اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مقالات تخصصی سخت افزار

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    #46
    pld part2

    دومین قسمت در باره pld رو هم اماده کردم.
    منطق خروجی pal برنامه نویسی و زبانهای برنامه نویسی و برنامه ریزی pal صفحه 13

    http://www.4shared.com/file/204145375/3a33f5c3/pld2.html

    دیدگاه


      #47
      pld part 3

      سومین قسمت در باره pld رو هم اماده کردم.
      توضیحاتی درمورد خصوصیات مشترک pld و pal ها و FPGA و مطالبی در مورد FPGA در ،11 صفحه
      http://www.4shared.com/file/204147054/d74dd105/pld3.html

      دیدگاه


        #48
        pld part 4

        توضیحاتی در مورد ماتریسها مسیریابی،بلاک حافظه FPGA ومعرفی نرم افزارهای مربوط، 13 صفحه

        http://www.4shared.com/file/204148404/f5509dca/pld4.html

        دیدگاه


          #49
          pipelining

          پایپ لاین دستور العمل تکنیکی است که در طراحی کامپیوتر ها و قطعات الکترونیکی دیجیتال دیگر برای افزایش دستور العمل های آنها (تعدادی از دستورالعمل ها که می توانند در یک واحد زمانی اجرا شوند) مورد استفاده است.فواید ومضرات ،کاربردها،ارائه چند مثال در 19 صفحه
          http://www.4shared.com/file/204141306/6319a5e9/pipelining.html

          دیدگاه


            #50
            فرکانس بالاتر یا هسته بیشتر؟مسئله این است!

            نگاهی به دلایل انتخاب پردازندهآ‌های چند هستهآ‌ای و مقوله پردزاش موازی در آنها
            مقدمه
            آیا یک پردازنده دو هستهآ‌ای با فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز برابر با یک پردازنده تک هستهآ‌ای با فرکانس کاری 3.6 گیگا هرتزی است ؟آیا پردازنده دو هستهآ‌ای با فرکانس کمتر ، قویتر از پردازنده تک هستهآ‌ای با فرکانس بالاتر است ؟ اساس کار پردازندهآ‌های دو هستهآ‌ای چیست ؟
            سوالاتی از این قبیل هنوز هم در ذهن کاربران در هنگام خرید پردازنده مطرح میآ‌شود. در این مطلب سعی میآ‌کنیم با توضیح کوتاهی دید شما را نسبت به پردازندهآ‌های چند هستهآ‌ای باز تر کنیم.

            پردازندهآ‌های چند هستهآ‌ای
            در دنیای امروز و در صنعت ساخت پردازندهآ‌ها ، رقابت بر سر افزایش فرکانس کاری متوقف شده و جنگ بر سر تعداد هستهآ‌های پردازشگر و میزان کارآیی آنها شکل گرفته است. در این حالت تنها سازندهآ‌ای موفق است که بتواند تعادلی مناسب بین سرعت کلاک و تعداد واحدآ‌های پردازشگر برقرار کند. به لطف تکنولوژیآ‌های ساخت 90 نانو و یا 65 نانو پردازندهآ‌هایی با بیش از یک واحد پردازشگر ممکن شدند. پروسهآ‌های ساخت مذکور با کاهش اندازه سطح Die و نیز قابلیت مدیریت بهتر توان مصرفی و در نتیجه کاهش حرارت ایجاد شده ، تعداد بیشتری از واحدآ‌های پردازشگر را در پردازنده ممکن ساخته اند.هم اکنون نیز 4 واحد پردازشگر را در یک پردازنده دیدهآ‌ایم و در آینده نیز قطعا این مقدار افزایش خواهد یافت. اما آنچه که مهم جلوه میآ‌کند این است که نرمآ‌افزارآ‌ها چگونه میآ‌توانند گذر از تک هستهآ‌ای به دوهسته و یا چهار هستهآ‌ای را پذیرفته و خود را با آن هماهنگ سازند.
            در این مطلب به بررسی این موضوع پرداخته و گوشهآ‌ای از جریان پردازش موازی را مورد بررسی قرار میآ‌دهیم.

            در حالت ایدهآ‌آل نرمآ‌افزاری را در نظر میآ‌گیریم که میآ‌تواند از قابلیت Multi-Threading به درستی استفاده کند. البته علت اینکه عبارت " به درستی " را بکار بردیم در ادامه ارایه خواهد شد. بدین ترتیب این نرمآ‌افزار میآ‌تواند بار کاری خود را به چندین رشته قابل پردازش (Thread) بصورت کاملا یکسان از لحاظ حجم کاری تقسیم کرده و آنها را برای پردازش به سمت هستهآ‌های پردازشگر ارسال کند. حال این هستهآ‌های پردازشگر میآ‌تواند در یک پردازنده بوده و یا ترکیبی از چندین پردازنده باشد. بدین ترتیب هر رشته قابل پردازش را یک هسته پردازشگر مورد پردازش قرار داده و سرعت انجام کار افزایش میآ‌یابد. بهتر است این پروسه را با ذکر مثالی بیان کنیم .
            به عنوان مثال عبارت محاسباتی زیر را در نظر بگیرید : (1+2)x(3+4)
            اگر فرض کنیم هر عملیات ریاضی در یک سیکل به انجام برسد آنگاه برای انجام این عبارت به 3 سیکل کاری احتیاج خواهیم داشت(با فرض اینکه پردازندهآ‌ای تک هستهآ‌ای، این عملیات در 3 سیکل کاری انجام میآ‌گیرد).اما اگر پردازندهآ‌ دو هستهآ‌ای در اختیار داشته باشیم در یک سیکل بطور موازی محاسبه مقادیر داخل پرانتز صورت گرفته و در یک سیکل دیگر نتایج داخلی دو پرانتر در هم ضرب میآ‌گردند.
            بعبارتی دیگر میآ‌توان گفت پردازش نتیجه داخلی دو پرانتز در یک سیکل و بطور همزمان و موازی توسط دو هسته صورت میآ‌گیرد و سپس عمل ضرب انجام میآ‌پذیرد. ملاحظه میآ‌کنید که در این حالت فرکانس کاری در جریان کلی کار در نظر گرفته نشده است. این بدین معنی است که با افزایش تعداد هستهآ‌های پردازشگر به سبب خاصیت " پردازش موازی " کارآیی و سرعت انجام کار افزایش میآ‌یابد. کاملا واضح است که تعداد کارگرآ‌های بیشتر، همواره از تعداد کارگرآ‌های سریع ولی کمتر ، پر سرعت تر است. به همین دلیل در هنگام ورود پردازندهآ‌های دو هستهآ‌ای شاهد بودیم که فرکانس کاری آنها در مقایسه با پردازندهآ‌های تک هسته بطور قابل توجهی کاهش یافته بود.

            یکی از مسایلی که اکثر کاربران را دچار مشکل کرده بود کاهش فرکانس کاری در پردازندهآ‌های دو هستهآ‌ای است. درواقع سوال خیلیآ‌ها این بود که برای مثال، پردازنده 3.6 گیگا هرتزی پنتیوم 4 قویتر است یا پردازنده 1.8 گیگاهزتزی Core 2 ؟
            شاید با مثال بالا کمی آ‌شبهات بر طرف شده باشد. البته تمام برتری پردازندهآ‌های دو هستهآ‌ای جدید به پردازش موازی آنها نیست اما میآ‌توان گفت بارزترین علت این برتری همین توانایی و قابلیت پردازش موازی است.

            اما این قضیه تمام جریان نیست. با ورود پردازندهآ‌های چند هستهآ‌ای مشکلات و نقاط ضعف جدید نیز مطرح شدند. در واقع همیشه میزان بار کاری لازم برای استفاده از دو یا چهار هسته پردازنده وجود ندارد. همچنین در تقسیم و انتشار بار کاری بین هستهآ‌های پردازشگر نیز هنوز مکانیسم صحیحی دیده نمیآ‌شود. به عبارت بهتر واسطآ‌های فیزیکی ( HyperTransport در AMD و Front Side Bus در Intel ) ممکن است سبب ایجاد گلوگاه در این امر شوند. اگر به لایهآ‌های بالاتر نیز دقت کنیم سیستم عامل هم به عنوان فرستنده و توزیع کننده ، خود میآ‌تواند سبب ایجاد گلوگاه گردد.

