اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوئیچینگ میان دو یا چند خازن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوئیچینگ میان دو یا چند خازن

عرض سلام و وقت بخیر خدمت تمامی اساتید عزیز و برادران گرامی عزیزان در مدار زیر:

ابتدا منبع تغذیه متناوب ولتاژ 13.6 ولت و جریانی حدود 300 میلی آمپر به ما می دهد این ولتاژ توسط دو عدد دیود 1N4007 یکسوسازی میشود سپس ولتاژ یکسو شده به خازن 4700 میکروفارادی اعمال میگرددحال ولت متری که در مدار قرار دارد ولتاژ دو سر خازن را به ما نشان می دهد که خازن در حال شارژ به اندازه Vmax خازن شارژ میشود و ولتاژ به 22 ولت ثابت میرسد اکنون با اتصال ولتاژ دو سر خازن به یک بار مثلا یک سری ال ای دی ولتاژ دو سر خازن سریعا افت کرده و ولتاژ به اندازه ولتاژ منبع بر میگردد و مجددا بار ضعیف میشود که با قطع و وصل دوباره ولتاژ با و شارژ شدن خازن باز همین جریان تکرار میشود حال سوال اصلی خدمت برادران عزیز با اتصال خازن C2 که در مدار وجود دارد یا تعدادی دیگر خازن هم اندازه یعنی 4700 میکرو چه مداری باید طراحی نمود که زمانی ولتاژ به بار وصل شد و لتاژ ثابت بماند و عمل سوئیچینگ میان خازن شارژ و دشارژ شده در مدار صورت بگیرد به اینصورت که کلید زنی میان خازن های شارژ و دشارژ شده به گونه ای باشد که در ولتاژ خروجی نوسان ایجاد نکند که در کارکرد بار اختلال ایجاند نکند و عمل سوئیچینگ به سرعت و سروقت انجام گیرد.

واقعا نیاز دارم لطف بفرمایید بنده رو راهنمایی بفرمایید فداتون بشم عزیزان.

پاسخ : سوئیچینگ میان دو یا چند خازن

سلام در یک سو سازی که شما گذاشتید دیود پایینی بی تاثیر است و تنها تاثیرش کم کردن ولتاژ به اندازه 0.7 ولت است

این درسته
    اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
    پیامبر اکرم(ص):زکات علم نشر آن است.
    در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

سلام برادر عزیز ممنون بابت پاسخگویی چشم تغییر خواهم داد فرض بر اینکه یکسوسازی صحیح باشد در مورد کلید زنی میان خازن ها راهنمایی بفرمایید واقعاا ممنونم پست اول کامل توضیح دادم فداتون منتظرم

دیدگاه

برادران عزیز راهنمایی خواهشا قربونتون برم

دیدگاه

سلام
          با اتصال بار ولتاژ کاملا به ولتاژ منبع بر نمیگرده بلکه ریپل پیدا میکنه
          مثلا اگه ولتاژ 15 ولت ac داشته باشیم که بعد از پل دیود میشه 21 ولت dc با اتصال بار بسته به مقدار بار ولتاژ بین 21 و یه مقدار کمتری مثلا 19ولت نوسان پیدا میکنه که به اصطلاح میگن 2 ولت ریپل داره
          با افزایش مقدار خازن میشه مقدار ریپل را کمتر کرد و اگه ریپل خیلی کم نیاز داشته باشید باید از رگولاتور ولتاژ استفاده کنید

دیدگاه

دوست عزیز اگه کاربردشو بگید برای راهنمائی بهتر میشه کمک کرد.<br>این مداری که کشیدید - بسته به بار مصرفی یه کاهش ولتاژی پیدا میکنه که همونطور که دوستمون گفت یه ریپل میاد تو مدار که به مصرف کننده بستگی داره - حالا اگه در حد 2 ولت مشکلی نیست که با خازن حل میشه و اگه ولتاژ برای مداراتی که نیاز به ولتاژ صافی دارند باید از رگولاترهای مناسب بر حسب ولتاژ و جریان استفاده کنید.
            دوست عزیز اگه مفید بود روی تشکر بزن

دیدگاه

ممنون از شما برادر گرامی کاملا متوجه شدم واقعا ممنونم بله به طبع با افزایش مقدار خازن انرژی بیشتری ذخیره خواهد کرد و ریپل هم حذف خواهد شد اما بنده جواب سوال اصلیم رو نگرفتم سوال اینه که در یک ولتاژ dc ثابت ولتاژ 13 ولت داریم این ولتاژ در
              دو خازن 4700 میکرو ذخیره میشود چه مداری طراحی کنیم که هنگام شارژ شدن خازن اول خازن دوم دشارژ شود و زمانی که خازن اول کاملا شارژ شد به مدار وصل شود و اینبار خازن نوبت شروع به شارژ شدن کند فداتون بشم راهنمایی بفرمایید.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

ممنون از هر دوی شما برادران عزیزم واقعا ممنونم کمک کردین فقط یه مدار میخوام که زمان شارژ و دشارژ دو خازن در مدارم رو سروقت انجام بده یعنی یک در حال شارژ باشه دیگری در حال دشارژ و برعکس اما بسیار دقیق و سر وقت قبل اینکه خازن ها کاملا دشارژ بشن همین قربونتون عزیزان

دیدگاه

من هم متوجه نمیشم یعنی چی؟
                حالا کار شما هر چی باشه می خوای به هر دلیلی با نظم خاصی دو خازن رو تو مدار به صورت مداوم شارژ و دشارژ کنی.
                میشه با وصل کردن یک مقاومت بین دو خازن کار دشارژ رو انجام داد.
                حالا قطع و وصل خازن ها با دوتا رله اگه سرعت بالا نخوای و سرو صدا مشکلی ایجاد نکنه یا از ترانزیستور استفاده کنی زمان بندی هم حالا بستگی به خودت داره یا با 555 یا با tl494 یا استفاده از خانواده ir یا با برنامه نوشتن واسه avr.

