اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ثابت نگه داشتن ولتاژ در حد میلی ولت ؟؟؟ (مرتبط با الکترولیز)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ثابت نگه داشتن ولتاژ در حد میلی ولت ؟؟؟ (مرتبط با الکترولیز)

درود دوستان عزیز
    من دارم یه سری آزمایش الکترولیز یا همون آبکاری انجام میدم ؛
    توی این آزمایش ها من باید ولتاژ رو دقیق و ثابت نگه دارم ؛
    ولتاژ یه پاور کامپیوتر رو از طریق آی سی tl494 متغیر کردم ؛
    الان به عنوان مثال توی یکی از آزمایش ها ولتاژ 1.498 لازم دارم ؛
    از پتانسیومتر مولتی ترن استفاده کردم که تنظیم ولتاژ دقیق تر باشه
    وقتی آند و کاتد رو وارد محلول میکنم ۱۵ آمپر برق میکشه - قدرت پاور ۳۰ آمپره -
    و ولتاژ حدود 4 دهم افت میکنه یعنی میرسه به حدود 1.112
    که در این حالت من دوباره ولتاژ رو تنظیم میکنم ولی بازهم تا حدودی
    بالا و پایین میشه - حدودا ۱۰ میلی ولت جابجا میشه
    ضمن اینکه محلولی که من روش کار میکنم بخاطر اسیدی بودنش و واکنشی که مربوط به شیمی میشه ، هر چقدر از زمان واکنش میگذره محلول اسیدی تر میشه و ولتاژ به صورت یک میلی ولت - یک میلی ولت بالا میره
    خواستم ببینم راهی هست که این ولتاژ رو ثابت و دقیق نگه دارم ؟؟؟؟؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    جدیدترین ویرایش توسط hossein_._gh; ۰۲:۳۷ ۱۴۰۲/۰۱/۱۴.

پاسخ : ثابت نگه داشتن ولتاژ در حد میلی ولت ؟؟؟ (مرتبط با الکترولیز)

سلام
    کار شما دو بخش داره که یک بخش رو خودتون با کم کردن ولتاژ پاور انجام دادید ولی بخش تثبیت دقیق انجام نشده که این بخش را با اضافه کردن رگولاتورهای خطی ولتاژ مانند lm117 یاlm317 انجام بدید چون خروجی این آیسی ها بیشتر از 3Aنیست خروجی را با مدار تقویت جریان توسط ۲ عدد ترانزیستور 2n3055 به صورت موازی استفاده کنید .
    البته حد اقل ولتاژ خروجی lm317 به مقدار1.25ولت هست که میتونید به روشی به صفر هم برسونید با استفاده از دو دیود در پایه adj .

دیدگاه

با سلام به شما ....
      شما باید از یک رگولاتور دیگر بعد از رگولاتور اول که
      منبع تغذیه کامپیوتر استفاده کردید ...استفاده کنید ..
      و ولتاژ وجریان منبع تغذیه اول بالاتر باشد تا بتواند
      بخوبی منبع تغذیه دوم را تامین کند .....
      ...بنظرم اول باید کار را از جریانهای پایین‌تر شروع
      می کردید و وقتی که منبع تغذیه ایده آل خود را
      پیدا می کردید .. و وقتی که به نتیجه رسیدید
      ...آزمایش خود را در مقیاس وسیعتر انجام می دادید ....به هرحال برای دقت بیشتر دو منبع تغذیه رگوله
      شده را به دنبال هم ببندید ....
      و در ابتدا منابع تغذیه خود را در زیر بار مصنوعی
      تست کنید ...

