اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تشخیص اتصال کوتاه روی کارت گرافیک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تشخیص اتصال کوتاه روی کارت گرافیک

سلام دوستان
    یه کارت گرافیگ فن دار ایسوز دارم که 11 سالی هست کتر میکنه،
    یه مشکل خورده سیستم روشن میکنم یه لحظه فن گرافیک استارت میخوره و بعد قطع میشه. تصویر هم کاملا بهم ریخته و قاطی پاتی میاد. مثلی که شطرنجی باشه...

بازش کردم خازن های الکترولیت رو تست بوق گرفتم، همش اوکی بود جز این 5 تا که مشخص کردم.
    از پشت برد هم یه قطعه دیگه داره(نمیدونم دیوده چیه) اونم از هر دو طرف بوق میزنه، تست اهم گرفتم، هم اون هم اون 5 تا خازن، دارن 31 اهم میدن از دو طرف.
    تست بوق با شاسی گرفتم، هم از دو پایه خازن ها هم اون قطعه بوق میزنه،
    فکر میکنم این مدار موازیه و این وسط یه قطعه اتصالی داره که میندازه روی تمام اون شاخه ها...

کسی میدونه کدوم قطعه احتمال سوختن و اتصالی بیشتر داره که فقط همونو اول تست کنم و سایر قطعات رو الکی دستکاری نکنم از روی برد؟

جدیدترین ویرایش توسط heidarali; ۱۶:۳۷ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶.
    گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است/اما چه سود، حاصل گلآ‌های پرپر است!-از آن زمان که آیینهآ‌گردان شب شُدید*آیینه دل از دَم دوران مکدر است-وقتی بهار، وصله ناجور فصلآ‌هاست*وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است-وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار*بر صدر میآ‌نشیند و قاضی و داور است-از من مخواه شعرِ تر، ای بیآ‌خبر ز درد!*شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است!-ای از تبار هرچه سیاهی، سرشتآ‌تان*رنگ جهنم است تمام بهشتآ‌تان
    "گزیده ابیاتی چند از بیداد خراسانی"

جهت تشخیص اتصال کوتاه نیازمند حداقل تجهیزاتی از قبیل منبع تغذیه آزمایشگاهی یا تزریق جریان و ابزار تشخیص هستید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط heidarali نمایش پست ها
      سلام دوستان
      یه کارت گرافیگ فن دار ایسوز دارم که 11 سالی هست کتر میکنه،
      یه مشکل خورده سیستم روشن میکنم یه لحظه فن گرافیک استارت میخوره و بعد قطع میشه. تصویر هم کاملا بهم ریخته و قاطی پاتی میاد. مثلی که شطرنجی باشه...

بازش کردم خازن های الکترولیت رو تست بوق گرفتم، همش اوکی بود جز این 5 تا که مشخص کردم.
      از پشت برد هم یه قطعه دیگه داره(نمیدونم دیوده چیه) اونم از هر دو طرف بوق میزنه، تست اهم گرفتم، هم اون هم اون 5 تا خازن، دارن 31 اهم میدن از دو طرف.
      تست بوق با شاسی گرفتم، هم از دو پایه خازن ها هم اون قطعه بوق میزنه،
      فکر میکنم این مدار موازیه و این وسط یه قطعه اتصالی داره که میندازه روی تمام اون شاخه ها...

کسی میدونه کدوم قطعه احتمال سوختن و اتصالی بیشتر داره که فقط همونو اول تست کنم و سایر قطعات رو الکی دستکاری نکنم از روی برد؟

