اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار محدود کننده ولتاژ 2.5 ولت و جریان 200 میلی آمپر؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار محدود کننده ولتاژ 2.5 ولت و جریان 200 میلی آمپر؟

نوشته اصلی توسط pencil نمایش پست ها
    در مورد آموزش خرید فکر میکنم بهتره تو این تاپیک صحبت نکنیم تا روند تاپیک بهم نخوره، اما ماژولی که گذاشتید چیز عجیبی نیست و به راحتی با قطعات داخل بازار ایران میشه معادلش رو با همون قیمت یه دو سه هزار تومن بالا و پایین تر ساخت
    سلام مصطفی خان .... با زحمتای ما چه میکنید...؟
    بله دقیقا... فرمایش شما متین است....
    یک مورد دیگر دوست عزیز ... نظر شما در مورد ساخت مدار بالانس ولتاژ
    برای سری کردن ابر خازنها به هم.... چیست؟ شما اطلاعی در مورد این سری از
    بردها دارید؟ هدف این بردها این است که وقتی خازن در حال شارژ شدن است
    چون سری شده اند و ظرفیت همه دقیقا یکی نیست ....
    ممکن است ولتاژ بالاتر به گروهی از خازنها بیشتر برسد که از حد مجاز 2.7
    بالاتر رفته و به خازن آسیب برساند....
    به این کامنت توجه کنید...

آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
    مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
    _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359 نمایش پست ها

https://www.eca.ir/forums/thread84376-7.html#post701908
      والا دروغ چرا، اطلاعات من در این مورد صفر هست اما یکی از بچه ها به اسم حسین ایمنی دیدم خیلی مغزش تو این مورد بردها خوب کار میکنه، آیدیش رو پیدا نمیکنم تگش کنم رو این پست، یه مرجع کامل که در مورد این بالاست ها توضیح داده باشه ندارین؟! بنظرم جالبه، اما تا چه دقتی ولتاژ ها رو باهم یکی میکنه؟ 10mv 1mV 100uV یا...
      رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

https://www.eca.ir/forums/thread84376-7.html#post701908
        چند وقتی هست منم دارم رو این نوع بالانسر ها کار میکنم
        بهتره دنبال اکتیو بالانسر باشین. همچنین اینکه شما میخواین با چه جریانی سل هارو بالانس کنه؟ (قیمت های گزافی دارن این بالانسر ها یدونه با اتمگا هشت طراحی کرده بودم تکمیل نشده میخواین مدار رو بذارم تکمیل بشه؟ البته کسی به میکرو اینکارو نمیکنه فک کنم)

امیرحسین ضیا

دیدگاه

سلام مصطفی خان و امیر جان ... ممنون که به بحث وارد شدید
          مرجع درستی مصطفی جان ... نه ... من که پیدا نکردم...
          چند چیپ معرفی شده که در ایران نیست.... باید خودمان بسازیم...
          امیر جان شما در این رابطه کار کردین؟ به چه نتایجی سیدید؟
          دقیقا نفهمیدم میکرو برای چه موردی فرمودید به مدار کنترلی اضافه شده....؟
          پ.ن: خوب امیر جان با این خازنهای چینی که در ایران موجود است نباید بیشتر از
          300 تا 500 میلی آمپر جریان به آنها داد.... البته این نظر بیسوادانیه من است...
          راستی مصطفی خان و امیر جان این فیلم را بی زحمت یک نگاه بیندازید... برای شروع کار بد نیست...

مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
          _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

سلام مصطفی خان و امیر جان ... ممنون که به بحث وارد شدید
            مرجع درستی مصطفی جان ... نه ... من که پیدا نکردم...
            چند چیپ معرفی شده که در ایران نیست.... باید خودمان بسازیم...
            امیر جان شما در این رابطه کار کردین؟ به چه نتایجی سیدید؟
            دقیقا نفهمیدم میکرو برای چه موردی فرمودید به مدار کنترلی اضافه شده....؟
            پ.ن: خوب امیر جان با این خازنهای چینی که در ایران موجود است نباید بیشتر از
            300 تا 500 میلی آمپر جریان به آنها داد.... البته این نظر بیسوادانیه من است...
            راستی مصطفی خان و امیر جان این فیلم را بی زحمت یک نگاه بیندازید... برای شروع کار بد نیست...

