اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث در مورد قفل کردن بر روی هدف متحرک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث در مورد قفل کردن بر روی هدف متحرک

منظورتون رو خوب متوجه نشدم oo:
    راستش من پردازش تصویر بلد نیستم ، ولی تقریبا می دونم برای چی و اصول کلیش رو می دونم.
    کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

سلام
      پردازش تصویر با میکرو 2000 تومنی امکانش نیست حداقل باید یه مادربرد با سی پی یو خانواده 486 داشته باشی

دیدگاه

چه نوع FPGA می تونه پردازش تصویر انجام بده؟
        البته در این تاپیک به گفته دوستان چندان پردازش تصویر بدرد نمی خوره.
        راستی کسی می دونه موشک های دنباله دار، از چه نوع سیستمی استفاده می کنن؟

دیدگاه

سلام
          من خودم چون دنبال طرحهای ارزون هستم پردازش تصویر انجام ندادم ولی خیلی ساده اینه که یکی از دوستان قدیم تو دانشگاه پروژه فوقش این بود تصاویرو با دوربین هندی کم میگرفت البته با تعداد فریم کاهش یافته بعد چنتا فایل 6 مگی داشت از پردازش پیکسل اونا رو آنالیز میکرد پردازش گرشم پنتیم تری بود یکم با سعت مشکل داشت اصول ساده هست
          اگه فعالیت بشه شاید راحل ساده تری هم باشه یه جورایی بشه حجم فایلا رو کم کرد استفاده از هر نوع سنسوری مجازه با توجه به دقت مورد نیاز

منظورتون از موشکای دنباله دارو نفهمیدم ولی اصول کاری چند نوع موشکو به خوبی میدونم
          و اصول اصول کلی کار چنتا دیگه وقت کنم میگم

دیدگاه

اگه اصولش رو بگید ممنون می شم :applause:. هر چی توضیحش بیشتر باشه بهتر.
            :bye

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamid3953
              سلام
              نه پردازش تصویر میدونی یعنی چی؟؟؟!!!!

من یه طرح ساده و ارزونو دارم مطرح میکونم
              قیمتم خیلی کم
              یه کم دیگه توضیح

یه سنسور فاصله یاب یه استپ موتور برا چرخش سنسور تو زاویه 360 با دقت دلخواه (برا مثال 6 درجه) و یه میکرو پروسسور مثلا 8051
              یه برنامه که پردازش کنه
              سلام ..............

بحث این تاپیک رو خوندم و چون تقریبا بیشتر زندگیم با IP (پردازش تصویر) میگذره باید بگم که بهترین ایده برای این کار ، همون پردازش تصویره .
              دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

سلام
                حرفی نیست در مورد پردازش تصویر
                ولی یه سوال میشه این کارو با یه میکرو مثل 8051 انجام داد ؟
                قیمتشم 1800 باید باشه اونم بدون استفاده از حافظه خارجی یا باpic16f877 که 3000 تومنه؟

دیدگاه

سلام
                  بحث هدایت موشکها خیلی زیاده نمیدونم کدومشو بگم
                  یه نمونه که رو هلیکپترهای کبرا نصب میشه و برا امنیتش با کابل سیکنالها رو ارسال میکنن یعنی با پرتاب موشک یه کابل فولادی هم پشت موشک هست که نشه با علم موج اونو منحرف کرد اصولشم بر میگرده به موجی که از پشتموشک منتشر میشه فرض کن این موج نور باشه با یه دوربین این موج رو میگیرن مثل چشم خودمون اگه موشک در راستای محور دوربین باشه موج به وسط سنسور دوربین میخوره و اگر نباشه به اطرف اون میخوره و با توجه به اون میشه مسیر حرکت موشکو تعیین کرد
                  یه چیزی شبیه دیش ماهواره اگه دقت کنی همه به راحتی جهت ماهواه رو پیدا میکنن اینجا فرقش اینه که ماهواره رو باید جابجا کنی
                  نظر بده تا بعدی رو بگم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamid3953
                    سلام
                    بحث هدایت موشکها خیلی زیاده نمیدونم کدومشو بگم
                    یه نمونه که رو هلیکپترهای کبرا نصب میشه و برا امنیتش با کابل سیکنالها رو ارسال میکنن یعنی با پرتاب موشک یه کابل فولادی هم پشت موشک هست که نشه با علم موج اونو منحرف کرد اصولشم بر میگرده به موجی که از پشتموشک منتشر میشه فرض کن این موج نور باشه با یه دوربین این موج رو میگیرن مثل چشم خودمون اگه موشک در راستای محور دوربین باشه موج به وسط سنسور دوربین میخوره و اگر نباشه به اطرف اون میخوره و با توجه به اون میشه مسیر حرکت موشکو تعیین کرد
                    یه چیزی شبیه دیش ماهواره اگه دقت کنی همه به راحتی جهت ماهواه رو پیدا میکنن اینجا فرقش اینه که ماهواره رو باید جابجا کنی
                    نظر بده تا بعدی رو بگم
                    با سلام
                    دوست عزیز در رابطه با زوایای اویلر و روابط آن برای تععن موقعیت زاویه ایی در فضای سه بعدی با شش درجه آزادی اطلاعاتی دارید؟