دیدگاه

ادیت بابت آف تاپیک بی ارزش ...
        جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۱۵:۳۲ ۱۴۰۲/۰۱/۱۵. دلیل: اصلاحیه

دیدگاه

درود
          مطلب اصلی را دوستمون Amie.s.m گفتند یک مشکل دیگر شما ، تغییر غلظت محلول آبکاری از نظر هدایت الکتریکی است که در صورتی که بتوانید ولتاژ را در یک بازه میلی ولت برای مدت کوتاهی ثابت نگاه دارید همانطور که خودتان هم اشاره کردید بخاطر ضریب هدایت جریان محیط اسیدی مجبور به جبران آن خواهید بود که ظاهرا از هیچ الگوی خطی هم پیروی نمیکند لذا باید یک فیدبک هم داشته باشید که هر لحظه با پایش جریان عبوری ولتاژ را جبران نماید بطور خلاصه طراحی و اجرای چنین منبع تغذیه ای بسیار گران ، پیچیده و تقریبا غیر ممکن است مضافا اینکه اصولا نیازی به آن نیست شما باید برای سیستم آبکاری مد نظر خود روش دیگری را بکار ببرید که نیازی به چنین منبع تغذیه نداشته باشد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amie.s.m نمایش پست ها
            کارهایی مثل الکترولیز و آبکاری نیازی به ولتاژ با دقت اوردر میلی ولت یا حتی چند صد میلی ولت ندارن عملا انتگرال ولتاژ در بازه زمان اعمال مبنای سرعت انجام فرایند شیمیاییه ، کما اینکه همین الآن هم تستهای مد نظرتون عملا داره با حداقل ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی ولت خطا انجام میشه ( برای دیدن اونی که پاور کامپیوتر داره تحویل میده می تونید یکبار خروجی هر نوع منبع تغذیه و بخصوص سوییچینگ ها رو با اسکوپ بررسی کنید متوجه میشید خروجی که عموم فکر میکنن DC بوده یک ولتاژ AC بسته به منبع بین ۵۰ تا بیش از ۲۰۰ میلی ولت ریپله با مقداری آفست متغیر که ولتمترهای معمولی بخش ac رو فیلتر میکنن ، از بخش آفست با سرعت ۳ تا نهایت ۵ سمپل بر ثانیه متوسط میگیرن و نشون میدن ، همینی که متوسط گیری شده اش رو تحت عنوان ولتاژ دی سی میبینید بین ۱ تا ۳ درصد برای ولتمترهای خوش نام ۳.۵ دیجیت رایج خطای مرجع داره ... برای اندازه گیری ولتاژ واقعا DC با دقت بهتر از میلی ولت ولتمتر ۶ دیجیت لازمه )

آبکاری که هیچ ولی فرضا کاری بود که نیاز به ولتاژ دقیق ( در حد دقت میلی ولت ) داشت .

فکر میکنید پیش نیاز اندازه گیری ولتاژ با این دقت چیه ؟

صرف فقط اندازه گیری ولتاژ با این دقت چند هزار دلار قیمت ابزارشه ...
            ایجاد و کنترلش اونم با این میزان جریان بماند ( منبع تغذیه ۲۰ آمپر که توانایی ارائه خروجی با دقت میلی ولت داشته باشه ، در حد یک کارت تغذیه سنکرون و پست رگولاتور ZLDO مثلا ساخت تکزاس اینسترومنت حدود ۶۰ هزار دلاره )

پ.ن : میخواستم لینک چند تا نمونه ۶ دیجیت ۲۲.۵ تا ۲۴ بیت ۲۵ آمپر 2ppm بگذارم بخاطر فیلترینگ دو طرفه نمونه های غربی اصلا قابل نمایش نیست .

لینک پایین یک نمونه تغذیه ۴.۵ دیجیت ( ۱۶ بیت ) حدود ۱ آمپر تایوانی ( گودویل سابق ) با کیفیت نسبتا معمولیه ، قیمت رو ببینید بعد تخمین ۲۴ بیتش ملموس تر میشه.

https://lxinstruments.com/shop/en/pr...00-v-1-a-100-w
            ممنونم ازتون
            موضوع این آبکاری یکم متفاوت هست ؛ توضیحش یکم پیچیدست و نمیخوام وارد بحث شیمی بشم ؛ فقط در این حد بگم که این الکترولیز از نوع آبکاری ساده نیست ؛ بحث جداسازی فلزات مختلفه که داخل یک محلول حل شدند ؛ و انواع آنیون ها و کاتیون ها داخلش هستند و موضوع رقابت آندی و کاتدی هم مطرح هست ؛
            من فاصله الکترودهارو بیشتر کردم و جریان اومد روی ۵ آمپر ؛
            خازن های خروجی رو هم با جنس خوب عوض کردم ؛
            الان این مولتی متر VC97 داره ولتاژ رو با ۲ تا ۳ میلی ولت نوسان نشون میده و طبق چیزی که نشون میده ولتاژ تقریبا ثابت شده
            به هر حال باید آزمون و خطا کرد تا نتیجه مشخص بشه