https://www.youtube.com/watch?v=dJklnvxLR5A
            سلام.
            آقا یه نگاه به این مدار بندازین اگه وقت داشتین.
            دانلود

امیرحسین ضیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir Zia نمایش پست ها
              سلام.
              دانلود
              سلام امیر جان .....چشم.....
              دقیقا شماتیک باید به همین صورت باشد... شما به درستی مدار را طراحی کردید....
              نمونه های صنعتی هم نقشه آنها به همین صورت است...
              در مورد میکرو .... نمیشود آن را حذف کرد؟ مدلهای صنعتی از یک چیپ آنالوگ برای این کار استفاده میکنند....

دیدگاه

در مورد میکرو .... نمیشود آن را حذف کرد؟ مدلهای صنعتی از یک چیپ آنالوگ برای این کار استفاده میکنند....
                درسته. هزینه ی این مدار بالا میره. من توی اینhttps://www.eca.ir/forums/thread85006.html در مورد مدار دومیه که ساده تر بود و از یه ترانزیستور در حالت خطی بهره میبرد سوال پرسیدم ولی کسی جواب نداد.

امیرحسین ضیا

دیدگاه

سلامی دوباره، آقا سینا یه چیزهایی کشیدم یکمی هول هولکی شد ولی خوب بلاخره یه راهی هست که اومدیم باید تا آخرش بریم
                  آقا سینا مدار بالا به این صورت عمل میکنه که خازن شما رو با جریان 200 میلی آمپر شارژ میکنه و و با استفاده از مقاومت R5 که متغییره تعیین میکنی تا چه ولتاژی برای شما شارژش کنه محدوده شارژش هم از 1.2,ولت هست تا VCC برای شروع به کار شارژ مدار باید ابتدا دکمه شستی SW رو فشار بدید بعد LED سبز روشن میشه که یعنی خازن شما در حال شارژ هست و وقتی که خازن تا ولتاژ مورد نظر شارژ شد، اون وقت حاصل فیدبک R3 با R5 ولتاژی تولید میکنن که باعث روشن شدن Q2 میشن و وقتی Q2 روشن بشه اون وقت جریان R4 رو میکشه تو خودش و Q1 خاموش میشه و درنهایت رله خاموش میشه، یعنی وقتی خازن تا ولتاژ مورد نظر شما شارژ بشه، مدار خود به خود خاموش میشه حتی اگه دکمه شستی SW رو ده بار فشار بدید.
                  به جای 1n5821 هر دیود شاتکی دیگه ای خواستی بزار مشکلی نداره فقط جریان دهیش بالای 1 آمپر باشه. و مقاومت 6.2 رو اگه داری از نوع 0.5 وات بزار چون گرم خواهد شد. مقدار VCC هم سعی کنید بین 5 تا 9 ولت باشه هرچند میتونه خارج از این محدود هم کار کنه ولی ممکنه رله شما آسیب ببینه و اگه میخوای با 12 ولت Run کنی باید یه رله 12 ولتی بزاری جای 5 ولتی...
                  سوالی بود در خدمتم البته اگه این رو هم مدار رو هم بستین خواهشا دوباره بیایید نتیجه رو اعلام کنید (علاقه مند شدم به این بحث ) تا اگه مشکلی بود رفعش کنیم
                  سلام به اساتید این مداری که گذاشتید کار میکنه من میخوام دقیقا
                  برای شارژ ابر خازن استفاده کنم ؟؟
                  در ضمن PCBهم داره یا نه؟؟
                  خیلی ممنون از پاسختون؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سروش فلا نمایش پست ها
                    سلام به اساتید این مداری که گذاشتید کار میکنه من میخوام دقیقا
                    برای شارژ ابر خازن استفاده کنم ؟؟
                    در ضمن PCBهم داره یا نه؟؟
                    خیلی ممنون از پاسختون؟؟
                    سلام، من مدار رو ذهنی طراحی کردم و PCB هم نکشیدم فقط شماتیک بستم برای کار آزمایشی و خودم عملا نبستم، شما می تونی ببندی جریان کنترل شده هست، قائدتا باید کار کنه ولی خوب ممکن هم هست کار نکنه ، اگه حوصله اش رو داشتید ببندید نتیجه رو هم با ما در میون بزارید.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سلام.
                    دانلود

