اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 12 ولت 1800 وات برای پمپ آب

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 12 ولت 1800 وات برای پمپ آب

با سلام خدمت همه اساتید بزرگوار.
    یک پمپ آب هست به همراه یک مدار کنترل و یک منبع تغذیه 12 ولت 1800 وات.
    عملکرد به این صورت است که در لحظه شروع مدار کنترل به منبع تغذیه دستور میده و ولتاژ به 18 ولت میرسه. بعد از مدت کوتاهی ( چند ثانیه ) که موتور راه اندازی شد مدار کنترل مجدد به منبع تغذیه دستور میده و ولتاژ بر روی 12 تثبیت میشه.
    بصورتی که تنها در چند ثانیه اول بصورت 18 ولت و جریان تقریبی 100 آمپر از منبع تغذیه کشیده میشه و بعد از اون بصورت دائم کار 12 ولت حدود 800 الی 1000 وات.
    منبع تغذیه سوخته و بنا به 2 دلیل قصد تعمیرش رو ندارم : 1 .یادبگیرم 2 .یکی بهتر رو بسازم ( البته به امید خدا و لطف و همراهی شما دوستان )
    این سیستم قبلا" چند بخش دیگه هم داشته که به مرور زمان از کار افتادند و استفاده نشدند. ( پنل های خورشیدی و باتری و ... ) و تا قبل از خراب شدن تنها با 220 کار میکرد.
    سوال بنیادین :
    چه توپولوژی برای توان 1000 وات دائم و 1800 وات لحظه ای پیشنهاد میفرمایید.
    با تشکر.

پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 12 ولت 1800 وات برای پمپ آب

نوشته اصلی توسط Elmidor نمایش پست ها
    عملکرد به این صورت است که در لحظه شروع مدار کنترل به منبع تغذیه دستور میده و ولتاژ به 18 ولت میرسه. بعد از مدت کوتاهی ( چند ثانیه ) که موتور راه اندازی شد مدار کنترل مجدد به منبع تغذیه دستور میده و ولتاژ بر روی 12 تثبیت میشه.
    بصورتی که تنها در چند ثانیه اول بصورت 18 ولت و جریان تقریبی 100 آمپر از منبع تغذیه کشیده میشه و بعد از اون بصورت دائم کار 12 ولت حدود 800 الی 1000 وات.
    منبع تغذیه سوخته و بنا به 2 دلیل قصد تعمیرش رو ندارم : 1 .یادبگیرم 2 .یکی بهتر رو بسازم ( البته به امید خدا و لطف و همراهی شما دوستان )
    این سیستم قبلا" چند بخش دیگه هم داشته که به مرور زمان از کار افتادند و استفاده نشدند. ( پنل های خورشیدی و باتری و ... ) و تا قبل از خراب شدن تنها با 220 کار میکرد.
    سوال بنیادین :
    با تشکر.
    سلام. اگه تا حالا منبع تغذیه طراحی نکردید به نظر من به تعمیر یا مهندسی معکوس برد قبلی رضایت بدید چون کار ساده ای نیست. برای این توان اگر من بودم ازتپولوژی تمام پل یا حالا تمام پل رزونانسی استفاده می کردم. طراحی این مبدل و گرفتن تست هاش هم حداقل 6 ماه زمان میبره و نزدیک 10 تومن هزینه قطعات و...
    گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
    همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

دیدگاه

سوال بنیادین :
      با تشکر.
      درود
      اگر مدت زمان کار پمپ زیاد نیست بهترین راه استفاده از 2 عدد باتری اتوموبیل 100 آمپر ساعت بصورت موازی و یک شارژ برای آنهاست هزینه اش بسیار کمتر از یک منبع تغذیه است ولی مشروط به زمان کاری محدود پمپ است .

