اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چگونه صدای محیط را حذف کنیم.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چگونه صدای محیط را حذف کنیم.

سلام. دوستان شما دستگاه یا وسیله ای ندیدین که بتونه صدای محیط رو کم کنه؟ حالا کمی هم اثر داشته باشه خوبه.

اصلا ایده ای ندارین برای این کار ؟

چند جا خوندم که برای اینکار باید یه صدایی با همان دامنه ی صدایی که تو محیط وجود داره اما با فاز مخالف تو محیط پخش بشه تا بتونه اون صدا رو خنثی کنه. خب به نظر شما این درسته ؟

یعنی به این سادگیه ؟

به نظر من به جز اینکار کار دیگه ای نمیشه کرد. و این تنها راهه.

از لحاظ تئوری که درسته. اما مگه میشه همون لحظه یه صدا با فاز مخالف تولید کرد؟

شما فرض کنید با یه میکروفون صدا رو بگیریم و بدیم به یه معکوس کننده مثل بافر معکوس کننده یا تقویت کننده معکوس کننده و بعد بدیم به یه بلندگو و تو محیط پخش کنیم . خب به نظر شما نتیجه چی میشه ؟

اولین مشکل به نظر من اینه که چون این فرایند کمی طول می کشه این صدای پخش شده با اون صدای محیط همزمان نیست. منظورم ایجاد تاخیر است . البته فکر کنم این مشکل بزرگی نیست و دلیلش به ساختار صدا و طرز تولید و جاری شدن آن برمیگردد. البته به شرطی که این تاخیر زیاد نباشه. احتمالا صدا تا مدتی تو محیط می مونه و می چرخه تو همون محیط و اینور و اونور میره. چون همونطور که می دونید صدا از ارتعاشات مولکولهای هوا تشکیل شده و این موضوع منطقی به نظر میرسه .

دومین مشکل اینه که دامنه صدای خارج شده از بلندگو با دامنه صدای محیط برابر نیست. خب میشه برای معکوس کننده یه پتانسیومتر گذاشت و با چرخوندن اون ضریب تقویت رو تغییر داد.

مشکل دیگه اینه که صدا در چه محیطی جاری شده است . اگه محیط بزرگ باشه باید حجم بلندگو و یا تعداد بلندگوها هم زیاد باشه تا بتونه وسعت بزرگی رو پوشش بده. خب یه موقع هست که صدای اصلی و ازار دهنده از یه نقطه میاد و یه مقع از یه در بزرگ میاد.

در کل نظرتون چیه ؟

این موضوع خیلی برام مهمه.

پاسخ : چگونه صدای محیط را حذف کنیم.

سلام
    اگه هدفت اینه که بتونی تو محیط سکوت ایجاد کنی، ایده اصلی همینه. تو یکی از تاپیک ها در موردش بحث شده و یه مدار هم براش پیشنهاد دادن. فکر می کنم یکی از دوستان در مورد خفه کردن صدا توی اتاق هلیکوپتر سوال پرسیده بود! یا یه همچین چیزی ... سرچ کنی پیدا میشه
    البته عملکرد این جور مدارات نمی تونه %100 موثر باشه. بسته به دقت به کار گرفته شده، درصد موفقیت بالا میره. مثلا دریافت صدا از همه جهات و پخش با فاز معکوس در همون جهت ها و با دامنه مناسب، پوشش در همه سطوح و یک سری عوامل دیگه ( که نمی دونم چیه! ) می تونه تاثیر گذار باشه. اما مطمئناً همونطور که خودتونم میگین به همین سادگی ها نیست! من خودم یه بار اینو با اسپیکر های کامپیوتر امتحان کردم! یعنی یه آهنگ رو با پلاریته های دقیقاً معکوس از اسپیکر ها که روبروی هم بودن پخش کردم. هیچی اتفاقی نیفتاد! حتی یه ذره هم صدا تضعیف نشد :icon_razz:
    و اگر می خوای توی نحیط ساکت صدایی رو ضبط کنی، یا با میکروفون ارسال کنی یا ... راه بهتر اینه که از 2 تا میکروفون استفاده کنی. یعنی با میکروفون دوم صداهای مزاحم رو بگیری و این دو صدا ( صدای محیطی و صدای مطلوب خودت ) رو با دامنه های مناسب بدی به یه تقویت کننده تفاضلی. این روش هم دقیق نیست اما عملیه

دیدگاه

سلام.
      احسان جان ممنون.
      دوستان خواهشا بیشتر کمک و راهنمایی بفرمایید.

و اگر می خوای توی نحیط ساکت صدایی رو ضبط کنی، یا با میکروفون ارسال کنی یا ... راه بهتر اینه که از 2 تا میکروفون استفاده کنی. یعنی با میکروفون دوم صداهای مزاحم رو بگیری و این دو صدا ( صدای محیطی و صدای مطلوب خودت ) رو با دامنه های مناسب بدی به یه تقویت کننده تفاضلی. این روش هم دقیق نیست اما عملیه
      نه! . قصدم ضبط صدا نیست. میخوام یه صدای آزاردهنده که وارد محیط میشه رو حذف کنم. واسه آسایش!

دیدگاه

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=22584.0

دیدگاه

سلام منم یه سوال دارم . اصلن چگونه میشه با اسپیکر صدا تولید کرد؟ من الان یه اسپیکر 8اهم دارم چطور باش صدا درست کنم؟ ممنون اگه زود جواب بدید

دیدگاه

اگه اشتباه نکنم چنین دستگاهی قبلا ساخته شده و یادم هست یه ایرانی هم این دستگاه رو ساخته بود تو اخبار دیدم
            مورد استفادشم تو جاده های کوهستانی برای جلوگیری از بهمن هست که صداهایی که باعث ریزش بهمن میشه رو حذف میکنه
            شدنی هست ولی ایده ای ندارم.
            کرشمه ای کن و بازار ساحری بشکن @-}--@-}--@-}--به غمزه رونق و ناموس سامری بشکن
            یاصاحب الزمان(عج)

دیدگاه

وقت بخیر

یجا خوندم تو یه کشور تو ایستگاه راه اهن این کارو کرده بودن و صداهای ناهنجار و تو ایستگاه حذف کردن !!

برای حس صدای با اختلاف فاز !!! اگه دقت کنی مثلا دستگاه پخش اتومبیل !! بلند گوها + و - دارند !! اگه این جهت رو رعایت نکنید صدای بی کیفیت و تو دماغی دارید !!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X