اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

علت داغ شدن بیش از حد رگولاتور 7812 و 7805 ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

علت داغ شدن بیش از حد رگولاتور 7812 و 7805 ؟

سلام از مدار زیر برای یک سیستمی استفاده کردم که از خروجی رگولاتور 12 حدود 100 میلی آمپر جریان برای یک قسمت از مدار میکشم و از خروجی 7805 برای یک قسمتی دیگر از مدار حدود 80 میلی آمپر جریان میکشم ، ورودی اصلی مدار هم 20 ولت است با وجود اینکه از یک هیت سینک TO-220 بر روی رگولاتورها استفاده کردم اما هیت سینگ هر دو رگولاتورها داغ میکنن ! ، از رگولاتورهای اصلی هم استفاده گرفتم فیک نیستن ! ..با توجه به این گرما مجبور شدم در دستگاه از یک فن استفاده کنم که خیلی معقول نیست که کلا برای 180 میلی امپر اینقدر رگولاتورها داغ بکنن ، حالا من شک ورودی رو میکنم شاید 20 ولت زیاد باشه ، دوستان نظر بدن :
    خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

پاسخ : علت داغ شدن بیش از حد رگولاتور 7812 و 7805 ؟

باسلام.
    طبق تجربه عملی خودم خیلی هم غیر طبیعی نیست.معقول هست که برای رگولاتور ها حتما از هیت سینک استفاده بشه.
    با توجه به تحقیقی که کردم برای این سری رگولاتور ها اگه اختلاف ولتاژ بین ورودی و خروجی بیشتر از 3 ولت باشه این اتفاق میفته.راه حلش هم نگه داشتن این اختلاف ولتاژ بین 2 تا 3 ولت یا استفاده از هیت سینکه.
    خب طبیعتا راه حل اول خیلی عملی نیست البته اگه هزینه یا تلفات رگولاتور مهم نباشه میشه بین منبع 20 ولت و رگولاتور 12 ولت یه رگولاتور 15 ولت قرار داد و بین رگولاتور 12 ولت و 5 ولت یه رگولاتور 9 ولت.
    این هم خارج از بحث بگم که بستن یه دیود به صورت بایاس معکوس بین ورودی و خروجی رگولاتور میتونه به محافظت بیشتر از رگولاتور کمک کنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fmicro نمایش پست ها
      سلام از مدار زیر برای یک سیستمی استفاده کردم که از خروجی رگولاتور 12 حدود 100 میلی آمپر جریان برای یک قسمت از مدار میکشم و از خروجی 7805 برای یک قسمتی دیگر از مدار حدود 80 میلی آمپر جریان میکشم ، ورودی اصلی مدار هم 20 ولت است با وجود اینکه از یک هیت سینک TO-220 بر روی رگولاتورها استفاده کردم اما هیت سینگ هر دو رگولاتورها داغ میکنن ! ، از رگولاتورهای اصلی هم استفاده گرفتم فیک نیستن ! ..با توجه به این گرما مجبور شدم در دستگاه از یک فن استفاده کنم که خیلی معقول نیست که کلا برای 180 میلی امپر اینقدر رگولاتورها داغ بکنن ، حالا من شک ورودی رو میکنم شاید 20 ولت زیاد باشه ، دوستان نظر بدن :
      سلام.
      در رگلاتور 7805 شما در حدود : .01*15 = 1.5 وات اتلاف دارید که کاملا" رگلاتور رو داغ میکنه.
      و در رگلاتور 7812 شما در حدود : 0.1 * 8 = 0.8 وات اتلاف دارید که از رگلاتور قبلی کمتره اما باز هم داغ شدن رگلاتور محسوسه.
      بهترین راه کاهش دما نزدیک کردن ولتاژ ورودی به ولتاژ خروجی است.
      البته استفاده از ماژول های کاهنده سوئیچینگ معمولی ( حتی با قطعات فیک ) علی اللخصوص در جریان های پایین خیلی کارآمد هست.
      موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

سلام. مراقب باشید از هیت سینک استفاده میکنید بدنه 2 تا رگولاتور به هم اتصال نکنه از طلق واشر قاصله انداز استفاده کنید

