اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست راهنمایی در تعمیر برد یخچال سفری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درخواست راهنمایی در تعمیر برد یخچال سفری

نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها
    پس برای آزمایشی که در پست 115 گفتید، آیا به*صورت زیر عمل کنم خوب است؟
    همه*ی فیشها و قسمتهای دستگاه (شامل برد تغذیه و برد کنترل و برد پنل) به هم وصل باشد و علاوه بر آنها فقط خروجی یک شارژر معمولی موبایل را به مثبت و منفی فیشی که به سمت برد پنل می*رود وصل کنم و به برق بزنم و سپس دستگاه را هم به برق بزنم.
    به همین صورت منظورتان است؟
    بله، به همین شکل.
    ضمنا بهتره شارژر فست شارژ نباشه(فکر کنم قبلا گفتم )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
      بله، به همین شکل.
      ضمنا بهتره شارژر فست شارژ نباشه(فکر کنم قبلا گفتم )
      منظورم از شارژر «معمولی»، اشاره به همین مطلب بود.

فقط یک مسأله وجود دارد:
      رله*ی سوخته را از برد کنترل درآورده*ام. آیا برای آزمایش فوق باید آن را نصب کنم یا بدون این رله اشکالی ندارد که آزمایش را انجام دهم؟
      جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۱:۵۴ ۱۴۰۱/۱۰/۲۳.

دیدگاه

منظورم از شارژر «معمولی»، اشاره به همین مطلب بود.

فقط یک مسأله وجود دارد:
        رله*ی سوخته را از برد کنترل درآورده*ام. آیا برای آزمایش فوق باید آن را نصب کنم یا بدون این رله اشکالی ندارد که آزمایش را انجام دهم؟
        اتفاقا کار خوبی کردید، رله سوخته ممکنه باعث خرابی جدی بشه.

دیدگاه

اتفاقا کار خوبی کردید، رله سوخته ممکنه باعث خرابی جدی بشه.
          سوال این بود که آزمایش مطرح*شده در پستهای 115 و 120 را انجام دهم یا خیر.

اگر با رله*ی سوخته نباید انجام داد، پرسش زیر باقی می*ماند:

آیا آزمایش مطرح*شده در پستهای 115 و 120 را بدون رله انجام دهم؟ یا انجام ندهم و اول رله را عوض کنم تا ببینم مشکل دستگاه حل میشود؟
          جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۵:۴۳ ۱۴۰۱/۱۰/۲۵.

دیدگاه

سوال این بود که آزمایش مطرح*شده در پستهای 115 و 120 را انجام دهم یا خیر.

اگر با رله*ی سوخته نباید انجام داد، پرسش زیر باقی می*ماند:

آیا آزمایش مطرح*شده در پستهای 115 و 120 را بدون رله انجام دهم؟ یا انجام ندهم و اول رله را عوض کنم تا ببینم مشکل دستگاه حل میشود؟
            هم میتوانید با تعویض رله انجام دهید، هم بدون تعویض رله. ولی اگر آزمایش با تعویض رله انجام شود ، بهتر است.

دیدگاه

هم میتوانید با تعویض رله انجام دهید، هم بدون تعویض رله. ولی اگر آزمایش با تعویض رله انجام شود ، بهتر است.
              درود دوباره

1. رله‌ی جدید (همان که شما پیشنهاد کردید) را نصب کردم. تعویض رله، مشکل بوق زدن و خاموش شدن برد پنل را برطرف نکرد و مشکل به قوت خود باقی است. (اگر جزئیات مشکل احیاناً در خاطرتان نیست، از پست 89 به بعد را مرور فرمایید.)

2. سپس آزمایش وصل کردن تغذیه‌ی 5ولت را انجام داد. یعنی در حالی که همه‌ی اتصالات دستگاه وصل بود، تغذیه‌ی 5ولت را به برق زدم. هیچ اتفاقی نیفتاد و برد پنل روشن نشد. در همین حال، دوشاخه‌ی دستگاه را نیز به پریز زدم و فنها شروع به حرکت کردند، اما برد پنل نه بوق زد نه روشن شد.
              تغذیه‌ی 5ولت را جدا کردم. دوباره دستگاه را به فیش زدم و برد پنل بوق زد و خاموش شد.
              تنها تأثیر تغذیه‌ی 5ولت، ممانعت از روشن شدن برد پنل بود.

