اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

عیب یابی تغذیه سویچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

عیب یابی تغذیه سویچینگ

سلام تغذیه سویچینگ 12ولت 10امپردوتا ترانزیستور13009سوخته بود به اضافه یک مقاومت وپل دیود همه را عوض کردم 6.5ولت خروجی شد دوتا ترانزیستورc1815انها را هم عوض کردم ولتاژشد8.5ولت با تغیر پتانسیومترهم ولتاژتغییر نکرد بنظرچه قطعه ای میتواند معیوب باشد.

پاسخ : عیب یابی تغذیه سویچینگ

درود،
    ممکنه پتانسیومتر سوخته باشه،چون با چرخاندن پتانسیومتر باید همون ولتاژ 8.5 ولت هم تغییر میکرد،اما تغییر نمیکنه البته ممکنه آیسی مربوط به کنترل ولتاژ پتانسیومتر هم سوخته باشه،اما چون شما تعدادی آیسی و ترانزیستور عوض کردید،به احتمال زیاد خود پتانسیومتر به علت آمپر کشی زیاد گرم شده و سوخته .در غیر این صورت به احتمال زیاد زنر مدارتون سوخته که باعث میشه ترانزیستور ها خوب تغذیه نشن یا آیسی ها خوب بایاس نشن،چون ترانزیستور های شما هم آسیب دیده بودن.در ضمن به احتمال زیاد خازن های مدار هم آسیب دیده باشن اما دقیق نمیتونم بگم کدوم خازن ها آسیب دیدن.در صورت امکان اگه تصویرشو ارسال بکنید بهتر میتونم راهنمایی بکنم و اگه تمامی این المان ها رابا مولتی‌متر تست کردید وسالم بودن آخرین سناریو مقامت های مدار هست.مقامت های مدار رو بر اساس کد رنگی آنها برسی کنید اگه مقامت کم یا زیاد شده باشه اون رو تعویض کنید.البته با در نظر گرفتن تلورانس یا همون خطا.اگه مدار دیود های دیگری به جز پل دیود که تعویض کردید، داره اون دیود ها رو هم تست کنید.در ضمن میتونید کد های رنگی و آموزش تست مقامت رو در لینک زیر ببینید.امیدوارم تست دیود را هم بلد باشید،در غیر اینصورت پیغام بدید تا آموزش بدم.موفق باشید.https://irasaelec.com/journal2/blog/...log_post_id=16
    جدیدترین ویرایش توسط @ali aga; ۰۷:۵۸ ۱۴۰۲/۰۳/۲۳.

دیدگاه

پاسخ سوالتون رو دادم.امیدوارم مفید واقع بشه.

دیدگاه

آیا در هنگام 6.5 ولت و 8.5 ولت صدای غیرعادی از پاور می اومد؟

دیدگاه

سلام بسیار ممنون از راهنمایی دوستان .بله یک صدای ویزویز ازمدارشنیده میشود.مقع ولتاژگیری خروجی یک لحظه ولتاژ13.5یا14ولت دیده میشه وبعد همان 8.5ولت میشود که البته ثابت نیست ومدام بالا وپایین میشود.خازنه بادکردگی ندارد باتست بوق هم سالم بنظرم میاید.زنرها ودیگردیودها درروی برد سالمند.

دیدگاه

درود،
            اون وقت مشکل از مقامت هاست که نیم سوز شدن.البته این رو هم بگم که گاهی وقت ها زنر ها روی مدار سالم هستن،اما اگه از مدار در بیارین،میبینین سوخته.یه نکته دیگه،من یه بار یه آداپتور داشتم که سوخته بود،وقتی تست کردم دیدم اون مقاومت های کوچک سیاه رنگ سوخته،در ضمن شما چندین عدد آیسی و ترانزیستور تعویض کردید،آیا به غیر از اونها آیسی یا ترانزیستور دیگه ای وجود داره ؟اگه وجود داره اونا رو هم تست کنید،در اکثر مواقع وقتی خروجی کاهش پیدا میکنه،معمولا مشکل بعد از مقاومت ها از ترانزیستور یا آیسی ها هست.در ضمن برای درست کردن صدای وزوز مدار میتونید این مقاله رو مطالعه کنید.https://barghnews.com/fa/news/40572/...87%D8%AFاما بازم میگم،اگه عکس مدار رو ارسال بکنید بهتر میتونم راهنمایی کنم.با تشکر.موفق باشید.
            جدیدترین ویرایش توسط @ali aga; ۱۰:۱۳ ۱۴۰۲/۰۳/۲۴.