میشه یکم بیشتر توضیح بدید، چرا ولتاژ خازن های سری باهم برابر نمیشه؟ دلیلش ESR خازن هاست؟

دیدگاه

سلام، من مدار رو ذهنی طراحی کردم و PCB هم نکشیدم فقط شماتیک بستم برای کار آزمایشی و خودم عملا نبستم، شما می تونی ببندی جریان کنترل شده هست، قائدتا باید کار کنه ولی خوب ممکن هم هست کار نکنه ، اگه حوصله اش رو داشتید ببندید نتیجه رو هم با ما در میون بزارید.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

میشه یکم بیشتر توضیح بدید، چرا ولتاژ خازن های سری باهم برابر نمیشه؟ دلیلش ESR خازن هاست؟
                      سلام مجدد دلیلش این هست که دو تا خازن دقیقا عین هم نیستن! بنابراین ظرفیتشون فرق داره با هم و همچنین ESR اشون هم فرق داره(مثل باتری ها) اگه بدون بالانس کردن فرایند شارژ و دشارژ بار ها و بار ها رخ بده ؛ برابر نبودن ظرفیت و esr باعث میشه یکی ولتاژش بیشتر از بقیه باشه و خب اگه بخوایم همرو با هم تا یک ولتاژ بالا ببریم اونی که ولتاژش بالا بوده بیشتر از میانگین شارژ میشه(مثلا بیشتر از 2.7 دهم) و باعث میشه خراب بشه (امیر پنج ساله از مازندران)

امیرحسین ضیا

دیدگاه

سلام مجدد دلیلش این هست که دو تا خازن دقیقا عین هم نیستن! بنابراین ظرفیتشون فرق داره با هم و همچنین ESR اشون هم فرق داره(مثل باتری ها) اگه بدون بالانس کردن فرایند شارژ و دشارژ بار ها و بار ها رخ بده ؛ برابر نبودن ظرفیت و esr باعث میشه یکی ولتاژش بیشتر از بقیه باشه و خب اگه بخوایم همرو با هم تا یک ولتاژ بالا ببریم اونی که ولتاژش بالا بوده بیشتر از میانگین شارژ میشه(مثلا بیشتر از 2.7 دهم) و باعث میشه خراب بشه (امیر پنج ساله از مازندران)
                        آقا پروژه جدید رو خیلی زود شروع نکردیم؟ تبریک میگم .
                        بعد دائما با ADC ولتاژ رو اندازه میگیریم و اضافه ولتاژ رو تو مقاومت تخلیه میکنیم ؟ ماسفت خودش یه حالت تریود داره که مثل مقاومت عمل میکنه چرا از همون حالت استفاده نمیکنیم؟ بنظر نمیاد توان زیادی نیاز باشه برای برابر کردن ولتاژ سوپرکپ درسته؟

دیدگاه

آقا پروژه جدید رو خیلی زود شروع نکردیم؟ تبریک میگم .
                          بعد دائما با ADC ولتاژ رو اندازه میگیریم و اضافه ولتاژ رو تو مقاومت تخلیه میکنیم ؟ ماسفت خودش یه حالت تریود داره که مثل مقاومت عمل میکنه چرا از همون حالت استفاده نمیکنیم؟ بنظر نمیاد توان زیادی نیاز باشه برای برابر کردن ولتاژ سوپرکپ درسته؟
                          دقیقا منظورم همین بوده از حالت خطی ماسفت. تو اون تاپیکی که ایجاد کردم بحث بالانسر رو بهتر نیست؟https://www.eca.ir/forums/thread85006.html