            جدال نرمآ‌افزارآ‌ها با پردازندهآ‌های چند هستهآ‌ای
            در بخش قبلی اشاره کردیم که یک نرمآ‌افزار در حالت ایدهآ‌آل میآ‌تواند به درستی از قابلیت Multi-Threading بهره گرفته و توانایی پردازنده چند هستهآ‌ای را به طرز درستی مورد استفاده قرار دهد. بحث بر سر این است که این استفاده درست از قابلیت Multi-Threading چگونه است. به خاطر بیاورید زمانی را که پردازندهآ‌های دو هستهآ‌ای تازه به بازار عرضه شده بودند. در آن زمان بازیآ‌های وقت به خوبی بر روی پردازندهآ‌های تک هستهآ‌ای اجرا میآ‌شدند اما بر روی پردازندهآ‌های دو هستهآ‌ای کمیآ‌با مشکل مواجه شده بودند. آنچه در زمان ورود پردازندهآ‌های دو هستهآ‌ای مطرح میآ‌شد عدم توانایی نرمآ‌افزارآ‌ها در استفاده از تمام قابلیتآ‌های یک پردازندهآ‌های دو هستهآ‌ای بود. چرا که نرمآ‌افزارها نمیآ‌توانستند بار کاری خود را به رشتهآ‌های قابل پردازش یکسان از لحاظ حجم کاری تقسیم کرده و بدین ترتیب سرعت انجام پردازش را افزایش دهند. در مقابل عبارت Multi-Threading میآ‌توان مفهوم Multi Tasking را مطرح کرد. به عنوان مثال استفاده از یک مرورگر برای دیدن صفحات اینترنتی و هم زمان با آن گوش دادن به موسیقی ، مفهموم چند وظیفهآ‌ای را توجیه میآ‌کند. جریانی که پردازندهآ‌های دو هستهآ‌ای و یا چند هستهآ‌ای به خوبی از عهده آن بر میآ‌آیند. چرا که دیگر بحث بار کاری یک نرمآ‌افزار مستقل مطرح نیست. اما همانطور هم که قبلا اشاره کردیم Multi-Threading بصورت ایده آل ( حداقل در بین خیل زیادی از نرمآ‌افزارآ‌های فعلی ) وجود ندارد. اما به نوعی هم گوشهآ‌ای از عملیات Multi-Threading دیده میآ‌شود. برای مثال آنتی ویروسی را در نظر بگیرید. واسط گرافیکی این آنتی ویروس را میآ‌توان یک رشته قابل پردازش و دستور اسکن سیستم را رشته ای دیگر فرض کرد. اما آنچه که مسلم است این است که حجم کاری این دو رشته یکسان نیست و لذا Multi-Threading به معنا و مفهوم ایده آل خود اجرا نخواهد شد.

            با توضیحات فوق میآ‌توان به این نتیجه رسید که یکی دیگر از عواملی که قابلیتآ‌های یک پردازنده چند هستهآ‌ای را محدود میآ‌کند وجود نرمآ‌افزارآ‌های این چنینی است. در واقع در هنگام اجرای یک نرمآ‌افزار آنتی ویروس و در کنار آن تماشای یک DVD میآ‌توانید به افزایش کارآیی سیستم خود پی ببرید ( Multi Tasking ) اما در هنگام اجرای یک نرمآ‌افزار بر روی پردازنده چند هستهآ‌ای خود شاید این تفاوت را اصلا احساس نکنید.

            توسعه نرمآ‌افزارآ‌ها در حالت Multi-Threading ایده آل ، کار سختی است. در کنار کار سخت ، هزینه بالا نیز نا گزیر خواهد بود. به همین دلیل است که هنوز اکثر نرمآ‌افزارآ‌ها به این سمت کشیده نشدهآ‌اند. هر چند در بین بازیآ‌های جدید و به روز مواردی دیده میآ‌شود که سازندگان آنها توانایی پشتیبانی از پردازندهآ‌های چند هستهآ‌ای را در ساختار اجرایی بازی لحاظ کرده اند.

            سخن پایانی
            همانطور که ملاحظه کردید پردازندهآ‌های دو هستهآ‌ای و نیز چند هستهآ‌ای از لحاظ سرعت انجام کار ( بدون توجه به فرکانس کاری ) برتری خود را ثابت کرده اند. تنها عاملی که میآ‌توان در سطح کاربری آن را مهم دانست وجود نرمآ‌افزارآ‌های سازگار با پردازندهآ‌های چند هستهآ‌ای است. مشکلی که در ابتدای ورود آنها دیده میآ‌شد و به تدریج در حال رفع شدن است. در واقع سازندگان نرمآ‌افزار ناچار به پذیرش این ساختار جدید هستند. تمام حالات فوق سبب نمیآ‌شود که در خرید پردازندهآ‌های چند هستهآ‌ای شک کنید. چرا که در آینده ای نه چندان دور " پردازش موازی " و " پردازش چند وظیفهآ‌ای " مهمترین عوامل در پروسه پردازش خواهند بود. بنابراین اگر قصد خرید پردازنده ای چند هستهآ‌ای را دارید در مورد آن تردید نکنید. آینده از آن پردازندهآ‌های چند هستهآ‌ای است .
            منبع: مجله رایانه

            دیدگاه


              #51
              آشنایی با بلوتوس

              1 - خلاصه درباره بلوتوس

              تکنولوژی بلوتوس که بعضی ها در فارسی آن را به دندانه آبی ترجمه کرده اند. استانداردی برای امواج رادیویی است که که برای ارتباطات بی سیم امپیوترهای قابل حمل و نقل (مانند lap top ها) و تلفن های همراه و وسایل الکترونیکی رایج استفاده می شوند این امواج برای فاصله های نزدیک استفاده می شوند و برای ارتباطات بی سیم تکنولوژی ارزانی محسوب می شوند. و بوسیله این تکنولوژی می توانید بین دو وسیله که دارای این تکنولوژی باشند به صورت بی سیم پیغام، عکس یا هر کلاً اطلاعات رد و بدل کنید.

              رادیوی بلوتوس در داخل یک میکرو چیپ قرار دارد و در باند فرکانسی 2.4 گیگا هرتز عمل می کند. این تکنولوژی از سیستم "Frequency Hoping Spread Spectrum" استفاده می کند، که سیگنال آن 1600 بار در ثانیه تغییر می کند که کمک بزرگی برای جلوگیری از تداخل ناخواسته و غیر مجاز است. علاوه بر این بوسیله نرم افزار کد شناسایی وسیله طرف مقابل چک می شود. بدین ترتیب می توان اطمینان حاصل کرد که اطلاعات شما فقط به مقصد مورد نظر می رسد.

              این امواج با دو قدرت وجود دارند. سطح قدرت پایین تر که محیطهای کوچک را می تواند پوشش دهد ( مثلاً داخل یک اتاق ) یا در نوع با قدرت بالاتر که رنج متوسطی را می تواند پوشش دهد. ( مثلاً کل یک خانه را متواند پوشش دهد. ) این سیستم هم برای ارتباط نقطه به نقطه و هم برای ارتباط یک نقطه با چند نقطه می تواند استفاده شود. دارای پهنای باند 720Kbs و 10 متر قدرت انتقال (در صورت تقویت تا 100 متر قابل افزایش است ) می باشد. این تکنولوژی که از سیستم گیرندگی و فرستندگی در جهت مناسب استفاده می کند. قادر است امواج رادیویی را از میان دیوار و دیگر موانع غیر فلزی عبور دهد. اگر امواج مزاحم دستگاه ثالثی باعث تداخل شود انتقال اطلاعات کند می شود ولی متوقف نمی شود.

              با سیستمهای امروزی بیش از 7 دستگاه می توانند برای برقراری ارتباط با تولید کننده امواج در یک دستگاه دیگر فعال شوند. به این شیوه Piconet می گویند چندین piconetآ‌ را می توان به یکدیگر متصل کرد که یک scatternet را تشکیل می دهند.

