اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دانشگاه فردوسی مشهد یا اصفحان -- الکترونیک یا کنترل ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : دانشگاه فردوسی مشهد یا اصفحان -- الکترونیک یا کنترل ؟

آقای حسنی من و شما داریم یه چیز رو میگیم ولی نقطه تاکیدمون فرق میکنه منم گفتم که سرمایه گذاریش به صرفه نیست به خاطر همون دلایل است
    اینکه میگین چرا الکترونیک رو با گرایش نیمه هادی قاطی میکنید متاسفانه باید بگم (امیدوارم اشتباه کنم) ... اصلی ترین گرایش الکترونیک همینه....

سیستم گرایش بندی ایران رو بیخیال شید هدف ازین گرایش بندیها علمی نیست بلکه شرایط عملی جامعه است و .... الکترونیک دیجیتال معنی چندانی نمیده من سیستم دانشگاه MIT رو بهتر میدونم (از جنبه دسته بندی علمی) و (فکر کنم تو این زمینه ها بهترین باشه:
    http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Electrical-Engineering-and-Computer-Science/index.htm
    تو مقطع لیسانس واسه دو رشته برق و کامپیوتر سه مدرک دارن (اگه اشبتاه نکنم دو سه سال پیش که اینجور بود) یکی مهندسی برق و کامپیوتر دومی مهندسی و علوم برق...سومی مهندسی و علوم کامپیوتر..که اونم بر اساس اینکه توی دوره لیسانس چه مباحثی رو فرد برداشته بهش یکی ازین سه تا رو اعطا میکنن....خوب این خیلی با سیستم کشور ما فرق میکنه که این گرایش بندیهای ایران بیشتر به خاطر ساختار جمعیتی و ... است مثلا من لیسانس الکترونیک گرفتم ولی از یه دانشجوی مخابرات (استانداردش )آ‌ فقط یه درس ۳ واحدی رو کمتر دارم...
    الکترونیک دیچیتال رو هم فقط شریف داره وضعش رو هم دوستمون گفتن....الکترونیک دیجیتال رشته اصلی الکترونیک نیست منم بهش علاقه دارم و البته مشکلی هم نیست یا غیر واقعی و ... هم نیست که بگیم جز برق یا الکتروینک نیست اما بهرحال به یه چیز میان رشته ای میمونه مثلا مثل مکاترونیک اینم ازون رشته های بیخوده به نظر من... تا حدی هم سلیقه ای هست اما گرایش اصلی الکترونیک توی ارشد همون نیمه هادی هست...یه الکتروینک سیستم هم هست ولی فکر نمیکنم توی دنیا مثلا شما رو توی مقطع دکترا به عنوان الکترونیک سیستم بشناسن که مثلا این از گرایشهای اصلی الکتروینک هست ...نه نیست یه جورائی سلیقه ای هست (منظورم این گرایش بندیهاست)........
    حالا شما میگین توی جهاد دانشگاهی و شریف ساختند بله...توی امیر کبیر هم فکر کنم میسازن ( البته بیشتر لیزرهای نیمه هادی رو میدونم که ساختن ولی بحث IC یه کم فرق میکنه (اطلاع دقیقی ندارم) بهرحال منظور من این نبود چون همونجوری که گفتین با دستگاههای خارجی با تکنولوژی نسبتا قدیمی ........من گفتم که صنعت الکترونیک نداریم (نگفتم کار الکترونیک نداریم) و این واقعیتیه و البته که دیگه نمیشه توی این بخش به این شکل سرمایه گذاری کرد یه سرمایه گذاری هنگفت با ریسک بالا اونم میخوایم کجا بفروشیم با چه قیمتی؟؟؟ چقدر میتونیم رقابت کنیم؟؟؟؟ خب معملومه که این راه درست نیست حرف من هم همین بود صنعت الکترونیک نداریم.....التبه کار الکتروینکی واسه لیسانس زیاده....برخلاف اونچه که معروف شده....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط segmex
      لازمه اضافه کنم الکترونیک دیجیتال فقط 2 نفر هر سال میگیره و فقط دانشگاه شریف !
      به اسم شاید(اطلاعی ندارم)
      ولی اکثر جاها دست دانشجو بازه - خود من این ترم پردازش تصویر و میکرو2 و سنتز دارم.یکی از دوستانم در علم وصنعت هم شرایط مشابه داره،
      جناب sadid ممنون از توضیحاتتون.فرمایشتون رو در مورد صنعت الکترونیک قبول دارم.
      در مورد گرایش بندی هم خوب چه می شه کرد؟ همون جمله معروف:اینجا ایران است!
      ولی اینکه گفتید گرایش اصلی نیمه هادیه ... قبول ندارم!اونم تو ایران! طرف نیمه هادی بخونه که بعدش چی کار کنه؟مگه اینکه دکترا بگیره بره دانشگاه نیمه هادی تدریس کنه!(حالم بد شد!)

