اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت یک شبکه بیسیم محلی

شما نمیتونید فرستنده رو مستقیم با pc سنکرون کنید. البته بازم مشخصات فرستنده گیرنده ی شما
    رو نمیدونم . مثلا فکر کنید یک بسته رو گرفتید و دیدید خراب شده . حالا فرستنده داره بسته های دیگه رو
    میفرسته ولی شما نمیتونید بهش بگید که بسته ی فلان خراب بود. مگر اینکه از یک واسطی بین این دو استفاده
    کنید تا بتونید در زمانی که اطلاع خراب بودن بسته رو به فرستنده میده اطلاعات رسیده بافر بشه و از آنجایی که پورت
    سریال کامپیوتر همزمان نمیتونه هم بنویسه و هم بخونه نمیشه این کار رو فقط با کامپیوتر کرد . در ضمن هر چه قدر
    سیستم لایه بندی شده باشه هم اصولی تر هست هم دیباگ کردنش آسونه . پس اگر قرار هست واسطی باشه
    چه بهتر که وظیفه ی error detecting و ارسال ACK ya NACK هم به عهده ی همیت واسط باشه.

دیدگاه

شبکه های بی سیم محلی 802.11 طبق دو تا الگوی کلی پیاده سازی میشن .

۱ - الگوی مبتنی بر ایستگاه ثابت :
      در این الگو یک عنصر ثابت بنام AccessPoint ارتباط بین ایستگاهها رو برقرار میکنه .
      تمام ایستگاههایی که در این الگو سرویس میگیرن موظفن که خودشونو به حوزه برد رادیوی AccessPoint برسونن .
      در این الگو روال دسترسی به کانال رو میشه تحت کنترل مستقیم AccessPoint درآورد و به همین علت فرآیند ارسال ایستگاهها تحت تنظیم تحمیلی AccessPoint با هم هماهنگ میشن .
      این الگو بنام PCF شهرت داره. ( Point Coordination Function )

۲ - الگوی پراکنده بدون تکیه به هیچ عنصر مرکزی :
      در این الگو هیچ عنصر مرکزی که بتونه روال دسترسی به کانال مشترک رو سر و سامان بده وجودنداره .
      این الگو بنام DCF مشهوره . ( distributed Coordination Function )
      در این الگو که پای هیچ عنصر مرکزی هماهنگ کننده در میان نیست ایستگاهها خودشان موظفند که از الگوریتم واحدی پیروی کنند که CSMA/CA یکی از این الگوریتمهاست .

حالا معرفی الگویتم CSMA/CA :
      راستشو بخواین چون کیبردم کلمات فارسی روش نداره تایپ کردن واسم مشکله .
      حالا دوستان باید نظر بدن که بهتره واسه این شبکه از PCF استفاده بشه یا DCF ؟

اگه نظرتون DCF هست بفرمایید تا من الگوریتم CSMA/CA رو هم یه توضیحاتی بدم .
      چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

قبلا ه توضیح دادم استفاده از سرور مرکزی با توجه به ترافیک شبکه و محدودیت امکانات فرستنده و گیرنده
        عملا قابل اجرا نیست . در مورد شبکه های پراکنده هم به نظر من خیلی شیر تو شیر میشه.

من تلفیق این دو رو پیشنهاد میکنم. یعنی سروری باشه که کارش هماهنگ کردن و شناساندن سیستم ها
        در شبکه باشه نه دخالت کامل در فرایند انتقال . دقیقا مثل NetBIOS که در پست های قبلی توضیح دادم.

دیدگاه

.

.

دیدگاه

.

.

