اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی فیلتر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

طراحی فیلتر

سلام دوستان
    تست یک فیلتر باترورث با یک سیگنال دلخواه که نویز هم به آن اضافه شده می تونید کمکم کنید.
    من با مطلب فیلتر طراحی کردم ولی نمی دونم چه جوری سیگنال به صورت ورودی به فیلتر بدم.

پاسخ : طراحی فیلتر

برای اضافه کردن نویز به یه سیگنال تو متلب از دستور rand استفاده می کنند.
    عبارت زیر رو در محیط متلب تایپ کن و اینتر کن،توضیحات لازمه رو میاره واست.
    help rand
    انجمن طراحی مدارهای مایکرویو(فرکانس بالا)(http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=283.0)
    انجمن شبکه های عصبی(http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=207.0)

دیدگاه

من میگم چه جوری فیلتر این سیگنال به عنوان ورودی دریافت کند.

دیدگاه

اولا ممنون که به جای دادن پیغام خصوصی ، موضوعتون رو تو انجمن مطرح کردین.
        تو اون پیغام خصوصی از من پرسیدین که چه جوری نویز به سیگنالم اضافه کنم ، من هم طبق اون حرفتون جواب دادم.

ابتدا یه سیگنال دلخواه رو با نویز جمع کنید. (در حوزه زمان) - پاسخ ضربه فیلتر رو هم که داریم.

1-اگه می خواین خروجی رو در حوزه زمان تحلیل کنید،این سیگنال رو با پاسخ ضربه در حوزه زمان کانوالو کنین.

2-اگه می خواین خروجی رو در حوزه فرکانس تحلیل کنید،FFT سیگنال ورودیو حساب کنید و در پاسخ فرکانسی سیستم ضرب کنید.

یه سری آموزش برنامه نویسی Matlab برای درس DSP با نرم افزار FLash یکی از بچه ها Upload کرده بود تو انجمن DSp،اون هم خیلی مفیده،چون هر آنچه که واسه برنامه نوسیسه متلبش که نیاز دارینو گفته توش.
        انجمن طراحی مدارهای مایکرویو(فرکانس بالا)(http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=283.0)

دیدگاه

ممنونم.راهنمایتون خیلی مفید بود. :wow: :read:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sarasam
            من میگم چه جوری فیلتر این سیگنال به عنوان ورودی دریافت کند.
            غیر از راه خوبی که آقای وزیری دادند ... می تونید از دستور ( filter(b,a,x استفاده کنید ، می تونی فیلتر رو که طراحی کردی ، ضرایب صورت و ضرایب مخرج تابع تبدیل رو به جای a, b و سیگنال ورودی رو هم به جای x بدی و تمام ....
            این روش یکم ساده تر و معمولتره .... بازم اگر توضیح یا مثال خواستی بگو ...
            می خور که ز دل کثرت و قلت ببرد واندیشه ی هفتاد و دو ملت ببرد.
            پرهیز مکن ز کیمیایی که از او یک جرعه خوری هزار علت ببرد .
            (حکیم عمر خیام)

دیدگاه

آقای وزیری ممکنه اون دو روش که نامبردید رو کامل توضیح بدید ؟ من پردازش سیگنال نخوندم ولی علاقه دارم و از خوندن تئوریهاش متنفرم. یه کمی گنگ هستش. البته بیشتر از یه کمی !
              لینک اون فایلهای فلش رو پیدا نکردم. میشه لطف کنید ؟
              ممنون

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                والا چیزاییکه من گفتم،چیز خاصی نیست،یعنی شما اگه درس تجزیه و تحلیل سیگنال و سیستم پاس کنید،این اصول رو به صراحت می بینید که توش مطرح شدن.ایندو خاصیت،از خاصیت های پایه ای درس سیگنال و سیستم است .
                حالا من سعی می کنم یه کم بیشتر توضیح بدم،امیدوارم به دردتون بخوره.
                اون اسلاید ها هم برای درس Discrete time signal processing بود که اصول برنامه نویسی متلب رو براش توضیح داده بود،من عید پارسال از سایت دانلود کردم،واقعا مفید بود ولی حواستون باشه که واسه فهمیدن اونها اول باید دو تا درس بنام های :
                1-تجزیه و تحلیل سیگنال و سیستم
                2-پردازش سیگنال های گسسته در زمان (DSP)
                خوب فهمیده باشید بعد برید سراغ برنامه نویسی متلب. درس تجزیه و تحلیل ... درس فوق العاده زیباییه که اصول اولیه هر نوع سیستم مخابراتی ویا ... در اون مطر میشه و بدیهیه که کاملا ریاضی وار هست ولی اگه کسی مفهومی فهمیده باشه واسش ریاضیش کاملا دلچسب به نظر می آد. پیشنهاد می کنم کتاب تست سیگنال پارسه برای دانشجوهای ارشد برق تالیف شده رو مطالعه کنید. به نظر من کتاب خوبیه ولی قبلش یه کم باید با ریاضیش سر و کله بزنید.
                --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                ببینید کلا سیستم ها یا در حوزه ی زمان بررسی می شوند یا در حوزه فرکانس.
                سیستم ما آلان اون فیلتر هست.
                هر سیستم با تابع ضربه اش شناخته می شه.
                یعنی می آیند به سیستم در ورودیش یه تابع ضربه اعمال می کنند،در خروجی پاسخی که می گیرند را پاسخ ضربه می نامند.
                این پاسخ ضربه کلی از خصوصیات مربوط به سیستم رو بیان می کنه و قسمت زیادی هم از درس سیگنال و سیستم راجع به خصوصیات پاسخ ضربه و... بحث می کنه.
                مسئله بعدی اینه که شما وقتی فیلتری طراحی می کنی یعنی داری پاسخ ضربه فیلتر رو در حوزه ی زمان و فرکانس بدست می آری.
                یکی دیگه از اصول این درس در حوزه زمان اینه که :
                برای بدست آوردن پاسخ خروجی هر سیستم،بیایید پاسخ ضربه را در ورودی سیستم کانوالو کنید.
                در اینجا یه عمل ریاضیه خیلی مهمی مطرح میشه به نام کانولوشن که تو مدار هم هست.
                هم ارز این قضیه در حوزه ی فرکانس یعنی اینکه :
                برای بدست آوردن پاسخ خروجی هر سیستم،بیایید پاسخ ضربه را در ورودی سیستم ضرب کنید.
                ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                همونطور که گفتم این دو از اصول پایه ای این درس هست و با انجام عمل کانوالو و یه کم مطالعه کتاب سیگنال اپن هایم و توضیح دادن کسی که یه کم از سیگنال و سیستم می دونه ، براحتی همه چیز واستون گویا میشه.
                منظورم از FFT گرفتن هم اینه :
                Fast Fourie Transform
                که یه نوع تبدیل فوریه گرفته که تو DSP مطرح میشه.
                با این تبدیل،سیگنال ورودی از حوزه زمان به حوزه ی فرکانس میره.