              بلوتوس SIG

              سازمان بلوتوس SIG یا Special interest group در سال 1998 بوسیله سونی اریکسون، IBM، اینتل، نوکیا توشیبا بوجود آمد. و پس از آن شرکتهای تری کام، Lucent، مایکروسافت و موتورولا و بیش از 2000 کمپانی دیگر به این سازمان پیوستند.

              فرایند صدور جواز و گواهینامه :

              قبل از اینکه یک کارخانه بتواند محصولی که از تکنولوژی بی سیم ( بلوتوس ) استفاده می کند وارد بازار کند باید جواز آن را از دو جهت دریافت کند. ابتدا محصول مورد نظر استانداردهایی لازم دارد که بتواند با دستگاههای دیگر که دارای تکنولوژی بی سیم هستند ارتباط برقرار کند . دیگر اینکه باید مجوزهای لازم برای این سیستم چه در کشور سازنده و چه در کشوری که محصول به فروش می رود مجوزهای قانونی آنها را دریافت کند.



              مشروح در باره بلوتوس :

              صنعت IT در جهان از سال ۲۰۰۰ به بعد تحولات بسیارى را به خود دیده است. هر روزه مردم با یک تکنولوژى جدید روبه رو مى شوند و دنیاى پیچیده و پیشرفته امروزى مردم را وادار به حرکت مى کند. اما سرعت این حرکت به قدرى زیاد است که حتى متخصصین IT را هم به تعجب واداشته است. با ایجاد هر تکنولوژى مردم مشتاق شده تا با آن آشنا شوند ولى بلافاصله تکنولوژى پیشرفته دیگرى متولد مى شود. یکى از این تکنولوژى ها، بلوتوس است که به ارتباط بى سیم با برد کوتاه مربوط مى شود. این تکنولوژى در تمام قطعات، وسائل الکترونیکى و ارتباطى کاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبکه ها و اینترنت مربوط نمى شود، به طورى که امروزه حتى موس و کى بورد بلوتوس هم به بازار آمده است. اکثر کارشناسان و متخصصین کامپیوتر و شبکه اعتقاد دارند که سال ،۲۰۰۴ سال پیشرفت هر چه بیشتر این تکنولوژى خواهد بود . فرض کنید در منزلتان از تکنولوژى بلوتوس استفاده مى کنید و در حال چک کردن ایمیلهاى خود از طریق تلفن همراه هستید ، در همان حال نامه اى از دوست خود دریافت مى کنید . شما هم نامه او را از طریق بلوتوس به پرینتر که به این سیستم مجهز است ارسال کرده و یک پرینت از آن تهیه مى کنید. در همین زمان تلویزیون هم مشغول پخش برنامه اى است که بلافاصله تصویر را به مانیتور انتقال داده و توسط سی دی-رایتر که به تکنولوژى بلوتوس مجهز است تصاویر را روى سی دی ذخیره مى کند. اینها تنها برخى از موارد استفاده تکنولوژى بلوتوس در زندگى امروز است. تجهیزات مجهز به این تکنولوژى در کنار هم شبکه اى خانگى را ایجاد مى کنند. بلوتوس از کجا آمد ؟ شاید جالب باشد تا از تاریخچه نام بلوتوس هم اطلاع داشته باشیم. این نام از نام یک پادشاه دانمارکى گرفته شده است. کلمه پس از انتقال به زبان انگلیسى به شکل بلوتوس تلفظ شد که به معنى دندان آبى است. این پادشاه که بین سال هاى ۹۴۰ تا ۹۸۶ مى زیست، توانست دانمارک و نروژ را که در جنگ هاى مذهبى با هم مشکل پیدا کرده بودند متحد کند و از آن پس شهرت زیادى کسب کرد. در واقع تکنولوژى بلوتوس هم بر پایه اتحاد یکپارچه سیستم هاى کامپیوتر در قالبى بدون سیستم تاکید دارد که نماد کار و تلاش پادشاه دانمارکى است. ایده اصلى ایجاد این سیستم در سال ۱۹۹۴ توسط شرکت موبایل اریکسون ارائه شد. این شرکت به همراه چند شرکت دیگر به دنبال یک سیستم ارتباطى بین وسایل الکترونیکى مختلف بودند تا قادر به هماهنگى و سازگارى با هم باشند. امروزه بسیارى از وسایل ارتباطى مانند موبایل، پرینتر و... از پروتکل هاى متفاوت و ناسازگار با یکدیگر استفاده مى کنند و همین امر باعث عدم ارتباط مناسب بین آنها خواهد شد. بنابراین شرکت هاى مربوطه تصمیم به ایجاد یک استاندارد مشترک براى انواع وسایل ارتباطى گرفتند تا ارتباط میان آنها تحت یک پروتکل ثابت و مشخص برقرار شود. در حال حاضر اریکسون و اینتل، ، و از پدیدآورندگان و توسعه دهندگان این تکنولوژى هستند . این شرکت ها با تشکیل گروهى موفق شدند استاندارد مورد نظر را ایجاد کنند. هر وسیله اى که از سیم براى انتقال اطلاعات خود استفاده نمى کند از امواج رادیویى بهره مى گیرد در واقع امواج رادیویى سیگنال هایى هستند که توسط فرستنده در هوا پخش مى شود. امواج رادیویى قادر به انتقال صدا، تصویر و هر نوع دیتا هستند. تلفن هاى بى سیم، موبایل، ماهواره ها، اداره تلویزیون و غیره جزء وسایلى هستند که ارتباط خود را از طریق این امواج فراهم مى کنند. حتى دزدگیر اتومبیل شما هم از طریق امواج رادیویى کنترل مى شود. بلوتوس نوعى از ارتباطات امواج رادیویى ولى با برد کوتاه است و از پروتکل خاصى براى ارسال اطلاعات خود استفاده مى کند و به همین دلیل است که شرکت هاى معتبر سازنده دستگاه هاى ارتباطى و کامپیوترى علاقه زیادى دارند تا در این پروژه شرکت کنند. در واقع تمام دستگاه هایى که بر پایه بلوتوس ایجاد مى شود باید با استاندارد مشخصى سازگارى داشته باشند. همان طور که مى دانید فرکانس هاى امواج رادیویى با استفاده از واحد هرتز محاسبه مى شوند. فرستنده این فرکانس ها که Transmitter نام دارد امواج مورد نظر را در یک فرکانس خاص ارسال مى کند و دستگاه گیرنده در همان طول موج اقدام به دریافت اطلاعات مى کند و دامنه آن GHZ2.40 تا GHZ2.48 است. مزایاى بلوتوس عوامل بسیارى موجب شده تا شرکت ها و موسسات ارتباطى به دنبال استفاده از بلوتوس باشند. یکى از این عوامل محدودیت در انتقال دیتا از طریق سیم است. دستگاه هایى که با سیم کار مى کنند از طریق رابط هاى سریال یا پارالل و یا USB به کامپیوتر متصل مى شوند. اگر از ارتباط سریال استفاده شود در هر سیکل زمانى یک بیت ارسال مى شود و ارتباط پارلل در هر سیکل ۸ تا ۱۶ بیت را ارسال مى نماید. این مقادیر در دنیاى ارتباطات پرسرعت امروزى بسیار کم است. تا چندى پیش در مقام کشورهاى پیشرفته براى ارتباط اینترنت به طور کامل از ارتباطات سیمى و تکنولوژى هایى چون ISON و DSL استفاده مى شد. البته این سیستم ها هنوز هم جزء پرطرفدارترین و کاربردى ترین وسایل ارتباطى در جهان هستند. بگذریم که در کشور ما هنوز به طور کامل از این سیستم ها استفاده نمى شود و همچنان سیستم قدیمى و بسیار ضعیف Dial up مورد استفاده قرار مى گیرد. به لطف تکنولوژى جدید بلوتوس کشورهایى چون آمریکا و برخى کشورهاى اروپایى که در زمینه تکنولوژى حرف اول را در دنیا مى زنند به سمت استفاده از ارتباطات بى سیم بین شبکه ها و اینترنت حرکت مى کنند که علاوه بر سرعت زیاد، کیفیت بسیار خوبى را در اختیار کاربرانش قرار مى دهد. از دیگر مشکلاتى که متخصصین بخش ارتباط با آن سروکار داشتند عدم وجود یک استاندارد مشخص و