اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

خازن باکیفیت و خازن بی کیفیت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : خازن باکیفیت و خازن بی کیفیت

نوشته اصلی توسط SA3ID
    با تشکر بابت مطالب مفید و آموزندتون
    منم یه تجربه کوچیک در مورد خازنها دارم که اگه اجازه بدین میخوام عرض کنم :icon_razz:
    بنابه کاری که دارم انجام میدم( طراحی درایور led) نیاز شدیدی به استفاده از خازنهای باکیفیت برای افزایش طول عمر درایور دارم! با مطالعاتی که انجام دادم متوجه شدم که هرچقدر مقاومت داخل خازنها ESR مخفف Equivalent series resistance کم باشد در این حالت تلفات داخلی در خازن به حداقل میرسد. از طرفی این مقاومت بر روی زمان شارژ و دشارژ خازن تاثیر مستقیم دارد. در محاسبات بلوک فیدبک در مدارات سوئیچینگ صفر تابع تبدیل بلوک قدرت نیز به این مقاومت بستگی دارد.

در شکا زیر دو خازن از شرکت Rubycon با سری ساخت ZLH و YK را بررسی کردم. خازن ZLH از روی درایورهای شرکت MEAN WELL برداشته شده، این سری از خازنها در دمای 105 درجه سانتیگراد طول عمری بین 6000 الی 10000 ساعت دارند و از طرفی مقاومت داخلی این سری بسیار پایین است. ولی خازن سری YK از یک فروشنده معتبر داخلی تهیه شده، این خازن در دمای 85 درجه سانتیگراد طول عمری حدود 2000 ساعت دارد و با وجود مقاومت داخلی نسبتا پایین طول عمرش برای درایورها مناسب نیست! بخاطره اینکه درایورها و یا منابع تغذیه سوئیچینگ شرکت MEAN WELL اینقدر محبوب و قابل اعتمادن!

در شکل زیر دو خازن 220 نانوفاراد 400 ولت رو بررسی کردم. خازن قرمز رنگ از نوع MKT هست و خازن آبی رنگ از نوع MKP هست. من هر دو خازن رو تو فرکانس 10 کیلوهرتز تست کردم و نتیجه رو میتونید خودتون متوجه بشین!!!

خازن آبی رنگ محصول شرکت فیلیپس و خازن قرمز رنگ محصول شرکت PILKOR

یه تجربه دیگه ای که دارم اینه که هنگام اندازه گیری ظرفیت خازنها دستگاه LCR متری که من دارم در 4 فرکانس 100 هرتز 120 هرتز 1 کیلو و 10 کیلو اندازه گیری میکنه، هرچقدر فرکانس بالاتر میره دقت اندازه گیری بیشتر میشه، تو خازنهای باکیفیت هر چقدر فرکانس رو زیاد میکنیم تغییرات بسیار اندک و ناچیزه ولی در خازنهای بیکیفیت با افزایش فرکانس مقادیر تا حد زیادی افت میکنن.

موفق باشید
    دوست عزیز یه سوال واسم پیش اومده:
    اون خازن 50 ولت esr بیشتری داره نسبت به اون 35 ولتی. آیا منطقی نیست؟چون ولتاژ قابل تحملش بالاتره خب طبعا نباید مقاومتشم بیشتر باشه؟

البته تا حدود زیادی از ظاهر خازن هم میشه به کیفیتش پی برد.خازن های باکیفیت چه الکترولیتی چه پلی استر از نظر ظاهری و رنگ براق تر شکیل تر و با چاپ نوشته ظریف و دقیق میباشند.
    صرفا به مارک نمیشه اعتماد کرد .من خازن الکترولیتی rubycon دیدم که از رنگش و چاپش پیدا بود چیز آشغالیه و تقلبیه در صورتی که جنس اورجینال این برند از مرغوبترین برند ها است.
    الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