دیدگاه

سلام. ممنون از پاسختون.
        اما همانطور که عرض کردم به 2 دلیل قصد تعمیر ندارم.
        1. یاد بگیریم
        2. بهترش رو بسازم.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط amin20107 نمایش پست ها
        سلام. اگه تا حالا منبع تغذیه طراحی نکردید به نظر من به تعمیر یا مهندسی معکوس برد قبلی رضایت بدید چون کار ساده ای نیست. برای این توان اگر من بودم ازتپولوژی تمام پل یا حالا تمام پل رزونانسی استفاده می کردم. طراحی این مبدل و گرفتن تست هاش هم حداقل 6 ماه زمان میبره و نزدیک 10 تومن هزینه قطعات و...
        با استفاده از نیم پل امکان دستیابی به این توان بصورت دائم کار وجود دارد؟

دیدگاه

تعمیرش کنی راحت تری

دیدگاه

برات خیلی آسون تره اگه بخای تعمیرش کنی یاد هم میگیری

دیدگاه

سلام. ممنون از پاسختون.
              اما همانطور که عرض کردم به 2 دلیل قصد تعمیر ندارم.
              1. یاد بگیریم
              2. بهترش رو بسازم.
              با سلام
              حتی اگه قصد یادگیری هم دارین اول اونو تعمیرش کنین تا با ساختارش و عملکرد هر یک از بخشهاش آشنا بشین.
              ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ اصلا ساده نیست. بهتر از اونی که هست که اصلا.
              شما باید یه مسیری رو طی کنین تا با توپولوژی های استاندارد مختلف و نقاط ضعف و قوتشون آشنا بشین.
              با پارامترهای مختلف الکتریکی و مغناطیسی در طراحی و تاثیرشون بر همدیگه وقتی که کم یا زیاد میشن.
              کلی مطالعه کنین و مقاله و کتاب بخونین و نمونه های مختلفی بسازین تا به یه جای نرمال و معمولی تو این کار برسین.
              جدا از این منبع خراب، اگه همین الان استارت یادگیری طراحی و ساخت منبع رو بزنین دست کم دو سال طول می کشه تا بتونین یه منبع مناسب و قابل ارائه و استفاده بسازید.
              اینکه میگید میخوام یکی بهترش رو بسازم یعنی اصلا با این مقوله آشنا نیستین.
              کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

درود
                همانطوری که دوستان قبلا اشاره کردند ساخت منبع تغذیه سویچینگ اصلا آسان نیست بعلاوه با مشخصات ذکر شده ای که شما در پستهای قبلی ذکر کرده اید ساخت منبعی با این مشخصات حتی برای افراد حرفه ای و با تجربه در این زمینه هم کار بسیار مشکلی است چون هم جریان بسیار بالا است و هم ولتاژ تغییر میکند لذا کلا از طراحی و ساخت منصرف شوید چون خود شما که تجریه لازم را ندارید و دیگرن نیز با هزینهای بسیار بالا اگر بتوانند!!! آنرا برای شما انجام خواهند داد تازه ممکن است مثل منبع فعلی هم از آب در نیاید در حالیکه تعمیر آن بسیار ساده تر کم هزینه تر و با زمان بری کمتری انجام خواهد شد.

دیدگاه

تعمیر کن به نظرم حیلی راحت تره

دیدگاه

سلام.
                    ضمن تشکر از همه دوستان.
                    قصد تعمیر ندارم به هیچ عنوان . علاوه بر دلایلی که ذکر کردم محدودیت زمان هم ندارم. حالا یه دستگاهی بوده کار میکرده الان هم یه چیز دیگه جایگزین کردیم.

اما یکی از دوستان که صحبت کردم فرمودند میتونم از توپولوژی نیم پل رزونانسی استفاده کنم. کسی ار دوستان در این مورد نطری دارد.
                    سپاس.