ثابت براى ارتباط دستگاه هاى مختلف با یکدیگر بود. تا پیش از این هر شرکت دستگاه هاى خود را براساس استانداردهاى ارتباطى خود تولید مى کرد و به همین خاطر اغلب آنها براى ارتباط با دستگاه هایى از همان نوع ولى متعلق به یک کمپانى دیگر دچار مشکل مى شدند زیرا پروتکل ثابتى وجود نداشت. حال این مشکل توسط استاندارد بلوتوس به راحتى قابل حل است. قبل از مطرح شدن مسئله استفاده از بلوتوس متخصصان اعتقاد داشتند که در ارتباطات نزدیک از اشعه مادون قرمز استفاده شود. مثلاً در کنترل از راه دور تلویزیون از این سیستم استفاده مى شود. تکنولوژى مادون قرمز IrDA نام دارد و مخفف Infrared دیتا Association است. در عمل ثابت شده که استفاده از این استاندارد قابل اطمینان است و هزینه بسیار کمى به خود اختصاص مى دهد. ولى با این وجود معایبى نیز دارد. اولین مشکل حرکت نور در خط راست است. فرستنده مادون قرمز و گیرنده آن مى بایست در مقابل هم قرار بگیرند تا ارسال اطلاعات صورت گیرد، در غیر این صورت و وجود داشتن مانعى در بین راه، انتقال اطلاعات به درستى صورت نمى گیرد. یکى دیگر از مشکلات مادون قرمز اصطلاح «یک به یک» است. به این معنى که شما فقط مى توانید اطلاعات را از یک دستگاه تنها به یک دستگاه دیگر ارسال کنید و در یک لحظه قادر به ارسال اطلاعات از یک دستگاه به چند دستگاه نخواهید بود اما هر دو مشکل IrDA از طریق بلوتوس قابل رفع است. یکى دیگر از دلایل استفاده از تراشه هاى بلوتوس قیمت بسیار مناسب آن است. قیمت این تراشه ها عملاً ۱۵ تا ۳۰ دلار است که با توجه به کارایى بسیار خوب، این قیمت کاملاً مناسب به نظر مى رسد. همان طور که اشاره شد این تکنولوژى از محدوده فرکانس ۴۰/۲ تا ۴۸/۲ گیگا هرتز که محدوده اى رایگان است استفاده مى کند که ۷۹ کانال ارتباطى را شامل مى شود. البته این محدوده در اروپا و آمریکا مورد استفاده قرار مى گیرد ولى در ژاپن این محدوده بین ۴۷/۲ تا ۴۹/۲ گیگا هرتز است و ۲۳ کانال ارتباطى را شامل مى شود. هر کدام از این کانال هاى ارتباطى قابلیت ارسال یک مگابایت اطلاعات را دارد و برد موثر آن ۱۰متر ذکر شده که شرکت هاى ارائه کننده این سیستم ها تا برد ۷ متر را ضمانت مى کنند و بیشتر از آن به فضاى اتاقى بستگى دارد که دستگاه ها در آن قرار دارند و همچنین به میزان وجود دیگر امواج رادیویى هم وابسته است. سرعت انتقال اطلاعات در استاندارد بلوتوس بستگى به نوع سیستم ارتباطى دارد. مثلاً اگر از ارتباط همزمان یا Synchronous استفاده شود نرخ انتقال اطلاعات ۴۲۳ کیلوبایت در ثانیه خواهد بود. در این نوع ارتباط دستگاه فرستنده و گیرنده به طور همزمان قادر به دریفت و ارسال اطلاعات هستند. در نوع دیگر ارتباط که ارتباط غیرهمزمان یا Asynchronous نام دارد نرخ انتقال اطلاعات ۷۲۱ کیلوبایت در ثانیه خواهد بود. البته با وجود سرعت بیشتر این ارتباط نسبت به ارتباط همزمان، قابلیت ارسال و دریفت در یک زمان را ندارد. البته تکنولوژى هاى مانند Wi-Fi که بر پایه بلوتوس است برد موثر و نرخ انتقال اطلاعات بیشتر مى شود. بلوتوس از سیستم بسیار حساسى نیز برخوردار است و از این لحاظ با استفاده از آن احتمال تداخل بین دستگاه هاى مجهز به امواج رادیویى به حداقل خود مى رسد و حتى در صورت بروز تداخل در ارتباط بلفاصله اطلاعات از بین رفته مجدداً به طور خودکار براى دستگاه گیرنده ارسال خواهد شد. حال این تصور به وجود مى آید که با وجود چندین دستگاه مجهز به این تکنولوژى در یک اتاق چگونه آنها روى یک فرکانس مشخص و بدون تداخل با یکدیگر به تبادل اطلاعات مى پردازند. براى جلوگیرى از تداخل اطلاعات بلوتوس از تکنیکى به نام Spread Spectrum Frequency استفاده مى کند و این تکنیک به دستگاه ها اجازه مى دهد که در یک محدوده فرکانسى مشخص شده به صورت خودکار تغییر فرکانس داشته باشند. در واقع در این تکنولوژى یابنده کانال آزاد بیش از ۱۵۰۰ بار در ثانیه کانال هاى ارتباطى را چک مى کند تا از کانال هاى اشغال شده با خبر باشد و در صورت ایجاد یک ارتباط جدید یک کانال آزاد را به آن ارتباط اختصاص دهد. مثلاً یک دستگاه کامپیوتر در حال ارتباط با پرینتر از طریق فرکانس GHZ2.47 باشد در همین زمان موبایل قصد ارتباط با اسکنر را دارد. با استفاده از تکنیکى که ذکر شد به طور خودکار فرکانس اشغال شده توسط کامپیوتر و پرینتر شناسایى شده و ارتباط موبایل و اسکنر به روى یک فرکانس جدید برقرار مى شود. •Wi-Fiچیست این استاندارد از زیرمجموعه بلوتوس است و تحت آن ارتباطى با قدرتى بیشتر از خود بلوتوس ایجاد خواهد شد. ارتباط Wi-Fi که مخفف Wireless Fidelity است بیشتر بر پایه ارتباط شبکه اینترنت به صورت بى سیم تاکید مى کند و همین امر باعث محبوبیت بسیار زیاد آن شده است با استفاده از این تکنولوژى به راحتى در مسافرت، هواپیما و یا هتل مى توان از طریق Laptop به اینترنت متصل شد. Wi-Fi که همان استاندارد IEEE802.11 است در مدل هاى ۸۰۲.11a و ۸۰۲.11b مورد استفاده قرار مى گیرد و استاندارد اصلى آن IEEE802.11b است. در این مدل حداکثر سرعت انتقال اطلاعات ۱۱Mbps است و از فرکانس رادیویى ۴/۲ گیگاهرتز استفاده مى کند. براى سرعت بخشیدن به این استاندارد مدل دیگرى نیز به نام ۸۰۲.11b+ ایجاد شده که سرعت انتقال را تا ۲۲mbps فزایش مى دهد. در مدل ۸۰۲.11a سرعت اطلاعات حدود ۵۴mbps است و از فرکانس ۵۰GHz استفاده مى شود. به طور حتم این مدل در آینده اى نه چندان دور جاى ۸۰۲.11b را خواهد گرفت. براى استفاده از این سیستم ایستگاه هایى به نام Access point در مناطق مختلف و به فواصل چند صد مترى قرار مى گیرد. این ایستگاه ها امواج رادیویى را در هوا منتشر مى کنند و هر کامپیوترى که به Wi-Fi مجهز باشد و در محدوده این ایستگاه ها قرار داشته باشد قادر به استفاده از اینترنت است و کاربران با قرار دادن یک کارت سخت فزارى IEEE802.11b و یا وصل کردن یک دستگاه Wi-Fi اکسترنال از طریق USB به کامپیوتر خود قادر به استفاده از این سیستم هستند. قیمت اینترنت در این سیستم بسیار مناسب است. مثلاً در کشور آمریکا یک Account نامحدود یک ماهه با این سرویس به مبلغ ۲۰ تا ۳۰ دلار در اختیار کاربران قرار مى گیرد. از نظر برد موثر هم حداکثر تا ۱۵۰ متر اطرف Access Point مورد پوشش قرار مى گیرد. در این حالت سرعت انتقال ارتباط ۱mbps است. البته هر چقدر فاصله کاربر با ایستگاه اصلى کمتر از ۱۵۰ متر باشد سرعت انتقال اطلاعات بیشتر خواهد شد. مثلاً سرعت انتقال اطلاعات در فاصله ۱۰۰ مترى mbps5.5، در فاصله ۸۰ مترى ۸mbps و در فاصله ۵۰ مترى و کمتر از آن ۱۱mbps است
              ...

