اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دستگاه دیدن تصاویر برای نابینایان(همراه با نظر سنجی) با استفاده از پردازش تصویر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دستگاه دیدن تصاویر برای نابینایان(همراه با نظر سنجی) با استفاده از پردازش تصویر

سلام خدمت شما بزرگواران...

من یک فکری که به ذهنم رسید این بود که اگه بشه یک دستگاهی ساخت برای نابینا ها که بتونن اونا هم مثل ما ببینند خیلی خوب میشه.....
    ولی راستیتش اطلاع کافی از این موضوع ندارم که چنین دستگاهی الان ساخته شده یا نه...

قکر من اینه که یک دستگاهی باشه که تصاویرو بگیره بعدا اون تصویر هارو پردازش کنه به صورت داده دربیاره و بعد بتونه به مغر بفرسته.
    که لازمه این کار به نظرم پردازش تصویر و تخصص پزشکی در زمینه مغز هست
    که من دوست دارم رو قسمت پردازش تصویرش کار کنیم.
    شاید واسمون یه سوال هایی مطرح بشه؟؟؟؟
    1)این دستگاه با چی تصاویر رو بگیره ؟؟ :eek: یک دوربینی تو یک کلاهی تعبیه بشه و در سر شخص مورد نظر قرار داده بشه.
    2)واقعا یعنی میشه این کارو کرد؟؟؟ تو این دنیای ما فقط غیر ممکن، غیر ممکن،بشر هر چیزی که به ذهنش برسه می تونه عملی کنه مهم اینکه به ذهنش برسه.مرحله دوم اینه که با درایت و با پشتکار فراون به سمت هدفش بره،مطمئنن روزی چنین اتفاقی می یوفته که نابینا ها هم بتونن ببینند(شاید هم افتاده) چرا ما آغاز گر و ادامه دهنده و حتی تموم کننده این ایده نباشیم؟ :agree:
    3)این فکر به نظر تون زیاد تخیلی نیست؟؟ :icon_razz: جواب:خدا به بشر قدرت تخیل داده تا باعث پیشرفت خودش بشه.روزی که یک کودک به آسمون نگاه می کرد و شب ها گریه می کرد و میگفت من باید به ماه بروم شاید اون زمون همه بهش می خندیدند و می گفتند بچه است.ولی همون کودک اولین نفری بود که پا به کره ماه گذاشت :rolleyes:

من بالا یک نظرسنجی گذاشتم دوست دارم تو این شرکت کنید تا با بررسی این نظر سنجی تصمیمات بعدی رو بگیریم...
    موفق و پیروز باشید...
    454
    من انفرادی کمک کنم
    0%
    138
    من گروهی می خوام با هاتون کار کنم
    0%
    85
    موضوع را فقط دنبال می کنم-کمک نمی کنم
    0%
    77
    می خواهم جدا از شما رو این موضوع کار کنم
    0%
    52
    از حیطه اطلاعات ما خارج هست-نمی تونیم ما انجام بدیم
    0%
    59
    چنین دستگاهی ساخته شده لزومی نمی بینم
    0%
    29
    نمی تونم کمک کنم فقط به خاطر این که اطلاعاتم زیاد نیست
    0%
    14
    تو این دنیا فقط غیر ممکن،غیر ممکن است...

پاسخ : دستگاه دیدن تصاویر برای نابینایان(همراه با نظر سنجی) با استفاده از پردازش تصویر

نمونه اولیه این دستگاه خارج از کشور ساخته شده.
    اطلاعات ما هم خیلی کمه برای این کار.
    اما حاضرم گروهی همکاری کنم.

پیشنهاد میدم برای نابینایان روی چیزهایی کار بشه که زودتر نتیجه میده. مثلا انگشتری که در مجاورت نور ویبره (لرزش) کنه و یا عصای آلتراسونیک که فاصله اشیا و عمق چاله رو تشخیص بده یا تبدیل متن الکترونیکی به خط بریل قابل لمس.
    دلا یاران سه قسمند ار بدانی
    زبانی اند و نانی اند و جانی
    به نانی نان بده از در برانش
    محبت کن به یاران زبانی
    و لیکن یار جانی را به دست آر
    به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

پاسخ : دستگاه دیدن تصاویر برای نابینایان(همراه با نظر سنجی) با استفاده از پردازش تصویر

سلام ...............

