچین چیزی امکان نداره ، میشه جریان کشید ، اما مسلما بازده ریپل و ... در ولتاژ های مختلف یکسان نخواهد بود
                    3- اشباع شد فقط به مقدا ربط نداره ، به جریان سلف و هسته هم مربوطه ، برای همینه یه سلف 100 مقاومتی با یه سلف 100 میکرو توروئیدی فرق داره! ظرفیت سلف بیشتر باشه بهتره اما به خاطر سهولت در دسترس بودن اون لینک 100 میکرو رو از فروشگاه ECA دادم اینم توجه کنید ماژول های آماده 2596 سلفشون 47 میکرو هست که جواب اکثر کارهای دوستان رو داره ظاهرا پس 100 میکرو کافیه برای کارهای معمولی ، اما توصیه میکنم از چنتا سلف سری استفاده نکنید چون ممکنه فیدبکتون به هم بریزه ، البته امتحان نکردم ...
                    4- دلیلش ESR و نزدیک شدن هرچه بیشتر سلف و خازن به آیسیه که باعث پایداری بیشتر میشه
                    5- خیر ، حرفتون مبنای علمی نداره ، و یا احتمالا شما از مبدل باک اطلاعات کمی دارید.
                    6- زمان بازیابی معکوس یا ریکاوری تایم در دیتاشیت با Trr مشخصه ، که برای دیودهای شاتکی اونقدر کمه که به راحتی در فرکانس 1 مگاهرتز هم کار میکنند ، 50 کیلوهرتز چیزی نیست!
                    الکترونیک قدرت
                    الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

اینم توجه کنید ماژول های آماده 2596 سلفشون 47 میکرو هست که جواب اکثر کارهای دوستان رو داره ظاهرا پس 100 میکرو کافیه برای کارهای معمولی

lm2596 که میفرمایید کلا فرکانسش بالاتره و حدود khz 150 هست برا همین با سلف 47 مطابق دیتاشیتش داره کار میکنه
                      حالا من همون سلف 100 میکرو هانتری 8 آمپری که معرفی کردید رو گرفتم دیگه چه کنیم . . .

خیر ، حرفتون مبنای علمی نداره ، و یا احتمالا شما از مبدل باک اطلاعات کمی دارید

در خصوص این مطلب من نوشته های آقای baby_1 رو مد نظر قرار دادم . . .
                      ایشون در پست 17 گفتند :
                      دو حالت رو می شه در نظر گرفت
                      الف) اگر ولتاژ کاتد دیود بیش از ولتاژ پایه بیس ترانزیستور باشه ترانزیستور خاموش بوده و به ناحیه ی خاموشی کامل می برد
                      ب) (حالت مد نظر شما) در حالتی که ولتاژ کاتد علامت منفی ( عکس العمل سلفی ) به خودش می گیره سبب می شه( اگر پایه بیس سویچ حتی صفر مطلق باشد و سویچ خاموش باشد) اختلاف ولتاژ بیس امیتر مثبت می شود(VB-VE=VL) , و سبب راه اندازی لحظه ای سویچ شود که در این حالت جریان گذرنده از نرانزیستور در ولتاژ کالتکور بیس سبب افزایش توان و گرم شدن المان می شود.

نظرتون در خصوص نوشته بالا که
                      baby_1 گفتند چیه ؟؟؟

زمان بازیابی معکوس یا ریکاوری تایم در دیتاشیت با Trr مشخصه ، که برای دیودهای شاتکی اونقدر کمه که به راحتی در فرکانس 1 مگاهرتز هم کار میکنند ، 50 کیلوهرتز چیزی نیست!

من توی این دیتاشیت که نگاه کردم اصلا همچین چیزی ذکر نشده !!!
                      اگه شما یه نگاه به دیتاشیت ها بندازی اصلا عبارت
                      Trr وجود نداره !!!!
                      چرا اینطوریه ؟ ؟

دیدگاه

اینم توجه کنید ماژول های آماده 2596 سلفشون 47 میکرو هست که جواب اکثر کارهای دوستان رو داره ظاهرا پس 100 میکرو کافیه برای کارهای معمولی

lm2596 که میفرمایید کلا فرکانسش بالاتره و حدود khz 150 هست برا همین با سلف 47 مطابق دیتاشیتش داره کار میکنه
                        حالا من همون سلف 100 میکرو هانتری 8 آمپری که معرفی کردید رو گرفتم دیگه چه کنیم . . .