دیدگاه

...با عرض،سلام به شما دوست عزیز ......
          اولآ بدنه هر دو رگولاتور به منفی متصل است و هر دو را می توان
          بر روی یک رگولاتور بدون استفاده از طلق عایق استفاده کرد...طبق شکل،،،
          ثانیا فکر کنم رادیاتور مورد استفاده شما خیلی کوچک و نازک
          است که زیاد داغ میشود .....
          طبق شکل ارسالی این رادیاتورها زیاد داغ نمی شود که دست بسوزد
          ...اما تقریبا حدود ۷۰ درجه گرم میشود که طبیعی است و جای نگرانی نیست
          در مورد مدار شما و ساخته شما ...اگر عکس بود بهتر می شد
          راهنمایی کرد ....به عکس خوب دقت کنید دیود های محافظ ....و خارنهای با
          کیفیت تانتال در خروجی لازم است تا رگولاتور به بهترین وجه
          کار خود را انجام دهد ....از رگولاتور ۱۲ ولت حدود ۱۸۰ میلی آمپر جریان عبور می کند
          گرمای آن طبیعی است و رادیاتور مورد استفاده شما چقدر ضخامت دارد ..چیزی نگفتی.
          به عکس دقت کن و عیوب مدار خود را برطرف کن ....دیود های محافظ در مدار فراموش نشود..رگولاتور اول ۱۲ و رگولاتور دوم ۵ ولت می باشد....
          اشکال دیگری و سوال دیگری بود در خدمتیم .....
          با تشکر از شما
          جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۰۶:۴۸ ۱۴۰۰/۰۵/۲۵.

دیدگاه

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

....این هم عکسی دیگر ....دیودهای LED..برای مشخص شدن و سالم بودن پل دیود..و ترانس
            و خروجی رگولاتور ها قرار داده شده است*....
            خروجی USBهم برای شارژ موبایل نصب شده.
            جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۰۷:۰۲ ۱۴۰۰/۰۵/۲۵.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها
              ...با عرض،سلام به شما دوست عزیز ......
              اولآ بدنه هر دو رگولاتور به منفی متصل است و هر دو را می توان
              بر روی یک رگولاتور بدون استفاده از طلق عایق استفاده کرد...طبق شکل،،،
              ثانیا فکر کنم رادیاتور مورد استفاده شما خیلی کوچک و نازک
              است که زیاد داغ میشود .....
              طبق شکل ارسالی این رادیاتورها زیاد داغ نمی شود که دست بسوزد
              ...اما تقریبا حدود ۷۰ درجه گرم میشود که طبیعی است و جای نگرانی نیست
              در مورد مدار شما و ساخته شما ...اگر عکس بود بهتر می شد
              راهنمایی کرد ....به عکس خوب دقت کنید دیود های محافظ ....و خارنهای با
              کیفیت تانتال در خروجی لازم است تا رگولاتور به بهترین وجه
              کار خود را انجام دهد ....از رگولاتور ۱۲ ولت حدود ۱۸۰ میلی آمپر جریان عبور می کند
              گرمای آن طبیعی است و رادیاتور مورد استفاده شما چقدر ضخامت دارد ..چیزی نگفتی.
              به عکس دقت کن و عیوب مدار خود را برطرف کن ....دیود های محافظ در مدار فراموش نشود..رگولاتور اول ۱۲ و رگولاتور دوم ۵ ولت می باشد....
              اشکال دیگری و سوال دیگری بود در خدمتیم .....
              با تشکر از شما

فکر نمیکنم گذاشتن دیودهای محافظ تاثیری در کاهش دمای رگولاتورها داشته باشه که تاکید بر گذاشتن آنها کردید ! و اینکه نوع هیت سینگ از نوع TO-220 است که عکس آن را خواهم گذاشت ، و اینکه چطور به این دمای 70 درجه رسیدید ؟
              جدیدترین ویرایش توسط fmicro; ۱۱:۵۹ ۱۴۰۰/۰۵/۲۵.
              خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