دیدگاه

سوال:

1- شما در مرحله اول 360 درج افقی رو اسکن میکنید. خب این نصف کار ،180 درجه عمودی هم همزمان باید اسکن شه که میشه. یه طرح کلی از محیط بدست میارین. حالا تو اسکن های دوم و سوم اختلافات رو با طرح اول مقایسه میکنید.
                      جداً مطمئنید که در همون اسکن اول، میتونید اطلاعات مربوط به یک محیط 3بعدی رو کامل و بقدری دقیق محاسبه و ذخیره کنید که بتونید اون رو با اطلاعات اسکن شده در مراحل 2 و 3 مقایسه کنید؟!؟!؟! حجم اطلاعاتتون 3 برابر شده ها!!! تازه هر چی تغییرات بیشتر باشن، حجم بیشتر میشه!

2-مختصات 0و0و0 رو در این اسکن 3 بعدی ، کجا در نظر میگیرین؟ تازه اسکن شما بصورت کروی است، نه دکارتی! که حتماً زاویه باید دقیق محاسبه بشه.

3-شما در همه جا امکان چرخش 360 درجه ندارین که؟!

4-اگه از پردازش تصویر استفاده کنین، چجوری حرکت اجسام بسمت اسکنر رو تشخیص میدین؟ میفهمین منظورم چیه؟! مثلا در داخل عکس 1، جسم در فاصله 8 متری باشه و در عکس 2 در فصله 7 متری ( دقت: راستای حرکت جسم، روی خط دید ماست ). در 1 متر حرکت، اندازه جسم بطرز محسوسی تغییر نکرده. چجوری متوجه میشین؟
                      دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

نظر بده تا بعدی رو بگم
                        لطفا بعدی رو بگید که از این سر در نیوردم و به نظرم جالب نبود.

4-اگه از پردازش تصویر استفاده کنین، چجوری حرکت اجسام بسمت اسکنر رو تشخیص میدین؟ میفهمین منظورم چیه؟! مثلا در داخل عکس 1، جسم در فاصله 8 متری باشه و در عکس 2 در فصله 7 متری ( دقت: راستای حرکت جسم، روی خط دید ماست ). در 1 متر حرکت، اندازه جسم بطرز محسوسی تغییر نکرده. چجوری متوجه میشین؟
                        اگه برای موشک باشه که این کار لازم نیست. چون فقط باید به طرفش بره. حالا اگه پیشرفته تر بود باید موانع دیگه رو رد کنه. در ضمن برای موشک فاصله های کم مهم نیست و فواصل دور هم نیازی به دونستن فاصله نیست. این نظر منه.

دیدگاه

سلام ............................

ببینید در رایطه با مورد شماره ی چهارمی که جناب Ma3oud فرمودن ، یه کم بحث کنیم و بعد میریم سراغ ایده ی غیر از پردازش ...

ببینید حتما شنیدید که یکی از کاربردهای IP در صنعت امروز ، استفاده از این تکنیک به عنوان اندازه گیری فاصله هست و نام تجاری محصولی هم که این کار رو انجام میده ، متر الکترونیکیه .. خب این شیوه به چه ترتیبی عمل میکنه ؟ نمیخوایم اینجا اسامی گنده و عجیب غریب به کار ببریم که بگیم آره ......!!! بحث رو به صورت کلی مطرح میکنیم .

ببینید در واقع در اندازه گیری فاصله ی اجسام به وسیله ی پردازش تصویر ، ایده ی اصلی که وجود داره اینه که میان و نقاط ثابتی که از نظر هندسی در وضعیت مشخصی قرار دارن (مثلا نقاط گوشه های یه چند ضلعی فرضی) رو در نظر میگیرن و این نقاط رو با پیکسل معادل میکنن . به این نقاط در اصطلاح میگن Tiepoint یعنی نقاط گره ای . خب بعد از این مرحله طبق الگوریتمی که وجود داره ، نقطه ی مبدا برای انجام عملیات پردازشی رو میگیرن مرکز جسم . بعد به ترتیب الگوریتمی که برای اون پیش بینی شده میان و این نقاط رو به هم وصل میکنن و فاصله و چند تا معیار دیگه رو روی اینها تعریف میکنن . خب حالا اگه عکس کوچکترین حرکتی به جلو یا عقب داشته باشه ، (یعنی یا دور بشه یا نزدیک) این روابط تغییر میکنه و میشه نسبت تغییرات رو باتوجه به معادلاتی که در هر مرحله به دست میاد ، با فاصله معادل کرد .