خیر ، حرفتون مبنای علمی نداره ، و یا احتمالا شما از مبدل باک اطلاعات کمی دارید

در خصوص این مطلب من نوشته های آقای baby_1 رو مد نظر قرار دادم . . .
                        ایشون در پست 17 گفتند :
                        دو حالت رو می شه در نظر گرفت
                        الف) اگر ولتاژ کاتد دیود بیش از ولتاژ پایه بیس ترانزیستور باشه ترانزیستور خاموش بوده و به ناحیه ی خاموشی کامل می برد
                        ب) (حالت مد نظر شما) در حالتی که ولتاژ کاتد علامت منفی ( عکس العمل سلفی ) به خودش می گیره سبب می شه( اگر پایه بیس سویچ حتی صفر مطلق باشد و سویچ خاموش باشد) اختلاف ولتاژ بیس امیتر مثبت می شود(VB-VE=VL) , و سبب راه اندازی لحظه ای سویچ شود که در این حالت جریان گذرنده از نرانزیستور در ولتاژ کالتکور بیس سبب افزایش توان و گرم شدن المان می شود.

نظرتون در خصوص نوشته بالا که
                        baby_1 گفتند چیه ؟؟؟

زمان بازیابی معکوس یا ریکاوری تایم در دیتاشیت با Trr مشخصه ، که برای دیودهای شاتکی اونقدر کمه که به راحتی در فرکانس 1 مگاهرتز هم کار میکنند ، 50 کیلوهرتز چیزی نیست!

من توی این دیتاشیت که نگاه کردم اصلا همچین چیزی ذکر نشده !!!
                        اگه شما یه نگاه به دیتاشیت ها بندازی اصلا عبارت
                        Trr وجود نداره !!!!
                        چرا اینطوریه ؟ ؟
                        1-لابه لای پیام های بنده اگه دقت کنید نوشته بودم : ماژول های 2596 چون آیسیشون اصل نیست و اصلا آیسی 2596 نیست فرکانسش 50 کیلو هرتز! فک کنم آیسیش 2575 و یا2576 باشه که روش شماره دیگه ای چاپ کردن ، بنده خودم با اسکوپ تست کردم.
                        2- باز هم بنده متوجه منظور شما نشدم ، اما شما کافیه بدونید که اون دیود انرژی ای رو که در سلف ذخیره شده رو به بار انتقال میده.
                        3- عموما سرعت دیود های شاتکی رو به صورت v/us مینویسن ، دیود هایی با ظرفیت خازنی کمتر تایم ریکاوری کمتری دارند که باعث میشه در فرکانس های بیشتری هم کار کنند ،
                        مثلا دیود 4148 تایم ریکاوری 4تا8 نانو ثانیه داره ،که تا 10 مگاهرتز هم بخوبی کار میکنه! اگه تایم ریکاوری نوشته نبود ، از پارامتر dV/dt استفاده کنید چون رابطه معکوس با سرعت دیود داره ، هرچی بیشتر سرعت بیشتری داره که برای دیود های شاتکی معمولا 10000ولت بر میکرو ثانیه هست .
                        به این مورد دقت کنید که تایم ریکاوری رو از dI/dT و dV/dt و چند پارامتر دیگه بدست میارن ؛ در این مورد خوندن این پی دی اف از ONSEMI خالی از لطف نیست:
                        جدیدترین ویرایش توسط hoseyni emeni; ۱۵:۵۵ ۱۳۹۷/۰۱/۲۷.
                        الکترونیک قدرت
                        الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

-لابه لای پیام های بنده اگه دقت کنید نوشته بودم

بله حضور ذهن دارم اما شما نوشته بودید اگه جریان بالا مثلا 3 آمپر بکشید فرکانسش میاد رو 50
                          باز هم بنده متوجه منظور شما نشدم ، اما شما کافیه بدونید که اون دیود انرژی ای رو که در سلف ذخیره شده رو به بار انتقال میده.

