اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

learning dsp beginner

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

learning dsp beginner

سری مقالات آموزش DSP ( اگه از ادامه دادن پشیمون نشم : این شماره 1 )

DSP دو معنی میتونه داشته باشه :
    1. Digital Signal Processing که علم اونه
    2. Digital Signal Processor که آی سی اونه

اگه میخواهید در یادگیری زیاد سختی نکشید و کلاک یا سرعت خیلی بالا نیاز ندارید DSP های شرکت Microchip ( همون که میکروکنترلر PIC می سازه ) که با نام dsPIC به بازار داده خوبند و پروگرامر شان هم 40000 تومن بیشتر نیست . کار با کمپایلرشون هم راحته dsPIC ها در ایران فعلا از 6000 هست تا 16000 که 16000 ، dsPIC 30F6014هست که توپ ترین dsPIC در نوع خود است .جهان کیت داره ، تو جمهوری .
    اه . پدر ما در اومد تا 2 کلمه فارسی تایپ کردیم . بذارید یه کم انگلیسی تایپ کنم فکر کنم بهتر باشه

Khob . . . , are behtar shod . Kheili behtar shod . Daashtam migoftam :
    Dar zemn dsPIC ha "Digital Signal Controller" hastand ya'ni DSC na DSP .chun eine microcontroller hastand va flash-ROM daarand va ma'muli program mishavand eine micro.va compilere ma'muli daarand eine micro.faqat farqeshun ba micro ine ke ye seri tavaabe'e DSP mesle MAC , … ezaafe tar daarand. Clocke una ham hodude 30-40 MHz bishtar nist albatte RISC.

Vali age donbaale qodrate baala ya clocke baala hastid dsPIC shaayad javaabgu nabaashe.va baayad soraghe towlid konandehaaye kalle gonde mesle Texas Instrument , Analog Device , Motorola , … baashid . Ke man TI (texas instrument) ra tarjih midam be chand dalil :
    tu in san'at ya'ni DSP "leader" hast .
    ba "Matlab" kheili khub match hast.
    tu baazaare iran behtar peida mishe.
    aksare project haaye san'ati ba TI DSP hastand.

Texas instruments 3 khaanevaadeye jadide asli DSP daare:
    TMS 320 C6000
    TMS 320 C5000
    TMS 320 C2000

... khaanevaadehaaye qadimi ham hast mesle TMS320C25 ya C3x

Inha esme khaanevaade hast na esme IC
    Masalan C2000 ya'ni C2xxx . Pas TMS320F2812 az in khaanevaade ast.pas ic be naame tms320c2000 nadaarim

TMS 320 C6000 : digital signal processor , high performance
    TMS 320 C5000 : digital signal processor , Low power consumption
    TMS 320 C2000 : digital signal controller

File ssdv004s.pdf ( dsp selection guide )ra az site www.ti.com begirid ta bedunid har kodum be che dard mikhore .
    C2000 harchand DSC ast amma mesle dsPIC aasun nist.taa haala ke ashke mano dar aavorde.
    F2812 tanhaa chize khubie ke dar iran az serie c2000 peida mishe . 30000 tomane . Clock 150MHz RISC.
    Pishnahaad mikonam dowro bare modelhaae qadimi naravid mesle TMS320C25FNL50 ba clocke 50MHz ke tu jomhuri 5000 tomane vali processor hast va flash nadaare va kollan chize bikhodie .hichi nadaare. Baba khob maale saale 1990 e dige .baraye unvaqt khub bude.
    Datasheet tms320f2812 : Sprs174n.pdf from www.ti.com
    Fe'lan dige khaste shodam baqiash baashe bara ba'd.tu in faasele age so'aali daashtid dar khedmatim albatte age betunam javaab bedam.
    Baraaye Yaadgirie DSP bish az C/C++ va Assembly Baayad IC mazkur raa beshenaasid (register ha , … ) va bish az un betunid ba compiler un ya'ni Code Composer Studio (CCS) kaar ****d ke khodesh filmie. Hamin , chize dige'i mesle VHDL , … taa jaayi ke man midunam laazem nist.
    Dige englisi basse , berim farsi (vali englisi kheli khub bud):
    انشاءالله در دفعه بعد یه دید می زنیم به روش برنامه نویسی dsp/fpga با متلب و معرفی انواع چیز هایی که میشه با اونا dsp را به کامپیوتر وصل کرد برای پروگرام کردن یا هر کار دیگه.