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها
            با سلام به شما ....
            شما باید از یک رگولاتور دیگر بعد از رگولاتور اول که
            منبع تغذیه کامپیوتر استفاده کردید ...استفاده کنید ..
            و ولتاژ وجریان منبع تغذیه اول بالاتر باشد تا بتواند
            بخوبی منبع تغذیه دوم را تامین کند .....
            ...بنظرم اول باید کار را از جریانهای پایین‌تر شروع
            می کردید و وقتی که منبع تغذیه ایده آل خود را
            پیدا می کردید .. و وقتی که به نتیجه رسیدید
            ...آزمایش خود را در مقیاس وسیعتر انجام می دادید ....به هرحال برای دقت بیشتر دو منبع تغذیه رگوله
            شده را به دنبال هم ببندید ....
            و در ابتدا منابع تغذیه خود را در زیر بار مصنوعی
            تست کنید ...
            متشکرم از شما مشکل تا حدی حل شده ولی فکر میکنم برای دقت بیشتر باید همین کار رو انجام بدم

نوشته اصلی توسط نوریانی1 نمایش پست ها
            سلام
            کار شما دو بخش داره که یک بخش رو خودتون با کم کردن ولتاژ پاور انجام دادید ولی بخش تثبیت دقیق انجام نشده که این بخش را با اضافه کردن رگولاتورهای خطی ولتاژ مانند lm117 یاlm317 انجام بدید چون خروجی این آیسی ها بیشتر از 3Aنیست خروجی را با مدار تقویت جریان توسط ۲ عدد ترانزیستور 2n3055 به صورت موازی استفاده کنید .
            البته حد اقل ولتاژ خروجی lm317 به مقدار1.25ولت هست که میتونید به روشی به صفر هم برسونید با استفاده از دو دیود در پایه adj .
            سلام بزرگوار
            من تخصص الکترونیک ندارم میشه ساده تر بفرمایید از کجا باید خروجی بگیرم ، اسم قطعات و چجوری این کار رو انجام بدم ؟

دیدگاه

کسایی که فکر میکنن علم و تجربه میان بر داره میریم سعی میکنیم بدون اطلاعات پایه موارد تخصصی رو دور میزنیم ، با تعاریف اولیه و فلسفه قضیه مشکل دارن ... انتظار دستاورد نگیم غیر ممکن ، میشه گفت ماضی استمراری بعیده !

برای آدمای متوهم توضیح دادن از پایه اشتباهه ...

من از مفصل این نکته مجملی گفتم
              تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

در هر صورت موفق باشید
              پ.ن : موضوع و سطح فنی اش بعد از توضیحات استارتر اونقدر تنزل کرد که توضیحات کلی هم بلاموضوع شد ،
              جایی که اصطلاحات اولیه مرتبط با موضوع سوال توضیح داده میشه ، برداشت طرف اصطلاحات پیچیده علمی ؟! و لفظ قلم صحبت کردن با هدف تحقیر برداشت میشه ! مشخصا قضیه در حیطه درک مخاطب از اطلاعات عمومی نیست ... تخصصی اش بماند .
              به جناب استاد میگن پدرجان الکترولیز و آبکاری نیاز به ولتاژ دقیق نداره ، انتگرال زمان اعمال ولتاژ تعیین کننده زمان انجام فراینده ، میره تست عملی میگیره به همین نتیجه میرسه بعد این رو میگذاره به حساب اینکه با آزمون و خطا موفق شدم ( لابد کشف هم کردن ) ! این آزمایش ناقص سند رد قضیه ای بود که به شکل علمی و تجربی از اولش معلوم بوده و بهم گفته بودن !!
              سطح مطلب و درک مخاطب از زبان غیر فنی اینقدره ، پیدا کنید پرتغال فروش را ..‌‌‌‌.
              مطالب عمومی تاپیک ویرایش شدن ، ارزش پست جدید نداشت .
              جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۱۶:۳۷ ۱۴۰۲/۰۱/۱۵. دلیل: تاپیک فاقد ارزش علمی