دیدگاه

سوال بجا و خوبی بود
      من دیتاشیت خازنی که از روی درایورهای MEAN WELL برداشته بودم رو برات گذاشتم که دانلود کنید و میخوام با مطالب داخل این دیتاشیت توضیح بدم:

http://www.rubycon.co.jp/en/catalog/e_pdfs/aluminum/e_zlh.pdf

خازن 1000 میکرو رو انتخاب میکنید و مقدار مقاومت داخلی این خازن را در ولتاژهای 10 الی 50 ولت بررسی میکنیم، اگه خوب دقت کنید امپدانس داخلی خازن بین 10 ولت تا 35 ولت با افزایش ولتاژ نامی خازن کاهش میابد ولی در ولتاژ 50 ولت کمی زیاد میشود!حتی وقتی ولتاژ خازن به 80 ولت میرسد باز بیشتر میشود! پس هیچگاه نمیتوان گفت که با افزایش ولتاژ نامی خازن مقدار مقاومت ESR بیشتر و یا کمتر میشود! ولی یک نکته که همیشه صادق است این است که [glow=red,2,300]با افزایش ظرفیت خازن مقاومت داخلی آن کاهش میابد[/glow]از طرفی با موازی کردن خازنها نیز باز مقاومت ESR کاهش یافته و ریپل خروجی کاهش میابد.

موفق باشید

دیدگاه

دوستان وقتی می گویم از ظاهر خازن نمی توان به آن اطمینان کرد و باید چند نمونه خریداری و تست کرد به خاطر این است
        لینک زیر را ببینید ، خازن 47uF400V را به اسم 100uF400V قالب کرده اند ، خودش هم به نام Rubycon با ظاهر قشنگ و چاپ و رنگ خوب ، آن هم در آمریکا !!!
        http://www.rru.com/~meo/AX84/Etc/rubycon.html
        http://www.rru.com/~meo/AX84/Etc/rubycon-cut1.jpeg
        http://www.rru.com/~meo/AX84/Etc/rubycon-cut2.jpeg
        http://www.rru.com/~meo/AX84/Etc/rubycon-cut3.jpeg

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aie_saber
          دوستان وقتی می گویم از ظاهر خازن نمی توان به آن اطمینان کرد و باید چند نمونه خریداری و تست کرد به خاطر این است
          لینک زیر را ببینید ، خازن 47uF400V را به اسم 100uF400V قالب کرده اند ، خودش هم به نام Rubycon با ظاهر قشنگ و چاپ و رنگ خوب ، آن هم در آمریکا !!!
          یه سوال
          تفاوت کلی خازنای پلاریته دار با غیر لاریته دار تو چیه؟ :redface: :redface: :redface: :redface:
          برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
          راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Detector68
            یه سوال
            تفاوت کلی خازنای پلاریته دار با غیر لاریته دار تو چیه؟ :redface: :redface: :redface: :redface:
            تفاوت کلی آنها در ساختار یا تفاوت در نوع دی الکتریک یا عایقی است که بین صفحات خازن قرار گرفته است می باشد
            چون ظرفیت خازن با جنس دی الکتریک نسبت مستقیم دارد برای افزایش ظرفیت خازن ماده دی الکتریک بین صفحات خازن را به نوعی مواد شمیایی آغشته می کنند
            این ماده شیمیایی فقط با اعمال ولتاژ به دو سر خازن با قطبیت صحیح مثبت و منفی یا بیشتر بودن ولتاژ آند نسبت به ولتاژ کاتد
            بصورت کاتالیزور عمل کرده باعث افزایش ثابت دی الکتریکی می شود که در نتیجه ظرفیت خازن افزایش پیدا می کند
            برای همین است که به خازن های الکترولیتی خازن شیمایی هم گفته می شوند و ظرفیت این خازن ها بیشتر از بقیه خازن ها و در رنج میکرو و میلی فاراد است
            اگر خازن های الکترولیتی بصورت پلاریته معکوس به ولتاژی وصل شوند این حالت باعث از بین رفتن دی الکتریک بین صفحات شده
            و در نتیجه جریان کشی بین صفحات را بوجود آورده و باعث گرم شدن خازن و در نهایت انفجار آن می شود
            به همین علت است که معمولاً قسمت انتهایی خازن ها بصورت یک + یا K تو رفته و نازک یا اصطلاحاً Micro Junction قرار می دهند
            تا بدنه بسته خازن سریعاً از این نقطه باز شده و گازهای حاصل از ، از بین رفتن ماده شیمیایی دی الکتریک از خازن خارج شده و سبب آتش سوزی و ... نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aie_saber
              البته چاپ این خازنها خیلی هم قشتگ نیست و من بیش از 20 ساله که تو بازارم (نمیخام از خودم تعریف کنم فقط منظورم رو تجربس)تشخیص دادم که اینا اصلی نیستن.چاپ های اصلی پررنگ و شفاف هستند و اون تیوپ هم جنس براقی داره نه کدر.
              اگه دقت کرده باشید معمولا ته خازن های ژاپنی مرغوب یا یه ورقه از جنس کائوچوئه یا لاستیکیه که نقش برجسته داره یعنی صاف نیست.
              من تا حالا خازن nichicon تقلبی ندیدم جنس خوبیه ولی rubycon تقلبیش زیاده.
              خازن hitachi هم مارکش مثل M میمونه که رو خازن زده اونم خوبه.