دیدگاه

دو موضوع رو جدا می نویسم. هر کجا مشکل داشت تذکر بدید.
              خوب
              1- در مورد ایستگاه مرکزی ، قرار شد که یک قسمت آنلاین داشته باشیم و یک قسمت آفلاین.مثل یاهو مسنجر . هر وقت آنلاین هستی ارسال و دریافت رو داری ولی هر وقت آفلاین هستی تو سرورهاش ذخیره می کنه. در ضمن آقای اورجینال یه نکته گفتند که من هم با ایشون موافقم اینکه ما فقط فرستنده و گیرنده ای که فقط نقش بی سیم رو داشته باشه می سازیم و نمی تونیم هوشمندش کنیم. امنیت و کارایی رو باید بذاریم به عهده ی نرم افزار.
              2- در مورد ارسال دیتا و تداخل نداشتن آن با دریافت یک گیرنده که در حال گرفتن اطلاعات است ، باید قبل از هر دریافت ، یک کد که اجازه ی دریافت اطلاعات ارسالی را از گیرنده می گیرد و توسط فرستنده آن ، اجازه صادر می شود یا در این موقع در ایستگاه مرکزی ذخیره شود.
              همچنین باز هم شاید مشکل به وجود بیاد که اگه ممکنه در مورد استاندارد IEEE 802.11 توضیح کاملی بدید.
              کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

من تلفیق این دو رو پیشنهاد میکنم. یعنی سروری باشه که کارش هماهنگ کردن و شناساندن سیستم ها
                در شبکه باشه نه دخالت کامل در فرایند انتقال . دقیقا مثل NetBIOS که در پست های قبلی توضیح دادم.
                دوست عزیز من دارم در مورد لایه اول از مدل OSI حرف میزینم. یعنی لایه فیزیکی .
                شما میگی NetBios .
                این سرویس در لایه Session مدل OSI هست !!

ولی خب بهرحال میشه یه مقدار بیشتر در مورد NetBios توضیح بفرمایین ؟
                چون من تحصیلات آکادمیک در این زمینه ندارم .

پس اون دونفر اعضا چطور میتوانند محرمانه با هم رابطه داشته باشند ؟
                امنیت توی یه شبکه بی سیم بحث جداییه .
                اینکه یه گیرنده اطلاعات در حال رد و بدل شدن دو تا ماشین روی شبکه رو دریافت کنه دلیل بر بی امن بودن ارتباط بین اون دو تا ماشین نیست.
                چون ممکنه این ارتباط رمزنگاری شده باشه و نفر سومی که این اطلاعات رو میگیره بدردش نخوره .
                چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

در مورد ارسال دیتا و تداخل نداشتن آن با دریافت یک گیرنده که در حال گرفتن اطلاعات است ، باید قبل از هر دریافت ، یک کد که اجازه ی دریافت اطلاعات ارسالی را از گیرنده می گیرد و توسط فرستنده آن ، اجازه صادر می شود یا در این موقع در ایستگاه مرکزی ذخیره شود.
                  این تقریبا همون چیزیه که توی الگوریتم CSMA/CA گفته شده .
                  که اگر یه مقدار وقت بدید بهم اونروهم توضیح میدم خدمت دوستان
                  چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hamid_Rostami
                    دوست عزیز من دارم در مورد لایه اول از مدل OSI حرف میزینم. یعنی لایه فیزیکی .
                    شما میگی NetBios .
                    این سرویس در لایه Session مدل OSI هست !!

ولی خب بهرحال میشه یه مقدار بیشتر در مورد NetBios توضیح بفرمایین ؟
                    چون من تحصیلات آکادمیک در این زمینه ندارم .

پس اون دونفر اعضا چطور میتوانند محرمانه با هم رابطه داشته باشند ؟
                    امنیت توی یه شبکه بی سیم بحث جداییه .
                    اینکه یه گیرنده اطلاعات در حال رد و بدل شدن دو تا ماشین روی شبکه رو دریافت کنه دلیل بر بی امن بودن ارتباط بین اون دو تا ماشین نیست.
                    چون ممکنه این ارتباط رمزنگاری شده باشه و نفر سومی که این اطلاعات رو میگیره بدردش نخوره .
                    دوست عزیز من نگفتم از پروتکل NetBios استفاده کنیم گفتم سیستمی مانند Netbios اینجا کاربرد خوبی خواهد داشت و در ضمن ما فقط
                    میخواهیم فایل رد و بدل کنیم یعنی فقط داریم از FTP استفاده میکنیم که بسیاری از لایه های OSI در این حالت بی استفاده میشود.
                    در ضمن پروتکل OSI الان دیگه هیچ استفاده ای نداره و دارم از پروتکل TCP/IP حرف میزنیم که اگر اطلاع داشته باشید در این پرتکل لایه های
                    سطح بالای OSI با هم ادغام شدند. من نمیگم از این پروتکل استفاده کنیم. من دارم مثال هایی از لایه های این پروتکل ها رو میگم و این که
                    این پروتکل ها این مشکلات را چجوری حل کردن و برای سیستم ما کدوم مناسب هست.
                    در واقع در سیستم ما لایه های میانی OSI کاربردی ندارند و حذف میشوند.