با سلام و خسته نباشید ،
      سلف ها و خازن هایی که مشخص کردید برای تامین ولتاژ 1 الی 1.2 ولت GPU استفاده میشن.
      در بخش تعذیه کارت گرافیک معمولا ماسفت های ۸ پایه و خازن های سرامیکی بیشترین خرابی رو دارن ،
      ولی دو نکته مهم وجود داره ، اول اینکه در صورت سوختن قطعات بالا معمولا اتصال کوتاه کامل به وجود میاد و نه مقاومت نشتی ۳۰ اهمی ، دوم اینکه شطرنجی شدن تصویر معمولا به علت قلع مردگی پایه های GPU هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و خسته نباشید ،
        سلف ها و خازن هایی که مشخص کردید برای تامین ولتاژ 1 الی 1.2 ولت GPU استفاده میشن.
        در بخش تعذیه کارت گرافیک معمولا ماسفت های ۸ پایه و خازن های سرامیکی بیشترین خرابی رو دارن ،
        ولی دو نکته مهم وجود داره ، اول اینکه در صورت سوختن قطعات بالا معمولا اتصال کوتاه کامل به وجود میاد و نه مقاومت نشتی ۳۰ اهمی ، دوم اینکه شطرنجی شدن تصویر معمولا به علت قلع مردگی پایه های GPU هست.
        سلام و درود
        من هم یک گرافیک دارم که تغذیه جدا هم بهش متصل هست گاهی اوقات به ندرت و بسیار غیر منتظره غافلگیرانه موقع بوت شدن سیستم بوق خطای گرافیک یا رم میزنه و صفحه خطوط ورتیکال تک رنگ میشه با ریست کردن و گاهی با روش دیرینه و عجیب ضربه با دست انگار یه چیزی تکون میخوره درست میشه و پس از چند ثانیه که سیستم از تلاتم افتاد اجازه روشن شدن میدهد. به ظاهر برد خوب است و همین احتمال قلع مردگی که اشاره کردید رو میدم آیا این درست است و هیتر کارساز است یا چه؟ ببخشید وسط تاپیک مرتبط میپرسم اگه نیاز به پیگیری داره تاپیک جدید میزنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ufo173 نمایش پست ها

سلام و درود
          من هم یک گرافیک دارم که تغذیه جدا هم بهش متصل هست گاهی اوقات به ندرت و بسیار غیر منتظره غافلگیرانه موقع بوت شدن سیستم بوق خطای گرافیک یا رم میزنه و صفحه خطوط ورتیکال تک رنگ میشه با ریست کردن و گاهی با روش دیرینه و عجیب ضربه با دست انگار یه چیزی تکون میخوره درست میشه و پس از چند ثانیه که سیستم از تلاتم افتاد اجازه روشن شدن میدهد. به ظاهر برد خوب است و همین احتمال قلع مردگی که اشاره کردید رو میدم آیا این درست است و هیتر کارساز است یا چه؟ ببخشید وسط تاپیک مرتبط میپرسم اگه نیاز به پیگیری داره تاپیک جدید میزنم.
          با سلام،
          در اول احتمال خرابی سوکت تغذیه کارت گرافیک هست ، در کارت گرافیک های گران قیمت مشکل لقی سوکت تغذیه زیاد پیش میاد.
          در گام بعد لبه PCI کارت گرافیک رو با الکل خوب یا بنزین تمیز کنید.
          در نهایت اگر قلع مردگی GPU پیش اومده باشه ، جدا کردن GPU با هیتر غیر ممکن نیست ، اما ریسکش بالا هست که چیپ بسوزه ، مخصوصا اگر بار اولتون باشه.
          معمولا با دستگاه BGA این کار رو انجام میدن.
          بعد از در آوردن GPU راه اصولی این هست که قلع های کهنه رو با سیم قلع کش جدا کنید و ریبال انجام بدید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و خسته نباشید ،
            ممنون برادر
            اگه فقط مشکل از قلع مردگی چیپ باشه هزینه تعمیزش چقدره؟ راستش یه مقدار هم به تعمیرکارها اعتماد ندارم، چون مشخص نمیشه کی حرفه ایه کی سطح پایین، گرافیک هم حساسه چیپش، اون به فنا بره باید کلا انداختش دور!

گفتم اگه در حد تعویض خازن و مقاومت و دیود و ترانزیستور باشه خودم از پسش برمیام...
            اون ماسفت 3 پایه پایین تو تصویر مشخصه اوکی بود به نظر، ولی اون 8 پایه ها رو نمیدونم چطور میشه تست گرفت.

کلا مشکل وقتی شروع شد وسط یه بازی 2 بعدی معمولی بودم. یهو سیستم هنگ کرد تصویر خاکستری شد و خاموش هم نمیشد.
            کیس رو باز کردم دیدم هم فن پاور خاموشه هم فن گرافیک
            هیت سینگ گرافیک هم تقریبا داغ بود، حس کردم چیپ چون گرم شده لحیم باز کرده، ولی باز کردم دیدم کیپ چسبیده به برد و فاصله ننداخته، اومدم خازن ها رو چک کردم اینا دو طرفه راه میداد،
            دوسر خازن ها هم به هم راه میدن هم به شاشی.
            اون سه پایه اول سوکت، هر سه شون به هم راه میدن دو طرفه اما به شاشی راه نمیدن.
            اثری از نشتی خازن یا سوختگی روی برد نیست.