دیدگاه

سلام
                نوشته اصلی توسط shahpoori
                البته چاپ این خازنها خیلی هم قشتگ نیست و من بیش از 20 ساله که تو بازارم (نمیخام از خودم تعریف کنم فقط منظورم رو تجربس)تشخیص دادم که اینا اصلی نیستن.چاپ های اصلی پررنگ و شفاف هستند و اون تیوپ هم جنس براقی داره نه کدر.
                اگه دقت کرده باشید معمولا ته خازن های ژاپنی مرغوب یا یه ورقه از جنس کائوچوئه یا لاستیکیه که نقش برجسته داره یعنی صاف نیست.
                من تا حالا خازن nichicon تقلبی ندیدم جنس خوبیه ولی rubycon تقلبیش زیاده.
                خازن hitachi هم مارکش مثل M میمونه که رو خازن زده اونم خوبه.
                شما بخشی از هدف ایجاد تاپیک رو تامین کردید. ممنون
                و باعث خوشحالی هست که زحمت بکشید و با عکس نشان دهید.

توضیحات تون در مورد الکترولیت ها بود.
                برای تشخیص خازن های MKT باید به چه چیزهایی توجه کنیم ؟
                برای کاری در حوزه اربعین نیاز به نیروی داوطلب هستیم.
                http://hosseinwalkingday.com

دیدگاه

سلام دوستان
                  چند نمونه از خازنهای الکترولیتی نسبتا مرغوب که در بازار موجوده
                  به ته اونها توجه کنید مطالبی که در پستهای قبلی گفته بودم مشخصه:

اینم نمونه هایی از خازنهای پلی استر و mkt که اولی و آخری چینیه ولی کیفیت نسبتا خوبی داره .چیزیه که تو بازار ما موجوده. به شکل ظاهر و رنگ و لعاب و چاپ خازنها دقت کنید:

اینم دو نمونه از خازنهای بی کیفیت موجود در بازار:

دیدگاه

سلام دوستان
                    چند نمونه از خازنهای الکترولیتی نسبتا مرغوب که در بازار موجوده
                    به ته اونها توجه کنید مطالبی که در پستهای قبلی گفته بودم مشخصه:

اینم نمونه هایی از خازنهای پلی استر و mkt که اولی و آخری چینیه ولی کیفیت نسبتا خوبی داره .چیزیه که تو بازار ما موجوده. به شکل ظاهر و رنگ و لعاب و چاپ خازنها دقت کنید:

اینم دو نمونه از خازنهای بی کیفیت موجود در بازار:
                    سلام بر استاد شاپوری
                    این خازنهای بدون پلاریته دقیقا باید چجوری به کییتش پی برد؟از طرفی حفظ تمامی برند ها سخته.راه اسونتر نیس؟