دکتر کمره ای استاد مهندسی برق دانشگاه تهران در معرفی گرایش الکترونیک می گوید:
      “گرایش الکترونیک به دو زیر بخش عمده تقسیم می شود. بخش اول میکروالکترونیک است که شامل علم مواد، فیزیک الکترونیک، طراحی و ساخت قطعات از ساده ترین آنها تا پیچیده ترین آنها است و بخش دوم نیز مدار و سیستم نامیده می شود و هدف آن طراحی و ساخت سیستم ها و تجهیزات الکترونیکی با استفاده از قطعات ساخته شده توسط متخصصان میکروالکترونیک است."

دیدگاه

دکتر کمره ایی تا اونجایی که من میدونم تخصصشون مخابرات هستش . حالا چرا اومدن در مورد الکترونیک اظهار نظر میکنن :eek: :eek:
        مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.

نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.

دیدگاه

اگه به دنبال کار عملی هستی اینو بهت قول میدم که هیچ گونه کار عملی در هیچ یک از دانشگاه های ایران بهت یاد نمیدن - 100 % تضمینی
          این که صد در صد !!

منظور من این بود که اگر دانشجو بخواد کار عملی انجام بده ، چقدر دستش بازه و یا امکانات در اختیارشه ؟!

اگه تهران و پلی تکنیک نشد - خواجه نصیر هم خوبه مخصوصا مخابرات و قدرتش که عالی هستن
          همونطور که گفتم ، همه جا رفتم ، خود دبیر جشنواره در گوشی بهم گفت ، پذیرش میخواهی باید پارتی داشته باشی !

به نظر من شما اول باید ببینی آینده میخوای چیکار کنی؟منظورم اینه که ارشد و دکترا و ... ادامه بدی یا نه!
          من دنبال ارشد هستم ، اونم از نوع ورودی ممتازین ! سعی میکنم خودمو ممتاز نگه دارم تا بتونم ارشد رو هم بدون آزمون بگیرم .

ولی یه سوال ! مثلا پلی تکنیک یکی از شرایطش برای ممتازی معدل بالای 17 هست . خوب دانشگاه اصفحان ( صنعتی نه ) هم ، معدل بالای 17 هم یکی از شروط ممتازیش هست . خوب با سخت گیری های که توی پلی تکنیک میشه معدل 17 پلی تکنیک با اصفحان فرق نداره ؟! یه دانشجو راحت تر میتونه تو اصفحان ممتاز بشه تا تو پلی تکنیک ؟ درسته ؟!

ولی خوب به نظر من بهترین گرایش و در عین حال سخت ترین گرایش مخابرات،اونقدر موضوعاته متنوعی تو این گرایش وجود داره که مخه آدم سوت میکشه!!
          من مخابرات رو از اونجایی که مباحث مخابرات مطرح میشه خیلی دوست دارم ، ولی ریاضیاتش و تئوری هاش رو زیاد دوست ندارم . مخصوصا این بحث های موج و انتن و ...

البته به نظر من یکی از پارامترهایه مهم هم محل سکونته،اگه شما تو تهران زندگی میکنی شک نکن که همونجا سعی کن یکجا قبول شی.
          من خودم شمال هستم ، ساری . 70 کیلومتری ما هم دانشگاه نوشیروانی بابل هست ، ولی شندیم برقش زیاد جالب نیست ...

