اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی بورد پردازش سیگنال مافوق صوت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی بورد پردازش سیگنال مافوق صوت

آیا این فرستنده گیرنده های ما فوق صوت توی هر فرکانس می تونن کار کنن یا هر کدوم برای یه فرکانس خاص در نظر گرفته شده اند.من که یه مدل دارم فقط رو 40 کیلو هرتز جواب میده.
    سلام ..... برای هر فرکانسی باید سنسور خاص اون فرکانس رو استفاده کنید. همچنین باید حواستون باشه که آیا تقویت کننده ها و کلا بخش آنالوگ شما توان کار در اون فرکانس رو داره یا نه. چیزی که من ساختم به نظرم تا چند صد کیلوهرتز رو جواب میده البته تست نکردم.

این DSP که فرمودین تو چه فرکانسی کار می کنه تایمراش چند بیتی هست؟
    فرکانس کلاک DSP برابر 192 مگاهرتز هستش و دو تا تایمر 20 بیتی داره.

آیا با این DSP ها میشه زمان رو با دقت پیکو ثانیه اندازه گرفت؟
    فکر نمی کنم. برای این کار باید کلاک در حد گیگاهرتز باشه.

یه تازه کار DSP رو از کجا شروع کنه؟ برد هاش چقدر در میاد از کجا میشه تهیه کرد برد راه اندازشونو
    برای یادگیری راحت ترین کار استفاده از تجربه افرادیه که کار کردن. مطالعه دیتاشیت ها و اسناد شرکت تگزاس هم میتونه مفید باشه. بردهاش اگر بخواهید آماده بخرید چینی هاش چند صد هزار تومن هستش ولی اگر خودتون بسازید 100 تومن در میاد. تو جمهوری هست.

اصلاً راستشو بخواین من نمی دونم DSP چه فرقی با یک میکرو داره؟ فقط سرعت بالا و بهینه شدن عملیات برای کارهای خاص هست یا چیز دیگر؟
    زیاد فرقی نداره. اگه میکرو بلد باشید راحت DSP یاد میگیرید. البته امکانات اضافی داره و کلا پیچیدگیش بیشتره. مثلا DMA داره و نحوه قرار گرفتن داده ها در حافظه رو خودتون باید تعیین کنید.

دیدگاه

پاسخ : طراحی بورد پردازش سیگنال مافوق صوت

الان چند وقتیه سرگرم کار نرم افزاری سیستم هستم. یه برنامه matlab نوشتم که سیگنال دو تا کانال رو از روی یه فایل میخونه و با محاسبه اختلاف فازشون سعی میکنه نقشه باریکه جلوی سنسورها رو محاسبه کنه. این هم یک نمونه از نتایج این برنامه:

این سیگنال رو از فضای آزاد گرفتم که یه زمین صاف بود با یه برآمدگی بزرگ در حدود 2 متری. اما نقشه محاسبه شده اگر چه در محل مانع اختلاف فاز نسبتا درستی رو محاسبه میکنه ولی در نمایش نقشه بقیه نقاط خوب عمل نمیکنه. اولین نکته اینه که اگر دقت کنید پاسخ کانال 1 و 2 دقیقا از نظر دامنه شبیه هم نیست. این نشون میده که پترن آرایه شون با هم فرق داره. در حالی که من اونها رو کاملا شبیه هم بستم. به نظرم علتش اینه که کانال 1 در کنار بورد سنسور قرار گرفته و یه طرفش خالیه در حالی که کانال 2 وسط بورد هستش و دو طرفش پره. مهمترین چیزی که فعلا اذیتم میکنه اینه که به اندازه کافی از نواحی صاف زمین اکو ندارم. احتمالا باید فرکانس رو بالا ببرم تا ناهمواریهای کوچک سطح زمین بتونه سیگنالی که طول موج کوچکتری داره رو بازتاب بده. از طرف دیگه باید برای پیشبرد تست از سنسور آرایه ای واقعی استفاده کنم. یعنی باید یه سنسور یکپارچه سفارش بدم بجای اینکه با موازی کردن سنسورهای تکی بخوام سنسور مورد نظرم رو بسازم. یه نکته جالب دیگه ای که بهش برخورد کردم این بود که محلی که برای تست از زمستان در نظر کرفته بودم حالا که رفتم کلی علف و گیاه توش در اومده بود و این علفها به شدت امواج مافوق صوت رو منعکس میکردن و نویز شدید ایجاد می کردن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
      X