والسلام.

پاسخ : learning dsp beginner

سلام
    من دنبال یه میکرو برا پردازش صدا میگردم.
    چیزی سراغ ندارید

دیدگاه

پردازش صوت سبکتر از پردازش تصویر است چند مدل از سری TMS320C55XX تو بازار هست .چون شاید TMS320F2812 بهتون جواب نده .تو پاساژ فرقانی طبقه بالا یا جهان کیت . خ جمهوری دارند.ولی در عین حال قبل از خرید
      DSP-selection-Guide را از سایت TI دانلود کرده و بخونید.خیلی مفیده.

دیدگاه

سلام دوستان
        شش سال از آخرین پستی که در این سایت گذاشتم میگذره (2007 بوده و الان 2013 است)
        آدم ها شاید توی شش سال خیلی تغییر کرده باشند.
        بعد از پست دوست عزیزمون DISASTER باخودم گفتم سری به این سایت بزنم و ببینم در دوره جاهلیت خودم ، چیا گفتم!
        فکر می کردم بزرگ تر شدم اما وقتی متنی که نوشتم را خوندم به نظرم خیلی هم بد نیومد! و این نشون میده که من پسرفت کردم که متن 6 سال پیش هنوز برام خوبه!!!
        می گفتم دوستان عزیزم...
        در ادامه مطلبی که سال 2007 داشتم می نوشتم :
        الان دیگه دست به تایپ فارسیم خوبه.

نکات فنی :

اگر با خانواده C2000 کار می کنید حتما قبل از کار با code composer studio نرم افزار VISSIM را تست کنید.
        من اون قدیما برای راه اندازی TMS320F28335 چون پاورش مثل TMS320F2812 نیاز به رعایت sequence نداره از دوتا LM317 استفاده کرده بودم یکی برای 1.8 ولت و یکی برای 3.3 ولت ، که ظاهرا خوب جواب میداد بعد از اون هم دیگه دی اس پی کار نکردم.
        برای دیباگ کردن برنامه در TMS320F28335 من از پروگرامر جی تگ XDS100-V2 استفاده می کردم و برنامه را در حافظه رم اجرا می کردم و وقتی که برنامه نهایی شد اون را در حافظه فلش ریختم . البته اگر تنظیمات درست نباشه کلاک میکرو در اجرا از طریق رم و فلش متفاوت عمل می کنه.
        اگر با خانواده C6000 کار می کنید Chip Support Library آنرا حتما مطالعه کنید.
        از مطالب آموزشی سایت تولید کننده غافل نشوید خصوصا قسمت ویکی سایت.
        در اوایل بیشتر مطالعه کنید و کمتر عمل و از اینکه متوجه نمی شوید نگران نباشید. به موقع همه چیز بر شما آشکار خواهد شد. استعینوا بالصبر...

نکات اخلاقی

بعد از این سالها که پروژه های زیادی اجرا کردم که البته هیچ کدام هم دی اس پی نبود ، سعی میکنم تجربه خودم را کمی انتقال بدم البته اگه بتونم این تجربه را در قالب جملات
        بریزم!

1- قابل توجه دوستان دانشجو و جوان و پر انرژی ، پروسسور ، ابزار است نه هدف و هرگز این نکته را لحظه ای فراموش نکنید. هدف ، کاری است که قرار است انجام شود. پس در جذابیت های پروسسور غرق نشوید لطفا. هدف آن پروژه بخصوص است ، شاید هیچ نیازی به استفاده از DSP نباشد و یک ARM Cortex M3/M4 که راه اندازی آن بسیار ساده تر و ارزان تر است و خیلی از توابع DSP را هم در خود دارد کفایت کند . ARM Cortex M3/M4 محصول www.st.com دارای امکانات سخت افزاری فوق العاده و امکانات نرم افزاری و محیط های توسعه متوسط و ARM Cortex M3/M4 محصول www.ti.com دارای امکانات سخت افزاری ضعیف تر از st اما کتابخانه ها و نرم افزارهای فوق العاده است. البته تو ایران اکثرا محصول nxp یا همان فیلیپس را استفاده می کنند که حد وسط این دوتاست.
        2- با گروه کار کنید تا خطاهایتان کم شود. منظورم لزوما خطاهای فنی نیست.
        3- افراد بهتر از خود را به گروه بیاورید. افراد بزرگتر ، با تجربه تر ، باهوش تر
        4- در جهت اهداف قدم بردارید نه در جهت ابزار!
        5- عمر را دریابید ، مرگ پایان فرصت هاست.
        6- به هر چه دلبستگی پیدا کردید بدانید سد راه شماست و آنرا قربانی کنید.
        7- به آنچه می دانید عمل کنید ، خداوند آنچه را نمی دانید بر شما آشکار خواهد ساخت.
        8- در کار embedded ضعف برنامه نویسی خود را با مطالعه و فراگیری تکنیک های برنامه نویسی (نه لزوما oop و ... بلکه منطق برنامه سازی ) جبران کنید نه انتخاب پروسسور قوی تر . شاید الگوریتم کار شما را یک برنامه نویس خوب بتواند با بکار گیری یک RTOS مناسب ، در AVR پیاده کند.
        9- دی اس پی مثل پول ، ابزار است نه هدف. عمده بد بختی انسانها از ندانستن تفاوت این دو است.