حالا واقعا کارت چیه ما که نفهمیدیم.
                تو الکترونیک برای رسیدن به هدف راه های زیادی هست .حالا کدوم بهتره بستگی به نیازت داره.

دیدگاه

ممنون از شما برادر عزیز بابت پاسخگویی در واقع من این مدار به این دلیل می خوام بسازم که یه ولتاژ 14 ولت AC دارم که جریان دهیش 300 میلی آمپر هستش این ولتاژ رو بعد یکسو کردن و تزریق به یک خازن 4700 میکرو خازن کاملا شارژ میشه و با اندازه گیر ولتاژ خروجی میشه 23 ولت به طبع جریانم هم زیاد میشه و وقتی به یه سری ال ای دی وصل میکنم عالی روشن میشن اما متاسفانه دوباره بعد دشارژ شدن خازن کم نور میشن خلاصه عزیزان من مشکل کم بود جریان دارم که با تصال دو یا چند خازن قوی حل میشه اما فقط میخوام به این صورت باشه که مثلا چهارتا خازن 4700 میکرو دارم دوتا ش هنگام شارژ کامل به خروجی وصل بشه و دوتای دیگه که خالی هستن به شارژ وصل بشن با سرعت بالا و سریع منظم همین ممنونم عزیزان کمک لطفا.

دیدگاه

اگر فکر می کنید که این طوری ولتاژ صاف تری دارید باید بگم که در اشتباه هستید
                    برای اینکه شما از یک سو ساز نیم پل استفاده کردید پس فرکانس شارژ خازن ها 50 هرتز هست یعنی نصف سیکل رو استفاده نمی کنید
                    خب حالا زمانی که شما از یه خازن استفاده می کنید باید 20 میلی ثانیه صبر کنید تا خازن دشارژ شده پر شود و بعد سوییچ کنید
                    و چون شما در سوالتون گفتید که می خواهید به این روش ولتاژ رو ثابت نگه دارید باید بگم که فایده ای نداره
                    شما که دارید خازن اضافه می کنید خب همون ها برای کم کردن ریپل کافیه دیگه نیازی به سوییچ بین خازن ها نیست
                    اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
                    پیامبر اکرم(ص):زکات علم نشر آن است.
                    در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

ممنون داداش اما بنده درکل هدفم از این کار این که با ذخیره ولتاژ در خازن ها و قطع و وصل اون ها جریان خروجی رو افزایش بدم

دیدگاه

عزیزان لطفا خواهش میکنم کسی اطلاع داره که چگونه دریک مدار با ولتاژ 14 ولت dc دو تا خازن که در مدار وجود داره توسط یه ترانزیستور اونها رو شارژ و دشارژ کنیم مثلا یکی که شارژ شده به بار وصل بشه و اون یکی که خالی به ولتاژ و صل بشه لطف کنید همین بفرمایید برا من کافیه ممنونم.

دیدگاه

فدای برادران عزیزم بشم خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید خیلی خلاصه عرض میکنم ولتاژ 14 ولت DC دارم و دوتا خازن 4700uf چطوری میشه با چه قطعه ای وقتی یکی از خازن ها کاملا شارژ شد به بار و صل کنه و اون یکی که خالی به ولتاژ وصل بشه و به همین تریب فداتون بشم فقط همین میخوام منتظرم قربونتون برم بخدا چند روز منتظرم بازم تشکر از همگی اساتید عزیز

دیدگاه

سلام
                            وقتی خازن زیاد باشه همه انرژی خازن ها یدفعه تخلیه نمیشه و نیازی به سوییچ و... نداره.. اگه جریان منبع تغذیه پایین باشه خازن زیاد و سوییچ دردی دوا نمی کنه.. افت ولتاژی که دارید بخاطر جریان زیاد مصرفی نسبت به جریان خروجی تغذیه س... بار خروجی رو کم کن یا توان تغذیه رو زیاد.. هر ۴۷۰۰ میکروفاراد تقریبا یک امپر رو مداوم میده

دیدگاه

2 تا مطلب وجود داره :
                              1 - آیا مقدار وات کلی یا جریان و ولتاژت با این سیستم شارژ و دشارژ جوابتو میده یا نه که باید مقدار مصرف کنندت را از روی لدها حساب کنی.
                              2 - برای این مطلب که فرمودید میشه با دیود زنر نزدیک ولتاژ دلخواه و با ترامزیستور و رله و .... که البته مقدار مصرف این مدار هرچی کمتر باشه و مثلا از رله استفاده نکنی - وقتی ولتاژ اولین خازن به 14 رسید مدار مصرفی را روی خازن اول بندازه و مدار شارژ را روی خازن دوم و بهمین ترنیب زمانی که خازن دوم شارژ شد و به ولتاژ 14 رسید مدار شارژ روی اولی بیوفته و مدار مصرف(لدها) روی خازن دوم.
                              به همین ترتیب الی آخر و بهتر با همین ترتیب شرطی که گفتم مدارو ببند که اگه ظرفیت خازن یا مقدار توان تولیدی از یکسوساز کافی نبود بتونی با آزمایش و خطا مقدار بهتر را انتخاب کنید.

موفق باشید
                              دوست عزیز اگه مفید بود روی تشکر بزن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X