من برام فرقی نداره کجا برم ، خلاصه یه خوابگاهی چیزی پیدا میکنیم ...
          حرف اول رو تو بازار کار قدرت میآ‌زنه!!!
          من در حال حاضر اصلا تو این فکر نیستم که وقتی فارق التحصیل شدم برم یه جا کار بگیریم یا ... ، افکاری در ذهن دارم که کارآفرینی کنم :mrgreen: ، سرمایش رو هم از همین الان دارم جمع میکنم

به نظر من اگر به رشته تحصیلیمون علاقه داشته باشیم و بعد از فارغ التحصیلی حرفی برای گفتن، به دنبال حاشیه هم نباشیم...کار هست.

من بیشتر دنبال اون دروس الکترونیک - دیجیتال هستم ، من فکر میکردم این دروس تو کنترل هم هست ! ( اشتباه میکردم ) .

گرایش الکترونیک رو دوست دارم ، ولی اونجاهایی که مربوط به " علم مواد، فیزیک الکترونیک، طراحی و ساخت قطعات از ساده ترین آنها تا پیچیده ترین " رو زیاد خوشم نمیاد !

چه کنم !؟

ببینم کسی پارتیی چیزی تو دانشگاهای تهران نداره ؟!

ممنون از بحث هاتون .
          فتو بلاگ من
          کاردستی ها :
          روبات شطرنج باز ( یادگار دوران جوانی )
          فارسی نویسی مستقیم در نمایشگر های گرافیکی
          کتابچه خود آموز زبان توصیف سخت افزار Verilog

دیدگاه

سلام
            نوشته اصلی توسط ابراهیم جهاندار

ولی خوب به نظر من بهترین گرایش و در عین حال سخت ترین گرایش مخابرات،اونقدر موضوعاته متنوعی تو این گرایش وجود داره که مخه آدم سوت میکشه!!
            من مخابرات رو از اونجایی که مباحث مخابرات مطرح میشه خیلی دوست دارم ، ولی ریاضیاتش و تئوری هاش رو زیاد دوست ندارم . مخصوصا این بحث های موج و انتن و ...
            مخابرات به دو گرایش عمده تقسیم میشه: سیستم و میدان.
            میدان یعنی همون موج و آنتن.
            ولی سیستم از اینجور چیزها نداره، و اکثر ریاضیاتش مربوط به آمار و احتمالات و فرآیند میشه. به هر حال به نظر من گرایش مخابرات بهترین گرایشه!!!
            اللهمَ اغفرلیَ الذنوبَ التی تحبسُ الدعاء

دیدگاه

خوبه هر کس داره علایق خودشو مطرح میکنه :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

برو مدیریت و بی خیال برق و ..... :eek: :eek:
              مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.

نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.

دیدگاه

نه ، جدای از شوخی ، لطف کنید جواب نامفهومی های منو بدید :mrgreen:
                فتو بلاگ من
                کاردستی ها :

دیدگاه

نمیدونم دقیقا چی بگم ولی علاقه خیلی مهمه....اون ریاضیات هم اینقدر مهم نیست یعنی اکثر دانشجوها از پسش بر میان حالا اونائی که به ریاضیات علاقه دارن که هیچ حتی اونائی هم که دوست ندارن بازم میتونن ازش بگذرن.....من نمیتونم خودم رو جای شما بگذارم ولی به نظرم اینی که کدوم ریاضیاتش کمتره خیلی مهم نیست حداقل فاکتور اول نیست .... علاقه رو هم به عنوان شرط اول بگیرید.....راجع به ماهیت گرایشها هم از دوستان بپرسین....و بسم الله
                  دانشگاه هم اگر بخواین دقیقتر بررسی کنین باید اول گرایش مورد نظرتون رو تعیین کنید مثلا توی تهران بین دانشگاه شریف و تهران و امیرکبیر هر کدوم توی یکی از گرایشها شاخص اند (نسبت به دو تای دیگه)...
                  ببینید توی چه کاری یا زمینه ای حس میکنید انگیزه بیشتری دارید و خودتون رو قویتر حس میکنید

دیدگاه

راستش آقای جهاندار میدونی من خودم دوران دبیرستان خیلی علاقه داشتم به الکترونیک با بچه ها اون زمون یادمه 8051 کار میکردیم - خیلی خوب بود کنکور دادم و الکترونیک قبول شدم .

