اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال : چرا مقاومت در منبع تغذیه خازنی داغ می شود؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال : چرا مقاومت در منبع تغذیه خازنی داغ می شود؟

با عرض سلام و احترام؛
    من چند تا مدار منبع تغذیه خازنی رو بستم ولی یک مشکلی هست یک مقاومت وات بالا بعد از پل دیود گذاشته میشه خیلی داغ میکنه در صورتیکه کلا زیر 150 میلی آمپر جریان کشیده میشه
    کسی می تونه راهنمایی ام کنه
    خیلی ممنون از همکاری شما دوست عزیز

مقاومت های r2 , r3 داغ میشه

جدیدترین ویرایش توسط af-2012; ۱۲:۲۷ ۱۴۰۲/۰۵/۲۰.
    خدایا توانایی خدمت به ملت شریف ایران را در وجودم قرار ده.
    جان ، مال ، زندگی ، نسلم فدای بانوی دوعالم حضرت صدیقه طاهره(س)
    اللهم صل علی فاطمه و آله

پاسخ : سوال : چرا مقاومت در منبع تغذیه خازنی داغ می شود؟

درود
    مداری را که این اشکال در آن وجود دارد اینجا ارائه دهید تا بتوانیم روی آن بحث کنیم . چشم بسته که نمیشه نظر داد .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط af-2012 نمایش پست ها
      با عرض سلام و احترام؛
      من چند تا مدار منبع تغذیه خازنی رو بستم ولی یک مشکلی هست یک مقاومت وات بالا بعد از پل دیود گذاشته میشه خیلی داغ میکنه در صورتیکه کلا زیر 150 میلی آمپر جریان کشیده میشه

با سلام و احترام
      دوست عزیز اگر منحنی مشخصه زنر رو نگاه کنید متوجه میشید که وقتی ولتاژ در بایاس معکوس روی زنر از ولتاژ شکست بیشتر بشه این قطعه شروع به جریان کشیدن خواهد کرد و ولتاژ دو سرش هم روی همون ولتاژ شکست تقریبا ثابت خواهد موند. پس در این مدار حتی اگر شما بار هم به مدار وصل نکنید جریان از اون مقاومت میگذره. حالا در مورد گرم شدنش شما باید با احتیاط کامل (چون مدار به برق وصله و ایزوله هم نمیباشد) ولتاژ دو سر مقاومت R3 رو اندازه بگیرید و چون مقاومتش رو هم میدونید پس میتوانید توان تلف شده در اون رو محاسبه کنید و ببینید که آیا در محدوده مجاز میباشد یا خیر؟
      موفق باشید.
      جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۱۹:۱۴ ۱۴۰۲/۰۵/۲۰.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط af-2012 نمایش پست ها
        با عرض سلام و احترام؛

با سلام.
        من کلا با تغذیه خازنی مشکل دارم. اصلا به نظر من این مدار توی شکل بالا صحیح نیست.
        تا مصرف کننده واقعی توی مدار نباشه نمیشه بر اساس حدس و گمان و تخمینی یک خازن در ورودی قرار داد. چون این مدار هیچ جریانی مصرف نمیکنه و کل ولتاو 220 روی اون مقاومت بدبخت هست. و داغ میشه

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم
        جدیدترین ویرایش توسط P.maddah39; ۰۴:۰۸ ۱۴۰۲/۰۵/۲۲.
        دوستان عزیز همه ما بدون هیچ توقعی توی این انجمن دانسته هامون رو با هم به اشتراک میگذاریم. کمترین توقع یک لایک می باشد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط P.maddah39 نمایش پست ها
          با سلام.
          من کلا با تغذیه خازنی مشکل دارم. اصلا به نظر من این مدار توی شکل بالا صحیح نیست.
          تا مصرف کننده واقعی توی مدار نباشه نمیشه بر اساس حدس و گمان و تخمینی یک خازن در ورودی قرار داد. چون این مدار هیچ جریانی مصرف نمیکنه و کل ولتاو 220 روی اون مقاومت بدبخت هست. و داغ میشه

با سلام و احترام
          تصور شما اینه که الان جریان در این مدار صفره و کل ولتاژ روی اون مقاومته!؟ هیچ ولتاژی روی R2, C1, R1 و پل دیود افت نمیکنه؟ و آیا وقتی مصرف کننده وصل نیست خود زنر جریانی نمیکشه؟
          موفق باشید.

دیدگاه

ببینید شما فکر کنید میخواهید خودتون بدون اینکه به جایی دسترسی داشته باشید یک تغذیه خازنی طراحی کنید. چه کار می کنید؟
            ؟
            ؟
            ؟
            ابتدا باید ولتاژ و جریان مصرف کننده رو بدونید و طبق فرمول : Vc = 230 - V(L) و ولتاژی که دو سر خازن افت میکنه پیدا میشه. در مرحله بعدی برای پیدا کردن مقدار خازن باید Vc رو بر جریان مصرفی تقسیم کنید تا Xc بدست بیاید
            حالا در این مرحله Xc = 1 / 2* 3.14 * C * F
            خب طبق این فرمول مقدار C بدست می آید.
            C= 1/( 2 * 3.14 * f * Xc)

حالا طبق این قضایا باید مدار مصرف کننده داشته باشد. وقتی به جایی وصل نیست یعنی 220 ولت یا 310 ولت در خروجی آزاد هست.
            خیلی از مدار هایی که در سایت های خارجی میبینیم عملی نیستن . این مدار یک نمونش هست که فقط کشیده شده و هیچ واقعیتی نداره
            جدیدترین ویرایش توسط P.maddah39; ۲۳:۱۳ ۱۴۰۲/۰۵/۲۲.
            دوستان عزیز همه ما بدون هیچ توقعی توی این انجمن دانسته هامون رو با هم به اشتراک میگذاریم. کمترین توقع یک لایک می باشد.