دیدگاه

البته شما لطف دارید.من استاد نیستم و گشنه علم و تجربه ام و کوچیک همه دوستان. :redface:
                      ببینید دوستان بر اساس تجربه فهمیدم که خازنهایی که از نظر ظاهری با دقت بیشتری ساخته شدند از لحاظ کیفیت ساخت هم بهترند.شما اون دوتا خازن پایینی را ببین که چاپش کج خورده و تهش قلنبه و اون یکی ظاهر قلنبه داره نشون میده که تو ساختشون و داخلشون هم زیاد دقت نشده.البته نه اینکه خازنهایی که از نظر ظاهری با کیفیتند اصلا خرابی نداشته باشند ولی کلا در مورد قطعات دو مسئله وجود داره : یکی دقت و دوم دوام و ثابت موندن کیفیت و ظرفیت اون قطعه که مورد اول را میشه تا حدودی با دستگاههای تستر تست کرد ولی مورد دوم با تجربه کردن و استفاده از اون قطعه در درازمدت مشخص میشه.
                      لازم هم نیست که آدم همه برندها را حفظ باشه این شکل ظاهر میتونه ملاک نسبتا خوبی واسه کیفیت اون قطعه باشه.
                      به قول شاعر از کوزه همان برون تراود که در اوست! :mrgreen:

دیدگاه

به نظر من همونطوری که از ظاهر آدما نمیشه به کیفیت اخلاقی و رفتاری و گفتاریشون پی برد در مورد قطعات هم این موضوع صادقه!!!! :icon_razz:
                        من خودم وقتی خازنی رو میگیرم سریع میرم سراغ دیتاشیتش!
                        این اولین قدم برای پی برد به کیفیت خازنه! چون اگه خازن پدر مادر داری باشه صد در صد دیتاشیت داره!
                        بعده پیدا کردن خازن با LCR متر تست میکنم تا ببینم اون چیزی که الان دستمه با دیتاشیت چقدر فرق داره!
                        وقتی نتایج اندازه گیری با نوشته های داخل دیتاشیت یکی شدن اون موقع با خیال راحت میرم سراغ مونتاژ!

برای مثال اگه دیتاشیت خازن بدون قطبی که آقای شاپوری زحمت کشیدن و عکسش رو گذاشتن ( خازن زرد رنگ 1 میکرو 275 ولت) بررسی کنیم میبینیم که آره تو صفحه اول گوگل دیتاشیتش رو میاره ( اینو تو گوگل سرچ کنید hd105 iec384-14 ) پس این یعنی اینکه این قطعه وجود خارجی داره و شناخته شده است حالا میمونه تست و نتایج حاصل از اندازه گیری.

موفق باشید

دیدگاه

سلام
                          نوشته اصلی توسط SA3ID
                          به نظر من همونطوری که از ظاهر آدما نمیشه به کیفیت اخلاقی و رفتاری و گفتاریشون پی برد در مورد قطعات هم این موضوع صادقه!!!! :icon_razz:
                          بهتره جملات رو دقیق تر بیان کنیم

خازن با ظاهر نامطلوب نخریم.
                          برای کاری در حوزه اربعین نیاز به نیروی داوطلب هستیم.
                          http://hosseinwalkingday.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SA3ID
                            من خودم وقتی خازنی رو میگیرم سریع میرم سراغ دیتاشیتش!
                            این اولین قدم برای پی برد به کیفیت خازنه! چون اگه خازن پدر مادر داری باشه صد در صد دیتاشیت داره!
                            بعده پیدا کردن خازن با LCR متر تست میکنم تا ببینم اون چیزی که الان دستمه با دیتاشیت چقدر فرق داره!
                            وقتی نتایج اندازه گیری با نوشته های داخل دیتاشیت یکی شدن اون موقع با خیال راحت میرم سراغ مونتاژ!

برای مثال اگه دیتاشیت خازن بدون قطبی که آقای شاپوری زحمت کشیدن و عکسش رو گذاشتن ( خازن زرد رنگ 1 میکرو 275 ولت) بررسی کنیم میبینیم که آره تو صفحه اول گوگل دیتاشیتش رو میاره ( اینو تو گوگل سرچ کنید hd105 iec384-14 ) پس این یعنی اینکه این قطعه وجود خارجی داره و شناخته شده است حالا میمونه تست و نتایج حاصل از اندازه گیری.