فکر نمیکنم گذاشتن دیودهای محافظ تاثیری در کاهش دمای رگولاتورها داشته باشه که تاکید بر گذاشتن آنها کردید ! و اینکه نوع هیت سینگ از نوع TO-220 است که عکس آن را خواهم گذاشت ، و اینکه چطور به این دمای 70 درجه رسیدید ؟
                ...باعرض،سلام ،،،نه دیودهای محافظ که از اسمش پیداست ...فقط برای محافظت رگولاتورها می باشد ...
                و نقشی در کاهش دمای رگولاتورها ندارد ....اندازه راد یاتورها هم که بنظر مناسب است...فقط شما ولتاژ
                ورودی رگولاتور اول که گفتید ۲۰ ولت است را اگر بتوانید کمتر کنید ....مثلا در ورو ی رگولاتور ۱۵
                ولت قرار دهید ....یاولتاژ ترانس را تغییر دهید ...گرمای رگولاتور اول کمتر خواهد شد..خازنهای خروجی رگولاترها هم بهتر است که از نوع تانتال و در حدود
                ۱۰ میکرو فاراد باشد...مقدار دمای رگولاتور که گفتم ۷۰ درجه است
                ...بطور تقریبی است ..و آنرا نسبت به دمای بدن می سنجیم اگر دست بسوزد ،،دما حدود ۱۰۰ درجه است .اگر دست کمی گرم*شود دمای رادیاتور حدود ۴۰ تا ۴۵ درجه است ...اگر دست داغ شود دما حدود ۷۰ تا ۸۰ درجه است ....اگر اشتباه* است شما لطفا تصحیح کنید .......
                با تشکر ...موفق باشید...
                جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۱۲:۴۲ ۱۴۰۰/۰۵/۲۵.

دیدگاه

...باعرض،سلام ،،،نه دیودهای محافظ که از اسمش پیداست ...فقط برای محافظت رگولاتورها می باشد ...
                  و نقشی در کاهش دمای رگولاتورها ندارد ....اندازه راد یاتورها هم که بنظر مناسب است...فقط شما ولتاژ
                  ورودی رگولاتور اول که گفتید ۲۰ ولت است را اگر بتوانید کمتر کنید ....مثلا در ورو ی رگولاتور ۱۵
                  ولت قرار دهید ....یاولتاژ ترانس را تغییر دهید ...گرمای رگولاتور اول کمتر خواهد شد..خازنهای خروجی رگولاترها هم بهتر است که از نوع تانتال و در حدود
                  ۱۰ میکرو فاراد باشد...مقدار دمای رگولاتور که گفتم ۷۰ درجه است
                  ...بطور تقریبی است ..و آنرا نسبت به دمای بدن می سنجیم اگر دست بسوزد ،،دما حدود ۱۰۰ درجه است .اگر دست کمی گرم*شود دمای رادیاتور حدود ۴۰ تا ۴۵ درجه است ...اگر دست داغ شود دما حدود ۷۰ تا ۸۰ درجه است ....اگر اشتباه* است شما لطفا تصحیح کنید .......
                  با تشکر ...موفق باشید...

PCB را که نمی توانم عوض کنم و رگولاتور جدید در ورودی بذارم یا اگر ولتاژ ترانس را کم کنم بقیه قسمت های مدار هم باید تغییر کنند.و یک نکته ای که به نظرم مهمه اینه که خازن 47 میکروفاراد زیاده ، دلیل استفاده از خازن تانتالیوم را نمی دانم که گفتید

دیدگاه

PCB را که نمی توانم عوض کنم و رگولاتور جدید در ورودی بذارم یا اگر ولتاژ ترانس را کم کنم بقیه قسمت های مدار هم باید تغییر کنند.و یک نکته ای که به نظرم مهمه اینه که خازن 47 میکروفاراد زیاده ، دلیل استفاده از خازن تانتالیوم را نمی دانم که گفتید
                    با سلام مجدد ......
                    دلیل استفاده از خازنهای تانتالیوم این است که این خازنهای
                    نسبت به خازنهای الکترولیت آلومینیم نشتی کمتر دارند و آنچه من در اسیلوسکوپ دیدم...با خازنهای تانتال ،،،هارمونیک های خروجی کاهش
                    می یابد....