بحثی که شما مطرح کردید بحثیه که بسیار وسیع و گسترده هست و به صورت کلی نمیشه در موردش صحبت کرد .. اجازه بدید یه مقدار راجع به این موضوع صحبت کنیم .. ببینید برای اینکه شما یه برداشت کلی از نحوه ی عملکرد سیستم بینایی و ارتباط اون با نرون های عصبی و بخش Cortex مغز داشته باشید لازمه تا در این مورد دقیق بشی و ببینید موقعی که ما تصویری رو میبنیم در واقع چه مراحلی طی میشه ..

اگه فرض کنیم تصویر جلوی چشم ما قرار گرفته از زمانی که ما میبینیم تا زمانی که متوجه میشیم فرآیند های مختلفی در مغز ما اتفاق میفته .. مثلا تصویر در ابتدا از نظر طیف رنگی بررسی میشه و یک سری طیف های خاص که در ابتدا و بر اساس Eye Attention مشخص در ذهن و در نرون های عصبی دریافت میشن ، آ‌بررسی و تشخیص داده میشه .. بعد از این مرحله که مثل یه سیستم ریکرسیو در ذهن عمل میکنه و یه لوپ تعریف میشه (برای عملکرد نرون های بخش های مختلف با هم ..) که نتیجه ی اون زمانی مقبول میشه که تشخیص طیف ها از مقدار Recognition رنگی فراتر بره به این معنا که یه مرحله ی COLOR Processing انجام شده .. در این مرحله نیاز نیست که همه ی جزئیات رنگی تصویر مشخص بشه همون مقداری که برای Process رنگ ها مناسب باشه و مغز بتونه تفکیک های رنگی رو برای تصویر قائل بشه کفایت میکنه ..

پس از خروج از لوپ یه مرحله شبیه Object Recognition برای مغز آغاز میشه که بر اساس Shape Modeling و Texture Processing تصویر رو برای پردازش بیشتر از حیث جنس محیا میکنه .. خب این مرحله پیچیده ترین مرحله ایه که در بخش Cortex اتفاق میفته و شبیه سازی اون در واقعیت بسیار مشکله ..

بحث دیگه ای که در همین سطح مطرح میشه اینه که سیستم مغز کاملا در مقابل Category ها Learn میشه به این معنا که وقتی بر اساس تحلیل های Object Recognition انجام شده تصویری رو به یه Category خاص اختصا میده انواع اون رو هم جزو همون بخش طبقه بندی میکنه .. این بخش هم برای سیموله کردن توی سخت افزار یک مقدار مشکل ساز میشه .. به این نکته هم باید توجه کرد که Classify کردن تصاویر دریافتی با کمترین خطا (در حد صفر ..) در مغز صورت میگیره و شبیه سازی این مورد با این Performance برای الگوریتم های موجود یک مقدار مشکله ..

پس از این مرحله مغز فرآیندی رو آغاز میکنه که مثل یه الگوبرداری عمل میکنه به این معنا که از روش های Recognition قبلی الهام میگیره و بهترین و البته نزدیکترین راه ممکن برای با کیفیت ترین و دقیقترین پردازش رو انجام میده .. در این مرحله از نتایج Step های قبلی کاملا (یا مستقیم یا غیر مستقیم ..) استفاده میشه و در عمل ، Recognition رو کاملا دینامیک میکنه به این معنا که برای روش دستیابی اون نمیشه الگوی ثابتی پیدا کرد ..

حالا فرض کنید ما بخوایم این مراحل رو به صورت سخت افزاری شبیه سازی کنیم .. اولین کاری که باید انجام بشه اینه که طیف رنگی تحلیل بشن .. خب برای این منظور میشه از Slicing Image استفاده کرد .. این تصاویر تا حدود زیادی میتونن مشکل پردازش طیف رنگی رو حل کنن با این تفاوت که طیف ها باید در قالب های هشت بیتی تعریف بشن یهنی میشه 8 تا Slice .. برای طراحی این بخش باید یه سیستم فیدبک دار طراحی بشه که تقریبا هر چند مرحله یک بار در زمان Process عمل نمونه برداری (که نمیشه گفت .. در واقع کنترل خروجی به منظو اعمال فیدبک در قالب یه ظریب ..) رو انجام بده و با این کار بتونه از صحت پردازش اطمینان حاصل کنه و مراحل درک رنگی از تصویر به منظور استخراج برخی ویژگی ها (حتی Edge Detection ..بعضا ..) رو پیاده سازی کنه ..