امیرحسین ضیا

دیدگاه

سلام دوستان واساتید گرامی....
                            دقیقا.... امیر جان درست میگن آقا مصطفی ...... باتری را قدیم یادم هست به صورت سری شارژ میکردیم ولی
                            اشتباه بود و جدیدا تمام ماژولهای شارژ سری کنترل ولتاژ برای هر سل انجام میشه....تازه باتری آن قدر هم
                            مهم نیست که چند دهم ولت.... ولتاژش افزایش پیدا کنه (نیکل مرکوری و کادمیوم و سیلد اسید... لیتیومی خیر...)
                            اما خازن اصلا نباید از 27 بالاتر برود.... من که حتی نظرم 2.5 است (مگر خازن شما برند معروفی مثل مکسول باشه)
                            اولین سری ابر خارنها 2.3 ولت بود و بعد 2.5 و 2.7 تولید شد و حالا صحبت نمونه های 3 ولتیست....
                            میکرو امیر خان فکر مبتکرانه ای بود ولی خوب یکی گران شدن مدار بالانس مد نظر است.... و دلیل دوم
                            امکان هنگ کردن میکرو وجود دارد و این تجربه را در اینورتر سینوسی دارم.... پس این مدارها را باید کاملا آنالوگ بست....
                            دوستان اون فیلم آماتور یوتوبی را دیدید؟ مشکلی که هست ما نمونه آماده برد بالانسی را نداریم... این دوستمان دارد و آن را روی کاغذ میکشد...
                            خیلی جاهای آن را به خوبی متوجه نشدم و نتونستم بفهمم چه میگوید... گفتم شما هم ببینید شاید کمک برای ساخت برد بالانس باشد...
                            پ.ن: دوستمان گفتند که مدار مصطفی خان کار میکند؟ بله به خوبی کار میکند... کاش قبل از باز کردن از برد برد عکس قرار میدادم...
                            خودم هم چند وقتی گرفتار بودم... ببخشید نتیجه را قرار ندادم...
                            بعد از بستن مدارتان مصطفای عزیز... فهمیدم که 2.5 ولت تک سل خازن تقریبا جایی استفاده ندارد و دست به کار برای طراحی سوئیچینگ
                            Dc to DC بوست ولتاژ شدم که 2.5 تا 0.9 ولت را به 5 ولت افزایش دهد....خوب قبلا خیلی روی سوئیچینگ کار کرده بودم... بالاخره ساختم...
                            اما خوب میدونستم که تلفات بالایی خواهد داشت ... کلا بوست های زیر 3 ولت همین مشکل را دارند و هر چه ولتاژ هم پایینتر برود این مشکل بیشتر میشود...
                            یک خازن 5.5 چهار فاراد داشتم که آن را با یک مقاومت 1 کیلو اهمی به یک LED وصل کردم و یک ساعتی نور مناسب داشت..(دریافتی LED چهار میلی آمپر)
                            و LED اوال قرمز بسیار پر نور بود که برای تابلوی روان کار می شود...اما خازن 2.7 پانصد فاراد که به بوست Dc to DC وصل بود نیم ساعت هم کار نکرد ... خوب
                            حدود 170 میلی آمپری جریان ورودی بود.... کلا نتیجه گیری... باید خازنها را سری کرد تا از بوست استفاده کنیم...