3. در پست 115 به این نتیجه رسیدید که برد پنل سالم است و مشکل از برد کنترل است.

منتظر راهنمایی شما برای برطرف کردن مشکل بوق زدن و خاموش شدن هستم.
              جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۳:۱۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۱.

دیدگاه

درود دوباره

1. رله‌ی جدید (همان که شما پیشنهاد کردید) را نصب کردم. تعویض رله، مشکل بوق زدن و خاموش شدن برد پنل را برطرف نکرد و مشکل به قوت خود باقی است. (اگر جزئیات مشکل احیاناً در خاطرتان نیست، از پست 89 به بعد را مرور فرمایید.)

2. سپس آزمایش وصل کردن تغذیه‌ی 5ولت را انجام داد. یعنی در حالی که همه‌ی اتصالات دستگاه وصل بود، تغذیه‌ی 5ولت را به برق زدم. هیچ اتفاقی نیفتاد و برد پنل روشن نشد. در همین حال، دوشاخه‌ی دستگاه را نیز به پریز زدم و فنها شروع به حرکت کردند، اما برد پنل نه بوق زد نه روشن شد.
                تغذیه‌ی 5ولت را جدا کردم. دوباره دستگاه را به فیش زدم و برد پنل بوق زد و خاموش شد.
                تنها تأثیر تغذیه‌ی 5ولت، ممانعت از روشن شدن برد پنل بود.

3. در پست 115 به این نتیجه رسیدید که برد پنل سالم است و مشکل از برد کنترل است.

منتظر راهنمایی شما برای برطرف کردن مشکل بوق زدن و خاموش شدن هستم.
                عجیب است، در آزمایشی ، برد پنل بدون برد کنترل روشن میماند،
                اما اگر تغذیه آن تامین شود، روشن نمیشود!
                اکنون تنها چیزی که به ذهن خطور میکند،خرابی ترانزیستوری در برد
                کنترل است.
                https://s6.uupload.ir/files/2_t2d.jpg
                ضمن اینکه بررسی کنید آیا با اتصال کوتاه کردن دو سر مقاومت های سبز وات بالا، آیا مشکل بوق زدن دستگاه موقتا حل میشود؟

دیدگاه

اکنون تنها چیزی که به ذهن خطور میکند،خرابی ترانزیستوری در برد
                  کنترل است.

ضمن اینکه بررسی کنید آیا با اتصال کوتاه کردن دو سر مقاومت های سبز وات بالا، آیا مشکل بوق زدن دستگاه موقتا حل میشود؟
                  1. در تصویری که لینک کرده‌اید، چیزی را مشخص نکرده‌اید.
                  2. یعنی دو سر مقاومتهای سبز وات‌بالا را به هم وصل کنم؟
                  جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۲۰:۰۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۱.

دیدگاه

1. در تصویری که لینک کرده‌اید، چیزی را مشخص نکرده‌اید.
                    2. یعنی دو سر مقاومتها را به هم وصل کنم؟
                    1-زیرا احتمال خرابی هر کدام از ترانزیستور ها وجود دارد.
                    2-بله.

دیدگاه

1-زیرا احتمال خرابی هر کدام از ترانزیستور ها وجود دارد.
                      2-بله.
                      راستش، از دیروز که پست 126 را زدم، به فکر آزمایش همه‌ی قطعات برد کنترل افتادم و اول هم ترانزیستورها را آزمایش کردم. ترانزیستور پی‌ان‌پی S8550 (که نزدیک مقاومتهای سبز است) روی برد مشکوک بود و بیرون از برد معیوب بود.