مرحله ی بعدی میشه مرحله ی Object Recognition .. خب این مرحله باید با استفاده از یه Classifier با Performance بالا انجام بشه که البته سرعت خوبی هم داشته باشه .. معمولا در این مرحله از SVM به عنوان Classifier استفاده میکنن و برای مرحله ی Feature Extraction هم از SIFT بهره میبرن .. با بهره گیری از این الگوریتم ها تقریبا مشکل Recognition حل میشه و میشه وارد مراحل بعدی شد ..

همه ی این مراحلی که در بالا اشاره شد (جدای شبیه سازی سخت افزاری ..) در نرون ها مغز صورت میگیره و برای برقراری ارتباط با نرون ها باید از تکنولوژی خاصی بهره برد . در واقع برای اینکه شما بتونید تصویر رو به ذهن فرد القا کنید باید بتونید با نورون های فرد ارتباط برقرار کنید (البته نه هر نرونی ..) در نتیجه کار یک مقدار از اونچه که تصورش رو میکنید مشکل تره و باید در موردش دقت بیشتری صورت بگیره .. موفق باشید ..

http://cvcl.mit.edu/Papers/SerreOlivaPoggioPNAS07.pdf

http://cbcl.mit.edu/projects/cbcl/pu...vaPoggio06.pdf
      دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حسام الدین
        سلام ...............

بحثی که شما مطرح کردید بحثیه که بسیار وسیع و گسترده هست و به صورت کلی نمیشه در موردش صحبت کرد .. اجازه بدید یه مقدار راجع به این موضوع صحبت کنیم .. ببینید برای اینکه شما یه برداشت کلی از نحوه ی عملکرد سیستم بینایی و ارتباط اون با نرون های عصبی و بخش Cortex مغز داشته باشید لازمه تا در این مورد دقیق بشی و ببینید موقعی که ما تصویری رو میبنیم در واقع چه مراحلی طی میشه ..

اگه فرض کنیم تصویر جلوی چشم ما قرار گرفته از زمانی که ما میبینیم تا زمانی که متوجه میشیم فرآیند های مختلفی در مغز ما اتفاق میفته .. مثلا تصویر در ابتدا از نظر طیف رنگی بررسی میشه و یک سری طیف های خاص که در ابتدا و بر اساس Eye Attention مشخص در ذهن و در نرون های عصبی دریافت میشن ، آ‌بررسی و تشخیص داده میشه .. بعد از این مرحله که مثل یه سیستم ریکرسیو در ذهن عمل میکنه و یه لوپ تعریف میشه (برای عملکرد نرون های بخش های مختلف با هم ..) که نتیجه ی اون زمانی مقبول میشه که تشخیص طیف ها از مقدار Recognition رنگی فراتر بره به این معنا که یه مرحله ی COLOR Processing انجام شده .. در این مرحله نیاز نیست که همه ی جزئیات رنگی تصویر مشخص بشه همون مقداری که برای Process رنگ ها مناسب باشه و مغز بتونه تفکیک های رنگی رو برای تصویر قائل بشه کفایت میکنه ..

پس از خروج از لوپ یه مرحله شبیه Object Recognition برای مغز آغاز میشه که بر اساس Shape Modeling و Texture Processing تصویر رو برای پردازش بیشتر از حیث جنس محیا میکنه .. خب این مرحله پیچیده ترین مرحله ایه که در بخش Cortex اتفاق میفته و شبیه سازی اون در واقعیت بسیار مشکله ..

بحث دیگه ای که در همین سطح مطرح میشه اینه که سیستم مغز کاملا در مقابل Category ها Learn میشه به این معنا که وقتی بر اساس تحلیل های Object Recognition انجام شده تصویری رو به یه Category خاص اختصا میده انواع اون رو هم جزو همون بخش طبقه بندی میکنه .. این بخش هم برای سیموله کردن توی سخت افزار یک مقدار مشکل ساز میشه .. به این نکته هم باید توجه کرد که Classify کردن تصاویر دریافتی با کمترین خطا (در حد صفر ..) در مغز صورت میگیره و شبیه سازی این مورد با این Performance برای الگوریتم های موجود یک مقدار مشکله ..