دیدگاه

با سلام مجدد ......
                      دلیل استفاده از خازنهای تانتالیوم این است که این خازنهای
                      نسبت به خازنهای الکترولیت آلومینیم نشتی کمتر دارند و آنچه من در اسیلوسکوپ دیدم...با خازنهای تانتال ،،،هارمونیک های خروجی کاهش
                      می یابد....

اگر از یک خازن تانتالیوم 10 میکروفاراد بعد از هر خروجی رگولاتور استفاده کنیم دیگر نیازی به خازن های 100 نانوفاراد موازی با هر خازن تانتالیوم نیست ؟!

دیدگاه

اگر از یک خازن تانتالیوم 10 میکروفاراد بعد از هر خروجی رگولاتور استفاده کنیم دیگر نیازی به خازن های 100 نانوفاراد موازی با هر خازن تانتالیوم نیست ؟!
                        با عرض،سلام به شما ....اگر در عکس خوب نگاه کنید ..
                        هم خازن تانتال روی بورد هست..هم خازن ۱۰۰ نانو فاراد هست
                        خازن ۱۰۰ نانو فرکانسهای بالا را سد می کند و مانع عبور می شود.

دیدگاه

سلام و درود،
                          در این جریان،رگولاتور خطی طبیعی است که داغ شود!
                          شما تنها سه راه دارید:
                          1- استفاده از رگولاتور کاهنده سویچینگ( دو عدد)
                          2- استفاده از هیت سینک بزرگ
                          3- اضافه کردن چند رگولاتور دیگر ،7809
                          و 7815 و 7818 برای پخش کردن توان تلف شده بین
                          رگولاتور ها.
                          راستی اکثر رگولاتور های خطی تا دمای 180 درجه رو بدون
                          مشکل کار میکنن،هر چند که پیشنهاد میکنم رگولاتور از
                          130 درجه گرمتر نشه.
                          موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Elmidor نمایش پست ها
                            سلام.
                            در رگلاتور 7805 شما در حدود : .01*15 = 1.5 وات اتلاف دارید که کاملا" رگلاتور رو داغ میکنه.
                            و در رگلاتور 7812 شما در حدود : 0.1 * 8 = 0.8 وات اتلاف دارید که از رگلاتور قبلی کمتره اما باز هم داغ شدن رگلاتور محسوسه.
                            بهترین راه کاهش دما نزدیک کردن ولتاژ ورودی به ولتاژ خروجی است.
                            البته استفاده از ماژول های کاهنده سوئیچینگ معمولی ( حتی با قطعات فیک ) علی اللخصوص در جریان های پایین خیلی کارآمد هست.
                            موفق و پیروز باشید.
                            در رگولاتور 7805 حدود 560 میلی وات اتلاف توان داریم >>>> 0.56 وات= (12-5) *0.08A

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
                              سلام و درود،
                              در این جریان،رگولاتور خطی طبیعی است که داغ شود!
                              شما تنها سه راه دارید:
                              1- استفاده از رگولاتور کاهنده سویچینگ( دو عدد)
                              2- استفاده از هیت سینک بزرگ
                              3- اضافه کردن چند رگولاتور دیگر ،7809
                              و 7815 و 7818 برای پخش کردن توان تلف شده بین
                              رگولاتور ها.
                              راستی اکثر رگولاتور های خطی تا دمای 180 درجه رو بدون
                              مشکل کار میکنن،هر چند که پیشنهاد میکنم رگولاتور از
                              130 درجه گرمتر نشه.
                              موفق و پیروز باشید.
                              با سلام
                              نکته جالب در مورد مدار این است که اگر تغذیه ورودی 7805 مستقیم به ترانس وصل شود. ماکزیمم توان اتلافی 7805 کمتر از ماکزیمم توان اتلافی 7812 در حالتیکه دو رگولاتور با هم سری هستند، خواهد شد و پخش توان اتلافی بین دو رگولاتور متعادلتر خواهد بود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X