اوایل کار خیلی خوب بود ولی از ترم 2 به بعد چشمو باز کردم دیدم به جای الکترونیک هرترم دارم معادلات - ریاضی - مغناظیس - تجزیه تحلیل - مدار 1و 2

که مباحث سنگین تئوری که سختی اون از هر دانشگاه به دانشگاه متغیر هستش رو ارائه میدن تا ترم 6 همین روال رو داشتم .

از جمله درس های الکترونیک که واقعا نمیدونم چرا درس میدن فیزیک مدرن و فیزیک الکترونیک هستش - واقعن فرمول هایی تو این درس ها هستش که به نظر م ( یادم میوفته گیج میشم )

تقریبا میشه گفت ترم های آخر درس هایی مثل مدار مخابراتی - الکترونیک 3 - طراحی سیستم های الکترونک که گذرندوم کمی حال و حوای الکترونکی بود که میخاستم .

ولی باور کن این از ته دل میگم الکترونیک دانشگاه چیزی نیست جز 6 ترم ریاضی + 2 ترم مباحث الکترونیک .

من خودم به شخصه ( گر چه دانشجوی تاپی بودم ) ولی هیچ درسی رو به سادگی پاس نکردم و پای هر درسی وقت زیادی رو صرف کردم .

مثلا توی تهران بین دانشگاه شریف و تهران و امیرکبیر هر کدوم توی یکی از گرایشها شاخص اند
                    شریف = مخابرات سیستم
                    تهران = کنترل - مخابرات میدان - الکترونیک
                    پلی تکنیک = قدرت
                    خواجه نصیر = قدرت - مخابرات
                    علم و صنعت = الکترونیک

میگن مالک اشتر هم خوبه به کار عملی بهای زیادی میدن تا دانشگاه های دیگه .

موفق باشید :nerd: :nerd: :nerd:

دیدگاه

علاقه که صدرصد هست . فکر میکنم که همون الکترونیک برای من بهتر باشه . به هر حال من میخوام از این فرصتی که در اختیارم هست بهترین استفاده رو ببرم.
                      فتو بلاگ من
                      کاردستی ها :

دیدگاه

خیلی از درسهائی که ما میخونیم در بهترین دانشگاه های دنیا هم همین سر فصلهاست نه اینکه کاملا منطبق باشه ولی نسبتا یکیه.....
                        فیزیک مدرن و فیزیک الکترونیک درسهای مهمی توی رشته الکترونیک هستند (منم بهشون علاقه ای ندارم کلا به فیزیک حالت جامد علاقه ای ندارم) ولی اینا مبنای همون نیمه هادی ارشد هست و یکی از بخشهای مهم علم الکترونیک هم همین نظریه قطعات الکترونیک هست که روی همین درس هاست.
                        ....
                        تجربه من این بوده که دانشجوها اغلب درسها رو پاس میکنن اگر انگیزه ش رو داشته باشند....ولی این فقط تجربه منه

بحث ساخت سیستم با استفاده از میکرو و اداوات مشابه توی بعد عملی همینی هست که در دانشگاه میگن باقیش بسته به خود فرده توی بعد عملی هم میشه میکرو ۲ و بحثهای معماری و ... که شاید بشه گفت کامپوتر گرایش معماری ..... یعنی بعد عملی بیش تر از درس میکرو و معماری و منطقی و اگه میشد یه کم هم راجع به PLD ها هم توضیح داده بشه که معمولا توی درس منطقی به عنوان پروژه میزارنش چیز بیشتری از بعد آکادمیک لازم نیست باقیسش میشه همون کار خود فرد

آقای segmex هم به خوبی دانشگاههای شاخص رو در هر گرایش کفتند
                        البته دانشگاه اصلی همون شریف و تهران و امیرکبیر هست و بقیه هم در اولویت بعد
                        موفق باشید

دیدگاه

به نظر من دانشگاه صنعتی شیراز خیلی بهتر از فردوسی یا اصفهان هست . چون درسا رو کاربردی یاد میگیری ...البته سخت گیریش هم در حد المپیک هست .

به هر حال نظر من بود :nerd:
                          موفقیت = یک درصد نبوغ ، 99 درصد عرق ریختن
                          (ادیسون)

دیدگاه

میشه یه خورده از بیشتر از تجربتون بگید ؟!
                            فتو بلاگ من
                            کاردستی ها :

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X