دیدگاه

سلام ..

شاید این کتاب بتونه برای دوستانی که علاقمند به فراگیری مباحث مرتبط با DSP هستند؛ خیلی مفید باشه .. کتابیست که به عنوان رفرنس، تدریس میشه در این زمینه در دانشگاه ها .. کتاب دیگری هم هست با عنوان:Computer-Based Exercises for Signal Processing Using MATLAB .. این کتاب هم بسیار مفید هست در زمینه ی اجرای الگوریتم های DSP در حوزه ی برنامه نویسی .. ورژن پنجم اون فکر میکنم؛ پدیت ترین ورژن باشه؛ هرچند که با ورژن های قبلی اون زیاد تفاوت چندانی نداره .. (فایل این کتاب رو متاسفانه برای دانلود پیدا نتونستم بکنم) .. به همراه این کتاب مجموعه ای از m.file ها و mat.file ها هستند که مرتبط با کدهای این کتاب میشن (این مجموعه رو میتونید از این آدرس دانلود کنید) .. امیدوارم که این اطلاعات بتونن به جمعبندی مطالب این تاپیک کمک کنند .. موفق و سلامت و شاد باشید ..
          دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط maryam_r

از مطالب آموزشی سایت تولید کننده غافل نشوید خصوصا قسمت ویکی سایت.
            در اوایل بیشتر مطالعه کنید و کمتر عمل و از اینکه متوجه نمی شوید نگران نباشید. به موقع همه چیز بر شما آشکار خواهد شد. استعینوا بالصبر...

نکات اخلاقی

بعد از این سالها که پروژه های زیادی اجرا کردم که البته هیچ کدام هم دی اس پی نبود ، سعی میکنم تجربه خودم را کمی انتقال بدم البته اگه بتونم این تجربه را در قالب جملات
            بریزم!

1- قابل توجه دوستان دانشجو و جوان و پر انرژی ، پروسسور ، ابزار است نه هدف و هرگز این نکته را لحظه ای فراموش نکنید. هدف ، کاری است که قرار است انجام شود. پس در جذابیت های پروسسور غرق نشوید لطفا. هدف آن پروژه بخصوص است ، شاید هیچ نیازی به استفاده از DSP نباشد و یک ARM Cortex M3/M4 که راه اندازی آن بسیار ساده تر و ارزان تر است و خیلی از توابع DSP را هم در خود دارد کفایت کند . ARM Cortex M3/M4 محصول www.st.com دارای امکانات سخت افزاری فوق العاده و امکانات نرم افزاری و محیط های توسعه متوسط و ARM Cortex M3/M4 محصول www.ti.com دارای امکانات سخت افزاری ضعیف تر از st اما کتابخانه ها و نرم افزارهای فوق العاده است. البته تو ایران اکثرا محصول nxp یا همان فیلیپس را استفاده می کنند که حد وسط این دوتاست.
            2- با گروه کار کنید تا خطاهایتان کم شود. منظورم لزوما خطاهای فنی نیست.
            3- افراد بهتر از خود را به گروه بیاورید. افراد بزرگتر ، با تجربه تر ، باهوش تر
            4- در جهت اهداف قدم بردارید نه در جهت ابزار!
            7- به آنچه می دانید عمل کنید ، خداوند آنچه را نمی دانید بر شما آشکار خواهد ساخت.
            8- در کار embedded ضعف برنامه نویسی خود را با مطالعه و فراگیری تکنیک های برنامه نویسی (نه لزوما oop و ... بلکه منطق برنامه سازی ) جبران کنید نه انتخاب پروسسور قوی تر . شاید الگوریتم کار شما را یک برنامه نویس خوب بتواند با بکار گیری یک RTOS مناسب ، در AVR پیاده کند.
            9- دی اس پی مثل پول ، ابزار است نه هدف. عمده بد بختی انسانها از ندانستن تفاوت این دو است.
            با اینکه دوست ندارم پست اسپم بذارم ولی واااااااقعا حیفم اومد فقط روی تشکر کلیک کنم . توصیه های شما خیلی به نظرم عالی بود . سعی میکنم عمل کنم