دیدگاه

ببینید شما فکر کنید میخواهید خودتون بدون اینکه به جایی دسترسی داشته باشید یک تغذیه خازنی طراحی کنید. چه کار می کنید؟
              حالا طبق این قضایا باید مدار مصرف کننده داشته باشد. وقتی به جایی وصل نیست یعنی 220 ولت یا 310 ولت در خروجی آزاد هست.
              خیلی از مدار هایی که در سایت های خارجی میبینیم عملی نیستن . این مدار یک نمونش هست که فقط کشیده شده و هیچ واقعیتی نداره
              با سلام مجدد
              ضمن تشکر از توضیحاتتان من فقط یه سوال دارم از شما. بنظر شما وقتی هیچ باری به این مدار وصل نیست آیا زنر جریان میکشد یا خیر؟
              موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
                با سلام مجدد
                ضمن تشکر از توضیحاتتان من فقط یه سوال دارم از شما. بنظر شما وقتی هیچ باری به این مدار وصل نیست آیا زنر جریان میکشد یا خیر؟
                موفق باشید.
                دیود زنر رو به همین راحتی نمیشه به مدار وصل کرد. ولتاژ کل - ولتاژ زنر برابر است با توانی که روی R3 افت میکنه. الان توی این مدار ولتاژ کل ما چقدره ؟؟
                ببله زنر جریان میکشه ولی چون این مدار نصفه هست و کامل نیست معلوم نیست چقدر جریان میکشه. این مدار غلط طراحی شده
                جدیدترین ویرایش توسط P.maddah39; ۰۳:۱۶ ۱۴۰۲/۰۵/۲۴.

دیدگاه

دیود زنر رو به همین راحتی نمیشه به مدار وصل کرد. ولتاژ کل - ولتاژ زنر برابر است با توانی که روی R3 افت میکنه. الان توی این مدار ولتاژ کل ما چقدره ؟؟
                  ببله زنر جریان میکشه ولی چون این مدار نصفه هست و کامل نیست معلوم نیست چقدر جریان میکشه. این مدار غلط طراحی شده
                  با سلام مجدد
                  خوبه! حالا که زنر جریان میکشه آیا در مرحله بعد میتوانید جریان آن را در حالتی که هیچ باری به مدار وصل نیست محاسبه کنید؟
                  موفق باشید.

دیدگاه

درود
                    در این مداری که شما قرار داده اید و کاملا اشتباه است نمیتوان جریان زنر را محاسبه کرد اما اگر مقاومت به شاخه زنر منتقل شود آنوقت Vin-Vz= R*Iz میتوان Iz جریان زنر را محاسبه کرد .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
                      درود
                      در این مداری که شما قرار داده اید و کاملا اشتباه است نمیتوان جریان زنر را محاسبه کرد اما اگر مقاومت به شاخه زنر منتقل شود آنوقت Vin-Vz= R*Iz میتوان Iz جریان زنر را محاسبه کرد .
                      با سلام و احترام
                      ممکن است توضیح دهید که چرا مدار کاملا اشتباه میباشد؟ و چرا نمیتوان جریان زنر را در حالتی که مدار به همین صورت است و هیچگونه باری غیر از همان LED در خروجی آن وصل نیست محاسبه نمود؟
                      جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۱۴:۵۵ ۱۴۰۲/۰۵/۲۵.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
                        با سلام مجدد
                        موفق باشید.
                        سلام
                        مسلم هست که جریان میکشه و جریان زیادی هم هست
                        طبق رابطه رکتانس خازنی (1/2pifc) مقدار مقاوت خازن اگر درست خونده باشم برابر 2.2 میکروفاراد هست حدودا برابر 1450 اهم هست دو تا مقاومت 220 و 100 اهم هم در مسیر جریان هست مجموعا برابر 1790 بگیر 1800 اهم.
                        برای زنر در محاسبات افت ولتاژ در نظر میگیرند که در این مورد حدود 15 ولت هست. پس داریم: 15 - 220 = 1800 * I^2

که جریان مدار برابر : 113 میلی آمپر بدست میاد که معادل 15*0.113 = 1.7 وات هست که زنر یک وات مدار تحمل اون را نداره و شما باید با احتساب ضریب اطمینان 4 تا از اون را بطور موازی در مدار ببندید. ولی توصیه میکنم از مدار ترانزیستور و زنر که به پایه بیس اون متصل هست معادل زنر استفاده نماید (powered zener).

با توجه به جریان محاسبه شده می توان توان مقاوت ها را هم با رابطه RI^2 محاسبه کرد که توان مقاوت 220 اهم حدود 2.8 وات می شود که با احتساب ضریب اطمینان باید توان بالای 5 وات استفاده شود و توجه کنید که در هر حال گرم خواهد شد.
                        جدیدترین ویرایش توسط derakhshana; ۱۰:۱۵ ۱۴۰۲/۰۵/۲۸.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X