دقیقا : لایه های Network , Transport حذف میشوند
                    لایه های Physical , DataLink باقی میمونند.
                    لایه های session , Presentation , Application ادغام میشوند.

ما اینجا شبکمون اینقدر گسترده نیست که به IP نیاز داسته باشیم چون لوکال هست و در ضمن به ICMP , ARP هم نیازی نداریم
                    پی network layer حذف میشود و چون به جای TCP از UDP با کمی تغییرات استفاده میشود و گزینه ی دیگری نیست Transport
                    هم حذف میشود و کاربرد های احتمالی این لایه ها به لایه های بالایی یا پایینی منتقل میشود البته بنا به نیاز ما که همین کار برای
                    شبکه های وسیع انجام شده و TCP/IP به وجود آمد.

حالا در سیستم ما لایه های session , presentation , Application میشن همون نرم افزاری که مینویسیم
                    لایه ی DataLink میشه همون واسطی که در موردش گفتم مثل یک میکرو
                    و لایه ی فیزیکی هم میشه همن فرستنده و گیرنده

البته این لایه ها دقیقا همون کارشون تو OSI یا TCP/IP رو نمیکنند و بنا به نیازمون بعضی تغییرات خواهیم داشت. ولی تقریبا تناظرشون
                    مثل بالاست . این پیشنهاد من هست و هیچ اجباری هم نیست که کسی تایید یا قبولش کنه . اگر مناسب بود روش بیشتر بحث میکنیم
                    اگر نبود هم منتظر پیشنهاد خوب و مناسبی میمونیم .

دیدگاه

فرمایشتون صحیحه
                      من منظورتون رو در مورد استفاده از NetBios درست متوجه نشده بودم .

ولی خوب قبول دارین برای ارتباط بین ماشینها باید یه الگوریتمی در آورد ؟
                      منظورم توی لایه DataLink هست .

از نطر لایه های بالا درسته که دیتا هر موقعی میتونه ارسال بشه ولی در عمل که اینطور نیست .
                      باید بین ماشینها الگوریتم واحدی برای برقراری ارتباط وجود داشته باشه که این الگوریتم توی لایه های پایین مدل باید توسط برنامه ای که برای میکروکنترلر نوشته میشه بوجود بیاد .

که بنظر من الگوریتم CSMA/CA میتونه الگوی خوبی باشه
                      تا نظر اهل فن چی باشه .
                      چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

خوب من نگفتم که همین تموم شد . من فقط خیلی کلی لایه ها رو توضیح دادم . حالا هر کدوم از لایه ها چجوری کار کنند
                        نیاز به جزئیات و بحث زیادی داره که اگر موافق باشید شروع کنیم و هر لایه رو جداگانه بررسی کنیم . :nerd:

دیدگاه

آقا داشتم همینطوری فکر میکردم یه فکری زد به ذهنم !

یه أی سی ای هست بنام ENC28j60 .
                          یه کنترل کننده شبکه هست که توسط پورت SPI به میکروکنترلر وصل میشه .

اگه از این أی سی استفاده بشه دیگه نیازی به نوشتن یه پشته مثل TCP/IP برای کارهای شخصی نیست .

مزیت دیگه ای هم که داره اینه که دستگاهی که در نهایت ساخته میشه میتونه به شبکه های LAN استاندارد هم وصل بشه .
                          خب این خیلی خوبه .
                          چون یه کامپیوتر ممکنه پورت سریال نداشته باشه ، یا مثلا کار با پورت USB یه مقدار مشکله.
                          ولی تقریبا تمام مادربردها و لپ تاپها یه کارت شبکه دارن .