دیدگاه

آقای وزیری
                  اعمال فیلتر به این سیگنال نویزی چه تاثیری داره.من باید یک گزارش چند صحفه ارائه بدم مرجع فارسی می دونید که به من معرفی کنید.با تشکر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sarasam
                    آقای وزیری
                    اعمال فیلتر به این سیگنال نویزی چه تاثیری داره.من باید یک گزارش چند صحفه ارائه بدم مرجع فارسی می دونید که به من معرفی کنید.با تشکر.
                    ببینید دوست عزیز،فرض کنید نویزی دارید که به خاطر تغییرات سریع و لحظه ایش در حوزه زمان ، وقتی به حوزه فرکانس می بریدش در فرکانس های بالا (طیف نویز) قرار میگره.
                    حالا اگه پاسخ فرکانسی فیلتر شما و سیگنال شما پایین گذر باشند،خاصیت این فیلتر اینه که نویز حذف میشه.
                    پیشنهاد می کنم که به عنوان تحقیق انواع نویز های موجود در ادوات الکترونیکی رو همراه با طیف فرکانسیشون بررسی کنید.
                    (تو کتاب مدارهای مخابراتی فصل نویز)
                    و بعد بیاین تاثیر فیلتر کردن رو اونهارو بررسی کنید که هر کدوم با چه فیلتری از بین می رن.
                    (البته بعضی از نویز ها با فیلتر هم از بین نمی رن،ولی موضوع خوبیه واسه تحقیق چند صفه ای.)
                    حتما می دونید دیگه،3 نوع فیلتر داریم:
                    1-بالا گذر
                    2-میانگذر
                    3-پایین گذر

دیدگاه

سلام
                      ببخشید آقای وزیری
                      من این فایل آموزشی که شما گفتید پیدا نکردم.امکانش است شما لینکش را بذارید.ممنون.

دیدگاه

با سلام
                        هر سه تا روشی که آقی وزیری گفتن در حقیقت یه روشه و همون دستور فیلتره
                        دستور فیلتر ازلحاظ کارکرد ساده تر و روشنتره و این دستور سریعتر از روشهای دیگه هست
                        و همینطور دستور مربوط به نویز randn هست اعداد تصادفی با توزیع نرمال چون عموما نویز گاوسیه
                        البته تگه نویز یکنواخت باشه rand درسته
                        یه ضریب هم باید به اون اضافه بشه که SNR رو تعیین کنه
                        موفق باشید
                        http://www.4shared.com/office/wspNnTsI/AMUZESH_JAMEE_MATLAB.html

دیدگاه

با سلام به همه اعضای سایت
                          من عضو تازه وارد هستم و هنوز کامل با سایت آشنایی ندارم
                          من میخوام یه فیلتر وینر برای حذف آرتیفکت های فرکانس بالا از سیگنال ECG طراحی کنم و با فیلتر پایین گذر مقایسه ش کنم
                          اگه بتونین کمکم کنید واقعا ممنون میشم
                          فردا باید برنامه اش رو تحویل بدم.

دیدگاه

1-اگه می خواین خروجی رو در حوزه زمان تحلیل کنید،این سیگنال رو با پاسخ ضربه در حوزه زمان کانوالو کنین.

سلام
                            من یک فیلتر با fdatool طراحی کردم و در قسمت پاسخ ضربه میتونم پاسخ ضربه فیلتر رو ببینم. حالا چطور باید این پاسخ ضربه رو با سیگنالم کانوالو کنم؟
                            من از جهان بی تفاوتی فکرها و حرف ها و صدا ها می آیم... و این جهان به لانه ی ماران مانند است...
                            و این جهان پر ازصدای حرکت پاهای مردمی است که همچنان که تو را می بوسند در ذهن خود طناب دار تو را می با فند
                            من از این جهان می آیم .آری (دکتر شریعتی)

دیدگاه

من میخواهم یک نویز ریلی درمتلب درست کنم لطفا کمک کنید
                              پاسخ ضربه فیلتر باتر ورث درجه سه رانیز بگویید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X