اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

رفع اشکال منبع تغذیه اداک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : رفع اشکال منبع تغذیه اداک

نوشته اصلی توسط زمانی نمایش پست ها
    سلامی دوباره خدمت دوستان عزیز سال نو پیشاپیش برهمه شما مبارک انشاالله.من دوتا ای سی ارجینال خریدم ای سی 723را 26000وای سی 324 را هم 7500و6تا هم پتانسیومتر خریدم ک سه تا یک مدل و سه تا هم مدل دیگر خریدم .ولومها را هم نو گذاشتم اما متاسفانه مشکل مدار حل نشد.نمیدانم باید کجا دنبال عیب باشم.با پتانسیومترهای جدید اصلا ولتاژکم وزیاد نشدولی با پتانسیومترهای خودش ک از نوع فیبری ایستاده است تا حدودی کم وزیاد میشود اما دقیق نه.منبع تغذیه 0الی 15ولته اما تا 24 ولت هم میرود .وقتی هم ک پتانسیومتر وسطی را میچرخانم تا حدود 8 ولت پایین میایید. وازین بیشتر کم نمیشود.با تنظیم پتانسیومتر گاهی ای سی ها داغ میشوند .با هر ای سی هم یک ولتاژمتفاوت در خروجی ظاهر میشود.
    دوست عزیز،
    خیلی از مواقع پیش میاد که ترانزیستور در تست
    دیود و تست hFE سالم نشون میده ولی خاصیت
    خودش رو از دست داده.
    ضمنا اگر دیود زنر روی برد وجود داره( که در منبع تغذیه
    متغییر وجود داره) مقدار ولتاژ دو سرش رو با ولتاژ
    نامی مقایسه کنین.
    علت اینکه هر آیسی ولتاژ متفاوتی در خروجی میده هم
    این هست که هر آیسی جریان خروجی متفاوتی داره.
    موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

ضمن عرض سلام .بله دقیقا همینطور است من چندین بار ترانزیستور ها را در مدار وبیرون تست کردم سالم بنظر میرسید.امروز دوباره ترانزیستورbd135را بیرون از مدار تست کردم ایندفعه خراب نشان داد جایگزین کردم مدار درست شد.من منبع تغذیه 0الی 30 ولت 0الی 3امپر را ک خیلی هم معروف است و با سه تا tl081و2n3055درست شده را امروز کامل مونتاژکردم و تست نمودم.همه چیز تقریبا درسته الا اینکه ولوم ولتاژ0الی 18.5ولت بالا میرودوتقریبا نصف ولوم خالی وبدون افزایش ولتاژتا انتها حرکت میکند با تغییر پتانسیومتر 100کیلو هیچ تاثیری در ولتاژخروجی حاصل نمیشود.ولوم جریان بنظرم درست عمل میکند.ترانس 26ولت است.در ضمن یک دیود 1n4148ک در ورودی است داغ میشود .این دیود نزدیک دیودهای یکسوساز ورودی است .

دیدگاه

ضمن عرض سلام .بله دقیقا همینطور است من چندین بار ترانزیستور ها را در مدار وبیرون تست کردم سالم بنظر میرسید.امروز دوباره ترانزیستورbd135را بیرون از مدار تست کردم ایندفعه خراب نشان داد جایگزین کردم مدار درست شد.من منبع تغذیه 0الی 30 ولت 0الی 3امپر را ک خیلی هم معروف است و با سه تا tl081و2n3055درست شده را امروز کامل مونتاژکردم و تست نمودم.همه چیز تقریبا درسته الا اینکه ولوم ولتاژ0الی 18.5ولت بالا میرودوتقریبا نصف ولوم خالی وبدون افزایش ولتاژتا انتها حرکت میکند با تغییر پتانسیومتر 100کیلو هیچ تاثیری در ولتاژخروجی حاصل نمیشود.ولوم جریان بنظرم درست عمل میکند.ترانس 26ولت است.در ضمن یک دیود 1n4148ک در ورودی است داغ میشود .این دیود نزدیک دیودهای یکسوساز ورودی است .
        خدارو شکر مشکلتون حل شده.
        فکر کنم منظورتون این مدار هست:
        [IMG]https://megamadar.com/%D9%85%D8%AF%D...A%DB%8C%D8%B1/
        تقریبا اکثر افرادی که این مدار رو ساختن،
        نتیجه خوبی دریافت نکردن( که مربوط میشده به
        خرابی آیسی و ولتاژ ورودی و خطای مقاومت ها)
        و حتی چند تا تاپیک هم در مورد مدار مذکور
        وجود داره.
        مقدار مقاومت های متصل به ولوم را افزایش
        بدهید ببینید مشکل حل میشه یا نه.
        جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۱:۵۶ ۱۴۰۱/۰۱/۰۲.

دیدگاه

ممنون از راهنمایی شما دوست گرامی.مقاومتها را 1درصدی گذاشتم اما ای سی ها نمیدانم اورجیناله یا نه.من وسواس زیادی در ساخت بردها دارم وتعجب میکنم چرا مدار مشکل دارد..اگر خواستید از برد تصاویری میگذارم.

دیدگاه

ممنون از راهنمایی شما دوست گرامی.مقاومتها را 1درصدی گذاشتم اما ای سی ها نمیدانم اورجیناله یا نه.من وسواس زیادی در ساخت بردها دارم وتعجب میکنم چرا مدار مشکل دارد..اگر خواستید از برد تصاویری میگذارم.
            تشخیص اصلی یا جعلی بودن آیسی های پر کاربرد
            مثل NE555 و UA741 و TL081 و...
            بسیار راحت تر هست.
            مهم ترین روش که اکثر مواقع مشخص میکنه
            آیسی اصلی یا جعلی هست، چاپ و نماد روی
            آیسی هست، که در آیسی اصل باید چاپ واضح
            و پر رنگ باشه و همینطور نماد شرکت سازنده
            ( ST و texas و NXP و micro vhip) کاملا واضح و
            شبیه شرکت تولید کننده میباشد.
            برای مثال چند ماه قبل برای یک کار ضروری
            مجبور شدم TDA2030 بخرم که موقع خرید
            متوجه شدم که نماد ST روی آیسی شبیه
            ST اصلی و واقعی نیست.
            ضمنا خودم این مدار رو پیشنهاد میدم:
            https://etesalkootah.blog.ir/1394/05...ter_with_LM723

دیدگاه

سلام خدمت آقای زمانی و اساتید گرامی. مشابه مشکل شما هم من برخورد کردم منبع تغذیه آداک 12 ولت که نمایشگر ولتاژ 62 ولت نشون میده، ولی ولتاژ خروجی 21 ولت ثابت هست و تغییر نمیکنه، متوجه شدم یک ترانزیستور که کنار ترانزیستور KD135 هست خراب شده ولی متاسفانه شماره فنی مخدوش شده و خوانا نیست. اگر این شماره فنی رو در اختیار من بذارید ممنون میشم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X