اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه سوییچینگ و راه اندازی موتور دی سی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه سوییچینگ و راه اندازی موتور دی سی

نوشته اصلی توسط K1.IEEE نمایش پست ها
    سلام
    خیر. این نوع منابع بر اساس راکتانس خازنی کار می کنند و بسیار هم پرکاربرد هستند.
    در عکسی که دوستمون گذاشتند، در واقع خازن بر طبق محاسبات اجازه ی عبور مقدار ثابتی از جریان رو میده. بنابراین ولتاژ دو سر بار از حاصلضرب این جریان ثابت در مقاومت بار ایجاد میشه. (مثل یک منبع جریان ثابت با ولتاژ متغیر. مثلاً برای درایو یک سری از ال ای دی ها.)
    اما اگر بخواهیم مثلاً مداری مثل یک برد شامل میکروکنترلر رو تغذیه کنیم، باید ولتاژ رو هم با تکنیک مربوط به خودش ثابت کنیم و اضافه جریان رو هم از مسیر دیگه ای تخلیه کنیم. (زنر)
    مقاومت موازی با خازن برای تخلیه ی الکتریکی خان لحاظ شده است. (نیاز به وات بالا نیست.)
    از این نوع تغذیه در لوازم خانگی هم استفاده می شود.
    اخه خازن که جریان و عبور نمیده.شارژ میشه و دشارژ میشه.حتی در منابع تغذیه خازنی که در لوازم خانکی استفاده میشه برای تخلیه خازن هم یک مسیر از طریق پل دیود فراهم میشه.که در هرسیکل از ولتاز +و منفی برای سارژ و دشارژ خازن مسیر ففراهمه.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
    برا این کار هم حداقل یه خازن پلی استر یاMKTلازمه با ولتاژ400ولت
    و حداقل 7میکرو فاراد،خازن mkt7میکرو فاراد هم پیدا نمیشه،اگه پیدا شه
    هم گرون در میاد(حداقل10000تومان)
    خازن هارا موازی کنید میتونید به ظرفیت های بالا برسید.
    eshop-hodhod.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
      داداشم،
      شما که مدارو دیدین،خب دیود فقط یه نیم موج مستقیم رو عبور میده و
      این باعث میشه که خازن پر بشه،
      بله این رو میدونم که این مدارا با راکتانس خازن عمل می کنن.
      اما چون این مدار تنها یک دیود داره که اون هم فقط یه نیم موج رو عبور میده،
      باعث میشه که خازن در لحظه اول پر بشه.
      مگر نه از این مدارا ولی با پل دیود خودم برا روشن کردن ال ای دی استفاده می کردم.

سلام عزیزم.
      خیلی فرق داره ها، اینجا داریم یک موتور که سلفی هست رو روشن میکنیم، با ال ای دی خیلی فرق داره، اینجا خود موتور چون سلفه، نمیزاره جریان تغییرات زیادی داشته باشه.
      در ضمن این خازن توی مدار AC عین یک مقاومت که مقدار امپدانسش وابسته به فرکانس هست، فرکانسیم که ثابته و تغییر نمیکنه.
      شما مدار رو با این دید تحلیل کن که انگار بجای اون خازن یک مقاومت گذاشتی، به نظرتون باز میشه این تحلیل رو انجام داد؟
      این تحلیل شما برای حالیته که بخوایم خروجی ای رو که یکسو کردیم با یک خازن ریپل اون رو بگیریم، نه توی این کاربرد!

خب طبیعیه دیگه،معمولا این مدارای منبع تغذیه خازنی
      عمرشون کوتاهه.اونم مخصوصا توی مدارای که موتوری هستن.
      عمر موتور کوتاه میشه،چرا؟؟؟خب چون این مدارای منبع تغذیه خازنی
      جریان رو کاهش می دن ،درضمن ،وقتی که ولتاژ برق شهر صفر میشه
      (عمر طبیعیه دیگه،چون برق شهر acهستش)خازن خالی میشه؛
      اما وقتی که ولتاژ برق شهر بالا میره (اوج rmsمی رسه)خازن چون خالیه،
      جریان زیادی از خودش عبور میده و ولتاژ پیک تو پیک زیادی به موتور می رسه.
      من خودم بار ها با این مدار ها(ولی با خازن 100نانو فاراد)
      و حتی مقاومت محافظ 4.7کیلو اهمی،کلی ال ای دی سوزوندم.
      اونم بدون داغ شدن.
      همون توضیحات بالا هم اینجا صادقه، در ضمن با کم شدن جریان که موتور نمیسوزه، با افزایش جریان بیشتر از مقدار نامی میتونیم بگیم که عمر موتور کم میشه و اگه جریان خیلی زیاد بشه موتور میسوزه.

