اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[آموزش] منطق فازی از صفر

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منطق فازی از صفر

سلام
    من دانشجوى کارشناسى الکترونیک هستم و میخوام فوق لیسانس را
    منطق فازی بخونم جیکار کنم جه رشته ی برم و درسهای ان جیه؟
    دانشکاه ازاد و دولتی کجا داره؟
    کاتل واسم همه جیزها که مربوط به منطق فازی هست را واسم بکید ممنون

دیدگاه

کسی نیست جواب من را بده؟؟؟؟؟؟؟ :sad:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد مینائیان
        کسی نیست جواب من را بده؟؟؟؟؟؟؟ :sad:
        سلام
        این سوال منم هست . منم ممنون میشم کسی جواب بده. :arrow:
        امروز زندگی را آغاز کن !
        امروز مخاطره کن !
        امروز کاری کن !
        نگذار که به آرامی بمیری !
        پابلو نرودا

دیدگاه

سلام فعلا رشته ای بنام منطق فازی من که تا حالا ندیدم.این یه گرایش هست که فک کنم بعد دکتری ریاضی روش بحث میشه.
          اونیم که دوستان به این صورت توضیح دادن رو کاغذ بصورت فرمولای ریاضی میتونین تصورشو بکنین که چطور میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :surprised:
          دیوانه کنندس

دیدگاه

سلام. من ارشد الکترونیک دانشگاه علوم تحقیقات می خونم. فکر نکنم گرایشی به نام منطق فازی تو ایران داشته باشیم. شما می تونین منطق فازی و شبکه های عصبی رو به عنوان یه واحد درسی پاس کنین.ارائه شدن یا نشدن اون بستگی به دانشگاهتون داره. ولی اگه یه جستجو توی سایت IEEE کنید متوجه می شوید که دانشگاه ارومیه توی این زمینه پیشتازه. البته توی بیشتر دانشگاه ها این درس ارائه می شه. اگر هم نشد نگران نباشد خودتون هم می تونین کار کنین. یک کتاب فوق العاده ساده و کاربردی رو بهتون معرفی می کنم : مقدمه ای بر منطق فازی برای کاربرد های عملی نوشته کازو تاناکا که چاپ دانشگاه فردوسی مشهده + کاربرد متلب در مهندسی برق. موفق باشین

دیدگاه

همه قهر کردن رفتن ! تو مسائل ساده ، ساده هستش . اما زمانگیر . مثلا اگه قراره دما رو تنظیم کنه ، بسته به ماه و فصل سال و نسبت به هرسال ، دمای استاندارد هی تغییر میکنه . اما نه اینکه هر روز چند درجه تغییر کنه . مثلا هر ماه 1 درجه به طور متوسط ، دمای متوسط یا دمای مورد نظر محیط یا اتاق تغییر میکنه . من چندباری پروژه اینریختی انجام دادم . اما چیزی که همیشه مغزم رو سالاد میکنه اینه که تو کوتاه مدت و توی نمنه های خیلی کم ، چجوری میشه خطا رو پیدا کرد ؟!؟ مثلا همون ربات مسیر یاب . چجوری قراره کار کنه ؟ خط رو تعقیب کنه . وقتی که خطی نبود به سمت آخرینجایی که خط دیده شده حرکت کنه تا دوباره ( شاید !) خط رو پیدا کنه و ... . حالا منطق فازیش کجاست ؟ ینی یکم درک نمیکنم که منطق فازی چجوری میتونه مسئله رو تغییر میده ؟ مگه صورت مسئله رو عوض کنه . آخه نمونه ای وجود نداره که بخواد میانگینگیری و بعد گروه بندی کنه توش . آدما 3 نفرن ! یا زیر 160 هستن یا دقیقا 165 هستن یا بالای 180 هستن . همینجوریش 4 تا حالت داریم . حالت های بعدیش چین ؟ من پایه شدید ساختن ربات هستم . اگه کسی پیدا شد به منم پیام بده برگردم !
              موفق باشید
              if all men are the same
              then
              why do women take so long to choose one ?

دیدگاه

سلام دوستان
                میتونم بگم ما ایرانی ها همیشه همینطور هستیم
                یه کار رو با سرعت شروع میکنیم و خیلی زود اون رو رها میکنیم
                بحث رو خیلی خوب شروع کردین
                ولی ....
                از دوستان ممنون میشم اگر بحث رو ادامه بدهند تا ما هم استفاده کنیم
                گر بر سر نفس خود امیری مردی
                گر بر دگران خورده نگیری مردی
                مردی نبود فتاده را پای زدن
                گر دست فتاده ای بگیری مردی

دیدگاه

منطق فازی و تئوری Fuzzy set:

منطق فازی و تئوری Fuzzy set نقش محوری در رسیدگی و کنترل چنین سیستمهایی را بازی می کند. مسئله اصلی در تئوری کنترل فازی استفاده از منطق فازی برای برطرف کردن مشکلات عملی است که نمی توانند بصورت مناسب توسط تئوری کنترل کلاسیک و تکنیکهای آن حل شود. البته نتایج کنترل فازی زمانیکه سیستم تحت کنترل را از فضای فازی به غیر فازی کاهش می دهیم با کنترل کلاسیک سازگار می باشد.

کنترل فازی:

کنترل فازی برای حل مسائل دنیای واقعی توسعه یافته است، منطق فازی، تنظیم فازی، مدلینگ فازی، متدهای کنترل فازی و ... تماماً شکل گرفته توسط انسان بوده و به طور موضوعی توسط احساس انسانی معرفی می شوند. اگر تعبیر فازی صحیح باشد و ریاضیات تئوری فازی عمل کنند، آن وقت است که فرد می تواند قابلیت حل مشکلات دنیای واقعی را پس از کامل شدن عملکرد فازی در محیط فازی داشته باشد و سپس آن را به دنیای اصلی خود یعنی فضای غیر فازی برگرداند و این همان چیزی است که تحت عبارت" فازی کردن، فازی عمل کردن، غیر فازی کردن " مطرح می شود.