آیا قطعات دیگر را هم از برد خارج بکنم و آزمایش کنم؟
                      جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۰۸:۳۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۳.

دیدگاه

راستش، از دیروز که پست 126 را زدم، به فکر آزمایش همه‌ی قطعات برد کنترل افتادم و اول هم ترانزیستورها را آزمایش کردم. ترانزیستور پی‌ان‌پی 8050 (که نزدیک مقاومتهای سبز است) روی برد مشکوک بود و بیرون از برد معیوب بود.

آیا قطعات دیگر را هم از برد خارج بکنم و آزمایش کنم؟
                        مشکل ارور دادن تقریبا تنها علت آن خرابی یکی از ترانزیستور هاست.
                        ترانزیستور 8050 ترانزیستور NPN است، و پیشوند C یا S آن مهم است.

دیدگاه

اشتباه تایپی بود: به جای 8550، تایپ شده بود 8050. و 8550 پی‌ان‌پی است.
                          اکنون 8550 تایپ شده است.

دیدگاه

درود دوباره
                            چند روزی است که نیستید. ان شاء الله در صحت و سلامت کامل هستید.

ابتدا تدقیقی کنم در «ارور دادن» که شما از آن سخن گفته‌اید. در وضعیت فعلی دستگاه، دو حالت وجود دارد: یکی این است که وقتی دوشاخه‌ی دستگاه را به پریز می‌زنم، برد پنل روشن می‌شود و بوق می‌زند و سپس خاموش می‌شود و فنها هم خاموش می‌شوند. دومی این است که پنل روشن می‌شود و بوق می‌زند، سپس فنها خاموش می‌شوند، اما نمایشگر برد پنل، روشن می‌ماند و Err را نمایش می‌دهد. در ادامه، توضیح داده‌ام که حالت دوم در چه صورت رخ می‌دهد.

ترانزیستور S8550 را عوض کردم. دستگاه را به برق زدم. یکی از سه قسمت صفحه‌ی نمایش برد پنل، شروع به چشمک زدن کرد و یکی از فنها لنگ لنگان میچرخید. دستگاه را از برق کشیدم. دوباره که به برق زدم، مثل قبل، برد پنل بوق زد و صفحه نمایش روشن شد و دوباره خاموش شد، و فنها هم ایستادند. ترانزیستور S8550 درآوردم و آزمایش کردم. در همه‌ی آزمایشهای بیس و امیتر و کلکتور درست بود.

الف. برد کنترل و برد پنل، با یک رابط 5تایی به هم وصل میشوند. دو عدد از این 5 تا، تغذیه‌ی برد پنل هستند.
                            کار سه تای دیگر چیست (اگر لازم است بگویید از پشت و روی برد پنل و برد کنترل عکس بفرستم)؟

ب. سه آزمایش انجام دادم:
                            1. برد کنترل را بدون برد پنل، به برد تغذیه وصل کردم و دستگاه را به برق زدم. فنها روشن شدند. ولتاژ دو سر فیش فنها، 7.8 (هفت ممیز هشت) بود. ولتاژ سر فیش المان اول، 11.84 بود، و ولتاژ سر فیش المان دوم، 11.76 بود. آیا این نتائج نشان می‌دهند که برد کنترل درست است؟

2. یک جفت سیم (قرمز و مشکی) از زیر و بین دو هیت‌سینک می‌آید و با یک فیش مستقیماً به برد پنل وصل میشود (اگر لازم است بگویید عکس بفرستم). آن را از برد پنل جدا کردم، و همه‌ی اتصالات دیگر دستگاه را وصل کردم و دوشاخه‌ی دستگاه را به برق زدم. برد پنل روشن شد و بوق زد. فنها ایستادند. اما نمایشگر برد پنل، روشن ماند هرچند Err نشان می‌داد. ال‌ای‌دیِ کنارِ علامت C هم روشن ماند. روشن ماندن نمایشگر، نتیجه‌ی جدا کردن فیش مذکور بود.

