اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

TIP41 و مشکل داغ کردن آن در جریان گیری 1 آمپری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : TIP41 و مشکل داغ کردن آن در جریان گیری 1 آمپری

نوشته اصلی توسط elect2
    سلام این همون مدار اقای کریمی فقط دو تا مقاومت اضافه شده اون دو تا مقاومت چه کمکی میکنن ؟
    نه فرقش اصلیش اینه که تو مداری که من کشیده بودم جریان بیس از خود 12 ولت گرفته میشه. آقای کرمی به صورت دارلینگتون بسته بودن. دارلینگتون هم ولتاژ رو از بالای ترانزیستور tip41 گرفته که باعث میشه افت بیشتری رو tip41 بیفته که شرایط روشن شدن 945 رو فراهم کنه. و بدنبال اون تامین جریان بیس tip41
    نوشته اصلی توسط امیر کریمی
    بنده مداری که دوست عزیزمون جناب محسن محمدشاهی قرار داده بودن رو تست کردم یکم بهتر کار میکنه اما همچنان ذهنم مشغول هست که ایا واقعا نمیشه بدون دردسر از یه ترانزیستور قدرت 700 میلی آمپر جریان کشید؟ دوستانی که فلاشر میسازن راهنمایی کنن که با این اوصاف چجوری از ترانزیستور قدرت استفاده میکنن؟
    ممنون
    آقای کرمی طوری که شما میگین احتمالا بیشتر از 1 آمپر داری میکشی :NO:
    من همین الان مداری که کشیدم رو تست کردم در جریان 1.05 آمپر ولتاژ کلکتور امیتور 0.18 ولت بود. ترانزیستور ذره ای هم گرم نمیشد.(0.2 وات تلف شدن چیزی نیست)
    قبلا هم برای جریان 2.5 آمپر بدون هیتسینک بارها استفاده کردم برای لامپ رشته ای بدون هیچ مشکلی و با ترانزیستور های ارزون قیمت(اون مقاومت 330 برای جریان های بالاتر باید طبق دیتاشیت کمتر بشه) . مطمئنم کار شما یجاییش ایراد داره. وگرنه هر چیز که تو دیتاشیت نوشته شده داره درست عمل میکنه :agree:
    در ضمن شما برای led مقاومت گذاشتی یا همینجوری وصل کردی؟ :rolleyes: با چه فرکانسی داری سوییچ میکنی؟
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

با سلام و عرض تسلیت خدمت شما بزرگواران به مناسبت ایام سوگواری سالار شهیدان حسین (ع)
      همونطور که از اسم تاپیک پیداست مشکلی که دارم اینه که بنده اومدم ترانزیستور TIP41C رو با استفاده از C945 دارلینگتون بستم و الان تو ولتاژ 12 ولت با جریان گیری 1 آمپر از کلکتور. ترانزیستور TIP41 بشدت داغ میکنه با اینکه طبق مستندات این ترانزیستور توانایی هدایت 6 امپری (تئوری) رو از امیتر به کلکتور داره اما در عمل اینطور نتیجه نگرفتم حال به نظر شما این مشکل میتونه از نامرغوب بودن ترانزیستور باشه؟یا نکته ی دیگه ای در بایاس کردنش هست؟واقعا دیگه کاری نشد که انجام ندم حتی خودTIP41رو هم به تنهایی بایاس کردم باز با جریان کشی کمتر از 1 آمپر داغ میکنه :sad:
      درضمن خدممتون عرض کنم که مقاومت بیس ترانزیستور و اصول بستن دارلینگتون رعایت شده و برداشتم اینه که ترانزیستور کاملا به حالت اشباه میره اما نمیدونم چرا داغ میکنه باز اگه لازم شد مدارش قرار میدم
      پیشاپیش تشکر میکنم ازتون
      با سلام خدمت شما کاربر گرامی:
      گرم کردن این ترانزیستور با 0.8 آمپر طبیعی است. اگر در دیتا شیت جریان این ترانزیستور را 1 آمپر معرفی می کند آن زمانی است که شما از هیت سینک استفاده نموده و دمای بدنه را در 25 درجه سانتی گراد نگه دارید.من با ترانزیستور 2N3055 با جریان کولکتور امیتر 15 آمپری زمانی که حدود 1.2 آمپر مصرف می کنیم گرم شود شما چگونه انتظار دارید با جریان کولکتور 1 آمپری داغ نشود.
      علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
      نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