دیدگاه

متشکرم.ای سی یکعدد دارد tl494 دوتا ترانزیستور13009ویکعدد دیود سه پایه20100 دوتا زنر بیرون مدارهم سالم بودند.6عدد هم دیود دیگر که انها هم سالم بودند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زمانی نمایش پست ها
                سلام تغذیه سویچینگ 12ولت 10امپردوتا ترانزیستور13009سوخته بود به اضافه یک مقاومت وپل دیود همه را عوض کردم 6.5ولت خروجی شد دوتا ترانزیستورc1815انها را هم عوض کردم ولتاژشد8.5ولت با تغیر پتانسیومترهم ولتاژتغییر نکرد بنظرچه قطعه ای میتواند معیوب باشد.
                درود،
                در این موارد بیشترین خرابی از پتانسیومتر هست .
                ممکنه خازن تغذیه انشعابی هم خراب باشه.

دیدگاه

باعرض سلام.پتانسیومتر را عوض کردم ولتاژ10.5شد اما ارام پایین امد ودوباره 8.5 ولت شد ترانزیستورهای 13009 باوجود گرماگیر گرم میشوند بدون اینکه مصرفی در برد باشد.خازن ها سالمند حداقل با تست بوق . دوتا سوال چرا در برد ویزویزاست وچرا موقع ولتاژگیری یک لحظه 14ولت نشان میدهد وبعد 8.5میشود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زمانی نمایش پست ها
                    باعرض سلام.پتانسیومتر را عوض کردم ولتاژ10.5شد اما ارام پایین امد ودوباره 8.5 ولت شد ترانزیستورهای 13009 باوجود گرماگیر گرم میشوند بدون اینکه مصرفی در برد باشد.خازن ها سالمند حداقل با تست بوق . دوتا سوال چرا در برد ویزویزاست وچرا موقع ولتاژگیری یک لحظه 14ولت نشان میدهد وبعد 8.5میشود.
                    همه خازن های الکترولیتی را تعویض کنید

دیدگاه

درود،
                      ممکنه دیود سه پایه 20100سوخته باشه،بازم تاکید میکنم.مشکل از مقاومت های مدار هستش.در ضمن قسمت پشت pcb رو یه نگاه بندازید.ممکنه اتصال کوتاه وجود داشته باشید.در ضمن آیا مدار شما ترانس هسته فریت داره؟اگه وجود داره،ماسفت مربوط به فرکانس اون رو یه برسی بکنید،البته احتمال سوختن سیم پیچ تغذیه انشعابی ترانس وجود داره.در ضمن شما چیکار کردید که مدار سوخته،مثلا آمپر زیاد کشیدید یا خودش سوخته؟لطفا تصویر ارسال بکنید تا بیشتر راهنمایی بکنم،چون نمی‌دونم مدار شما چجوریه؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

علت اون هم که می‌فرمایید یک لحظه 14نشان داده و سپس 8.5 میشه،مربوط به خازن ها هستش که خوب شارژ نمیشن یا مقاومت های مدار هستش که خازن های مدار رو خوب شارژ نمیکنن،چون ولتاژ خازن همیشه موقتی و زود دشارژ میشه.موفق باشید.

دیدگاه

سلام وتشکر ازهمه دوستان بابت راهنمایی .ای سی مدارtl494است وتا حدی شک در معیوب بودنش داشتم اما چون مدار کار میکرد وولتاژ 8.5 تا 9.5 درخروجی بود ای ای سی را عوض نکرده بودم که با تعویض ای سی ولتاژ12.5 ولت دیده شد وبا تغییر پتانسیومتر ولتاژ کامل تغییر کرد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X