اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی هیت سینک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی هیت سینک

نوشته اصلی توسط mechaboy
    R=T/Q
    که در اون Tاختلاف دمای محیط و بیشینه دمای ترانزیستوره(اینجا تقریب درست و ضریب اطمینان خیلی مهمه)وQمیزان توان ترانزیستوره برحسبwو نتیجه معادله مقاومت گرمایی مورد نیازه که باید با عدده روی هیت سینک بخوره.
    دوست عزیز این R در دیتاشیت ترانزیستور مورد نظر نوشته شده و حتی نیاز به محاسبه هم نیست!!
    به عنوان مثال در مورد tip42 :
    T=150-25=125
    W=65w
    R=125/65=1.92
    که دقیقا در جدول دوم آورده شده

اما نکته در ارتباط هیت سینک و این R (و البته Rهای سری شده با آن مثل عایق گرمایی ، خمیر سیلیکون و...) هست
    قبلا هم گفتم که روی هیت سینکها معمولا چیزی نوشته نیست و شکل ظاهری و ابعاد فقط میتونه کمک کنه

دیدگاه

با سلام خدمت علی جان
      استفاده از فن رو من خودم تجربه کردم .برای خنک کردن درایور های ربات با اینکه هیت سینک استفاده کرده بودیم در عمل اونقدر داغ می کرد که درایور می سوخت!بعد ازچند تا درایور سوزوندن ، از فن استفاده کردیم و حل شد (البته فن رو از روی تقریب انتخاب کردیم )
      اما راجع به محاسبات انتخاب هیت سینک باید بگم این مطالب توسط شرکت های خارجی و کتب انتقال حرارت ارائه شده و بنده فقط نقل قول کردم و اگر هیت سینک شما کاتالوگ داشته باشه حتما این اطلاعات رو داره.اما خوب اینجا ایرانه! :smile:

دیدگاه

یه چیزه دیگه که دوستمون گفته که Rرو دیتاشیت هستش و نیاز به محاسبه نیست درسته اما در شرایط دمایی که گفته شده و شرایطی که دمای محیط فرق داشته باشه نیاز به محاسبه وجود داره.همچنین بنده این اطلاعات رو برای ارتباط داده شرایط ترانزیستور و نوع هیت سینک نوشتم و گرنه دوستان ما اگر دییتاشیت رو دیده باشند ،از معنی Rگاهی دارند.در آخر ممنون از این که مطالب بنده رو تکمیل کردید.

دیدگاه

ممنون mechaboy جان
          احیانا در کتب انتقال حرارت چیزی در مورد رابطه ابعاد با مقاومت گرمایی ننوشته شده؟!
          این فرمولی است که در PDF آقای خزاما آمده است اما...

دیدگاه

خواهش می کنم علی جان
            در این مورد سه تا رابطه وجود داره یکی برای رسانش در جامدات و دیگری جابه جایی در سیالات و یکی هم برای تابشه.
            در جامدات R=L/KAکه در آن Lضخامت دیواره وKضریب رسانایی و Aمساحت سطح هستش.
            در سیالات که در واقع هنگام تماس سطح جامد با سیال معنی پیدا میکنه R=1/hAکه در اون hضریب انتقال گرمای جابه جایی و Aمساحت سطح تماس با سیاله.
            برای تابش هم مثله جابه جایییه فقط به جای ضریبه جابه جایی از ضریب تابش استفاده می کنیم.
            با این روابط ابعاد اجسام با مقاومت معلوم میشه.
            و در اجسامه واقعی در شرایط پایا یعنی به صورت پیوسته و یکنواخت باید از این مقاومت های حرارتی به صورت ترکیبی مثل مقاومت های الکتریکی استفاده کرد.اما در شرایط ناپایا روابط متفاوته اما برای هیت سینک ها شرایط تقریبا همیشه پایا در نظر گرفته میشه. :biggrin:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X