با سلام و سپاس خدمت شما همه بزرگواران و اساتیدی که در این بحث شرکت کردین
        جناب محمد شاهی الان کلی با مدار ور رفتم انگار مشکل از خود بنده هستش چون الان که تو حالت دارلینگتون جریان بیس ترانزیستور درحالت روشن اندازه گرفتم 10 میلی امپر بود یعنی انگار کاملا به حالت اشباه نمیره اومدم به تنهایی ترانزیستور TIP41 رو با یه مقاومت کوچکتر(150 اهم) بیسش با 5 ولت تحریک کردم و جریان بیس رو اندازه گرفتم حدود20 میلی امپر جریان کشی داشت اما در کمال تعجب دیدم که داغ شدن ترانزیستور به کلی از بین رفت و الان به صورت عادی گرم شده حال سوالم از شما اساتید این هستش که پس چرا تو حالت دارلینگتون ترانزیستورc945 نمیتونه جریان کافی بیسTIP41 رو تامین کنه ؟
        درضمن بنده کریمی هستن نه کرمی :biggrin: :nice:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری
          گرم کردن این ترانزیستور با 0.8 آمپر طبیعی است. اگر در دیتا شیت جریان این ترانزیستور را 1 آمپر معرفی می کند آن زمانی است که شما از هیت سینک استفاده نموده و دمای بدنه را در 25 درجه سانتی گراد نگه دارید.من با ترانزیستور 2N3055 با جریان کولکتور امیتر 15 آمپری زمانی که حدود 1.2 آمپر مصرف می کنیم گرم شود شما چگونه انتظار دارید با جریان کولکتور 1 آمپری داغ نشود.
          با سلام
          بله جناب تحیری بنده هم اشاره کردم که تلفات طبیعی هستش منم انتظار اینو ندارم که با جریان گشی از کلکتور این ترانزیستور اصلا اب از اب تکون نخوره و با دمای 25 درجه به کارش ادامه بده بنده برام فقط اینجاش گنگ بود که چرا نمیشه رو ترانزیستوری که تو دیتاشیتش حداکثر جرایان دهی کلکتورش 6 امپر ذکر شده به اندازه یک ششم یا کمتر از گفته دیتاشیت جریان کشید و ترانزیستور بشدت داغ کنه oo: چون بنظرم اصلا تلفات حرارتیش نسبت به بار معقول نبود

دیدگاه

با سلام
            بله جناب تحیری بنده هم اشاره کردم که تلفات طبیعی هستش منم انتظار اینو ندارم که با جریان گشی از کلکتور این ترانزیستور اصلا اب از اب تکون نخوره و با دمای 25 درجه به کارش ادامه بده بنده برام فقط اینجاش گنگ بود که چرا نمیشه رو ترانزیستوری که تو دیتاشیتش حداکثر جرایان دهی کلکتورش 6 امپر ذکر شده به اندازه یک ششم یا کمتر از گفته دیتاشیت جریان کشید و ترانزیستور بشدت داغ کنه oo: چون بنظرم اصلا تلفات حرارتیش نسبت به بار معقول نبود
            برای استفاده از جریان بیش تر بین امیتر کولکتور ترانزیستور را باید با خمیر سلیکون با بدنه و هیت سینک وصل کرد. ضریب تقویت یا بتای ترانزیستور را مشخص و با تعیین این مقدار حد اکثر جریانی مناسبی که بتواند ترانزیستور را به اشباع کامل یا SATURATION ببرد را محاسبه نموده و با نصب یک فن این دما را به 25 درجه سانتی گراد برسانیم. در چنین شرایط دشواری ما می توانیم به مقدار دلخواه جریان برسیم.
            علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
            نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