              دیدگاه


                #52
                Cache یا حافظه نهان پردازنده چیست؟

                Cache یا حافظه نهان پردازنده چیست؟
                فایل پی دی اف با حجم 270 کیلوبایت

                http://www.4shared.com/file/254439024/d2de7336/Cache.html

                دیدگاه


                  #53
                  چگونه یک USB فلش منحصر به فرد بسازیم؟

                  چگونه یک USB فلش منحصر به فرد بسازیم؟
                  فایل پی دی اف با حجم 1.18 مگابایت
                  http://www.4shared.com/file/254561570/6807f5bb/USB.html

                  دیدگاه


                    #54
                    هر آنچه که می خواهید درباره هارد دیسک بدانید

                    هر آنچه که می خواهید درباره هارد دیسک بدانید
                    فایل pdf با حجم 160KB
                    http://www.4shared.com/file/257437512/c76c2a85/hdd.html

                    دیدگاه


                      #55
                      آشنایی بیشتر با پورت Fire wire یا IEEE

                      آشنایی بیشتر با پورت Fire wire یا IEEE
                      فایل pdf با حجم 46KB
                      http://www.4shared.com/file/257439339/86da9a0e/IEEE.html

                      دیدگاه


                        #56
                        چگونه عمر باتری لپ تاپ و زمان استفاده از آن را افزایش دهیم

                        باتری های لپ تاپ مثل انسان ها هستند که ناگهانی یا به تدریج از دنیا می روند ، و باز هم مثل انسان ها از قانون مور پیروی نمی کنند چرا که نمی توانید انتظار داشته باشید که سال آینده این باتری ها مثلاً 2 برابر باتری های امروز شارژ نگه دارند.

                        هرچند دیر یا زود عمر باتری های لپ تاپ ها در اثر استفاده مداوم به پایان می رسد اما با یک سری مراقبت های ویژه می توان این زمان را افزایش داد و همچنین در فواصل بین شارژ ها استفاده بیشتری از شارا¾ژ آنها داشت.
                        در این مقاله به بررسی بعضی از این مراقبت ها می پردازیم :
                        باتری را کاملاً خالی نکنید
                        برخلاف تصوری که از نسل قبلی باتری ها باقی مانده است ، خالی شدن کامل باتری های لیتیومی که در لپ تاپ ها ( و همچنین تلفن های همراه ) امروزی استفاده می شوند باعث ضعیف شدن آنها می گردد .
                        اما خبر خوب اینجاست که اگر لپ تاپ شما جدید باشد ( مراد از جدید اینجا استفاده از ویندوز ویستا یا 7 است. البته اگر از ویستا استفاده می کنید به خودتان رحم کرده و همین امروز به 7 مهاجرت کنید ! ) اگر بخواهید هم نمی توانید باتری آن را کاملا خالی کنید چراکه ویندوز های ویستا و 7 دارای یک تنظیم اختصاصی برای این موضوع هستند که با تایپ Power در منوی استارت ،انتخاب Power Option و سپس کلیک بر روی هرکدام از Change Plan Settings ها ، بازکردن گزینه Battery Option و در نهایت باز کردن گزینه Critical battery level قابل دسترسی است .

                        این گزینه تعیین می کند که زمان خاموش کردن خودکار دستگاه بر اساس چقدر از شارژ باقی مانده باتری باشد که گزینه منطقی و پیش فرض آن 5 درصد است .
                        متاسفانه ویندوز اکس پی دارای همچین گزینه ای نیست . هرچند که در بعضی لپ تاپ ها ممکن است ابزار خاصی از شرکت سازنده برای این منظور روی سیستم نصب شده باشد .
                        -
                        باتری را خنک نگه دارید
                        گرما یکی از دشمنان اصلی باتری و سایر قطعات لپ تاپ هاست . بنابرین همواره دقت کنید که در هنگام کار کلیه خروجی های هوای لپ تاپ باز باشد . همچنین از کار با این دستگاه ها روی فرش یا بالشت پرهیز کنید .
                        نکته دیگر اینکه هر چند وقت یکبار باتری را از لپ تاپ جدا کرده و نقاط اتصال آن را تمیز کنید . گرد و خاک بین این نقاط مثل یک مقاومت عمل کرده و باعث گرمای بیشتر می شوند .
                        -
                        به باتری استراحت دهید
                        اگر لپ تاپ شما به ندرت از برق جدا می شود سعی کنید باتری را از آن جدا کنید . هرچند در لپ تاپ های جدید بعد از شارژ کامل ، باتری از مدار خارج می شود اما همچنان گرما باعث کم شدن عمر آن خواهد شد . نکته مهم دیگر اینکه دقت کنید در هنگام جدا کردن باتری شارژ آن کامل باشد چرا که این باتری ها حتی اگر به دستگاه متصل هم نباشند بتدریج شارژ از دست می دهند و همانطور که گفته شد خالی شدن کامل باتری به ضرر آن است.
                        نکته مهم 1 : هیچ وقت باتری را در حالی که دستگاه روشن است جدا یا حتی متصل نکنید . اینکار باعث صدمه به قسمت های الکتریکی آن و در بعضی مواقع هنگ سیستم می شود .
                        توجه مهم 2 : یکی از باور های عوام این است که بهترین محل برای نگه داری باتری ای که استفاده نمی شود فریزر است ! هرچند خنک نگه داشتن باتری خوب است اما رطوبت یکی از دشمنان بی رحم قطعات الکترونیکی است . بجای فریزر همان دمای اتاق و یک محل خشک مناسب است.
                        نکته مهم 3 : یکی دیگر از شباهت های باتری با انسان این است که باتری هم جنبه استراحت زیاد را نداشته و در اثر کار نکردن تنبل می شود . بنابرین هر چند وقت یکبار باتری را به دستگاه متصل کرده و کمی آن را شارژ کنید و اگر قصد استفاده مجدد از آن را دارید برای دفعه اول آن را بطور کامل شارژ کنید .
                        -
                        احیای باتری های معیوب
                        هرچند نمی توان یک باتری کهنه را مجبور کرد که شارژ بیشتری نگه دارد ، اما در صورتی که شارژ باتری شما بطور غیر منطقی سریع خالی می شود یا اینکه سیستم عامل مقدار باقی مانده شارژ را نمی تواند درست نشان دهد ، روش زیر می تواند تا حدودی این مشکل را بر طرف کند :
                        قدم اول این است که شارژ باتری را بطور کامل خالی کنیم ( این یکبار اشکالی ندارد ! ) اما همانطور که گفته شد ویندوز های ویستا و 7 بطور پیش فرض این اجازه را به ما نمی دهند . از طرف دیگر تغییر تنظیم های پیش فرض این موضوع چندان جالب نیست . چون هم قابل اعتماد نیستند ( شاید شارژ باتری را کامل خالی نکنند ) و دیگر اینکه ممکن است فراموش کنیم که دوباره آن ها را تنظیم کنیم .
                        راه حل بهتر این است که لپ تاپ را از برق خارج کنید و صبر کنید تا ویندوز آن را بطور خودکار خاموش کند . سپس آن را مجدداً روشن کرده و وارد setup دستگاه شوید ( کلید ورود به setup برای دستگاه مختلف متفاوت است . معمولاً در هنگام روشن کردن لپ تاپ این کلید با پیغامی نشان داده می شود )
                        بعد از اینکه وارد setup شدید آنقدر صبر کنید تا دستگاه مجدداً خاموش شود . برای اطمینان این کار را چند بار تکرار کنید تا اینکه دستگاه بطور کلی روشن نشود . بعد از اینکار لپ تاپ را به برق وصل کرده و در حالی که خاموش است صبر کنید تا باتری بطور کامل شارژ شود . با کمی شانس مشکلات گفته شده بر طرف خواهند شد .
                        -
                        چگونه عمر باتری را در هنگام استفاده بالا ببریم
                        نکات فوق برای بالا بردن عمر کلی باتری مناسب بودند . اما روش های ساده ای هم وجود دارند که می توانند زمان کار با لپ تاپ را در فواصل بین شارژ افزایش دهند . این روش ها بخصوص در هنگامی که دسترسی به برق وجود ندارد بسیار مناسبند :
                        1- نور صفحه را کاهش دهید
                        نور مانیتور قاتل اصلی شارژ لپ تاپ است.
                        -
                        2- امکانات بلا استفاده را خاموش کنید
                        -
                        خاموش کردن بلوتوث و وای فای ، عدم استفاده از موس خارجی و خاموش کردن صدای لپ تاپ در صورت عدم استفاده از آنها به شدت در افزایش توان باتری موثر است .
                        -
                        3- از باز کردن برنامه های مختلف پرهیز کنید
                        تا آنجا که می توانید برنامه های کمتری را باز نگه دارید . پردازش همزمان احتیاج به انرژی بسیار زیادی دارد .
                        -
                        4-از کارهای سنگین پرهیز کنید
                        ویرایش عکس های خانوادگی یا تماشای سریال جومونگ ! را به زمانی که به برق دسترسی دارید موکول کنید .موسیقی را هم با موبایلتان می توانید گوش دهید ( البته اگر شارژ دارد ! )
                        -
                        5- فرق بین Sleep و Hibernate را بدانید
                        به جرأت می توانم بگویم که 80 درصد کسانی که میشناسم بطور کلی نمی داندند که Hibernate اصلاً یعنی چه !
                        در هنگام خاموش کردن سیستم شما 3 گزینه دارید :
                        1- Shutdown : که سیستم را بطور کلی خاموش می کند .
                        2- Sleep : که قسمت هایی مثل مانیتور ، درایو های نوری و تا حدودی هارد دستگاه را خاموش نگه می دارد ، اما در سیستم همچنان برق جریان دارد و آمده به کار است و با فشردن یک کلید به سرعت به حالت اول روشن می شود .
                        3- Hibernate : وقتی شما سیستم را Hibernate می کنید سیستم عامل از تمام برنامه ها و فایل های جاری و وضعیت کلی سیستم ( که در رم در جریان است ) یک تصویر تهیه کرده و آن را در هارد دستگاه ذخیره و سیستم را بطور کامل خاموش می کند . با روشن کردن مجدد سیستم این تصویر به سرعت دوباره در رم قرار گرفته و سیستم با سرعت زیادی دقیقاً مثل زمان قبل از خاموش شدن آماده به کار می شود .