دیدگاه

ممنونم ازتون
                موضوع این آبکاری یکم متفاوت هست ؛ توضیحش یکم پیچیدست و نمیخوام وارد بحث شیمی بشم ؛ فقط در این حد بگم که این الکترولیز از نوع آبکاری ساده نیست ؛ بحث جداسازی فلزات مختلفه که داخل یک محلول حل شدند ؛ و انواع آنیون ها و کاتیون ها داخلش هستند و موضوع رقابت آندی و کاتدی هم مطرح هست ؛

درود
                اگر بحث جدا سازی فلزات مختلفه که اشاره کردید روش آن استفاده از دستگاه جذب اتمی ( Atomic absorption) است که با دقت ppm قابلیت آشکارسازی فلزات محلول در اسید را دارد در گوگل atomic absorption spectroscopy را جستجو کرده تا روش کار را متوجه شوید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amie.s.m نمایش پست ها
                  دوست عزیز من نوعی مشکلی با شیمی ندارم ،
                  سوای رشته های تحصیلی و مطالعات شخصی و کار اجرایی ، شیمی یه بخش کوچکی از چهار نیروی بنیادی و زیر مجموعه الکترومغناطیسه ( از دید کسایی که فقط شیمی خوندن درک قضیه ممکنه عجیب به نظر برسه ولی واقعیتش اینه واکنش های شیمیایی فرایندهای الکترومغناطیسی در سطح مولکولی و اتمی ضعیف هستن ... الکترونیکی ها تا سطح اتمی هم مجبورن در همون اوایل کار تحلیل کامل کنن که بگذریم )

وارد بخشهای تخصصی در حد فرایندهای مختلف ( و انواع تکنیکها ) هم که بشید ، مسائل فیزیکی پشت قضیه است ...

محاسبات ریاضی و قضایای فیزیکی داره ، اون بخش ac سیگنال یا ریپل باعث هدر رفت انرژی به شکل گرما میشه ( هر چقدر نسبت مولفه ac به dc رو کوچک تر کنید راندمان انرژی بالاتر میره که با وضعیت فعلی و منبع تغذیه سوییچینگ شما حدود ۵ تا ۷ درصد تلفات انرژی حین در بخش نهایی فرایند جذب سطحی دارید ... بقیه اش بماند )

مولفه DC تعیین کننده نیروی سطحی جذب ( یا دفع ) زیر مجموعه جاذبه هسته ای ضعیفه ، انرژی لایه های والانسی معلومه ... انتگرال زمان اعمال ولتاژ صرفا سرعت واکنش رو کنترل میکنه ..جریان که میفرمایید با افزایش فاصله پایین اومد طبیعیه باید پایین بیاد ( مقاومت معادل الکترولیت بالا رفته ) ...

قضیه مرتبط با کنترل دقیق ولتاژ نیست و همونطور که قبلا گفتم بر فرض محال که بود ( اگر تشریف ببرید راجع به باتریها ، عایقهای اکسیدی و رسوبی و نمکی و ناخالصی های نیمه هادی ها تا موتورهای احتراق داخلی و بیولوژی تحقیق کنید متوجه میشید کجای شیمی با الکتریسیته همپوشانی داره ، اونجا با کنترل انرژی لایه ها در حد میکرو ولت هم کار داریم )
                  در این نوع کیسها تکنیکهای خاص خودمون برای مدیریت فرایند استفاده میشن . کما اینکه فرق دنیای امروز با اوائل قرن بیستم نفوذ کامل الکترونیک در تمام حوزه های متصوره ، بدون الکترونیک دنیای امروزی بر میگرده به قبل دوران برادران رایت .

