معمای بعدی:
همه مون میدونم که یه ترازیستور دو قطبی یا همون bjt از دو جفت پیوند PN تشکیل شده در واقع انگار دو تا دیود به هم وصل شدند و شده یه ترازیستور یعنی دیود بیس امیتر و دیود بیس کلکتور که بسته به آند و کاتد دیودها ترازیستور میشه NPN یا PNP حالا به نظرتون اگه ما بیایم و دو تا دیود رو به همین صورت ببندیم آیا مثل ترازیستور عمل میکنه یا نه ؟ چرا ؟
من اطلاع تخصصی ندارم ولی فکر می کنم باید این خاصیت رو داشته باشه ولی خیلی جزئی چون تولید ترانزیستور باید زمینه ای داشته باشه.
لطفا جواب رو بیشتر توضیح بدین
با تشکر
خردمند به کار خویش تکیه میکند و نادان به آرزوی خویش . « حضرت علی (ع) »
اگر همیشه همان کاری را که انجام داده اید تکرار کنید ، چیزی بیش از آنچه تا کنون به دست آورده اید، به دست نخواهید آورد
مارک تواین می گوید: بهتر است دهان خود را ببندید و ابله به نظر برسید تا اینکه آن را باز کنید و همه تردیدها را از میان ببرید !!!
خوب من یه سوال دیگه مطرح میکنم که بیشتر جنبه طراحی داره !
به نظرتون چطور میتونیم با یه مدار نسبتاً ساده اختلاف فاز بین دو سیگنال رو بدست بیاریم ؟ مثلاً اختلاف فاز بین ولتاژ و جریان یه سلف یا یه خازن !
همه مون میدونم که یه ترازیستور دو قطبی یا همون bjt از دو جفت پیوند PN تشکیل شده در واقع انگار دو تا دیود به هم وصل شدند و شده یه ترازیستور یعنی دیود بیس امیتر و دیود بیس کلکتور که بسته به آند و کاتد دیودها ترازیستور میشه NPN یا PNP حالا به نظرتون اگه ما بیایم و دو تا دیود رو به همین صورت ببندیم آیا مثل ترازیستور عمل میکنه یا نه ؟ چرا ؟
معمای بعدی:
اون چیزی که خاصیت طبیعی در یک ترانزیستور ایجاد میکنه ناخالصی بین پیوند های ایجاد کننده اون هستش . نه ظاهر و شماتیک اون بلکه فیزیک اونم نقش بازی میکنه .
در حالی که اگر شما از دو دیود استفاده کنید درسته که شماتیک رو رعایت کردید ولی درجه ی ناخالصی پیوند ها و فیزیک ارتباطی اونا چی میشه .
پس قضیه منتفی است :nerd:
مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.
نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.
خوب من یه سوال دیگه مطرح میکنم که بیشتر جنبه طراحی داره !
به نظرتون چطور میتونیم با یه مدار نسبتاً ساده اختلاف فاز بین دو سیگنال رو بدست بیاریم ؟ مثلاً اختلاف فاز بین ولتاژ و جریان یه سلف یا یه خازن !
با مدار های zero crossing detector میشه این کارو انجام داد . فک کنم شکل زیر همه چیزو بگه .......... :nerd:
مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.
نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.
معمای بعدی:
نوشته اصلی توسط حسین اقبالی
در واقع انگار
این فقط یک مدل برای حالت Large Signal ترانزیستوره و اصلاً این وپژگی ترانزیستور برای ما کاربردی نداره . از ترانزیستو برای تقویت جریان یا سیگنال ولتاژ استفاده می کنند که اونم بخاطر اختلاف آلایش بیس کلکتور و امیتره
جواب سوالهای بالا خیلی ساده اند و.... اما هر چی عمیق تر می شیم می بینیم که به سوالهای جدید تر و زیر بتایی تر می رسیم و این روند تا جایی ادامه پیدا می کنه که به هیچ خواهیم رسید به قول برتراندراسل " جهان پر از خالیه " . چرا که در دل هر ذره ای ، ذره ای کوچکتر قرار گرفته و این پروسه تا جایی ادامه پیدا می کنه که به حفره هایی تو خالی می رسیم که در واقع نیستی محض می باشند . چه زیبا خدای یکتا در قرآن فرموده : " همه شمارا از عدم آفریدیم " .
حالا من یه سوال مطرح می کنم اما جوابش رو باید خودتون کشف کنید چون برای پیدا کردنش زحمت زیادی کشیدم ...
فرض کنید می خواید یه ولتاژ DC بالا در حدود 20 تا 30 کیلو ولت رو به صورت سویچینگ به ولتاژ پایین تری تبدیل کنید . خب هیچ ماسفت و IGBT یی روی این ولتاژ ها کار نمی کنند . از لامپهای خلا هم نباید استفاده کنید . چی کار می کنید ؟
آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعه کار به نام من دیوانه ردند
سلطانی دو عالم باشد از آن آن کس سلطان بیامدست و درویش رفته باشد
دیدگاه