نوشته اصلی توسط Tanha7
نمایش پست ها
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
پرسش دربارهی مقاومت فیوزی یک درایور
Collapse
X
-
نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست هامشکلی ندارد.
از راهنمایی شما بسیار سپاسگزارم.
آیا میتوان با افزودن یک مقاومت (مثلاً 2.2 اهمی) بهعنوان فیوز در ورودی برد حسگر، از تکرار سوختن تریستور بر اثر ولتاژ زیاد ناگهانی جلوگیری کرد؟ یا فقط وریستور میتواند این فایده را داشته باشد؟جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۴:۰۴ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴.
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها
با تعویض تریستور، این چراغ درست شد.
از راهنمایی شما بسیار سپاسگزارم.
آیا میتوان با افزودن یک مقاومت (مثلاً 2.2 اهمی) بهعنوان فیوز در ورودی برد حسگر، از تکرار سوختن تریستور بر اثر ولتاژ زیاد ناگهانی جلوگیری کرد؟ یا فقط وریستور میتواند این فایده را داشته باشد؟
اضافه کردن مقاومت کم اهم در ورودی شاید بتواند باعث افزایش طول عمر چند درصدی شود.
استفاده از وریستور ۴۳۰ ولتی بعد از مقاومت سری شده میتواند مفید باشد.
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
تبریک.
اضافه کردن مقاومت کم اهم در ورودی شاید بتواند باعث افزایش طول عمر چند درصدی شود.
استفاده از وریستور ۴۳۰ ولتی بعد از مقاومت سری شده میتواند مفید باشد.جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۴:۳۳ ۱۴۰۲/۱۲/۲۷.
دیدگاه
-
لطفاً به تصویر اول پست 7 نگاه کنید؛ آیا وریستور (بعد از مقاومت سری) باید بین فاز (سیم زرد) و نول (یکی از سیمهای آبی)، موازی شود؟
- تشکرها 1
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست هااضافه کردن مقاومت کم اهم در ورودی شاید بتواند باعث افزایش طول عمر چند درصدی شود.
آیا در مدار برد حسگر، افزودن مقاومت کماهم سری نمیتواند نقش فیوز را ایفا کند؟ اگر خیر، چرا؟
دیدگاه
-
همانطور که میدانید، در برخی مدارها (مثلاً درایورهای لامپهای الایدی، از جمله درایور چراغ مورد بحث در این تاپیک) از مقاومت سری بهعنوان «فیوز» استفاده میشود.
آیا در مدار برد حسگر، افزودن مقاومت کماهم سری نمیتواند نقش فیوز را ایفا کند؟ اگر خیر، چرا؟
عزیز اون چیزی که شما میگی غیر استاندارد هست، استفاده از مقاومت بجای فیوز هیچ مشکلی نداره، این همه مقاومت فیوزی برای چی ساخته شده؟!، ولی اینکه شما فرمایش میکنید مقاومت بزارم نمیشه هر مقاومتی رو فیوز کنی حتی اهم پایین
- تشکرها 1
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
بله همینطور است.
نوروزتان خجسته باد.
آرزومندم که به حول الهی سالی سرشار از آرامش پیش رو داشته باشید و خود در فزون و فتوح باشید.
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط Celine نمایش پست ها
سلام
عزیز اون چیزی که شما میگی غیر استاندارد هست، استفاده از مقاومت بجای فیوز هیچ مشکلی نداره، این همه مقاومت فیوزی برای چی ساخته شده؟!، ولی اینکه شما فرمایش میکنید مقاومت بزارم نمیشه هر مقاومتی رو فیوز کنی حتی اهم پایین
1. در پستهای قبلی، خود من همین مطلب را که نمیشود هر مقاومتی را فیوز کرد گفتهام.