تازه یه مزیت خیلی خوب دیگه ای هم داره.
                          دستگاهی که ساخته میشه وابسته به نوع سیستم عامل نمیشه .
                          چرا ؟ چونکه پشته TCP/IP رو اگر خودمون بخوایم بنویسیم بعلت تجربه کمی که داریم نمیتونیم اونرو اونقدر قابل حمل درست کنیم که بشه اونرو روی سیستم عاملهای دیگه اجراش کرد.
                          ولی الان تمام سیستم عاملها پشته TCP/IP خودشون دارن و براحتی میشه از API ای که در اختیار برنامه نویسی میذارن استفاده کرد.
                          در اینصورت دیگه ما درگیر جزییات نوشتن یه پشته اختصاصی نمیشیم و فقط کافیه با برنامه نویسی سوکت آشنا باشیم.

دوستانی که با این آی سی کار کردن توی هیمن انجمن هم هستن.
                          مثل آقای سپاس یار عزیز .
                          چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

خوب می بینم که بحث نرم افزار شروع شد. این چیزیه که منتظرش بودم.
                            ببینید ما یک نوع سیستم برای ارسال و دریافت لازم داریم که :
                            1- امکانات آن در حد یک شبکه اینترنت باشد ( تا حدود مشخص - حتی امکان ارسال ایمیل نیز داشته باشد )
                            2- از حد اکثر سرعت دستگاه استفاده کند.
                            3- امنیت آن با کد گزاری یا هر روش دیگر تامین شود.
                            4- فایل ها کامل و بدون نقص باشد
                            5- سیستمی خودکفا و بدون نیاز به نرم افزار های شبکه ای باشد - تا حد امکان
                            و...

همچنین به نظر من ارتباط سریال از کارت شبکه مناسبتر است. یکی از دلایل اون اینکه ، کامپیوتر من یه خورده قدیمیه ، حدودا چهار سال پیش خریدم و روی مادربرد کارت شبکه ندارد. گرچه ارتباط USB از همه بهتر می باشد ، اما پیچیدگی کار رو بیشتر می کند.
                            خوب در این مورد هم نیاز به مشورت داره. باید مثل مودم های ADSL باشه که دو نوع ارتباط رو پشتیبانی می کنند.

دیدگاه

اینکه من گفتم از یه آی سی کنترل کننده شبکه استفاده کنیم بخاطر این بود که از اون مزایایی که گفتم هم بهره مند بشیم .
                              اینکه یه کامپیوتری قدیمیه و کارت شبکه نداره فکر نکنم دلیل خوبی باشه برای استفاده از پورت سریال

وقتی هم که ما پشته TCP/IP داشته باشیم میتونیم از مزایاش هم بهره مند بشیم .
                              مثلا برای ارسال ایمیل میشه SMTP و POP روش راه انداخت .
                              یا حتی سرور WEB و FTP و ...

تازه همونطور که گفتم در صورت استفاده از یه کنترل کننده شبکه دستگاه رو میشه به شبکه های LAN هم وصل کرد
                              یعنی دقیقا میشه یه کارت شبکه وایرلس منتها خب مشخصه های رادیوییش فرق داره

البته من دقیقا نمیدونم چجوری میشه برای اینکار از یه کنترل کننده شبکه استفاده کرد.
                              منظورم نحوه کار با خود آی سی نیست
                              نحوه هدایت بسته های دریافتی از طریق کنترل کننده شبکه و فرستادن اون روی کانال رو منظورمه .
                              نمی دونم ، شایدم نشه

که دارم دربارش تحقیق میکنم
                              حداقلش واسه خودم میتونه تجربه جالبی باشه .

سیستمی خودکفا و بدون نیاز به نرم افزار های شبکه ای باشد - تا حد امکان
                              منظورتون چیه ؟
                              چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

منظور من از سیستم خودکفا این بود که مثلا فقط یه درایور نباشه که بشه از دستگاه با استفاده از اینترنت اکسپلورر استفاده کرد. بلکه توری باشه که تمام برنامه های مورد نیاز مخصوص خودش باشه.
                                افتاد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X