                        به این ترتیب اینطور می توان نتیجه گرفت که اگر می خواهید برای چند دقیقه از پای دستگاه بلند شوید بهتر است آن را در حالت Sleep بگذارید ، اما اگر این زمان بیشتر از مثلاً نیم ساعت است بهتر است آن را Hibernate کنید.
                        نکته مهم دیگر اینکه تصور نکنید با توجه به اینکه در حالت Sleep سیستم همچنان برق مصرف می کند پس بهتر اسj همیشه آن را Hibernate کنیم . سیستمی که hibernate شده است در هنگام روشن شدن استفاده زیادی از هارد می کند که نتیجه آن تلف شدن مقدار زیادی شارژ است .
                        -
                        6- رم دستگاه را افزایش دهید
                        هر چقدر رم دستگاه بیشتر باشد نیاز دسترسی به هارد کمتر می شود که نتیجه آن کمتر مصرف شدن باتری است . بطور کلی هارد یکی از نامرد ترین قطعات لپ تاپ ها در مصرف برق است بنابرین کارهایی مثل کپی فایل هم در هنگام عدم دسترسی به برق توصیه نمی شود .
                        منبع : pcworld

                        دیدگاه


                          #57
                          پاور و نشان plus80

                          توضیحاتی در مورد پاور و نشان plus80
                          فایل پی دی اف 277 کیلوبایت
                          http://www.4shared.com/file/SpdaB3fZ/80plus_power.html

                          دیدگاه


                            #58
                            اسرار پارتیشن بندی هارد دیسک

                            اسرار پارتیشن بندی هارد دیسک
                            پارتیشن بندی به بیانی ساده، عبارت است از تقسیم کردن فضای هارد دیسک به دو یا چند قسمت به طوری که هر یک از این قسمت ها از دید ویندوز همانند یک هارد دیسک مستقل عمل می کنند. امروزه بالا رفتن فضای هارد دیسک هایی که برای کامپیوترها خریداری می شود. پارتیشن بندی را امری تقریبا ضروری کرده است، چرا که چند دیسک کوچک، بهتر از یک دیسک بزرگ اطلاعات را نگهداری می کنند. امروزه بسیاری از کامپیوترها به هارد دیسکی با ظرفیت بالا مجهزند اما از این فضا به نحو مناسب استفاده نمی شود. معمولا اطلاعات خود شما، فایل ها و برنامه های ویندوز در کنا رهم روی درایو C می نشینند و اگر اتفاقی برای سیستم بیفتد، همه چیز با هم از بین می رود. اما با تقسیم بندی هارد به دو یا چند تکه، در واقع دو یا چند درایو مستقل از هم دارید، که خراب شدن یکی، هیچ تاثیری روی اطلاعات بقیه درایوها نمی گذارد. بدین ترتیب. می توانید فایل های اطلاعاتی خود را از فایل های برنامه ای ویندوز جدا کرده و اسناد، عکس ها و فیلم های خود را حتی در صورت از کار افتادن ویندوز حفظ کنید.

                            یک راه حل: بک پ
                            یکی از دلایلی که بسیاری از کاربران به خاطر آن از سیستم خود به طور کامل بک پ نمی گیرند این است که جایی برای نگهداری فایل بک پ ندارند. بک پ گرفتن روی سی دی هم وقت گیر است و هم اگر قرار باشد به طور منظم این کار را بکنید، خیلی زحمت دارد. اما بک پ گرفتن روی هارددیسک، هم سریع است، هم آسان و هم بی دردسر . البته بعید است که همه روی سیستم خود دو هارددیسک داشته باشند، اما خوشبختانه اگر دو پارتیشن داشته باشید، می توانید از دومی به عنوان بک پ پارتیشن اول استفاده کنید. در این حالت می توانید کل ویندوز را روی پارتیشن دوم بک پ بگیرید تا هر وقت ویندوز از کار افتاد یا دردسر درست کرد ظرف کم تر از نیم ساعت، آن را با تمام برنامه ها و نرم افزارهایش برگردانید. البته توجه داشته باشید که این کار شما را از خطر آسیب دیدگی فیزیکی هارد نجات نمی دهد، یعنی اگر هارددیسک به طور فیزیکی اشکال پیدا کرد و قابل استفاده نبود دیگر نمی توانید از بک پ خود استفاده کنید. به همین دلیل همیشه بهتر است روی سی دی هم یک نسخه بک پ داشته باشید. اگر می خواهید درک بهتری از نحوه پارتیشن بندی هارد داشته باشید، باید ابتدا با خود هارد دیسک به صورت پایه ای آشنا شوید. هارددیسک به صورت فیزیکی از چند دیسک مغناطیسی تشکیل شده است که در فواصل بسیار کوچک روی همدیگر انباشته شده اند و یک محور مرکزی آن ها را در جای خود ثابت نگه می دارد. این صفحات حول این محور می چرخند و می توانند اطلاعات مغناطیسی را در هر دو روی خود ثبت کنند. برای خواندن و نوشتن اطلاعات روی صفحات هدهایی تعبیه شده اند که قابل حرکت هستند. برای درک بهتر موضوع، دستگاه های گرامافون را در نظر بگیرید که یک صفحه داخل آن می چرخد و هد روی صفحه گذاشته می شود. منتها این مقایسه خیلی هم درست نیست؛ چرا که در گرامافون فقط یک هد وجود دارد که آن هم با صفحه تماس فیزیکی دارد. در حالی که در هارد دیسک چنین نیست( برای هر صفحه یک هد گذاشته شده و تماس فیزیکی هم ندارند ) دیگر این که هد، در گرامافون به صورت مارپیچی به طرف مرکز صفحه حرکت می کند. در حالی که در هارد دیسک، هدها با آزادی کامل به جلو و عقب می روند. چرش صفحات و جلو- عقب رفتن هد، باعث می شود که هر نقطه از دیسک قابل دسترسی باشد.

