اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت یک شبکه بیسیم محلی

ببینید ، نیازی نیست که ما برای کار خودمون از صفر شروع به نوشتن برنامه های مورد نیازمون بکنیم.
    مثلا وقتی یه نفر توی شبکه یکسری فایل رو به اشتراک میزاره نیازی نیست که بیایم خودمون یه برنامه برای Browse کردن و دانلود اون فایلها رو بنویسیم
    مثلا کسایی که توی ویندوز کار میکنن میتونن از همون Network Places فایلهای به اشتراک گذاشته شده روی شبکه رو دسترسی داشته باشن
    یا مثلا از Outlook برای ارسال ایمیل استفاده کنن

لینوکس کارها هم که جای خودشونو دارن

یا مثلا میشه یه سرور وب راه انداخت و یه وب سایت برای اطلاع رسانی و اینجور چیزا روش پیاده کرد
    یا مثلا یه فروم

البته بشرطی میشه از این امکانات استفاده کرد که ما به امکانات موجود پشت پا نزنیم و از صفر شروع به برنامه نویسی نکنیم
    اینطوری خیلی راحت تر و بهتره و سریعتر میشه به نتیجه رسید .

بقول معروف باید یه Ethernet to Wireless Bridge ساخته بشه
    چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

.
      چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

البته اگه بخوایم از نرم افزار های آماده استفاده کنیم ، باید طبق استانداردش پیش بریم. پس باید استانداردش رو خوب بشناسیم.
        کسی هست این استاندارد رو بشناسه و بتونه توضیح بده؟
        کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

آره خب
          زیاد هم پیچیده نیستن
          همشون برنامه نویسی سوکت هستن دیگه

استانداردهای انتقال فایل و ایمیل و ... هم که معلومن

بنظر من الان برنامه نویسی رو میشه به چند بخش تقسیم کرد و واسه ی هر بخش prototype توابع رو معلوم کرد
          مثلا :

توابع سطح پایین کار با فرستنده :

کد:
          int SendByte( unsigned char byte, int address );		// Send a byte
          int RecieveByte( unsigned char byte, int address );		// Recieve a byte

int SendData( unsigned char *data, int address );		// Send array of byte
          int RecieveData( unsigned char *data, int address );	// Recieve array of byte

int RTS( int address );									// Request to Send
          int CTS( int address ) ;								// Clear to Send

int ACK( void );
          int NACK( void );
          int NAV( void );
          بعدش هم توابع هدایت بسته های دریافتی از کنترلر شبکه و ارسال اون توسط فرستنده
          که فعلا درباره این نطری ندارم
          چون تجربه ی قبلی ای در این زمینه نداشتم

حالا یه کامپیوتر برای ارتباط برقرار کردن با یه کامپیوتر دیگه میتونه از سوکت استفاده کنه
          اصلا یه PC نباید متوجه بشه ما بجای کابل شبکه از ارتباط بی سیم استفاده کردیم.
          و در اینصورته که میشه از امکانات موجودش استفاده کرد
          چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

.

.

دیدگاه

ببینید ، فکر کنم کسی که برنامه نویسی بلد باشه بتونه فایل های دیگه ای رو هم ساپورت کنه.
              من چند سال پیش که کمی با c آشنا بودم ، تونستم یه برنامه آماده رو که یک فرمت پشتیبانی می کرد ، تونستم به دو سه فرمت دیگه ارتقا بدم.
              حالا که دیگه هیچی یادم نیست.
              از مهندسین نرم افزار کسی رو این موارد کار کرده؟

دیدگاه

مخلصیم Original جان

منظور من از سوکت ، سوکت فیزیکی شبکه نبود .
                منظورم برنامه نویسی سوکت بود .
                به بیان ساده سوکت به تلفیق بین IP و Port اطلاق میشه .
                مثلا همین مرورگر وب شما در اصل توش از برنامه نویسی سوکت استفاده شده که میتونه با پورت شماره 80 یه سرور وب صحبت کنه

کار با أی سی ENC28J60 هم اونقدرها مشکل نیست .
                روی اینترنت واسش کتابخونه آماده برای برنامه نویسی هست .

من الان بیشتر دارم روی این کار میکنم که چطوری میشه اطلاعات دریافتی یه کنترلر شبکه مثل همین ENC28J60 رو به یه ماشین دیگه روی شبکه فرستاد. یا باصطلاح پل زد .

