اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از رله 3 ولتی برای ولتاژ 5 ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : استفاده از رله 3 ولتی برای ولتاژ 5 ولت

نوشته اصلی توسط amiresami نمایش پست ها
    مهندس . مدار را بستم و در محل قرار دادم . جهت یادآوری خلاصه ای از مدار عرض کنم بر روی یک برد الکترونیکی یک بازر وجود داشت که وقتی به شرایط هشدار میرسید بازر فعال شده و بصورت منقطع دو سه ثانیه ای عمل میکرد . صدای بازر ضعیف بود و آنرا اوت کردم و یک بوق اتومبیل جایگزین نمودم . برای فعال کردن بوق اتومبیل به 12 ولت نیاز بود که آنرا برایش فراهم کردم و به خروجی یک رله دادم . یک رله سه ولت با مدار درایوری که شما توصیه کردید برای رله بستم شامل یک مقاومت یک و نیم کیلو و ترانزیستور 3904 و دیود 4148 . حالا که مدار را بر روی برد اصلی جایگزین بازر کرده ام . همه چیز به خوبی عمل میکنه و بوق اتومبیل هم فعال میشه فقط یک مشکلی وجود دارد و آن اینکه صدای بوق یکنواخت نیست و در دو ثانیه ای که فعال میشه دارای اعوجاج است و هر بار که قطع و وصل میشه صدای بوق اتومبیل هم کمی با دفعه قبل متفاوته و پاک و یکدست مثل حالتی که بوق را مستقیم به همان ولتاژ 12 ولت وصل میکنم نیست . بوق هم کاملا سالمه چون مستقیم که میزنم مشکلی نداره ولی وقتی به خروجی رله وصل میکنم صدای پاک و شفافی نداره . به گونه ایی که انگار کنتاکت های رله خوب به هم نمی چسبند . حالا به نظر شما این مشکل چگونه رفع میشه ؟
    با سلام:
    بوق خودرو حداقل 10آمپر جریان مصرف می کند. شما باید از رله ای استفاده کنید که کنتاکت های آن حداقل تاب تحمل 10 آمپر 14 ولت را داشته باشد. ( 140 وات انرژی را عبور دهد). با رله 3 ولت و کنتاکت ضعیف یک چیز طبیعیست.
    علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
    نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری نمایش پست ها
      با سلام:
      بوق خودرو حداقل 10آمپر جریان مصرف می کند. شما باید از رله ای استفاده کنید که کنتاکت های آن حداقل تاب تحمل 10 آمپر 14 ولت را داشته باشد. ( 140 وات انرژی را عبور دهد). با رله 3 ولت و کنتاکت ضعیف یک چیز طبیعیست.
      سلام . بله درست میفرمایید . رله 3 ولت هم برای خروجیش نوشته 28 ولت DC و 10 آمپر . یعنی کنتاکت های خروجیش مشکلی با ده آمپر و بوق نداره چون وقتی رله را به دو باتری یک و نیم مینی کارکرده حدود 2و نیم ولتی تست میکنم کنتاکت های خروجی رله به درستی می چسبد و صدای بوق طبیعی هست . اما در مدار که قرار میگیره و در شرایط هشدار روی رله ولتاژ پنج ولت میاد ، رله به تنهایی عمل نمیکنه و نیاز به درایور داره . با یک مدار ساده درایو که مهندس آشوری پیشنهاد دادن می بندم و رله اینبار تحریک میشه اما با خروجی متزلزل یعنی در بوق خروجی شفافیت وجود نداره و فرکانس صدا متغیره .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amiresami نمایش پست ها