2. سخنتان مبهم است. شما دقیقاً چه چیزی را غیراستاندارد میدانید؟
- تشکرها 1
دیدگاه
-
درود
1. در پستهای قبلی، خود من همین مطلب را که نمیشود هر مقاومتی را فیوز کرد گفتهام.
2. سخنتان مبهم است. شما دقیقاً چه چیزی را غیراستاندارد میدانید؟
بهارتون مبارک دوست عزیز
1. تفاوت مقاومت فیوزی را لطفا گوگل کنید
2. استفاده از مقاومت بجای فیوز
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط Celine نمایش پست ها
سلام
بهارتون مبارک دوست عزیز
1. تفاوت مقاومت فیوزی را لطفا گوگل کنید
2. استفاده از مقاومت بجای فیوز
2. اما از یک سو میبینیم که از مقاومت (مثلاً مقاومت متال اکسید در درایورهای الایدی) بهعنوان (نه به جای) فیوز استفاده میشود؛ از سوی دیگر دوستمان HS1386 (در پاسخ به سوال من در پست 1 مبنی بر این که «1. آیا میتوان به جای مقاومت فیوزی 2.2 اهم متال اکسید، مقاومت 2.2 اهم معمولی و یا متال فیلم جایگزین آن کرد؟») در پست 2 میگوید: «1- بله هر دو مورد را میتوان جایگزین کرد ، اما مقاومت متال فیلم تحمل جریان لحظه ای بالاتری را دارد. البته از اینها بهتر ، مقاومت سیمی است.»
نکتهی دیگر این است که بهتر است از مقاومت فیوزیبل (قابل ذوب) بهعنوان فیوز استفاده شود و بر متال اکسید و متال فیلم و... اولویت دارد، اما سخت پیدا میشود.
- تشکرها 1
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست هاتبریک.
آیا شما میتوانید تشخیص دهید که چرا مقاومت ورودی درایور میسوزد؟
جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۳:۴۶ ۱۴۰۳/۰۱/۰۶.
دیدگاه
-
این چراغ در محل نصب شده است، و پس از دو سه بار روشن/خاموش شدن، با یک صدای تق از کار افتاده است. چراغ را دوباره نزد من آورند. مقاومت ورودی برد درایور (یعنی مقاومت 2.2 اهم 1وات متال اکسید که من جایگزین مقاومت 2.2 اهم 0.5وات متال اکسید کردم) سوخته بود. مقاومت را جایگزین کردم (2.2 اهم 1وات متال اکسید). بعد چند بار روشن/خاموش شدن و پس نیم ساعت که دستم را جلویش حرکت دادم، با یک صدای تق، باز مقاومت سوخت.
آیا شما میتوانید تشخیص دهید که چرا مقاومت ورودی درایور میسوزد؟
داستان بر میگردد به جریان لحظه ای، که میبینید خازن صافی این درایور ۱۵ میکروفاراد هست و طبیعتا جریان لحظه ای در حد ۲۰ آمپر هم از آن عبور خواهد کرد.
بنظر مقاومت متال فیلم مدنظر تحمل جریان مورد نظر ندارد.
راه حلی که پیشنهاد میکنم این است که علاوه بر مقاومت، با ورودی یک NTC مناسب در حد ۱۰ یا ۲۲ اهم سری کنید و در صورت امکان مقاومت فیوزی را هم با یک فیوز معمولی یا مقاومت سیمی جایگزین کنید.
- تشکرها 1
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست هابنظر مقاومت متال فیلم مدنظر تحمل جریان مورد نظر ندارد.