یکی از دوستان میگفت احتمالا اون قطعه پشت برد که میگی دیوده، ولی خازن تانتالیوم هست احتمالا خراب شده و راه میده!

چطور میشد دقیقا متوجه شد ایراد از قلع مردگی چیپ هست یا قطعه ای اتصال داخلی داره؟
            گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است/اما چه سود، حاصل گلآ‌های پرپر است!-از آن زمان که آیینهآ‌گردان شب شُدید*آیینه دل از دَم دوران مکدر است-وقتی بهار، وصله ناجور فصلآ‌هاست*وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است-وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار*بر صدر میآ‌نشیند و قاضی و داور است-از من مخواه شعرِ تر، ای بیآ‌خبر ز درد!*شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است!-ای از تبار هرچه سیاهی، سرشتآ‌تان*رنگ جهنم است تمام بهشتآ‌تان
            "گزیده ابیاتی چند از بیداد خراسانی"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط heidarali نمایش پست ها

ممنون برادر
              اگه فقط مشکل از قلع مردگی چیپ باشه هزینه تعمیزش چقدره؟ راستش یه مقدار هم به تعمیرکارها اعتماد ندارم، چون مشخص نمیشه کی حرفه ایه کی سطح پایین، گرافیک هم حساسه چیپش، اون به فنا بره باید کلا انداختش دور!

گفتم اگه در حد تعویض خازن و مقاومت و دیود و ترانزیستور باشه خودم از پسش برمیام...
              اون ماسفت 3 پایه پایین تو تصویر مشخصه اوکی بود به نظر، ولی اون 8 پایه ها رو نمیدونم چطور میشه تست گرفت.

کلا مشکل وقتی شروع شد وسط یه بازی 2 بعدی معمولی بودم. یهو سیستم هنگ کرد تصویر خاکستری شد و خاموش هم نمیشد.
              کیس رو باز کردم دیدم هم فن پاور خاموشه هم فن گرافیک
              هیت سینگ گرافیک هم تقریبا داغ بود، حس کردم چیپ چون گرم شده لحیم باز کرده، ولی باز کردم دیدم کیپ چسبیده به برد و فاصله ننداخته، اومدم خازن ها رو چک کردم اینا دو طرفه راه میداد،
              دوسر خازن ها هم به هم راه میدن هم به شاشی.
              اون سه پایه اول سوکت، هر سه شون به هم راه میدن دو طرفه اما به شاشی راه نمیدن.
              اثری از نشتی خازن یا سوختگی روی برد نیست.

یکی از دوستان میگفت احتمالا اون قطعه پشت برد که میگی دیوده، ولی خازن تانتالیوم هست احتمالا خراب شده و راه میده!

چطور میشد دقیقا متوجه شد ایراد از قلع مردگی چیپ هست یا قطعه ای اتصال داخلی داره؟
              حقیقت نمیشه قیمت دقیق یا نیمه حدودی برای ریبال چیپ گفت ، بستگی به انصاف طرف مقابل و قیمت کلی کارت گرافیک و... داره.
              وقتی هم قلع مردگی به وجود بیاد تغییر ظاهری قابل مشاهده خاصی به وجود نمیاد.
              الان لازم هست که کارت گرافیک رو ببندید روی سیستم و سیستم رو روشن کنید ، ولتاژ ۵ خازن الکترولیت کوچک روی برد باید حدود ۱.۱ ولت باشه .
              گرمای چیپ های VRAM و نواحی غیر از چیپ GPU رو با دست اندازه بگیرید که نباید گرمای غیر طبیعی رو حس کنید.
              در صورت درست بودن دو مورد بالا میشه تا حدودی نتیجه گرفت که ماسفت ها مشکلی ندارن.
              ضمنا قطعه 7805 که میگید رگولاتور ولتاژ هست و نه ماسفت.
              ​​​​​​

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X