در هر صورت اگر نیاز به این سطح دقت بود روشش با منبع تغذیه سوییچینگ نیست ( آشکار سازهای یونی و کروماتوگرافی و سنسورای اینسترومنتیشن داریم ، با اونها فرایند بوسیله تله فیدبک مدیریت اتوماتیک میشه نه بر مبنای مقدار ولتاژ منبع تغذیه اونم منبع تغذیه با ارور رنج ۱۰ درصد ، اونم در محل سنس اشتباه که انتخاب کردید ) .

قضایای مهندسی مبتنی بر سعی و خطا حل و اجرا نمیشن ...
                  فرمولهای پایه ، تکنیکهای اجرا و ابزار آلات سنجش دقیق و کالیبراسیون داریم که مجموعه اش یکی از گرایشهای الکترونیک تحت عنوان ابزار دقیقه ...

سعی و خطا جزو روشهای حل مساله نیست .
                  تکنیک استیصاله که توسط افرادی که شناخت کلی نسبت به مساله ندارن یا مساله خارج از حوزه کشف شده علمی قرار داشته ( این نوع مسائل به تعداد انگشتان دو دست نیست ) مورد استفاده قرار میگیره و طبق تجربه تاریخی معمولا بغیر از هدر دادن وقت و منابع هیچ دستاوردی ندارن .

وقتی در مورد قضیه ای اطلاعات جامع ندارید بجای اختراع مجدد چرخ اونم با سعی و خطا ( که احتمالا مربع یا مثلث یا دیگه خیلی خوش شانس باشید بیضی لنگ از کار در میاد ) به افراد مجرب در اون حوزه مراجعه کنید فرایندی که شمای نوعی فرضا قراره طی ۵ سال سعی و خطا بدون نتیجه بری رو براتون طی چند روز تا چند هفته با کمترین هزینه و بیشترین راندمان اجرا میکنن ... چرختون سوای چرخ موتور و سیستم کنترل و تعلیق و انتقال قدرت و خیلی چیزای دیگه هم خواهد داشت .
                  امکانات و تکنیکهایی روی سیستم بهتون میدن که تصورش هم برای افراد نا آشنا در اون حوزه کلا غیر ممکنه ‌...

مساله اینه این یک فرهنگ و فلسفه علمیه که حرفه ای ها از اول کار یا بعدها طبق تجربه براشون تعریف شده و جا افتاده...
                  اگر نداشته باشیدش و مدل اکثر تازه کارها فکر کنید هر کاری رو خودم انجام میدم هم فاله هم تماشا ( نهایت منابعتون هم نت و یه سری کلیپه ) این سبک ساده انگاری باعث میشه حداکثر براتون آرزوی موفقیت بکنن ...
                  بعد از چند ماه آزمون و خطا و پرداخت هزینه هاش اگر منطقی باشید متوجه خواهید شد علم و تجربه میان بر نداره ، برای استفاده از دانش متخصصین باید هزینه کرد .. اونم شانس بیاری متخصص جامع الاطرافی رو بتونید پیدا کنید با هزار تا اما و اگر دیگه ....

اگر بعد پرداخت هزینه های سعی و خطای بدون پشتوانه علمی کماکان به اون نتیجه فلسفی بنیادی نرسید ( موفقیت و کار ابزاری اصلا موضوعیت نداره ... مبتنی بر نادانسته ها نه علم تولید میشه نه بدون علم و تجربه میشه استفاده ابزاری داشت ) در این حالت از دید علمی و فنی ذهنیت شمای نوعی منطبق بر طرز کار این دنیا نیست که یه موضوع دیگه است .