بله ،همیشه هست ؛اما در حالت عادی خیلی کمه.
      اما به دلیلی که در بالا گفتم ،جرقه زنی افزایش پیدا می کنه
      (بین15%الی55%)
      اصلا می تونین خودتون امتحان کنین.
      خیلی برام جالبه که این اعداد رو چطوری محاسبه کردین؟
      اگه توضیح بدین ممنون میشم که این 15 تا 55% از کجا اومد.

من که نگفتم دیود،گفتم خازن.
      برا این کار هم حداقل یه خازن پلی استر یاMKTلازمه با ولتاژ400ولت
      و حداقل 7میکرو فاراد،خازن mkt7میکرو فاراد هم پیدا نمیشه،اگه پیدا شه
      هم گرون در میاد(حداقل10000تومان)
      در ضمن مسئله هم این نیست، آخه مثلا11000تومان برا این کار اصلا
      پول زیادی نیست.اما اگه بخواییم از این مدار به صورت طولانی مدت
      استفاده کنیم،بعد هر چند ماه باید خازن رو عوض کنیم که این به صرفه نیست.

منم که اسمی از دیود نیاوردم، قیمت خازنی که تو عکس بود رو گفتم اصلا به MKT و اینا کاری نداریم چیزی که توی عکس بود رو قیمت گرفتم.

راه عقلانی تر اینه که یا یه ماژول منبع تغذیه سویچینگ بخریم
      با قیمت بین 25الی35هزار تومان،؛
      یا اینکه یدونه ترانسفورمر بخریم با قیمت بین 20الی35هزار تومان
      و چند تا خرت پرت دیگه (مثلا خازن صافی و پل دیود)
      که اونا هم میشن یه 5،6هزار تومانی.
      حالا به نظر تون این مدار خازنی خوبه یا این منبع تغذیه ها؟؟؟؟
      صدرصد همین پیشنهاد شما بهترین گزینس، مخصوصا ترانس، ولی عزیزی که تاپیک ایجاد کرده و سوال پرسیده، نگفته کدوم راه بهتره، فقط پرسیده این کار میکنه یا نه.

درضمن از توضیحات و وقتی که گذاشتین برای توضیح دادن تشکر میکنم.
      توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
      همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
      https://www.youtube.com/@aKaReZa75​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Namvar14 نمایش پست ها
        اخه خازن که جریان و عبور نمیده.شارژ میشه و دشارژ میشه.حتی در منابع تغذیه خازنی که در لوازم خانکی استفاده میشه برای تخلیه خازن هم یک مسیر از طریق پل دیود فراهم میشه.که در هرسیکل از ولتاز +و منفی برای سارژ و دشارژ خازن مسیر ففراهمه.
        پیشنهاد می کنم کمی بیشتر در مورد منابع تغذیه ی خازنی مطالعه کنید.
        *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

پیشنهاد می کنم کمی بیشتر در مورد منابع تغذیه ی خازنی مطالعه کنید.
          خیلی خوب شد که اینو فرمودید.اتفاقا من هم همین نظر ودر مورد شما دارم.توصیه می کنم شما هم در ابتدا لزوم حضور تون در این انجمن روشن کنید.بعد بیاید و به هرکسی که نظری میده پیشنهاد مطالعه بیشتر بدید.شما نکنه نگرانید علم نداشته تون سرقت بشه.
          eshop-hodhod.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Namvar14 نمایش پست ها
            خیلی خوب شد که اینو فرمودید.اتفاقا من هم همین نظر ودر مورد شما دارم.توصیه می کنم شما هم در ابتدا لزوم حضور تون در این انجمن روشن کنید.بعد بیاید و به هرکسی که نظری میده پیشنهاد مطالعه بیشتر بدید.شما نکنه نگرانید علم نداشته تون سرقت بشه.
            چشم. البته من هر روز کمی مطالعه و جستجو می کنم. مخصوصا در مورد مطالب جدیدی که دوستان میذارن و من در موردشون اطلاعاتم کمه.
            شما یک سوال پرسیدید و منم توضیح کامل دادم. وقتی دوباره همون سوال رو میپرسید دیگه بهتره یکم هم مطالعه کنید شاید بهتر متوجه موضوع بشید.
            مثلا وقتی میگید در این مدار مورد بحث خازن جریان عبور نمیده و فقط شارژ و دشارژ میشه.. یا وقتی میگید مسیر تخلیه ی خازن پل دیودیه.. به نظرم وضعیتتون یکم نگران کننده هست!
            شما سوال کردید منم پاسختون رو دادم. شما انگار دنبال گرفن مچ دیگران هستید که سوال مطرح می کنید و در مقابل پاسخش یه سری مطالب فضایی مطرح می کنید!! اگر سوال کردید و نمیدونید، در مقابل راهنمایی دیگران یه سرچ هم خودتون بزنید تا صحتش رو بررسی کنید.
            ضمنا لطفا تاپیک دیگران رو با این موضوعات سخیف به انحراف نکشید تا دوستانمون بتونن بهتر مشکلاتشون رو حل کنند.
            من که میدونم آگاهیم در برابر دریای اطلاعات خیلی کوچیکه، وای به حال خدایان کوچک..!
            *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

فقط میدونم که این مدار مذکوره خطرناک و ایزوله نیست اونم با توجه به بدنه فلزی موتور
              جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۱۵:۰۴ ۱۳۹۹/۰۶/۱۷.