موفق باشید
                            دوست عزیز فرمایشات شما کاملا درسته :nice: :nice:
                            ولی شما با خودت LC متر میبری دم مغازه که قطعه بخری؟ :mrgreen:
                            ثانیا خیلی از قطعات چینی که تو بازار هست دیتاشیت نداره!من میگم اول یه قطعه باید ظاهرش درست باشه بعد آدم بره سراغ تست و این چیزا.
                            البته همه دوستان LC متر ندارن که قطعات را تست کنن.

دیدگاه

http://www.kardasti555.blogsky.com/1393/05/10/post-14/
                              نظرتون چیه راجب این دستگاه.بسازمش

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Detector68
                                http://www.kardasti555.blogsky.com/1393/05/10/post-14/
                                نظرتون چیه راجب این دستگاه.بسازمش
                                اگه فقط و فقط ظرفیت خازن ملاک باشه ارزش ساخت داره ولی اکثرا از روی مقاومت سری داخل خازن پی به کیفیتش میبرن! ( ESR )
                                یه سوال: تو لینکی که گذاشتین، تو عکسی که خازن 2200 میکروفاراد 25 ولت رو اندازه میگیره یه نکته عجیبی توشه!!!! تجربه ای که تو این 7 8 سال اخیر کسب کردم اینو متوجه شدم که امکان نداره ظرفیت خازن درست برابر با ظرفیت نوشته شده بر روی اون باشه ( البته برای خازنهای شیمیایی نه بدون قطب ) چه برسه و اینکه یه کوچولو هم بیشتر باشه!!!! :eek:
                                اکثر LCR مترهای مرغوب در فرکانسهای مختلف اندازه گیری رو انجام میدن و هرچقدر رنج این فرکانس بیشتر باشه قیمت دستگاه با دقت اندازه گیریش میره بالا!!!

تو پست های قبلی به یه نکته اشاره کرده بود و اونم اینکه هنگام اندازه گیری، تغییرات موجود در ظرفیت خازنهای مرغوب با افزایش فرکانس بسیار جزئی و کمه ولی در خازنهای بی کیفیت این تغییرات خیلی خیلی بیشتره!!! حالا با این حساب اون مداری که گذاشتین در یک فرکانس بسیار پایین اندازه گیری میکنه که دقتش خیلی پایینه اگه بتونید رنج اندازه گیریشو بین 100 هرتز تا 100 کیلوهرتز تنظیم کنید میشه یه چیزه توپ! بازم تاکید میکنم از روی مقاومت داخلی خازن میشه پی به کیفیتش بورد! چرا؟ چون در جنس نامرغوب این مقدار خیلی بیشتر از مقدار مرغوبشه!

دوست عزیز فرمایشات شما کاملا درسته :nice: :nice:
                                ولی شما با خودت LC متر میبری دم مغازه که قطعه بخری؟ :mrgreen:
                                ثانیا خیلی از قطعات چینی که تو بازار هست دیتاشیت نداره!من میگم اول یه قطعه باید ظاهرش درست باشه بعد آدم بره سراغ تست و این چیزا.
                                البته همه دوستان LC متر ندارن که قطعات را تست کنن.
                                خوشبختانه تو شهر ما ( ارومیه ) یه قطعه فروشی داریم که واقعا کارش درسته و همیشه جنس مرغوب میاره، هر موقع میرم پیشش اول شماره قطعات رو بر میدارم و دیتاشیتشو بررسی میکنم بعد میرم میگیرم! ولی در کل اگه آدم بتونه یه فرد باوجدان پیدا کنه و به جنسی که میاره اعتماد کنه دیگه نیازی به دیتاشیت و LCR متر نیست! :biggrin:
                                به تجربه شخصی دیگه : قطعات چینی مرغوب که الان تو باز موجود هستن بلا استثنا و بدون شک حتما حتما دیتاشیت دارن! مگه اینکه جنس مرغوب نباشن! البته ناگفته نمونه که اینو اون فروشنده وجدان دار بهم گفته! :nerd:

موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X