الف) اگر مشکل این است که مقاومت متال اکسید مذکور نمیتواند جریان لحظهای 20 آمپر را تحمل کند، چطور بیش از 100 چراغ دیگر مشکل پیدا نمیکنند؟
ب) آیا ممکن است مشکل ناشی از این باشد که این مقاومت 2.2 اهم 1وات متال اکسید که من چند عدد از آن خریدهام، بیکیفیت است، و آن مقاومتهای متال اکسید که روی آن 100 عدد نصب شده باکیفیت هستند؟
ج) جریان لحظهای این مدار چگونه محاسبه میشود؟
د) حداکثر جریان قابل تحمل یک مقاومت، از تقسیم توان آن مقاومت بر ولتاژ اعمالشده بر آن مقاومت به دست میآید. اما حداکثر جریان لحظهای قابل تحمل مقاومت، چگونه به دست میآید؟
ه) مگر جریان لحظهای مربوط به لحظات اولیهی کارکرد مدار نیست؟
2. آیا احتمال دارد مشکل سوختن مکرر این مقاومت، ناشی از اشکالی در قطعات دیگر درایور ــمثلاً وریستور (وریستوری که جایگزین وریستور سوخته کردم، نو نبود؛ کد هردو، 471K است)، یا آیسی، یا ترانس یا خازن خروجی، یا ...ــ باشد؟ اگر خیر، چرا؟
3. اگر فیوز شیشهای منظورتان است، چه ولتاژ و آمپراژی داشته باشد؟
4. در جستجوی اینترنتی، مقاومت سیمی 2.2 اهم در هیچ فروشگاهی پیدا نمیشود. ایسیای هم ندارد (1.2 اهم دارد؛ میتوان 2 عدد را سری کرد و به 2.4 اهم رسید. البته حداقل خرید آن، 50 عدد است!).
با توجه به این که مقاومتهای آجری نیز سیمی (wire-wound) هستند، آیا میتوان در ورودی این درایور، از مقاومت آجری 3.9 اهم 5وات استفاده کرد؟جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۷:۲۶ ۱۴۰۳/۰۱/۱۶.
دیدگاه
-
1. در ساختمان مورد نظر، از این نوع چراغ، شاید بیش از 100 عدد نصب شده است، و بیش از یک سال است که همه (بجز این یکی) دارند کار میکنند. به احتمال قوی، مقاومت همهی آنها 2.2 اهم 0.5وات متال اکسید است، چون مقاومت اولیهی این چراغ هم 2.2 اهم 0.5 وات متال اکسید بود.
الف) اگر مشکل این است که مقاومت متال اکسید مذکور نمیتواند جریان لحظهای 20 آمپر را تحمل کند، چطور بیش از 100 چراغ دیگر مشکل پیدا نمیکنند؟
ب) آیا ممکن است مشکل ناشی از این باشد که این مقاومت 2.2 اهم 1وات متال اکسید که من چند عدد از آن خریدهام، بیکیفیت است، و آن مقاومتهای متال اکسید که روی آن 100 عدد نصب شده باکیفیت هستند؟
ج) جریان لحظهای این مدار چگونه محاسبه میشود؟
د) حداکثر جریان قابل تحمل مقاومت، آیا از تقسیم توان آن مقاومت بر ولتاژ اعمالشده بر آن مقاومت به دست میآید؟
ه) مگر جریان لحظهای مربوط به لحظات اولیهی کارکرد مدار نیست؟
2. آیا مشکل سوختن مکرر این مقاومت، ناشی از قطعات دیگر درایور، مثلاً وریستور (وریستوری که جایگزین وریستور سوخته کردم، نو نبود؛ کد هردو، 471K است)، یا آیسی، یا ترانس یا خازن خروجی، یا اتصال کوتاه شدن آنها نیست؟
3. اگر فیوز شیشهای منظورتان است، چه ولتاژ و آمپراژی داشته باشد؟
4. در جستجوی اینترنتی، مقاومت سیمی 2.2 اهم در هیچ فروشگاهی پیدا نمیشود. ایسیای هم ندارد (حداکثر، 1.2 اهم دارد). با توجه به این که مقاومتهای آجری نیز سیمی (wire-wound) هستند، آیا میتوان در ورودی این درایور، از مقاومت آجری 3.9 اهم 5وات استفاده کرد؟
دیدگاه
دیدگاه