دیدگاه

سلام دوستان واساتید گرامی....
                              دقیقا.... امیر جان درست میگن آقا مصطفی ...... باتری را قدیم یادم هست به صورت سری شارژ میکردیم ولی
                              اشتباه بود و جدیدا تمام ماژولهای شارژ سری کنترل ولتاژ برای هر سل انجام میشه....تازه باتری آن قدر هم
                              مهم نیست که چند دهم ولت.... ولتاژش افزایش پیدا کنه (نیکل مرکوری و کادمیوم و سیلد اسید... لیتیومی خیر...)
                              اما خازن اصلا نباید از 27 بالاتر برود.... من که حتی نظرم 2.5 است (مگر خازن شما برند معروفی مثل مکسول باشه)
                              اولین سری ابر خارنها 2.3 ولت بود و بعد 2.5 و 2.7 تولید شد و حالا صحبت نمونه های 3 ولتیست....
                              میکرو امیر خان فکر مبتکرانه ای بود ولی خوب یکی گران شدن مدار بالانس مد نظر است.... و دلیل دوم
                              امکان هنگ کردن میکرو وجود دارد و این تجربه را در اینورتر سینوسی دارم.... پس این مدارها را باید کاملا آنالوگ بست....
                              دوستان اون فیلم آماتور یوتوبی را دیدید؟ مشکلی که هست ما نمونه آماده برد بالانسی را نداریم... این دوستمان دارد و آن را روی کاغذ میکشد...
                              خیلی جاهای آن را به خوبی متوجه نشدم و نتونستم بفهمم چه میگوید... گفتم شما هم ببینید شاید کمک برای ساخت برد بالانس باشد...
                              پ.ن: دوستمان گفتند که مدار مصطفی خان کار میکند؟ بله به خوبی کار میکند... کاش قبل از باز کردن از برد برد عکس قرار میدادم...
                              خودم هم چند وقتی گرفتار بودم... ببخشید نتیجه را قرار ندادم...
                              بعد از بستن مدارتان مصطفای عزیز... فهمیدم که 2.5 ولت تک سل خازن تقریبا جایی استفاده ندارد و دست به کار برای طراحی سوئیچینگ
                              Dc to DC بوست ولتاژ شدم که 2.5 تا 0.9 ولت را به 5 ولت افزایش دهد....خوب قبلا خیلی روی سوئیچینگ کار کرده بودم... بالاخره ساختم...
                              اما خوب میدونستم که تلفات بالایی خواهد داشت ... کلا بوست های زیر 3 ولت همین مشکل را دارند و هر چه ولتاژ هم پایینتر برود این مشکل بیشتر میشود...
                              یک خازن 5.5 چهار فاراد داشتم که آن را با یک مقاومت 1 کیلو اهمی به یک LED وصل کردم و یک ساعتی نور مناسب داشت..(دریافتی LED چهار میلی آمپر)
                              و LED اوال قرمز بسیار پر نور بود که برای تابلوی روان کار می شود...اما خازن 2.7 پانصد فاراد که به بوست Dc to DC وصل بود نیم ساعت هم کار نکرد ... خوب
                              حدود 170 میلی آمپری جریان ورودی بود.... کلا نتیجه گیری... باید خازنها را سری کرد تا از بوست استفاده کنیم...
                              مدار اینه

Tl431 هم اینجا بش میگن آی سی رگولاتور! مدار خیلی سادست. ولتاژ دو سر ایسی رگولاتور از یه حد بالاتر بره(مثلا 2.5) زنره تریگر میکنه(در واقع رسانا میشه و وقتی رسانا بشه ترانزیستور PNP روشن میشه. اون 620 اهمیه هم بیس pnp رو پول آپ کرده) و اون D882 عه انرژی اضافه رو از طریق اون مقاومت 400 میلی اهمیه تخلیه میکنه
                              جدیدترین ویرایش توسط Amir Zia; ۰۹:۴۲ ۱۳۹۸/۰۶/۰۷.

امیرحسین ضیا

دیدگاه

مدار اینه

Tl431 هم اینجا بش میگن آی سی رگولاتور! مدار خیلی سادست. ولتاژ دو سر ایسی رگولاتور از یه حد بالاتر بره(مثلا 2.5) زنره تریگر میکنه(در واقع رسانا میشه و وقتی رسانا بشه ترانزیستور PNP روشن میشه. اون 620 اهمیه هم بیس pnp رو پول آپ کرده) و اون D882 عه انرژی اضافه رو از طریق اون مقاومت 400 میلی اهمیه تخلیه میکنه
                                من خودم دیشب زنر هم به فکرم رسید منتها زنر یه مشکلی داره، اونم اینه که دقیق نیسیت، مقاومت های استاتیک و داینامیک دیود باعث میشه معمولا ولتاژ در حدود 5 تا 10 درصدی بسته به کیفیت و توان زنر تلورانس داشته باشه، که این باعث میشه کار به دقت ADC پیش نره، خودم دیشب یه فکری به سرم افتاد ولی انقدر خواب آلود بودم وقت نکردم قرارش بدم، تا امروز ظهر آپدیت میکنم، هزینه قطعاتش هم برای حدود 10 تا خازن چیزی در حدود 5000 هزار تومنی بیشتر نمیشه حدودا.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X