                            اسرار فرمت کردن
                            برای این که هارد دیسک قابل استفاده باشد،قبل از هر چیز باید فرمت شود. فرمت کردن هارد آن را به وضعیت « صفر» می برد تا اطلاعات روی آن قابل ذخیره و بازیابی شوند. معمولا سازنده هارد دیسک یک فرمت اولیه یا اصطلاحا «سطح پایین» روی هارد انجام می دهد و شما فقط باید فرمت سطح بالا روی آن انجام دهید تا سیستم فایلی روی آن قابل اعتماد باشد. فرمت سطح پایین ساختار فیزیکی اولیه دیسک را شکل می دهد. یعنی تراک ها، سکتورها و سیلندرها را می سازد. تراک مثل شیارهای روی صفحات گرامافون هستند. با این تفاوت که شیارها در صفحه گرامافون به صورت مارپیچی به مرکز صفحه منتهی می شوند، ولی در هارد دیسک، شیارها هم مرکزی هستند و هر چه به مرکز نزدیک تر می شویم، دایره کوچک تر می شود. هر شیار با یک خط فرضی که از مرکز صفحه بیرون کشیده شده ( شبیه به پره های چرخ یک دوچرخه) به چند سکتور تقسیم می شود. هر سکتور می تواند اندازه مشخصی از اطلاعات را نگهداری کند. هر چه از مرکز صفحه به طرف بیرون می رویم. سکتور بزرگ تر شده و در نتیجه اطلاعات بیش تری را می تواند ذخیره کند. یادتان باشد که شیارها هم روی صفحه و هم پشت صفحه تشکیل می شوند. به عبارت دیگر،پشت و روی صفحه قابلیت ذخیره سازی اطلاعات را دارد. شیارهایی که از مرکز صفحه فاصله یکسانی دارند، در تمام صفحات تشکیل دهنده هارد دیسک از بالا به پایین سیلندر یا استوانه را تشکیل می دهند. بنابراین، هر هارد دیسک به تعداد شیارهای هر صفحه خود سیلندر دارد. با دسته کردن تعدادی از این سیلندرهایی که در مجاورت یکدیگر قرار دارند،پارتیشن ساخته می شود. به عبارت دیگر وقتی هارد دیسک را پارتیشن بندی می کنید، در واقع قسمت های لوله ای شکل را روی صفحات هارد جدا می کنید. قطر هر لوله بستگی به سایز پارتیشن شما دارد. مثلا در هارد دیسکی که فقط یک پارتیشن دارد، قطر این لوله به اندازه کل مساحت صفحه هارد دیسک است.

                            فرمت منطقی
                            بعد از این که هارد دیسک خود را به چند پارتیشن تقسیم کردید، باید هر یک را به صورت منطقی ( logical ) فرمت کنید تا اطلاعات روی آن ها قابل ذخیره باشند. فرمت کردن منطقی هارد دیسک یا پارتیشن، سیستم فایل ( file system ) را روی آن سوار می کند،سیستمی برای نگهداری و سازمان دادن به اطلاعات شما. برای درک بهتر موضوع فرض کنید بخواهید کتابخانه ای را بر پا کنید. ابتدا باید ساختمانی را که برای کتابخانه در نظر گرفته اید قفسه گذاری کنید تا کتاب ها داخل قفسه ها نگهداری شوند. بعد باید شیوه ای را برای مرتب کردن کتاب ها اتخاذ کنید تا دسترسی به هر کتاب به سرعت و سهولت امکان پذیر باشد. این شیوه می تواند به این صورت باشد که مثلا کتاب ها را به ترتیب حروف الفبای عناوین آنها پش سر هم داخل قفسه ها بگذارید. یا این ترتیب می تواند بر اساس مثلا نام نویسندگان باشد. قفسه بندی کتابخانه مثل پارتیشن بندی ها هارد دیسک و شیوه انتخابی شما در نگهداری کتاب ها، مثل فرمت کردن منطقی هارد دیسک است. هیچ کتابخانه ای نمی تواند بدون قفسه بندی سیستم فهرست نویسی دوام بیاورد. سیستم عامل کامپیوتر هم بدون سیستم بایگانی قابل استفاده نیست.

                            پارتیشن بندی
                            فکر می کنم حالا درک روشنی از مسئله پارتیشن بندی داشته باشید. پس حالا باید دانسته های خود را به مرحله عمل برسانید. برای ساخت پارتیشن جدید هم می توانید از همان ابتدای کار هنگام نصب ویندوز اقدام کنید. هم می توانید بعد از نصب ویندوز به کمک برنامه های مخصوص پارتیشن بندی این کار را انجام دهید. روش اول باعث می شود کل هارد شما پاک و همه چیز از نو ساخته شود. بنابراین اگر از قبل اطلاعاتی روی هارد خود دارید که نمی خواهید از دست بدهید، باید از آن ها بک پ بگیرید. سپس سی دی بوت ویندوز اکس پی را داخل درایو گذاشته و در برنامه Setup دستور العمل پارتیشن بندی هارد را دنبال کنید. برای کمک به شما، این دستورالعمل را در کادری جداگانه با تصاویر مربوطه توضیح داده ام. اگر نمی خواهید اطلاعات خود را با پارتیشن بندی از دست بدهید، بهتر است از نرم افزارهای مخصوص این کار استفاده کنید. برنامه های زیادی در این زمینه وجود دارند که به صورت رایگان از اینترنت قابل دریافت هستند، ولی تقریبا هیچ یک از آن ها نمی توانند سیستم NTFS را پارتیشن بندی کنند. سیستم NTFS نوعی سیستم بایگانی است که در کارایی ویندوز اکس پی نقش مهمی دارد. بنابراین بهتر است از نرم افزارهای جدی تر و معروف تر در این زمینه استفاده کنید. یکی از این نرم افزارها Partitions Magic نام دارد ک کلیاتی از آن را در کادری جداگانه برای شما توضیح داده ام.

                            تبدیل سیستم فایل
                            بسیاری از ابزارهای پارتیشن بندی قابلیتی دارند که بدون از بین بردن اطلاعات می تواند سیستم بایگانی پارتیشن شما را تغییر دهد. اگر تا به حال از سیستم بایگانی FAT32 استفاده می کردید و هیچ دلیل خاصی برای داشتن این سیستم ندارید،بهتر است آن را به سیستم کارآمدتر NTFS تبدیل کنید. برنامه Partition Magic می تواند این کار را بکند. یکی از خوبی های داشتن دو پارتیشن و جدا کردن ویندوز از اطلاعات شخصی شما این است که اگر مجبور شدید ویندوز را از نو نصب کنید، می توانید با خیال آسوده پارتیشن مربوط را فرمت کنید و به پارتیشنی که فایل هایتان را روی آن گذاشته اید،دست نزنید. خوبی دیگر این است که با استفاده از برنامه هایی که از هارد « تصویر » می گیرند، می توانید تصویری از پارتیشن اصلی خود گرفته و روی پارتیشنی دیگر ذخیره کنید. برنامه هایی مثل Drive lmage این کار را انجام می دهند. در این صورت، هر وقت ویندوزتان از کار افتاد و مجبور شدید از نو به نصب آن بپردازید، می توانید به جای این کار، تصویر پارتیشن حاوی ویندوز را بازیابی کنید.

