اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شناسایی عدد، ocr ، متلب ...

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

شناسایی عدد، ocr ، متلب ...

سلام دوستان
    امیدوارم حالتون خوب باشه
    یه سوال دارم ؟
    شناسایی عدد بوسیله ی ocr حتما باید با شبکه عصبی انجام بشه ؟
    من میخوام توسط نرم افزار متلب یه تصویر rgb را به gray level تبدیل کنم و بعد لبه یابی کنم، سپس با مورفولوژی عدد را دقیق تر نمایان کنم. حالا برای خواندن و استخراج عدد باید از ocr استفاده کنم ؟

پاسخ : شناسایی عدد، ocr ، متلب ...

سلام.
    شبکه عصبی یکی از روش های موفق و متداول برای OCR هست ولی میتونی از هر روشی که فکر میکنی برای کارت مناسب تره استفاده کنی مثلاً SVM.
    لطفاً برای انجام پروژه های دانشجویی پیام خصوصی نفرستید.
    لطفاً سوالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند پیام خصوصی نکنید.
    با تمام وجود گناه کردیم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنیم چه می کند؟"دکتر شریعتی"
    اگر جایی که ایستاده اید را نمی پسندید، عوضش کنید شما درخت نیستید!! "پاسکال"
    یا به اندازه ی آرزوهایت تلاش کن یا به اندازه تلاشت آرزو کن. "شکسپیر"

دیدگاه

دوست عزیز اصلا ocr چی هست ؟
      این روش شبکه عصبی با ocr بهتره یا svm که فرمودید ؟

دیدگاه

پویا158، شما با چندین روش مختلف می تونید شناسایی حروف و اعداد رو انجام بدید که لزوماً توسط شبکه های عصبی مصنوعی انجام نمیشن. یکی از مرسوم ترین روش ها استفاده از همبستگی ماتریس تصویر شما با تصاویر مرجع هست.
        در این روش شما تصاویری از اعداد 0 تا 9 با اندازه یکسان به عنوان مرجع درست می کنید، و هر کاراکتری از عکس مورد نظرتون رو جدا می کنید و به همین اندازه مرجع در میارید و همبستگی ماتریس عکستون رو با تمامی این تصاویر مرجع یکی یکی محاسبه می کنید و هر مرجعی که بیشترین همبستگی رو داشت رو به عنوان رقمِ برگزیده انتخاب می کنید.
        مراحل انجام کار:
        1) بهسازی عکس اولیه از لحاظ روشنایی و کنتراست و دوران و از این حرفا.
        2) جداسازی خطوط نوشته و بعد از اون اعداد بیا حروف گسسته به تصاویر کوچکتر با ابعاد مشخص و ثابت.
        3) ایحاد مرجع تصاویر اعداد یا حروف با همون سایز مشخص.
        4) محاسبه همبستگی تک تک حروف جداسازی شده با تک تک تصاویر مرجع و ایجاد ماتریس های همبستگی
        5) دسته بندی بر اساس بیشترین شباهت یا همون بیشترین عدد موجود در هر ماتریس همبستگی.

آخرش هم اینکه، تو اینترنت یه کوچولو جستجو کنید همه چیز رو ملتفت می شید.
        بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

با تشکر از دوستان
          کدوم روش سرعت و دقت بیشتری دارد ؟
          برای پایان نامه باید روی تشخیص اسکناس کار کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pouya158
            با تشکر از دوستان
            کدوم روش سرعت و دقت بیشتری دارد ؟
            برای پایان نامه باید روی تشخیص اسکناس کار کنم
            قصد بی احترامی ندارم، ولی تشخیص اسکناس که تمرین وسط ترم درس لیسانس هم نمی شه که! کافیه رنگ های اطراف رو تشخیص بدید و یه دسته بندی ساده از خطاهای ایجاد شده توسط کهنگی و فرسایش و اختلاف رنگ ها به صورت RGB درست کنید. خلاص.