3. برد پنل را از برد کنترل جدا کردم. ابتدا در حالی که فیشی که از زیر و بین دو هیت‌سینک می‌آید به برد پنل وصل بود، به برد پنل 5ولت اعمال کردم. روشن شد و بوق زد و خاموش شد.
                            سپس در حالی که فیشی که از زیر و بین دو هیت‌سینک می‌آید را درآورده بودم، به برد پنل 5ولت اعمال کردم. روشن شد و بوق زد، و روشن ماند هرچند Err نشان می‌داد. ال‌ای‌دیِ کنارِ علامت C هم روشن ماند. روشن ماندن نمایشگر، نتیجه‌ی جدا کردن فیش مذکور بود.

آیا این که با جدا کردن فیش مذکور، نمایشگر برد پنل روشن می‌ماند، کمکی به شناسایی «مشکل خاموش شدن برد پنل و متوقف شدن کار دستگاه» می‌کند؟
                            به نظر شما، آیا بررسی و کنکاش در این قضیه می‌تواند کمکی به رفع این مشکل بکند؟ یا بیراهه است؟
                            شما در یکی از پستهاتان به حسگر دما اشاره کرده بودید. آیا این سیم، به حسگر دما وصل است؟
                            آیا مشکل از حسگر دماست یا مشکل از برد پنل است؟ چگونه منشأ این مشکل را پیدا کنم و چگونه مشکل را برطرف کنم؟
                            جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۶:۴۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۹.

دیدگاه

درود دوباره
                              چند روزی است که نیستید. ان شاء الله در صحت و سلامت کامل هستید.

ابتدا تدقیقی کنم در «ارور دادن» که شما از آن سخن گفته‌اید. در وضعیت فعلی دستگاه، دو حالت وجود دارد: یکی این است که وقتی دوشاخه‌ی دستگاه را به پریز می‌زنم، برد پنل روشن می‌شود و بوق می‌زند و سپس خاموش می‌شود و فنها هم خاموش می‌شوند. دومی این است که پنل روشن می‌شود و بوق می‌زند، سپس فنها خاموش می‌شوند، اما نمایشگر برد پنل، روشن می‌ماند و Err را نمایش می‌دهد. در ادامه، توضیح داده‌ام که حالت دوم در چه صورت رخ می‌دهد.

ترانزیستور S8550 را عوض کردم. دستگاه را به برق زدم. یکی از سه قسمت صفحه‌ی نمایش برد پنل، شروع به چشمک زدن کرد و یکی از فنها لنگ لنگان میچرخید. دستگاه را از برق کشیدم. دوباره که به برق زدم، مثل قبل، برد پنل بوق زد و صفحه نمایش روشن شد و دوباره خاموش شد، و فنها هم ایستادند. ترانزیستور S8550 درآوردم و آزمایش کردم. در همه‌ی آزمایشهای بیس و امیتر و کلکتور درست بود.

الف. برد کنترل و برد پنل، با یک رابط 5تایی به هم وصل میشوند. دو عدد از این 5 تا، تغذیه‌ی برد پنل هستند.
                              کار سه تای دیگر چیست (اگر لازم است بگویید از پشت و روی برد پنل و برد کنترل عکس بفرستم)؟

ب. سه آزمایش انجام دادم:
                              1. برد کنترل را بدون برد پنل، به برد تغذیه وصل کردم و دستگاه را به برق زدم. فنها روشن شدند. ولتاژ دو سر فیش فنها، 7.8 (هفت ممیز هشت) بود. ولتاژ سر فیش المان اول، 11.84 بود، و ولتاژ سر فیش المان دوم، 11.76 بود. آیا این نتائج نشان می‌دهند که برد کنترل درست است؟

2. یک جفت سیم (قرمز و مشکی) از زیر و بین دو هیت‌سینک می‌آید و با یک فیش مستقیماً به برد پنل وصل میشود (اگر لازم است بگویید عکس بفرستم). آن را از برد پنل جدا کردم، و همه‌ی اتصالات دیگر دستگاه را وصل کردم و دوشاخه‌ی دستگاه را به برق زدم. برد پنل روشن شد و بوق زد. فنها ایستادند. اما نمایشگر برد پنل، روشن ماند هرچند Err نشان می‌داد. ال‌ای‌دیِ کنارِ علامت C هم روشن ماند. روشن ماندن نمایشگر، نتیجه‌ی جدا کردن فیش مذکور بود.