دیدگاه

به نظرم وضعیتتون یکم نگران کننده هست!
                اول اینکه شما نگران اوضاع خودتون باشید.عددی نیستید که نگران وضعیت بقیه بشید.نظرتون به درد خودتون میخوره.جوابم فضایی نبود انگار شما در فضایی غیر از این فضا سیر می کنید.
                شما در یک جایی فرمویدد خازن جریان و عبور میده.هر ادمی عاقلی می فهمه که خازن جریانی عبور نمیده.اگه عبور بده نشت می کنه.خواستم ببینم شما درمورد تحیلل عبور جریان از خازن چه تحیلیلی دارید .این مداری که اینجا دستمان اینجاکذاشتند یه بچه هم میدونه که اصولی نیست.درمورد ان بخشی که پرسیدم شما اصلا متوجه نشدید چی گفتم.دنبال مچ گیری از کسی نیستم. در همین حد بگم که انتظارم این بود که ببینم با علم داشته با نداشته تون این مساله رو چجوری تحلیل میکنید.
                خواهشا حالا که مطلب و گرفتید که منظورم چی بوده دنبال مناقشه نباشید و سرتون به کارخودتون مشغول باشه.

با این موضوعات سخیف به انحراف نکشید
                اولین باره که یه انسان بی دابی تو این انجمن می بینم که چشم حضور دیگران و ننداره.بنده خدا تو با این وضعیت نامتعادل چجور زنده ای؟
                تاپیک سهم الرث بابای کسی که نیست هر کسی میتونه نظر بده.همین نظرات هستند که به یه انجمن اعتبار میدن.
                چیز هایی که باید می شنیدید و شنیدید.خواهش می کنم دیگه ادامه ندید.
                جدیدترین ویرایش توسط Namvar14; ۲۰:۰۰ ۱۳۹۹/۰۶/۱۷.
                eshop-hodhod.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط akaReza نمایش پست ها
                  [/FONT]سلام عزیزم.
                  خیلی فرق داره ها، اینجا داریم یک موتور که سلفی هست رو روشن میکنیم، با ال ای دی خیلی فرق داره، اینجا خود موتور چون سلفه، نمیزاره جریان تغییرات زیادی داشته باشه.
                  در ضمن این خازن توی مدار AC عین یک مقاومت که مقدار امپدانسش وابسته به فرکانس هست، فرکانسیم که ثابته و تغییر نمیکنه.
                  شما مدار رو با این دید تحلیل کن که انگار بجای اون خازن یک مقاومت گذاشتی، به نظرتون باز میشه این تحلیل رو انجام داد؟
                  این تحلیل شما برای حالیته که بخوایم خروجی ای رو که یکسو کردیم با یک خازن ریپل اون رو بگیریم، نه توی این کاربرد!

همون توضیحات بالا هم اینجا صادقه، در ضمن با کم شدن جریان که موتور نمیسوزه، با افزایش جریان بیشتر از مقدار نامی میتونیم بگیم که عمر موتور کم میشه و اگه جریان خیلی زیاد بشه موتور میسوزه.

خیلی برام جالبه که این اعداد رو چطوری محاسبه کردین؟
                  اگه توضیح بدین ممنون میشم که این 15 تا 55% از کجا اومد.

[/FONT]
                  منم که اسمی از دیود نیاوردم، قیمت خازنی که تو عکس بود رو گفتم اصلا به MKT و اینا کاری نداریم چیزی که توی عکس بود رو قیمت گرفتم.

صدرصد همین پیشنهاد شما بهترین گزینس، مخصوصا ترانس، ولی عزیزی که تاپیک ایجاد کرده و سوال پرسیده، نگفته کدوم راه بهتره، فقط پرسیده این کار میکنه یا نه.

درضمن از توضیحات و وقتی که گذاشتین برای توضیح دادن تشکر میکنم.
                  بله می دونم که خازن تو جریان acمثل یه مقاومت عمل می کنه
                  و هر چقدر هم فرکانس بالا تر بره،امپدانس خازن کاهش
                  پیدا می کنه.
                  اما خودتون به اون تصویر دقت کنید ،می بینینید فقط
                  یه دیود وجود داره که اونم فقط یه نیم موج مثبت رو
                  عبور می ده ،خب این یعنی ولتاژdcکه فقط ریپل داره
                  .و واکنش خازن توی جریان dcچیه؟؟؟؟بله،فقط جریان
                  رو یه لحظه از خودش عبور می ده و تمام.

اگه توضیح بدین این15تا55%عز کجا اومد ممنون می شم
                  .
                  بستگی به چند تا عامل داره.