من از مفصل این نکته مجملی گفتم
                  تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

در هر صورت موفق باشید
                  من کارهای هنری انجام میدم ؛ صنایع دستی ؛ و تخصصی در این زمینه ندارم
                  امروز من فلز مورد نظرم رو با همین روش جدا کردم
                  متشکرم پروفسور آگاه و دانای عزیز
                  اگه واقعا متوجه شدید که من توی این زمینه تخصصی ندارم ، به کار بردن اصطلاحات پیچیده علمی ، لفظ قلم صحبت کردن ، ذهنیت دیگران رو زیر سوال بردن ، ساده انگار خطاب کردن ، ادعای حرفه ای بودن و وارد موضوعات حاشیه ای شدن ، بیشتر جنبه خودنمایی داره تا راهنمایی
                  و من اینجا اومدم که از افراد متخصص ، مودب و متواضع راهنمایی بگیرم
                  احتمالا تحقیر دیگران نشان دهنده یک خلا بزرگ در وجود شماست ؛
                  در مورد اختراع که فرمودین بهتون بگم که من از طریق همون آزمون و خطایی که از نظر شما اشتباه هست ثبت اختراع هم دارم ؛ حتی خط تولید هم راه اندازی کردم
                  به هر حال اگه در زمینه کارهای هنری مشکلی داشتین من به زبان ساده راهنماییتون میکنم

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
                  ممنونم ازتون

درود
                  اگر بحث جدا سازی فلزات مختلفه که اشاره کردید روش آن استفاده از دستگاه جذب اتمی ( Atomic absorption) است که با دقت ppm قابلیت آشکارسازی فلزات محلول در اسید را دارد در گوگل atomic absorption spectroscopy را جستجو کرده تا روش کار را متوجه شوید.
                  ممنونم از شما دوست عزیز لطف کردین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نوریانی1 نمایش پست ها
                    سلام
                    مهندس جان من با آزمون و خطا و یک سری تغییرات مقدار خطا رو تا ۲ میلی ولت کاهش دادم، آزمایش در مقیاس کوچیک موفقیت آمیز بود و با این مقدار خطا مشکلی پیش نیومد
                    فقط من حدود ۳ ساعت بالاسر محلول نشسته بودم و ۱۰ دقیقه یکبار ولتاژ رو با چرخوندن پتانسیومتر کنترل میکردم
                    حالا چون توی پروژه اصلی مدت زمان الکترولیز بیشتر از ۲۴ ساعت هست ، میخواستم ببینم شما اطلاع دارین که امکانش باشه با کمک کسی که طراحی مدار بلده ، مداری درست کنم که ولتاژ رو از روی ولتمتر بخونه و پتانسیومتر رو اتوماتیک ، مثلا به صورت دیجیتال کم و زیاد کنه که روی همون ولتاژ مورد نظر ثابت بمونه ؟؟؟ یا اصلا همچین چیزی آمادش توی بازار هست ؟؟؟؟

این متن رو هم از یه سایت کپی کردم :
                    " استفاده از پتانسیومتر برای اجرای این منطق

کافیست به جای آرایه مقاومتی از یک پتانسیومتر متصل به موتور پله ای استفاده نمود . که با اینکار از طریق فرمان دادن به Step Motor انجام پذیر است . نحوه کار آن بدین صورت است که مقدار بهره ی ولتاژی که در حلقه فیدبک وخروجی نیاز داریم ، با چرخش پتانسیومتر توسط موتور حاصل می شود ، در واقع می توان گفت که موتور نقش دست را ایفا می کند . از آنجایی که پتانسیومتر متصل شده است به موتور پله ای ، پس فرمان ارسالی از میکروکنترلر را دریافت کرده و متناسب با نیازمان چپگرد یا راستگرد میشود. "
                    جدیدترین ویرایش توسط hossein_._gh; ۰۸:۳۳ ۱۴۰۲/۰۱/۱۶.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hossein_._gh نمایش پست ها
                      مهندس جان من با آزمون و خطا و یک سری تغییرات مقدار خطا رو تا ۲ میلی ولت کاهش دادم، آزمایش در مقیاس کوچیک موفقیت آمیز بود و با این مقدار خطا مشکلی پیش نیومد
                      فقط من حدود ۳ ساعت بالاسر محلول نشسته بودم و ۱۰ دقیقه یکبار ولتاژ رو با چرخوندن پتانسیومتر کنترل میکردم
                      حالا چون توی پروژه اصلی مدت زمان الکترولیز بیشتر از ۲۴ ساعت هست ، میخواستم ببینم شما اطلاع دارین که امکانش باشه با کمک کسی که طراحی مدار بلده ، مداری درست کنم که ولتاژ رو از روی ولتمتر بخونه و پتانسیومتر رو اتوماتیک ، مثلا به صورت دیجیتال کم و زیاد کنه که روی همون ولتاژ مورد نظر ثابت بمونه ؟؟؟ یا اصلا همچین چیزی آمادش توی بازار هست ؟؟؟؟