        سلام . بله درست میفرمایید . رله 3 ولت هم برای خروجیش نوشته 28 ولت DC و 10 آمپر . یعنی کنتاکت های خروجیش مشکلی با ده آمپر و بوق نداره چون وقتی رله را به دو باتری یک و نیم مینی کارکرده حدود 2و نیم ولتی تست میکنم کنتاکت های خروجی رله به درستی می چسبد و صدای بوق طبیعی هست . اما در مدار که قرار میگیره و در شرایط هشدار روی رله ولتاژ پنج ولت میاد ، رله به تنهایی عمل نمیکنه و نیاز به درایور داره . با یک مدار ساده درایو که مهندس آشوری پیشنهاد دادن می بندم و رله اینبار تحریک میشه اما با خروجی متزلزل یعنی در بوق خروجی شفافیت وجود نداره و فرکانس صدا متغیره .
        با سلام:
        وقتی که رله چسبید و بوق کار کرد در آن لحظه نگاه کنید فقط ولتاژ دو سر کویل رله چند ولت است. امتحان کنید و سپس گزارش کنید. ( احتمال کاهش ولتاژ در زمان جذب رله وجود دارد).
        علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
        نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری نمایش پست ها
          با سلام:
          وقتی که رله چسبید و بوق کار کرد در آن لحظه نگاه کنید فقط ولتاژ دو سر کویل رله چند ولت است. امتحان کنید و سپس گزارش کنید. ( احتمال کاهش ولتاژ در زمان جذب رله وجود دارد).
          ضمن تشکر از مهندس تحیری و آشوری ... با کمک شما مشکل حل شد . متاسفانه مشکل بخاطر این بود که مقدار مقاومت بجای یک و نیم کیلو ، بخاطر خطای فروشنده در تبدیل رنگی و انتخاب رنگ نارنجی بجای قرمز ، مقاومت 15 کیلو را بر روی مسیر بیس ترانزیستور و لاجیک قرار دادم و خودم هم متوجه این نشدم . امروز که متوجه شدم و حتی مقاومت یک کیلو گذاشتم و تست کردم و مشکل کاملا حل شد . یعنی هیچ تفاوتی در صدای بوق بین حالت اتصال مستقیم به ولتاژ و اتصال از طریق کنتاکت های رله وجود ندارد و صدای بوق همان چیزی شده که میخواستم . جالب اینجاست که حتما به مدار درایو زیرکه مهندس آشوری توصیه کردند نیاز بود و بدون این مدار رله تحریک نمیشه با اینکه ولتاژ پنج ولت روی بوبین رله سه ولتی میاد ولی رله تحریک نمیشه . نکته دیگر اینکه دو باتری یک و نیم ولتی جهت تامین 3 ولت استفاده کردم و به بوبین رله دادم و با قدرت تحریک میشه اما وقتی طبق مدار زیر خواستم به کاتد دیود و امیتر وصل کرده و آنچه از آلارام روی برد هم می آمد به لاجیک و امیتر وصل کردم ولی باز رله تحریک نشد و این واقعا برایم سوال بود که چرا رله عمل نمی کند در این حالت )با مقاومت یک کیلو در مسیر بیس و لاجیک ) . یعنی ولتاژ بوبین در واقع با باتری ها تامین میشه و آلارم پنج ولتی روی برد هم برای تحریک ترانزیستور . اما در این حالت رله عمل نکرد .( منفی باتری و منفی مدار آلارم و امیتر به هم متصل بود و مثبت باتری به کاتد دیود و مثبت آلارم هشدار -پنج ولت- به لاجیک .
          در حالت سوم که نتیجه گرفتم (بدون ولتاژ کمکی باتری )، لاجیک و کاتد دیود را به هم وصل کردم ( یعنی لاجیک و یک پایه رله) و در این حالت پنج ولت آلارم روی برد را به لاجیک و منفی را به امیتر دادم که رله به درستی کنتاکت های خروجیش می چسبد و هیچ اعوجاج و تغییری در خروجی رله نیست .
          جدیدترین ویرایش توسط amiresami; ۲۱:۰۶ ۱۳۹۷/۰۵/۰۵.

دیدگاه

سلام و عرض ادب خدمت اساتید..منم به یه همچین مداری در خروجی مدار تایمر با ۵۵۵ نیاز دارم که یک طرفش هم به اولتراسونیک بسته میشه نیاز دارم..در خروجی مدار نویز داره و در حد ۱.۵ ولت داره همیشه ولتاژ میده و وقتی برق وصل میشه۳.۵ ولته..چه راهکاری پیشنهاد میدید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X