در عکس العمل سلفی حدود 0.55 ولت رو دیود افت میکنه درسته ؟ خوب این ولتاژ منفی به پایه امیتر ترانزیستور وصل هست
                          با فرض این که ولتاژ بیس 0 مطلق باشه دیود بیس امیتر بایاس شده و ترانزیستور به صورت لحظه ای روشن میشه
                          وقتی ترانزیستور روشن میشه که همچنان سلف در حال انجام عکس العمل هست ( در دیتاشیت LM2576 صفحه 9 در نمودار
                          Switching Waveforms خروجی زمان شارژ شدن سلف 5 میکروثانیه نشون داده اما زمان عکس العمل سلفی رو 15 میکروثانیه ) فکر کنم حتی 5 میکروثانیه زمان کافی باشه تا ترانزیستور بایاس بشه و ورودی رو به کاتد دیود که پتانسیل منفی داره وصل کنه
                          آیا در این مواقع قرار دادن یک دیود شاتکی در خروجی رگولاتور برای جلوگیری از اتصال ولتاژ منفی به امیتر ترانزیستور جواب گو هست ؟
                          نظرتون چیه ؟؟ اشتباه میگم ؟؟
                          جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۱۶:۰۱ ۱۳۹۷/۰۱/۲۷.

دیدگاه

-لابه لای پیام های بنده اگه دقت کنید نوشته بودم

بله حضور ذهن دارم اما شما نوشته بودید اگه جریان بالا مثلا 3 آمپر بکشید فرکانسش میاد رو 50
                            باز هم بنده متوجه منظور شما نشدم ، اما شما کافیه بدونید که اون دیود انرژی ای رو که در سلف ذخیره شده رو به بار انتقال میده.

در عکس العمل سلفی حدود 0.55 ولت رو دیود افت میکنه درسته ؟ خوب این ولتاژ منفی به پایه امیتر ترانزیستور وصل هست
                            با فرض این که ولتاژ بیس 0 باشه دیود بیس امیتر بایاس شده و ترانزیستور به صورت لحظه ای روشن میشه
                            وقتی ترانزیستور روشن میشه که همچنان سلف در حال انجام عکس العمل هست
                            نظرتون چیه ؟؟ اشتباه میگم ؟؟
                            1-بنده نوشتم :
                            اینهم بدونید ماژول 2596 که در بازار موجوده در جریان 3 امپر 150 میلی ولت ریپل داره و به جای اینکه فرکانسش 150 کیلوهرتز باشه 50 کیلوهرتزه که یعنی آیسیش اصل نیست!
                            2-حرفتون کاملا درسته ، اما بیس ترانزیستور به زمین وصل نمیشه ، در اصل آزاد میشه و به هیچ جا وصل نیست ، برای همین هیچ جریانی عبور نخواهد کرد که باعث روشن شدن ترانزیستور بشه
                            در اصل اون فرضتون اشتباهه
                            الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

با تشکر از شما

حرفتون کاملا درسته ، اما بیس ترانزیستور به زمین وصل نمیشه ، در اصل آزاد میشه و به هیچ جا وصل نیست ، برای همین هیچ جریانی عبور نخواهد کرد که باعث روشن شدن ترانزیستور بشه
                              کجای دیتاشیت اینو ذکر کرده برم نگاه کنم ؟؟؟
                              چه صفحه ای ؟

دیدگاه

با تشکر از شما

حرفتون کاملا درسته ، اما بیس ترانزیستور به زمین وصل نمیشه ، در اصل آزاد میشه و به هیچ جا وصل نیست ، برای همین هیچ جریانی عبور نخواهد کرد که باعث روشن شدن ترانزیستور بشه
                                کجای دیتاشیت اینو ذکر کرده برم نگاه کنم ؟؟؟
                                چه صفحه ای ؟
                                ذکر نکرده ، برای خاموش کردن BJT کافیه به بیسش جریان ندی ؛ که اگر غیر از این بود ترانزیستور به ناحیه ی اشباع میرفت و تلفات و ....
                                بهتره شما مطالعات خودتون رو در سوییچینگ بیشتر کنید و آیسی TL494 و اپ نوت های مربوطه بهترین گزینه هستند.
                                __________________________________________________ ____________________________________________
                                کلا آرایش سوییچینگ های مد ولتاژ همینه
                                الکترونیک قدرت
                                الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X