اگه بتونم اینکارو انجام بدم دیگه هیچ نیازی به برنامه نویسی برای خود کامپیوتر نیست
                عین این میمونه که چند تا کامپیوترو با یه Switch شبکه به هم وصل کرده باشی

برای فرستنده هم واسه تست برنامم از RFM12 استفاده میکنم .
                چون ما که مثل شما نمیتونیم فرستنده دستی بسازیم که .

البته بعدا خیلی راحت میشه بجای RFM12 از فرستنده شما استفاده کرد .
                فقط کافیه دو تا تابع SendByte و RecieveByte واسه فرستنده جدید دوباره نویسی بشه .
                چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

با سلام

دوستان عزیز من در پست قبلیآ‌هم یه اشاره کرده بودم، بهتره از روشآ‌هایی که رادیو آماتورها استفاده میآ‌کنند استفاده کنید. چون رادیو آماتورها شبکهآ‌هایی مشابه همین شبکه که مد نظر دوستان است درست کردهآ‌اند. دوستان تحت عنوان Amateur Packet Radio یه سرچ بکنید.

علاوه بر این من احساس میآ‌کنم دوستان به بعضی از موضوعات نگاه مهندسی ندارند (یا حداقل نگاه خیلی ایدهآ‌آلی دارند). بین فرکانس، پیچیدگی، قیمت، رنج و پهنای باند معمولا روابط آزاردهنده و مایوس کنندهآ‌ای وجود داره. شما اگر فرکانس کار رو بالا ببرید قیمت و پیچیدگی بالا میآ‌ره ولی خوب پهنای باند در دسترس هم بزرگآ‌تر میآ‌شه ولی همزمان رنج کار رادیو کم میآ‌شه! سرعت 56K که بعضی از دوستان گفتند کار خیلی سادهآ‌ای نیست (حداقل با مدارآ‌هایی که دستآ‌ساز باشد) مخصوصا اگر قرار باشه این پهنای باند در یک ارتباط با فرکانس به نسبت پایین ایجاد بشه (احتمالا باید از مدولاسیونآ‌های پیچیدهآ‌تر استفاده کرد مانند QPSK تازه با توجه به SNR کانال)!

این پیشنهاد منه برای اینکه کار بتونه به سمت پیادهآ‌شدن و واقعی شدن پیش بره
                  به نظرم اگر قرار است کار به خوبی شروع بشه بهتره دوستان شروع به طراحی و ساخت یک رادیو فرستنده/گیرنده (transceiver) در یکی از فرکانسآ‌های مناسب رادیو آماتور (به عنوان مثال ۱۴۴ مگاهرتز) کنند. ویژگیآ‌های این فرستنده گیرنده باید به این صورت باشه:
                  ۱. حدالمکان ساده باشه به نحوه که اکثر افراد علاقهآ‌مند بتوانند اون رو درست کنند.
                  ۲. قطعات اون ساده و در دسترس باشه به نحوی که از بازار به راحتی بشه تهیه کرد.
                  ۳. دستگاهآ‌های خیلی خفنی برای ساخت نیاز نداشته باشه.
                  حالا اگر این رادیو در دسترس باشه ما (و بقیه علاقهآ‌مندان) دیتا لینک مورد نیازمون رو داریم. حالا میآ‌شه کمآ‌کم شبکه رو بر اساس این فرستندهآ‌/گیرندهآ‌ها به هم متصل کرد.
                  من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

.

.

دیدگاه

با سلام
                      این که مدار خیلی آماده خوب باشه به نظرم عالی است، چون شما قسمت زیادی از راه رو رفتید. اگر واقعا شما یک لینک سر حال رادیویی در دسترس دارید قسمت بعدی خیلی سخت نیست چون میآ‌شه با یکم برنامه نویسی این لینک رادیویی رو مانند یه لینک شبکه به کامپیوتر شناسوند و از لایهآ‌های بالاتر بدون مشکل استفاده کرد.

--راستی حالا که شما میآ‌گویید این فرکانس استفاده شده است، از چه فرکانس دیگری میآ‌خواهید استفاده کنید؟؟؟؟؟
                      --این شماتیک و بورد رو اگر امکان داره اینجا هم قرار بدهید شاید ما هم توانستیم یه کمک کوچکی بکنیم!
                      --من که نگفتم مدار حتما خیلی پیچیده و خفنه ولی بازم هم اعتقاد دارم که فرکانس 56k خیلی زیاده اگر این لینک با این فرکانس کار کنه و به خوبی هم کار کنه باید به طراح و سازنده اون آفرین گفت.

