مقدمه
سه تا مسئله هست که میخوام همین اول کاری بگم :
1. چرا سوپرنیندو؟
شاید بپرسین میکرو که بیشتر رایج بود چرا میخوام ماله سوپرنینتندو رو آموزش بدم. تا اونجایی که یادم هست میکروهای رایج در ایران ساخت شرکت پولی گیم بودن. این شرکت طرح دسته سوپرنینتندو رو برای میکرو ارائه میداد و انصافا هم خوش دستتر از خود دستههای اصلی میکرو بود :

ولی اگه دوست داشتین میتونین با یه کم تغییر در مدار واسه دسته میکرو هم این کار رو انجام بدین. برای اطلاع از نحوه دقیق این کار باید به لینکهای زیر مراجعه بکنین :
به هر حال توی این آموزش من فقط نحوه ساخت یه مدار رو آموزش خواهم داد که توی دسته سوپرنینتندو میتونین جاسازی بکنین که با وصل شدن به پورت USB بدون نیاز به نصب هیچ گونه درایوری دسته راه اندازی میشه.
2. وقتی دسته آماده بیرون هست چرا این همه دردسر و خرج اضافی؟
به لطف وجود شبیهسازهای مختلف دیگه نیازی به خریدن کنسولهای مختلف نیست. حتی به جرات میشه گفت که شبیهساز خیلی با کیفیت تر از خود کنسول، همون بازی رو اجرا میکنه! ولی یه چیزی هست که این وسط اصلا حال نمیده، اونم استفاده از دسته طرح سونی واسه بازی میکرو هست! کلی توی اینترنت جستجو کردم تا بالاخره تونستم یه دسته سوپرنینتندو (که از بازار دلالها خریده بودم) به کامپیوتر وصل و راهاندازی بکنم. خیلی چیزهای مفید هم توی این راه یاد گرفتم. تقریبا ۲۵ تومن هم هزینه ساختش شد!
3. هر گونه صدمه جانی و مالی و غیره به خودتون یا خونتون یا کامپیوترتون و غیره به من هیچ ربطی نداره!
بعضی از قطعات که توی جدول بالا نوشته شده، لازم نیست و فقط به خاطر مطابقت با نقشه اصلی مدار ذکر شده. فقط قطعاتی که به رنگ آبی هستن رو لازم داریم. عکس قطعات مورد نیاز :
سه تا مسئله هست که میخوام همین اول کاری بگم :
1. چرا سوپرنیندو؟
شاید بپرسین میکرو که بیشتر رایج بود چرا میخوام ماله سوپرنینتندو رو آموزش بدم. تا اونجایی که یادم هست میکروهای رایج در ایران ساخت شرکت پولی گیم بودن. این شرکت طرح دسته سوپرنینتندو رو برای میکرو ارائه میداد و انصافا هم خوش دستتر از خود دستههای اصلی میکرو بود :

ولی اگه دوست داشتین میتونین با یه کم تغییر در مدار واسه دسته میکرو هم این کار رو انجام بدین. برای اطلاع از نحوه دقیق این کار باید به لینکهای زیر مراجعه بکنین :
تبدیل دسته میکرو و سوپرنینتندو به USB (زبان اصلی)
کد:
http://www.raphnet.net/electronique/snes_nes_usb/index_en.php
تبدیل چهار تایی برای دسته میکرو یا سوپرنینتندو به USB (زبان اصلی)
کد:
http://www.raphnet.net/electronique/4nes4snes/index_en.php
2. وقتی دسته آماده بیرون هست چرا این همه دردسر و خرج اضافی؟
به لطف وجود شبیهسازهای مختلف دیگه نیازی به خریدن کنسولهای مختلف نیست. حتی به جرات میشه گفت که شبیهساز خیلی با کیفیت تر از خود کنسول، همون بازی رو اجرا میکنه! ولی یه چیزی هست که این وسط اصلا حال نمیده، اونم استفاده از دسته طرح سونی واسه بازی میکرو هست! کلی توی اینترنت جستجو کردم تا بالاخره تونستم یه دسته سوپرنینتندو (که از بازار دلالها خریده بودم) به کامپیوتر وصل و راهاندازی بکنم. خیلی چیزهای مفید هم توی این راه یاد گرفتم. تقریبا ۲۵ تومن هم هزینه ساختش شد!
3. هر گونه صدمه جانی و مالی و غیره به خودتون یا خونتون یا کامپیوترتون و غیره به من هیچ ربطی نداره!
لوازم و ابزار مورد نیاز :
1. هویه، سیم لحیم، روغن لحیم
2. برد سوراخ دار
3. سیم USB (دو متر خیلی مناسب هست)
4. دسته سوپرنینتندو
5. کاتر، انبردست، سیم چین، سوهان
6. اوهم متر
7. پروگرمر
8. قطعات الکترونیکی مورد نیاز مطابق جدول زیر
U2 : Atmega8 microcontroller. ATMEGA8-16PC, ATMEGA8-16PI, ATMEGA8-16PJ or ATMEGA8-16PU.
Dont use an ATMEGA8L-*, the 12Mhz clock would be too high
Dont use an ATMEGA8L-*, the 12Mhz clock would be too high
R1 : 1.5k [1.3 ~ 1.7] resistor. Ordinary carbon film 1/4 watt resistors will do
R2, R3 : 68 ohm [60 ~ 75] resistors. Ordinary carbon film 1/4 watt resistors will do
D2, D3 : 3.6 volts zener diodes
R4 : Do not install, not used anymore
D1 : Do not install, not used anymore
Y1 : 12 Mhz crystal oscillator
C2, C3 : 27 pf capacitors. If the crystal datasheet recommends another value, use it instead
C1 : 10uf capacitor. Install it near the ATmega8
JP1, JP2 : Jumpers. You can also use dip switches, ordinary switchs or solder bridges
J2 : 6 pin header, 2.54mm spacing. Needed for programming the ATmega8
بعضی از قطعات که توی جدول بالا نوشته شده، لازم نیست و فقط به خاطر مطابقت با نقشه اصلی مدار ذکر شده. فقط قطعاتی که به رنگ آبی هستن رو لازم داریم. عکس قطعات مورد نیاز :
دیدگاه