پس از این مرحله مغز فرآیندی رو آغاز میکنه که مثل یه الگوبرداری عمل میکنه به این معنا که از روش های Recognition قبلی الهام میگیره و بهترین و البته نزدیکترین راه ممکن برای با کیفیت ترین و دقیقترین پردازش رو انجام میده .. در این مرحله از نتایج Step های قبلی کاملا (یا مستقیم یا غیر مستقیم ..) استفاده میشه و در عمل ، Recognition رو کاملا دینامیک میکنه به این معنا که برای روش دستیابی اون نمیشه الگوی ثابتی پیدا کرد ..

حالا فرض کنید ما بخوایم این مراحل رو به صورت سخت افزاری شبیه سازی کنیم .. اولین کاری که باید انجام بشه اینه که طیف رنگی تحلیل بشن .. خب برای این منظور میشه از Slicing Image استفاده کرد .. این تصاویر تا حدود زیادی میتونن مشکل پردازش طیف رنگی رو حل کنن با این تفاوت که طیف ها باید در قالب های هشت بیتی تعریف بشن یهنی میشه 8 تا Slice .. برای طراحی این بخش باید یه سیستم فیدبک دار طراحی بشه که تقریبا هر چند مرحله یک بار در زمان Process عمل نمونه برداری (که نمیشه گفت .. در واقع کنترل خروجی به منظو اعمال فیدبک در قالب یه ظریب ..) رو انجام بده و با این کار بتونه از صحت پردازش اطمینان حاصل کنه و مراحل درک رنگی از تصویر به منظور استخراج برخی ویژگی ها (حتی Edge Detection ..بعضا ..) رو پیاده سازی کنه ..

مرحله ی بعدی میشه مرحله ی Object Recognition .. خب این مرحله باید با استفاده از یه Classifier با Performance بالا انجام بشه که البته سرعت خوبی هم داشته باشه .. معمولا در این مرحله از SVM به عنوان Classifier استفاده میکنن و برای مرحله ی Feature Extraction هم از SIFT بهره میبرن .. با بهره گیری از این الگوریتم ها تقریبا مشکل Recognition حل میشه و میشه وارد مراحل بعدی شد ..

همه ی این مراحلی که در بالا اشاره شد (جدای شبیه سازی سخت افزاری ..) در نرون ها مغز صورت میگیره و برای برقراری ارتباط با نرون ها باید از تکنولوژی خاصی بهره برد . در واقع برای اینکه شما بتونید تصویر رو به ذهن فرد القا کنید باید بتونید با نورون های فرد ارتباط برقرار کنید (البته نه هر نرونی ..) در نتیجه کار یک مقدار از اونچه که تصورش رو میکنید مشکل تره و باید در موردش دقت بیشتری صورت بگیره .. موفق باشید ..

http://cvcl.mit.edu/Papers/SerreOlivaPoggioPNAS07.pdf

http://cbcl.mit.edu/projects/cbcl/pu...vaPoggio06.pdf
        آقای حسام الدین همه فرمایشات شما درسته. اما این پروژه شبیه سازی چشم هست نه مغز.کل تلاش ما باید این باشه که یک transduser مناسب!!! بجای چشم بسازیم.
        محبت کن به یاران زبانی

دیدگاه

سلام .................

جناب آرش من متوجه طرح شدم و فقط میخواستم مراحل کار رو نام ببرم .. خدمتتون عرض کنم که یه مدت هم توی این زمینه کار کردم و در مورد فرآیندهایی که در Cortex صورت میگیره تحقیق کردم و از این بابته که در جریان کار هستم .. ببینید درسته که قراره یه سیستم Transducer ساخته بشه اما اصل مطلب در این بخشه که چگونه سیگنال های دریافتی با نرون های عصبی ارتباط برقرار کنن .. من هم در پست قبل به همین موضوع اشاره کردم .. موفق باشید ..

دیدگاه

شروع کار(بسم الله....)