کافیست به جای آرایه مقاومتی از یک پتانسیومتر متصل به موتور پله ای استفاده نمود . که با اینکار از طریق فرمان دادن به Step Motor انجام پذیر است . نحوه کار آن بدین صورت است که مقدار بهره ی ولتاژی که در حلقه فیدبک وخروجی نیاز داریم ، با چرخش پتانسیومتر توسط موتور حاصل می شود ، در واقع می توان گفت که موتور نقش دست را ایفا می کند . از آنجایی که پتانسیومتر متصل شده است به موتور پله ای ، پس فرمان ارسالی از میکروکنترلر را دریافت کرده و متناسب با نیازمان چپگرد یا راستگرد میشود. "
                      با عرض،سلام ،،،
                      احتیاجی به این تنظیمات با ولوم و استپ موتور نیست ...
                      در یک نمونه با ،،،ای سی ،، رگولاتور ولتاژ متغییر L200 ...دو عدد سیم از خروجی
                      ولتاژ گرفته شده و به مدار فید بک .می شود و به محض احساس کاهش ولتاژ در ترمینال‌های خروجی، مقدار ولتاژ تصحیح می گردد ...البته جریان خروجی L200 ،حداکثر ۲ امپر است که شاید لازم باشد تقویت جریان در مدار قرار دهیم..
                      جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۰۹:۵۸ ۱۴۰۲/۰۱/۱۶.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها
                        با عرض،سلام ،،،
                        احتیاجی به این تنظیمات با ولوم و استپ موتور نیست ...
                        در یک نمونه با ،،،ای سی ،، رگولاتور ولتاژ متغییر L200 ...دو عدد سیم از خروجی
                        ولتاژ گرفته شده و به مدار فید بک .می شود و به محض احساس کاهش ولتاژ در ترمینال‌های خروجی، مقدار ولتاژ تصحیح می گردد ...البته جریان خروجی L200 ،حداکثر ۲ امپر است که شاید لازم باشد تقویت جریان در مدار قرار دهیم..
                        ممنونم از شما

دیدگاه

درود،
                          کنترل فیدبک با ولوم دیجیتال خودش باعث افت دقت میشه، مگر اینکه دارای ADC با رزولوشن
                          بالا باشه که فکر نمیکنم بدرد بخوره.
                          بجای این کار بهتره فیدبک پاور کامپیوتر رو دقیقتر کنید تا نیازی به اینکار نداشته باشید.
                          احیانا از کدوم خروجی پاور برای 1.4 ولت مد نظر استفاده کردید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
                            درود،
                            کنترل فیدبک با ولوم دیجیتال خودش باعث افت دقت میشه، مگر اینکه دارای ADC با رزولوشن
                            بالا باشه که فکر نمیکنم بدرد بخوره.
                            بجای این کار بهتره فیدبک پاور کامپیوتر رو دقیقتر کنید تا نیازی به اینکار نداشته باشید.
                            احیانا از کدوم خروجی پاور برای 1.4 ولت مد نظر استفاده کردید؟
                            درود بر شما دوست عزیز
                            از خروجی ۵ ولت ۳۰ آمپر
                            چجوری باید دقیق ترش کنم ؟

دیدگاه

درود بر شما دوست عزیز
                              از خروجی ۵ ولت ۳۰ آمپر
                              چجوری باید دقیق ترش کنم ؟
                              چرا از خروجی 3.3 ولت استفاده نکردید؟
                              بعضی از پاور ها در خروجی 3.3 ولت سیم قهوه ای نمونه برداری دارن که خودش باعث ثبات ولتاژ میشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X