از مزایای این روش اینه که چون روی پیکسل به پیکسل عکس پیاده میشه ، میتونه هر تغییر فاصله ای رو ممکن کنه (دیگه این تغییرات از اندازه ی یه پیکسل که کمتر نیست) و به این ترتیب میتونه بهترین الگوی تغییر بر حسب فاصله باشه .

اما برای Tracking یا دنبال کردن یه هدف و قفل کردن روی اون هم الگوریتم های بسیار متفاوت با دقت های بسیار متفاوتی وجود داره . مثلا یه الگوریتم تمام تلاشش اینه که نسبت خطا به ازای تغییر در حداقل فاصله رو بهینه کنه و یکی دیگه هم تلاشش اینه که دنبال کردن نوع جسم رو مبنای کارش قرار بده و دقت فاصله براش مهم نیست . اما چه جوره که میشه روی یه تصویر قفل کرد؟ خب با پردازش تصویر اینکار انجام پذیره اما چه طور؟

ببینید وقتی یه عکس به عنوان هدف به دیتابیس پردازنده داده میشه ، پردازنده به وسیله ی الگوریتم های متفاوتی که برای کد گذاری عکس تعریف میشه میاد و یه سری ویژگی ها رو تعریف میکنه و اینها رو میذاره در حافظه ی معیار خودش (دیتابیس محاسباتی) به این مجموعه اطلاعات میگن Feature . با تکمیل این Feature ها در واقع عکس به عنوان یه موجود دارای هویتی شده که این هویت همون Feature هایی هستن که حالا در یه ماتریس جمع شدن . مثلا یه Feature میتونه این طور تعریف بشه که بنابه ویژگی ها ی عکس (پراکندگی رنگی ، تناسب پیکسل ها از نظر چگالی سطح ، فاصله ی دو مجموعه پیکسل که نمایانگر یه ویژگی خاص در تصویر هستن و ....) نسبت دو عدد مشخص برای یه محدوده ی خاص از تصویر به ازای پراکندگی رنگی رو به دست بیاره . از طرفی این Feature ها باید به گونه ای انتخاب بشن که در هر تصویر منحصر به فرد باشن (مثل اثر انگشت افراد) .

خب با تشکیل ماتریس ، هنگامی که لنز به دنبال عکس مورد نظر میگرده در واقع داره اون ماتریس تشکیل شده رو با ماتریسی که از تصاویر دیگه به دست میاد (Real Time) مقایسه می کنه و در صورت تطابق دیگه اون رو رها نمیکنه . این ایده ی کلی قفل کردن روی تصویره ......

اما در مورد میکرو ..... ببینید راه حلی که به ذهن من میرسه وفکر میکنم کاملا هم عکلی باشه اینه که بر حسب صرفا فاصله ی اون هم توی دو بعد بیایم و محدوده ی جسم تا سنسور رو اسکن کنیم یعنی چی؟ یعنی مثل این روبات های خط کشی خیابون هستن که بر حسب فاصله ی مساوی از جدول این طرف و اون طرف خیابون ، خودشون رو وسط این فاصله قرار میدن و عمل خط کشی رو انجام میدن ، اینجام بیایم و این کار رو با یه اولتراسونیک و موتور پله ای انجام بدیم به این ترتیب که فاصله رو در یه محدوده تعریف کنیم ، وبا نزدیک شدن سنسور (که روی یه چرخ سواره و با موتور پله ای حرکت میکنه) سرعت موتور رو کم کنیم و با دور شدن (و در واقع نزدیک شدن به مرز خطایی که خودمون تعیین کردیم) سرعت موتور زیاد بشه .

البته این حالتیه که جسم اسکن دوبعدی میشه ، برای سه بعدیش ، ایده ی من اینه که شما از دو سری سنسور استفاده کنید ، یکی اسکن x-y رو انجام بده و دیگری هم y-z اینطوری با دوتا محیط دو بعدی مواجه هستید که در تلفیق اونها به یه محیط سه بعدی شبیه سازی شده میرسید . موفق باشید .
                          دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

مطلب مفیدی بود.
                            فقط اگه بشه با تصویر توضیح بدید عالی می شه.

دیدگاه

سلام
                              یه کم ساده تر نگاه کنید با فرض این که هدف هم سطح ما هست و پرنده نیست یعنی روی زمین هست میخوایم روش قفل کنیم

من قبول دارم هزاران راه بهتر هست ولی مشکلتر و گرانتر

با همین طرح ساده میشه رباط مسیر یاب یا قطعه یاب البطه خیلی ابتدایی ساخت

دیدگاه

راست می گین. باید از ساده شروع کرد. راه دیگه ای اگه داری بگو .
                                من یه راهی تو ذهن دارم که بعدا که وقت کردم می نویسم. فعلا شما اگه راهی در نظر دارین بنویسید. :agree:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X