اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

علت جدا نشدن قطعات SMD با دمای بیشتر از 380 درجه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

علت جدا نشدن قطعات SMD با دمای بیشتر از 380 درجه

سلام وقت دوستان بخیر
    از کسانی در زمینه لحیم کاری تجربه دارند سوال میپرسم، من به تازگی وارد زمینه تعمیرات موبایل شدم و یک بردی به دستم رسیده، مشکلی در برداشتن قطعات اس ام دی دارم ولی متاسفانه نمیتونم این قطعات را بردارم حتی با دمای 380 درجه، من دمای هیتر را تا 450 درجه بالا بردم و باد هوای گرم افزایش دادم اما قطعه مثل خازن یا مقاومت محکم به برد چسبیده و اصلا بلند نمیشه، زیر لوپ هم نگاه کردن هیچ گونه چسبی نیست، چطور میتونم بدون آسیب زدن به برد این قطعات را بردارم؟ لطفا راهنمایی کنید با تشکر

درود بر شما . آیا از مقداری روغن یا فلکس و قلع برای بالا بردنِ دمای ذوب ، استفاده میکنید؟ از ژلاتین های ورقه ای نسوز هم برای عدمِ انتقال حرارت و اسیب ندیدنِ قطعاتِ مجاور استفاده کنید.

دیدگاه

سلام ممنون از پیام شما، بله استفاده کردم اما به راحتی جدا نمیشه و با دمای 460 درجه تونستم قطعه را بردارم، آیا راه حلی برای جدا کردن قطعات هست؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mseraj نمایش پست ها
        سلام وقت دوستان بخیر
        از کسانی در زمینه لحیم کاری تجربه دارند سوال میپرسم، من به تازگی وارد زمینه تعمیرات موبایل شدم و یک بردی به دستم رسیده، مشکلی در برداشتن قطعات اس ام دی دارم ولی متاسفانه نمیتونم این قطعات را بردارم حتی با دمای 380 درجه، من دمای هیتر را تا 450 درجه بالا بردم و باد هوای گرم افزایش دادم اما قطعه مثل خازن یا مقاومت محکم به برد چسبیده و اصلا بلند نمیشه، زیر لوپ هم نگاه کردن هیچ گونه چسبی نیست، چطور میتونم بدون آسیب زدن به برد این قطعات را بردارم؟ لطفا راهنمایی کنید با تشکر
        درود،
        دمای عادی بین ۲۸۰ تا ۳۵۰ درجه هست.
        چندین احتمال وجود داره که پیشنهاد میکنم خودتون تک تک موارد رو بررسی کنید:
        ۱- نازل بیش از حد کلفت یا نازک : طبیعتاً شما نمیتونید با نازل ۳ میلی متری ، آیسی خرچنگی از روی برد جدا کنید​​​​.
        ​​​​​۲- چسب نگهدارنده قطعات : بسیاری از تولید کننده ها و مونتاژ کننده ها، از چسب مخصوصی بین قطعه و برد برای محکم کردن قطعه SMD به برد استفاده میکنن که دمای ذوب بالایی داره و بهترین راه ، استفاده از حلال مخصوص هست.

۳- جذب حرارتی برد : خیلی از برد های فایبر گلس و چند لایه ، حرارت هیتر رو جذب میکنن و مانع از افزایش دمای محل کار روی برد میشن. بهترین راه این هست که ۱۵
        ​​​ الی ۴۵ ثانیه اطراف محل کار روی برد رو با دمای ۱۵۰ الی ۱۸۰ درجه حرارت بدید.

۴- قلع قدیمی و کهنه: با گذشت زمان ، قلع خاصیت ذوبی رو از دست میده و به حرارت بالایی برای ذوب نیاز داره ، در این شرایط باید از خمیر فلاکس استفاده کنید.

دیدگاه

سلام
          فرمودید خمیر فلاکس، میخوام بدونم خمیر فلاکس با روغن فلاکس متفاوت هست؟
          من با فلکس و دمای 460 درجه تونستم قطعه را بردارم در صورتی که از روغن فلکس استفاده کردم اما تاثیری در ذوب قلع نداشت، البته نمیدونم خمیر فکسی با روغن فلکسی متفاوت هست یا نه، اما تنها با حرارت 460 درجه و سری نازل 5 میلی متر تونستم قطعه را جدا کنم که البته یکی از اتصالات پایه ها هم کنده شد. قطعه ایی که جدا کردم خازن 4 پایه SMD بود که بعد از تست مجددا به جای خودش برگردوندم، اما وقتی دیدم با روغن فلکس فایده ایی نداره، یک مقدار خمیر قلع به پایه ها اضافه کردم که البته یکمی روی برد کثیف شد به خاطر قلع اضافی که به پایه ها زدم، برای قطعاتی مثل IC که پایه ها زیر هستند و دسترسی به خود پایه ها نیست باید چکاری انجام داد؟

دیدگاه

سلام
            فرمودید خمیر فلاکس، میخوام بدونم خمیر فلاکس با روغن فلاکس متفاوت هست؟
            من با فلکس و دمای 460 درجه تونستم قطعه را بردارم در صورتی که از روغن فلکس استفاده کردم اما تاثیری در ذوب قلع نداشت، البته نمیدونم خمیر فکسی با روغن فلکسی متفاوت هست یا نه، اما تنها با حرارت 460 درجه و سری نازل 5 میلی متر تونستم قطعه را جدا کنم که البته یکی از اتصالات پایه ها هم کنده شد. قطعه ایی که جدا کردم خازن 4 پایه SMD بود که بعد از تست مجددا به جای خودش برگردوندم، اما وقتی دیدم با روغن فلکس فایده ایی نداره، یک مقدار خمیر قلع به پایه ها اضافه کردم که البته یکمی روی برد کثیف شد به خاطر قلع اضافی که به پایه ها زدم، برای قطعاتی مثل IC که پایه ها زیر هستند و دسترسی به خود پایه ها نیست باید چکاری انجام داد؟
            خمیر فلاکس با مایع فلکس متفاوت هست.
            خمیر فلاکس حالت غلیظ داره و بیشتر برای تعمیرات استفاده میشه، اما مایع فلاکس بیشتر برای مونتاژ استفاده میشه.
            با توجه به اینکه گفتید یکی از پایه های قطعه کنده شد، مورد ۳ محتمل تر هست.
            ​​​​​

دیدگاه

سلام وقت دوستان بخیر

منم همین مشکل رو دارم اگه راه حلی پیدا کردی میشه به منم اطلاع بدی ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X