اگه فقط بررسی و امکان سنجی نرم افزاری باشه، پیشنهاد می کنم روش های دسته بندی و خوشه بندی توسط شبکه های عصبی مصنوعی جدید (نه MLP و SOM و روش های قدیمی) رو دنبال کنید. از لحاظ علمی و تجربی هم اقناع کننده است.
            بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

درسته ولی میخوام از طریق خواندن عدد تشخیص بده. روی بافت و رنگ و طرح زیاد کار شده. میخوام یه روشی باشه که یه مزیتی نسبت به بافت و رنگ داشته باشه.

دیدگاه

من میخوام تصویر اسکناس رو باینری کنم بعد با مورفولوژی عدد رو استخراج کنم، در نهایت با یه روشی قدرتمند و سریع و دقیق عدد رو بخونم. شنیدم که با ocr میشه این کار رو انجام داد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pouya158
                  من میخوام تصویر اسکناس رو باینری کنم بعد با مورفولوژی عدد رو استخراج کنم، در نهایت با یه روشی قدرتمند و سریع و دقیق عدد رو بخونم. شنیدم که با ocr میشه این کار رو انجام داد.
                  ظاهراً شما هنوز به OCR به چشم یک روش نگاه می کنید، OCR روش نیست، مخفف Optical Character Recognition به معنای تشخیص نوری حروفه. یه سرچی توی اینترنت بزنی کلی مقاله و مطلب درباره OCR توی موضوعات مختلف مثل: شناسایی اسکناس، شناسایی پلاک اتومبیل، شناسایی نوشته های تایپی اسکن شده، شناسایی دستنوشته و ... پیدا میکنی که از روشهای مختلف استفاده شده بعضی روشها ابتکاری هست (معمولاً این روشها فقط روی دیتابیس خود مقاله خوب جواب میده)، بعضی ترکیبی (معمولاً فقط برای جذاب تر کردن جنبه ریاضی و علمی مقاله هست) و بعضی خیلی ساده (این روشها در عمل عمومی تر و مفیدترند).
                  شروع کارت رو که میدونی، از باینری کردن تصویر و عملیات مورفولوژی شروع کن ببین به کجا میرسی، بعدش با توجه به ویژگی ها، شدت سختی شناسایی و دقت مورد نیازت بگرد دنبال یک کلاسیفایر (طبقه بند) مناسب.
                  با تمام وجود گناه کردیم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنیم چه می کند؟"دکتر شریعتی"

دیدگاه

آفرین هادی
                    منظورم رو متوجه شدی
                    دو تا سوال ؟
                    اول اینکه باینری کردن و مورفولوژی لازم هست ؟ ادامه ی کار رو آسون تر میکنه ؟ آخه یه مقاله خوندم که نوشته بود از روی تصویر رنگی عدد رو میخونن.
                    دوم اینکه این روشی که فرمودی ساده هست و در عمل عمومی تر و مفیدتره از کجا باید گیر بیارم ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pouya158
                      اول اینکه باینری کردن و مورفولوژی لازم هست ؟ ادامه ی کار رو آسون تر میکنه ؟ آخه یه مقاله خوندم که نوشته بود از روی تصویر رنگی عدد رو میخونن.
                      دوم اینکه این روشی که فرمودی ساده هست و در عمل عمومی تر و مفیدتره از کجا باید گیر بیارم ؟
                      1- مقالات مرتبط رو نگاه کن ببین چیکار کردن.
                      2- باز هم مقالات رو مطالعه کن.
                      برای این که دیدت باز بشه بهتره اول مقالاتی که به صورت کلی روی تشخیص حروف چاپی کار کردن نگاه بندازی ولی خیلی تو بحرشون نرو، لازم نیست همه چیزش رو کامل بفهمی. بعدش برو سراغ موضوع خاص خودت که شناسایی عدد روی اسکناسه و این مقالات رو با دقت زیاد بخون.
                      تا شروع نکنی، همین طوری موضوع برات گنگ و مبهم میمونه پس دست به کار شو و همراه با مطالعه مقالات سعی کن حداقل قسمت هایی که توی مقالات زیادی مشترک هستن رو پیاده سازی کنی.
                      موفق باشی.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X