3. برد پنل را از برد کنترل جدا کردم. ابتدا در حالی که فیشی که از زیر و بین دو هیت‌سینک می‌آید به برد پنل وصل بود، به برد پنل 5ولت اعمال کردم. روشن شد و بوق زد و خاموش شد.
                              سپس در حالی که فیشی که از زیر و بین دو هیت‌سینک می‌آید را درآورده بودم، به برد پنل 5ولت اعمال کردم. روشن شد و بوق زد، و روشن ماند هرچند Err نشان می‌داد. ال‌ای‌دیِ کنارِ علامت C هم روشن ماند. روشن ماندن نمایشگر، نتیجه‌ی جدا کردن فیش مذکور بود.

آیا این که با جدا کردن فیش مذکور، نمایشگر برد پنل روشن می‌ماند، کمکی به شناسایی «مشکل خاموش شدن برد پنل و متوقف شدن کار دستگاه» می‌کند؟
                              به نظر شما، آیا بررسی و کنکاش در این قضیه می‌تواند کمکی به رفع این مشکل بکند؟ یا بیراهه است؟
                              شما در یکی از پستهاتان به حسگر دما اشاره کرده بودید. آیا این سیم، به حسگر دما وصل است؟
                              آیا مشکل از حسگر دماست یا مشکل از برد پنل است؟ چگونه منشأ این مشکل را پیدا کنم و چگونه مشکل را برطرف کنم؟
                              درود،
                              دستگاه های زیادی برای تعمیر آمدند و حتی فرصت برای استراحت
                              نداشتم، اکنون اوضاع بهتر است.
                              برای بار اول که پس از تعویض S8550 دستگاه را برق زدید، آیا
                              دیگر قسمت های دستگاه، مثلا نمایشگر و آلمان ها، درست کار
                              میکرد؟
                              متاسفانه برخی تصاویر گم شدند،برای اینکه بتوانم به دیگر سوالات
                              پاسخ دهم،لازم است تصاویر را مجدد بارگزاری کنید+تصاویر
                              جدید از برد پنل.
                              دو سیم که به داخل هیتسینک ها میروند، قطعا سنسور دما هستند

دیدگاه

برای بار اول که پس از تعویض S8550 دستگاه را برق زدید، آیا
                                دیگر قسمت های دستگاه، مثلا نمایشگر و آلمان ها، درست کار
                                میکرد؟
                                متاسفانه برخی تصاویر گم شدند،برای اینکه بتوانم به دیگر سوالات
                                پاسخ دهم،لازم است تصاویر را مجدد بارگزاری کنید+تصاویر
                                جدید از برد پنل.
                                پس از عوض کردن S8550، یکی از سه قسمت صفحه‌ی نمایش برد پنل، به‌صورت محو شروع به چشمک زدن سریع کرد و یکی از فنها لنگ لنگان میچرخید. المانها را بررسی نکردم.
                                اما بدون برد پنل، ولتاژ فنها و المانها را گرفتم و در ب-1 شرح داده‌ام.

آیا تصویر بزرگ زیر از پشت برد کنترل+پشت برد پنل خوب است یا عکس دیگری از پشت این دو بگذارم؟

پشت برد کنترل:

روی برد کنترل:

روی برد پنل:

پشت برد پنل:

روی برد پنل+پشت برد کنترل:

پشت برد پنل+پشت برد کنترل:

ان شاء الله به کمک این عکسها و اطلاعات دیگری که در صورت نیاز شما خواهم داد، پاسخ پرسشهای الف و ب-1 تا ب-3 را بدهید و به زودی زود تعمیر دستگاه را به حول الهی کامل فرمایید.
                                جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۲۰:۵۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۹.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X