با سلام
              دوستان بنده بعد از اندکی تلاش بلاخره تونستم ترانزیستور رو اونجوری که به نظرم معقول هست ازش جواب بگیرم اما بایه آرایشی متفاوت
              حال میخوام نظرتون بدونم که ایا این نوع ارایش صحیح هست واسه بایاس ترانزیستور به شکل دارلینگتون یا خیر؟ درضمن اگه تحلیلتون از مدار رو بفرمایین هم خیلی ممنون میشم
              در این حالت جریان بیسTIP41 روی بار 0.6 امپری حدودا 35 میلی امپر هستش البته با تغییر R2 جریان بیس نیز تغییر میکنه
              البته عرض کنم که ولتاژ متصل به R2 مثبت5 هستش
              ولتاژ CE هم 0.12 ولت هستش تلفات حرارتی هم در حد گرم شدن :agree:

مشتاقانه منتظر یاری سبزتان هستم :nice: :bye

دیدگاه

:sad:
                از دوستان کسی نیست راهنمایی کنه؟ من میخوام pcb بوردم رو طراحی کنم الان معطل اینم که بدونم نحوه بایاسینگ ترانزیستورم درسته یا خیر؟و اینکه تحلیلتون از مدار بالا چی هست ؟
                ممنون

دیدگاه

با سلام

با حفظ شرایط فعلی سعی کنید مقاومت شماره دو را کمی افزایش بدید تا سقف 300 اهم

و همچنین مقاومت شماره 1 را هم افزایش بدید
                  --------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
                    با سلام

با حفظ شرایط فعلی سعی کنید مقاومت شماره دو را کمی افزایش بدید تا سقف 300 اهم

و همچنین مقاومت شماره 1 را هم افزایش بدید
                    مهندس ممنون از راهنماییت
                    بی زحمت به این سوالمم جواب بده خدا خیرت بده :rolleyes:
                    بنده که اینجوری ترانزیستور هام دارلینگتون بستم اسم این روش چی هست؟ خب همه جادیدم آرایش دارلینگتون جوری هست که کلکتور هر دو ترانزیتسور به هم متصل هست اما بنده به کلکتور Q1 ولثاژ +5 دادم خب بنده با روش متداول اصلا نتیجه نگرفتم بخاطر همین موضوع برام خیلی گنگ مونده اصلا نمیفهمم چرا اینجوریه oo:

دیدگاه

با سلام

اسمیه خاصی نداره

یه نوع بایاس هست و ممکنه دها ارایش برای بایاس بشه بست که شما با این ارایش به نتیجه رسیدید

از نظر من این ترانزیستور کلا با دما کار میکنه و اینکه چرا شما ترانزیستورتونا عوض نمیکنید

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
                        با سلام

اسمیه خاصی نداره

یه نوع بایاس هست و ممکنه دها ارایش برای بایاس بشه بست که شما با این ارایش به نتیجه رسیدید

از نظر من این ترانزیستور کلا با دما کار میکنه و اینکه چرا شما ترانزیستورتونا عوض نمیکنید
                        والا منکه هنوز اینجوری هستم :eek: :eek: oo: oo: oo:
                        حتی تو پرتئوس هم مدار رو بستم به شکل عادی همون کلکتور مشترک بهتر از مداری که الان بستم جواب داد کلا انگار تئوری با عمل برعکس عمل میکنه oo:
                        کاش دوستای دیگه هم تو این بحث شرکت میکردن تا به یه نتیجه علمی و قانع کننده ای میرسیدیم :read:
                        من واقعا سخت دنبال دلیلش هستم اگه هم پیدا کردم میام اینجا اطلاع رسانی میکنم تا تاپیک اخرش بی نتیجه نمونه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X