با تشکر
                      من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

.

.

دیدگاه

درود

چون میآ‌شه با یکم برنامه نویسی این لینک رادیویی رو مانند یه لینک شبکه به کامپیوتر شناسوند و از لایهآ‌های بالاتر بدون مشکل استفاده کرد.
                          حرف دل منو زدی manian جان. در این رابطه بیا یه صحبتی بکنیم .
                          من هم همین نظرو دارم

واقعا جای یه لینوکس کار الکترونیکیه با تجربه ای مثل شما خالی بود اینجا :smile:
                          چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

خوب اگه اونقدرا هم مشکل نیست ، نرم افزارش رو درست کنید یا حداقل شروع کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وحید-الکترونیک
                              خوب اگه اونقدرا هم مشکل نیست ، نرم افزارش رو درست کنید یا حداقل شروع کنید.
                              باسلام
                              به نظرم حتی لازم نیست که برنامه بنویسیم اگر یه سرچ توی اینترنت بزنید برنامهآ‌های زیادی پیدا میآ‌کنید که به نوعی شبکه رو به سریال متصل میآ‌کند.
                              به عنوان مثال: http://sourceforge.net/projects/ser2net
                              دوستان عزیز لینوکس کار میآ‌توانند مستقیما پکیج برنامه رو نصب کنند (به عنوان راهنمایی sudo apt-get install ser2net).

نوشته اصلی توسط Hamid_Rostami
                              حرف دل منو زدی manian جان. در این رابطه بیا یه صحبتی بکنیم .
                              من هم همین نظرو دارم

واقعا جای یه لینوکس کار الکترونیکیه با تجربه ای مثل شما خالی بود اینجا :smile:
                              آقا این در حق من زیادهآ‌روی است. به هر حال از لطف شما متشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط original

سلام
                                دوست خوب شما هنوز شماتیک و PCB قسمت رادیویی رو ندیدید از کجا فهمیدید خفن و نافورمه ؟؟؟
                                اگر همه چیز درست پیش بره و مدار آماده به بهره برداری بشه خواهید دید در قسمت RF یکی از
                                جدید ترین قطعات و بدون سیم پیچ ترین مدار و بدون تریمر ترین مدار بدون نیاز به هیچ تنظیم
                                خواهد بود . یعنی فقط شما زحمت مونتاژ آن را خواهید کشید .
                                ضمنا من در همین تاپیک گفتم فرکانس 144-148 که متعلق به عموم و جزئ محدوده های
                                رادیو آماتوری میباشد در ایران از لیست خارج شده و به یک ارگان داده شده است .
                                من بعد از کلی بررسی در بازار قطعات تهران تصمیم به ساخت این فرکانس گرفتم چون اکثر
                                قطعات با اون پهنای باندی که در صفحه اول توضیح دادم یافت میشود .
                                زیاد ناراحت قسمت رادیویی نباشید فعلا مشکل ما نرم افزار انتقال دیتا یا فایل میباشد . :sad:
                                با سلام
                                به نظرم به رادیوی (transceiver) مورد نظر باید این ویژگی رو هم حتماً اضافه کنیم:
                                -- حدالمکان باید طرح و فایلآ‌های طراحی آن متنآ‌باز و در دسترس باشند در واقع بهترین حالت این است که کل این رادیو (هم سختآ‌افزارهای آن شامل طرح شماتیک و بورد و همچنین نرمآ‌افزارهای آن چه در PC و چه به صورت firmware) تحت یک لایسنس باز و بدون هزینه (برای سورس و طراحی نه برای پیادهآ‌سازی و سرهم کردن) منتشر بشه که اولا همه علاقهآ‌مندان بدون هزینه به آن دسترسی داشته باشند و علاوه بر این افراد حرفهآ‌ایآ‌تر و علاقهآ‌مندتر بتوانند با تغییر و به روزرسانی آن به بهتر شدنش کمک کنند و یا اشکالات احتمالی را تصحیح نمایند (مانند ایدهآ‌ای که در مورد نرمآ‌افزارهای متنآ‌باز استفاده میآ‌شود).

طراحی در واقع باید open-hardware باشد. اگر قرار باشه افراد علاقهآ‌مند زیادی جذب شوند به نظرم باید از این الگو پیروی کرد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...