سلام،امیدوارم سرحال باشید

از دوست عزیزمون آقای حسام الدین کمال تشکر را دارم
            آرش جان خدا را شکر باید کنیم که چنین دستگاهی ساخته شده حتی اگه نمونه اولیش باشه،چون که واقعا تک تک ما دوست داریم این عزیزان هم مثل ما بتون دنیای رنگی رو ببینند،حالا حتی یک قدم هم اگه بتونیم به ساخت چنین دستگاهی کمک کنیم بازم تونستیم برای این عزیزان کاری کنیم
            و اما....
            1)چیزی که به انسان انرژی می ده و حتی اگه هزار بار هم شکست بخوره ناامید نمی شه هدف اونه،هدف اگه توخالی نباشه مواقع شکست نیز ناامید نمی شه.از قدیم می گن اگه اراده کنی کوه رو میتونی جابجا کنی شاید تا حالا دقت نکردیم ولی بشر اراده کرد و اکنون کوه هارو جابجا می کنه(ماشین الات راهسازی)به هر حال چه خوب که یکی از هدف هامون هم کمکی برای روشن دلای عزیز باشه(علم بوجود آمد تا به بشر خدمت کند)
            2)اولین کاری که باید بکنیم اینکه اطلاعات و الگوی دستگاهی که در خارج ساخته شده رو بدست بیاریم تا بقیش رو تکمیل کنیم.چون اعتقاد دارم" عاقلانه نیست چرخی که ساخته شده آدم بیاد دوباره اونو بسازه باید انرژی شو بذاره تا چیزی جدید بسازه تا کاملش کنه"
            3)،مطلب دیگه هم اگه از ساختار چشم و نحوه کارکرد پیدا کردیم در اختیار هم بگذاریم
            4)یک سوالی هم که برام پیش اومده اینکه چرا ما ایرانی ها هیچ وقت به نظر سنجی اهمیت نمی دیم :sad:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وحید نیک وند

3)،مطلب دیگه هم اگه از ساختار چشم و نحوه کارکرد پیدا کردیم در اختیار هم بگذاریم
              سلام ..........

مطالبی در تاپیک زیر مطرح شده و شاید بتونه برای این بخش مفید باشه ..

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=21022.0

موفق باشید ..

دیدگاه

عضو گیری

با سلام

دوستان عزیز به خاطر این که به کار سرعت بدیم و رسمیت هم بدیم یک فکری به ذهنم رسیده که امیدوارم عملی بشه....
                من با آقای بلورچیان هم در میان گذاشتم که یک جایی در داخل سایت به اعضای گروه اگه امکانش باشه اختیار بدند که فقط اعضای گروه حق ورود داشته باشند.هنوز که جوابی از ایشون نگرفتم

با این فرض که امکان این عمل باشه از دوستانی که مایل به همکاری هستند اعلام آمادگی کنند.
                یک خواهشی هم که داشتم اگه آقای حسام الدین که همیشه به خاطر راهنمایی هاشون ما رو شرمنده می کنند اگر افتخار بدند و مدیریت این پروژه رو به عهده بگیرند ممنون میشیم. :applause:

با تشکر....

دیدگاه

[move]PM[/move]

دیدگاه

ارتباط با مغز بوسیله امواج

با سلام......

در مورد اینکه به چه نحوی اطلاعات پردازش تصویر را به مغز انتقال دهیم یک روش همون بود که جناب حسام الدین فرمودند(ارتباط با نرون های مغزی با تکنولوژی خاص)

یک فکر دیگه ای که به نظرم ساده تر می یاد اینکه اطلاعات را به صورت امواج به مغز بفرستیم.یعنی به مغز هیج گونه ارتباط سخت افزاری نداشته باشیم.
                    به خاطر اینکه ببینم چنین چیزی امکانش هست سایت های که در این رابطه مطلب دارند رو نگاه کردم که در زیر براتون آوردم.
                    اگر مطلبی در این موضوع یا اینکه راه آسان تر دیگر برای ارتباط با مغز هست یا نه کمک کنید ممنون می شم.