هر چند که کنترل فازی برای سیستمهایی است که تعریف مبهمی دارند اما تئوری آن مبهم نیست و بر عکس بسیار محکم و پایدار است و منطق فازی یک نوع خاص از منطق، و ریاضیات فازی یک شاخه از ریاضیات است. در ادامه نشان داده می شود که منطق کنترل فازی یک تکنیک کنترل منطقی است که کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر (PLC) که منطق کلاسیک دو مقداره و دیجیتال را بکار می گیرد از عبارت منطقی ساده فازی بهره می گیرد.

اکثر سیستمهای کنترل فازی سیستمهای هستند، که مدل فازی آنها یا کنترلر آنها بر اساس یکسری قوانین " اگر – آنگاه " بر پایه تجربه و دانش فرد طراح بیان می شود.اولین نوع از سیستم کنترل فازی آن است که منطق فازی مستقیماً تمام فعالیتهای کنترلی را در دست بگیرد و کاملاً جایگزین سیستم کنترل کلاسیک شود. نوع دیگر از آن همراه سیستم کنترل کلاسیک و در کنار آن قرار می گیرد و به منظور بهبود عمل کنترل بخشی از سیستم کنترل ترکیبی می شود.

سیستم حلقه بسته:

در شکل زیر یک سیستم حلقه بسته شامل یک Plant که مدل ریاضی آن در دست نیست آمده است ، مسئله مطرح این است که این حلقه بسته باید کنترلر داشته باشد که در نهایت عمل ردیابی ورودی توسط خروجی انجام شود، یعنی :

حال به جای طراحی یک کنترلر کلاسیک یک کنترلر فازی طراحی خواهیم کرد. لازم به ذکر است که برای طراحی کنترلر کلاسیک ذکر فرمول ریاضی مدل سیستم ضروری است اما در این جا در طراحی کنترلر فازی فرض می شود که فرمولاسیون ریاضی Plant کاملاً ناشناخته است ! اما چگونه می توان برای چنین سیستمی کنترلر طراحی کرد ؟

ساختار کلی یک کنترلر فازی:

ابتدا برخی مفاهیم و اصلاحات را معرفی می کنیم. ساختار کلی یک کنترل کننده با منطق فازی (FLC) یا یک کنترلر فازی (FC) به طور خلاصه از سه قسمت پایه ای تشکیل می شود : 1- فازی کردن ( بخشی که با ورودیها ارتباط دارد) 2- موتور استنتاج که مبتنی بر قواعد فازی است 3- غیر فازی کردن ( بخشی که با خروجیها ارتباط دارد). این 3 مرحله در شکل زیر آمده است :

ماژول فازی سازی مقادیر فیزیکی سیگنالهای پروسه، که در اینجا سیگنال e به عنوان ورودی می باشد را به مقادیر فازی نرمالایز شده در رنج تغییرات ورودی به همراه یکسری توابع عضویت که درجه عضویت ( میزان تعلق این ورودی به این رنج تغییرات) این مقادیر در رنج تغییرات را نشان می دهد تبدیل می کند. موتور استنتاج یک FLC نقش کلیدی در عملکرد آن دارد که توسط یک سری قوانین اگر- آنگاه به فرم زیر عمل می کند :

جهت دیدن متن کامل مقاله به لینک زیر مراجعه نمایید:
                  http://www.elmicro.ir/index.php/electric/industrial-automation/control/104-2012-09-19-16-18-14

دیدگاه

سلام
                    اقا من ی چیزی میخوام ک این فازی رو با متلب توضیح بده . ینی مسائل مختلفشو از ابتدایی ترین چیزاش تا مشکلتراش . اگه کسی اموزش خوب و کاملی سراغ داره ، ممنون میشم راهنمایی کنه و لینکی چیزی بذاره اینجا ...

دیدگاه

پاسخ : [آموزش] منطق فازی از صفر

باسلام و عرض خسته نباشید...بخش قوانین یا همون رولهای من شامل 19684رول هست...برنامه رو که اجرا می کنم اصلا اجرا نمیشه و هنگ میکنه نمیدونم مشکل از سیستم یا ورژن متلب من هست یا با توجه به تعداد قوانین فازی زیاد کلا روش دیگه ای هست که باید استفاده کنم و من ازش خبر ندارم؟میشه لطفا راهنمایی کنید

دیدگاه

پاسخ : [آموزش] منطق فازی از صفر

نوشته اصلی توسط sahar.m1 نمایش پست ها
                        باسلام و عرض خسته نباشید...بخش قوانین یا همون رولهای من شامل 19684رول هست...برنامه رو که اجرا می کنم اصلا اجرا نمیشه و هنگ میکنه نمیدونم مشکل از سیستم یا ورژن متلب من هست یا با توجه به تعداد قوانین فازی زیاد کلا روش دیگه ای هست که باید استفاده کنم و من ازش خبر ندارم؟میشه لطفا راهنمایی کنید
                        با سلام
                        هنگ کردن متلب به جای خود.
                        اما بنظرم 19684 تا رول خیلی خیلی زیاده!! همین تعداد رول نشون میده که یه جای کار ایراد داره.
                        چند تا مقاله فازی بخونین می بینین که پروژه های پیچیده هم با کمتر از 10 تا رول عملیاتی میشن!!
                        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X