دیدگاه

سلام دوستان عزیزم

فقط قابل توجه دوستان تازه کار :

اگر تازه کار هستید و قصد دارید DSP های شرکت ti را به کار بگیرید
              که توصیه بنده نیز همین است ، بخاطر نرم افزار های فراوان و قدرتمند این شرکت در این حوزه و خوشنامی این شرکت.
              برای شروع از مطالب سایت
              ti.com
              استفاده کنید نه کتاب های DSP موجود در بازار.

datasheet و Application note ها را بخوانید از سایت شرکت سازنده.

پروگرامر xds100-v2 برای شروع خوبه و حتی برای پایان!!!

اگر کار کنترلی می کنید مانند کنترل موتور و ساخت منابع تغذیه ، به سراغ
              TMS320F28335
              بروید و اگر کار پردازشی سنگین مانند صوت و تصویر دارید سراغ
              TMS320C6745
              بروید
              یادتان باشد اگر آی سی دیگری انتخاب می کنید در پکیج
              BGA
              نباشد زیرا برد 2 لایه نمی توانید برایش بزنید و هزینه و زمان شما برای برد 4 یا 8 لایه بسیار زیاد میشه
              به این معنی که اگر سراغ
              OMAP-L138
              ویا
              TMS320C6748
              بروید باید از بردهای آماده مثل
              TMDXLCDK138
              استفاده کنید که با یک سرچ میتونید در ایران وارد کننده هایش را بیابید

اگر با c6000 کار می کنید نرم افزار ccs-v5 را از سایت ti بگیرید و کار کنید و ملزومات آن را به مرور بیاموزید ولی از CSL و SYS/BIOS غافل نشوید که قبلا اسمش DSP/BIOS بود

اگر با c2000 کار می کنید قبل از یادگیری ccs حتما vissim را بیاموزید.

c5000 هم من کار نکردم اما تا جایی که میدونم بیشتر به c6000 شبیه است تا c2000

از سیمولینک متلب نیز غافل نشوید.

دیدگاه

سلام
                فکر کردم شاید اینجا جاش نباشه برای همین از اساتید با تجربه میخوام که به سوال من در مورد برنامه ریزی DSP با متلب در صورت امکان پاسخ بدن

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=74162.0

با تشکر

دیدگاه

سلام
                  پست شما رو در مورد DSP خوندم. بی اغراق بگم... Right to Point . یعنی دقیقا می دونید مطلب رو از کجا شروع کنید که به درد مخاطبین تازه کار بخوره. در ضمن استعداد نگارش و نشرتون هم خوبه. پیشنهاد می کنم در مورد چاپ یه کتاب بطور جدی فکر کنید! :agree:
                  مشخصه که تجربه و اطلاعات کاملی در مورد Microprocessor /Microcontroller دارید. راستش منم روی ARM و DSP برای یه پروژه صنعتی کار می کنم. البته کار من پردازش صوت و تصویر نیست. بلکه پردازش سیگنال برای کارهای مخابراتیه. (استخراج هارمونیکهای سیگنال و دامنه و فاز و اینجور چیزا...) اگر امکانش باشه می خواستم از اطلاعات شما بیشتر استفاده کنم. اولا برای این کاربردی که گفتم خدمتتون به عقیده شما کداوم پردازنده TI مناسبتر هست. و ثانیا آیا شماتیکی از برد های تستر Evaluation Board TMS320C6745 سراغ دارید یا نه!

دیدگاه

قصدم ارسال پست اسپم نیست . همینکه این تاپیک از زیر خاک بیرون بیاد خودش خیلیه .

امیدوارم استاد maryam_r این عادت هر 6 سال یکبار سر زدن به این سایتو ترک کنن بیشتر اینجا تشریف بیارن :agree:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X