اگر فکر میکنید که بازیهای ویدیویی به نقطه آخر خود رسیده اند، اندکی تامل نمائید زیرا سازنده پلی استیشن اینک اختراعی را در امریکا به ثبت رسانده است که در آینده اطلاعات را مستقیما به مغز شما میفرستد. آیا فضای فیلم ماتریکس را بخاطر دارید، بنظر میرسد که تخلیلات موجود در فیلمها بسوی واقعیت گام برمیدارند. ورود به دنیای بازیهای کامپیوتری با مغز.
                    به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران، از سایت http://www.ComeToNet.com، پی سی پرو در این رابطه خبر داده است که این سیستم با امواج مافوق صوت کار میکند به نحویکه دقیقا نقاط خاصی از مغز را تحریک مینماید. بدین ترتیب افرادی که بازی میکنند میتوانند بازیها را ببینند و بشنوند و حتی این امکان برایشان ایجاد میشود که نه تنها بوهای داخل بازی کامپیوتری را بشنوند بلکه فضای بازی را احساس نمایند.
                    این تکنولوزی که بازار بازی را مورد توجه قرار داده است قطعا مصرف قابل توجهی برای افراد نابینا و ناشنوا نیز خواهد داشت.

رویترز در باره این خبر گزارش داده است که سیگنال پالسی شکل مافوق صوت بدون نیاز به انجام هیچ نوع جراحی میتواند زمانبندی پوسته عصب را تغییر دهد و بدین ترتیب به افراد نابینا امکان دیدن و به افراد ناشنوا امکان شنیدن بدهد.
                    البته سونی از توضیح درباره جزئیات این اختراع خودداری کرده است اما بر اساس نطرات نیلز بارنر، عصب شناس دانشگاه توبینج آلمان، که میگوید به ثبت اختراع سونی توجه کرده است، این طرح قابل اجرا و شدنی است. نیلز خود سازنده دستگاهی است که به افراد معلول امکان میدهد تا با خواندن مغز دیگران با آنها ارتباط برقرار نمایند.

دیدگاه

بهتر نیست اول به امکاناتمون نگاه کنیم و بعد فکر کنیم ؟
                      محبت کن به یاران زبانی

دیدگاه

چشم مصنوعی

چشم مصنوعی

چشم مصنوعی در واقع یک دوربین دیجیتالی کوچک خارجی و یک واسط الکترونی یک جهته از راه دور(کنترل گر)است که روی شبکیه ی چشم( محققان ثابت کرده اند پردازش اصلی تصویر برای مغز را شبکیه ی چشم انجام میدهد.
                        ) ،عصب بینایی یا باقی قسمتهای مربوط به چشم در مغز قرار میگیرد که میتواند جایگزین خوبی برای چشم باشد.

این چشم مصنوعی با صنعت فعلی تنها عملکردهای خیلی جریی مثل تشیخص سطوح روشنایی،تشخیص رنگ و یا اشکال هندسی پایه که قدرت درک را بهبود میبخشند حاصل مینماید در حالی که چشم واقعی که خود نیز نوعی دوربین است عملکردهای بالاتری دارد.
                        مسئله ی ساخت یک چشم الکترونیکی مصنوعی 100% عملی حتی خیلی پیچیده تر از چیزی است که تا بحال آشکار بوده است.
                        با افزایش پیوسته ی پیچیدگی اتصالات مصنوعی به شبکیه ی چشم،عصب بینایی یا سایر نواحی پیشرفته ی مربوط به مغز انتظار میرود که کارآیی این تکنولوزی بهبود پیدا کند.

لازم به ذکر است برای کسی که چشم او دچار آسیب یا بیماری شده و بعضی از عملکردها باقی مانده، ممکن است گزینه های درمان بهتر از چشم الکترونیکی موجود باشد.
                        .اما هیچ کدام از وسایلی که در حال حاضر وجود دارد زیبایی چشم واقعی را ندارند.

دیدگاه

سال پیش در برنامه voa برنامه voa عمل جراحی را نشان داد و سپس فرد را نشان داد که می توانسته ببیند :eek:

دیدگاه

با سلام به خدمت همه دوستان . منم خیلی دوست دارم در این راه به شما عزیزان با اطلاعات کمی که دارم کمکی ناچیز کرده باشم . موفق باشید ...
                            بگذارعشق خاصیت تو باشد نه رابطه خاص تو باکسی
                            موفقیت پیش رفتن است نه به نقطه ی پایان رسیدن
                            نلسون ماندلا

دیدگاه

پاسخ : دستگاه دیدن تصاویر برای نابینایان(همراه با نظر سنجی) با استفاده از پرداز

سلام.................

ممنون از نظرات همه ی دوستان .. روی این بحث مفصل صحبت خواهیم کرد .. موفق باشید ..

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X