دیدگاه

درود
                      دوست عزیز قبلا هم به شما توسط بنده و سایر دوستان عرض شد که طراحی و ساخت یک چنین منبع تغذیه ای حتی برای کسانیکه قبلا هم از این گونه طراحی ها انجام داده و ساخته اند آسان نیست چه برسد به شما که در این زمینه هیچ تجربه ای ندارید هر کسی که یک چنین پیشنهادی داده بگویید بسم الله این گوی و این میدان طراحی کن ببینم بعد آن طرح را اینجا مطرح کنید تا بررسی کنیم ببینیم آیا روی کاغذ کار میکند یا نه سپس تازه میرسیم به ساخت آن که اول ماجراست چون 30 درصد کار طراحی است و 50 درصد ساخت است 20 درصد هم اشکال گیری و عملکرد زیر بار است . اگر در مورد توپولوژی های مختلف میخواهید اطلاعات کسب کنید در همین سایت و در نت جستجو کنید مطلب زیاد است . ولی بنظر من توپولوژی نیم پل برای کار شما اصلا جوابگو نیست .

دیدگاه

سلام.
                        ضمن تشکر از همه دوستان.
                        قصد تعمیر ندارم به هیچ عنوان . علاوه بر دلایلی که ذکر کردم محدودیت زمان هم ندارم. حالا یه دستگاهی بوده کار میکرده الان هم یه چیز دیگه جایگزین کردیم.

اما یکی از دوستان که صحبت کردم فرمودند میتونم از توپولوژی نیم پل رزونانسی استفاده کنم. کسی ار دوستان در این مورد نطری دارد.
                        سپاس.
                        دوست عزیز از خر شیطون بیا پایین یه پیشنهاد دارم براتون و اون اینکه بیاید و همین نمونه موجود رو مهندسی معکوس کنید. و بعد از در امدن نقشه شماتیک و بدست اوردن پارامترهای ترانس و... بعدا هم یاد میگیرید و هم میتونید برخی موارد رو بهبود ببخشید. بهتون یاد اوری میکنم هسته های ترانس داخل ایران ویژگی های هسته های ترانس خارجی مارک TDK یا Magnetics رو نداره و این قضیه میتونه ساخت تجهیز شما رو با چالش جدی رو به رو کنه. از طرفی وجود قطعات تقلبی در حجم زیاد در بازار میتونه شما رو که تجربه این قطعات رو ندارید حسابی بذاره سر کار. پس اینم یه چالش دیگه.
                        اینها همه به کنار ترسیم PCB یا همون فیبر مدار چاپی به دلیل تابش های EMI و کنترل اون و... خودش دوباره یه چالش دیگه است. مسله گرما و... هم خودش چالش بزرگی هست.
                        در کل براتون بگم بهتره از کم شروع کنید و این پروژه باشه پروژه ی 7 یا 8 شما. مثلا اول شما یک مدار فلای بک با ایسی های خاص این مبدل از نوع بازاری مثلا DK124 بسازید. بعد فلای بک رزونانسی با ای سی بعد برید یه پوش پول با TL494 بسازید بعد برید یه فوروارد یا فوروارد دو سویچه بسازید و بعد یه تمام پل معمولی در حد توان 700 وات بسازید و در نهایت برید سراغ تمام پل رزونانسی در توان بالای 1500 وات.
                        گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
                        همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

دیدگاه

ممنون از همه اساتید که وقت میگذارید.
                          قطعا" قصد پرش چند پله ندارم. و همانطور که عرض کردم زمان دارم.
                          به امید خدا ببینیم چی میشه.

دیدگاه

درود
                            برو جلو وقتی چند میلیون خرج کردی و به نتیجه هم نرسیدی یاد حرف ما می افتی !!!!

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                              طراحی منابع تغذیه خودش یک تخصص در حد جراحی قلبه.
                              تنها چیزی که به ذهن من میرسه که تو این زمینه شما هم یاد بگیرید
                              و هم به نتیجه برسید اینه که یک متخصص این منبع تغذیه
                              رو برای شما طراحی کنه و شما هم تحلیل دقیقش رو از ایشون بخواهید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X