                            درباره سیستم فایل بیش تر بدانید
                            سه نوع سیستم فایل معروف وجود دارد که هر کس به عنوان کاربر ویندوز باید باآن ها آشنا باشد. ابتدا FAT به وجود آمد که سر نام عبارت Fille Allocation Table است. این سیستم در DOS و ویندوز 95 استفاده می شد و به FAT16 نیز معروف است. FAT16 می توانست هاردهای حداکثر 2 گیگابایتی را فرمت کند. بعد از این سیستم، FAT32 آمد که هاردهای بالاتر از 2 گیگابایت را هم می توانست فرمت کند. با ظهور ویندوز NT و بعد از آن 2000 ، سیستم بایگانی NTFS به وجود آمد. این سیستم به لحاظ کارآیی بسیار بهتر از هر دو FAT عمل می کند وهاردهای تا چند ترابایت را می شناسد. انتخاب سیستم بایگانی کار ساده ای است،همیشه NTFS را انتخاب کنید، مگر این که برای انتخاب FAT دلیل خاصی داشته باشید. مثلا اگر در شبکه ای هستید که بعضی کامپیوترهای آن ویندوز 98 دارند، مجبورید از FAT استفاده کنید. چون ویندوز 98 سیستم NTFS را نمی شناسد.

                            جادوی پارتیشن
                            اگر پاک شدن اطلاعات برایتان مهم نیست، همان سی دی نصب ویندوز اکس پی برای پارتیشن بندی هارد کفایت می کند. اما نرم افزارهای مستقلی وجود دارند که بدون از بین بردن اطلاعات این کار را برای شما انجام می دهند. Partition Magic8 محصول شرکت Powerguest یکی از بهترین آن هاست. محیط این برنامه خیلی شبیه Windows Explorer است و ویزاردهایی دارد که کار را بسیار آسان کرده اند، با چند کلد می توانید هارددیسک خود را به چند پارتیشن تقسیم کنید. اگر چه این برنامه اعلام کرده که در پارتیشن بندی هارد به اطلاعات شما دست نمی زند،اما منطق حکم می کنید که از اطلاعات مهم خود بک پ بگیرید، چون روی هیچ چیز نمی توان حساب کرد. مثلا اگر هنگام کار این برنامه،برق قطع شود.به احتمال زیاد اطلاعات را از دست خواهید داد. برای تقسیم یک هارد بهدو پارتیشن ابتدا اندازه پارتیشن اصلی را تا ان جا که حجم اطلاعات روی آن اجازه می دهد، کوچک کنید. سپس در محل خالی شده، یک پارتیشن جدید ایجاد کنید. بعد از انجام این تنظیمات دکمه Apply را بزنید تا کار عملا آغاز شود.

                            نصب ویندوز اکس پی از نو
                            1- پارتیشن جدید
                            برای ساخت پارتیشن جدید، کامپیوتر خود را از طریق سی دی ویندوز اکس پی بوت کنید. با زدن دکمه Enter وارد برنامه Setup ویندوز شوید. با زدن کلید f8 « توافق نهایی کاربر» را بپذیرید. سپس پارتیشن فعلی خود را انتخاب کنید و کلید D را بزنید تا پارتیشن پاک شود. حال کلید C را بزنید تا یک پارتیشن جدید ساخته شود.

                            2- تعیین اندازه
                            غالبا پارتیشن اول برای نصب خود ویندوز اکس پی و نرم افزارها استفاده می شود. بنابراین سایز آن را به نسبت یک چهارم یا یک سوم کل هارد دیسک خود انتخاب کنید. البته اگر فکر می کنید برنامه های زیادی روی سیستم خود نصب نخواهید کرد،اندازه آن را کوچک ر م بگیرید بهتر است. چون کار بک پ را آسان تر می کند.

                            3- پارتیشن های دیگر
                            فضای باقی مانده روی هارد را انتخاب کرده و کلید C را بزنید تا پارتیشن دیگری ساخته شود. دوباره اندازه این پارتیشن را هم وارد کنید. با تکرار همین کار،می توانید ارتیشن های بیشتری راکه برای نصب ویندوز تعیین کرده بودید انتخاب کده و کلید Enter را بزنید. نوع فرمت را NTFS انتخاب کنید . کار را ادامه دهید.
                            منبع : شبکه فناوری اطلاعات ایران

                            دیدگاه


                              #59
                              برجستگیآ‌ انتهای کابلآ‌های کامپیوتر چیست؟

                              برجستگیآ‌ انتهای کابلآ‌های کامپیوتر چیست؟

                              حتما برجستگیآ‌های استوانهآ‌ای شکل را در انتهای کابلآ‌های مخصوص کامپیوتر، از جمله کابل صفحه کلید، ماوس، نمایشگر و یا دستگاهآ‌هایی نظیر چاپگر که برق خود را از منابعی غیر از کامپیوتر میآ‌گیرند دیدهآ‌اید.این برجستگیآ‌ها Ferrite Bead یا مهره «فرو» نام دارد. وظیفه اصلی این برجستگیآ‌ها محافظت از کابلآ‌ها در برابر تداخلآ‌های الکترومغناطیس و رادیویی است و معمولاً به شکلآ‌ زیر در کابلآ‌ها دیده میآ‌شوند.
                              این برجستگیآ‌ها به سادگی تکهآ‌ای از مادهآ‌ای فرومغناطیس است. مواد فرومغناطیس، نیمه مغناطیس هستند و از ترکیب اکسید آهن با فلزات دیگر بدست میآ‌آید.
                              این برجستگیآ‌ها معمولاً در هنگام ساخت کابل به آن اضافه میآ‌شوند یا اینکه بعد از ساخت به صورت دو نیم استوانه به دور کابل پرس میآ‌شوند.



                              کامپیوترآ‌ها دستگاهآ‌های پر سر و صدایی هستند. مادربورد (MotherBoard) به تنهایی دارای یک نوسانگر برق است که با فرکانس 300 تا 1000 مگاهرتز در حرکت است. حتی صفحه کلید نیز دارای همچنین نوسانگری است. کارت تصویر نیز برای کار نیاز به همچنین نوسانگری دارد.
                              تمام این نوسانگرآ‌ها در اطراف خود امواج رادیویی و الکترومغناطیس تولید میآ‌کنند. با این حال بیشتر این امواج توسط فلزات اطراف کیس(Case) کامپیوتر جذب میآ‌شوند.
                              مشکلی که وجود دارد از خود کابلآ‌های کامپیوتر ناشی میآ‌شود. اگر از اصول الکترومغناطیس اطلاع داشته باشید میآ‌دانید که هر سیم حامل جریانی در اطراف خود میدان مغناطیسی ایجاد میآ‌کند.
                              این میدانآ‌های مغناطیسی میآ‌تواند با امواج رادیویی و کابلآ‌های دیگر تداخل پیدا کند و در کار دیگر دستگاهآ‌ها مشکل ایجاد کند.
                              همینجاست که برجستگیآ‌های کابل به کار میآ‌آیند و امواج رادیویی و الکترومغناطیس را در داخل خود به گرما تبدیل میآ‌کنند.

                              دیدگاه


                                #60
                                انواع فناوری در صفحه نمایشهای لمسی

                                انواع فناوری در صفحه نمایشهای لمسی

                                چکیده:
                                یکی از دغدغه های طراحان سیستمهای رایانهآ‌ای برای محصولاتشان داشتن یک رابط خوب با کاربران است به عبارت دیگر طراح باید سیستمی طراحی کند که علاوه بر داشتن عملکرد خوب، کاربر پسند نیز باشد و نیاز به صرف وقت و هزینه های زیاد برای آموزش کاربران آن سیستم نباشد و در نهایت نحوه ارتباطش با کاربران ساده و سریع باشد.از این رو فناوری "تاچ اسکرین" یا صفحه لمسی اهمیت پیدا کرده و برای برخی کاربردها به طور گسترده استفاده می شود.فناوری های ساخت صفحه لمسی و همچنین کاربرد آنها موضوع بحث این مقاله است.در این مقاله سعی شده تا انواع مختلف صفحه لمسی مانند Resistive و Infrared وCapacitive وSAW
                                را توصیف کرده و به بررسی نحوه ی کار آنها بپردازیم.
                                http://www.4shared.com/file/SCBwo12p/touch_screen.html

                                دیدگاه

                                لطفا صبر کنید...
                                X