اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دلم میخواد کارگاه الکترونیک راه اندازی کنم!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : دلم میخواد کارگاه الکترونیک راه اندازی کنم!

نوشته اصلی توسط rezaeeee
    من نمیخوام "من میدونم که نمیشه" بازی دربیارم و پالس منفی بفرستم
    ولی به قول دوستمون حرف شما، حرف از یک پروژه بلند مدت و پر پیج و خم و حتما پر دست اندازه!

اگر تهرانی ختما سری به سرای محلات بزن! اونجا کلاس رباتیم و مسابقات و ... برگزار میکنن! من چندین سرای محله در شمال تهران (جامعه هدف مورد نظر شما) رفتم و خواستم کار کنم! دیدم مشتری و طالب نداره!

این ایده شما یکی رو میخواد حداقل 2-3 سال دنبال کار بدووه و پشتکار اساسی داشته باشه!
    و البته احتمال یک سرمایه قابل قبول و خاک خوری طولانی!

وگرنه بله اگر بازارش رو بسازید کار خوبیه! هرچند من بازم میگم محصولات مشابه چینی به وفور و قیمت های باورنکردنی موجوده! من کیت های ربات 10 هزارتومنی (تازه قیمت مشتری!!) دیده ام در بازار ... روی نت بگردید میاد .... با انواع اقسام تنوعات و کارایی ها !

مگر اینکه این لیتل بیتز واقعا یه تفاوت اساسی با اونها کنه که من دیگه دقیق و ریز نشدم ببنم جریانش چیه؟

ولی من همه جوره کیت رباتیک در بازار دیده ام با قیمت های خییییییییییییییییلی پایینتر!
    - بله این Little Bits ها با بقیه کیت ها متفاوت هستند. حداقل موضوع اینه که این مدار ها می تونن به اینترنت متصل بشوند از طریق سیستم IFTTT اون ها رو کنترل کرد.
    - همچنین یکی از مدارهای این Little Bits ها خودش نوعی آردوینو هست و میشه درود اون کد های آردوینو ریخت.
    - یک کتاب به نام Make: Getting Started with littleBits هست که توصیه می کنم اون رو مشاهده کنید.
    - باید به این نکته هم اشاره کنم که جامعه هدف من محله های شمال تهران نیست. از نظر من اگر شخصی خواست Little Bits بسازه باید قبل از درآمد به مسئله مسئولیت اجتماعی فکر کنه.
    - سازنده اصلی ایده Little Bits فکر کنم حدود 4 سال شخصا روی این مدارها کار کرده و الان توانسته یک پروژه متن باز داشته باشد با کلی جامعه توسعه دهنده.
    - در نهایت اگر به شکلی حرف زدم که باعث رنجش شما گردید، عذر خواهی می کنم. :read:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
      - بله این Little Bits ها با بقیه کیت ها متفاوت هستند. حداقل موضوع اینه که این مدار ها می تونن به اینترنت متصل بشوند از طریق سیستم IFTTT اون ها رو کنترل کرد.
      - همچنین یکی از مدارهای این Little Bits ها خودش نوعی آردوینو هست و میشه درود اون کد های آردوینو ریخت.
      - یک کتاب به نام Make: Getting Started with littleBits هست که توصیه می کنم اون رو مشاهده کنید.
      - باید به این نکته هم اشاره کنم که جامعه هدف من محله های شمال تهران نیست. از نظر من اگر شخصی خواست Little Bits بسازه باید قبل از درآمد به مسئله مسئولیت اجتماعی فکر کنه.
      - سازنده اصلی ایده Little Bits فکر کنم حدود 4 سال شخصا روی این مدارها کار کرده و الان توانسته یک پروژه متن باز داشته باشد با کلی جامعه توسعه دهنده.
      - در نهایت اگر به شکلی حرف زدم که باعث رنجش شما گردید، عذر خواهی می کنم. :read:
      نه دوست عزیز رنجش برای چی، من خیلیم خوشحال شدم که ی همچین چیزی رو معرفی کردید

ولی راستش دنبال یک کار ساده تر و جمع و جورتر هستم. به قول خودتون این لیتل ها یا باید 30-40 میلیون فقط خرج قالب کنی و بعدشم مواد و تولید و انبار و .... بعد از اونطرف هم بشینی برای اینها برد بزنی به تعداد بالا

اینکار خیلی گسترده و پر هزینه میشه .... من دنبال یک کار آسون تر و کم خرج تر هستم که یکجورایی جنرالتر هم باشه و بعدا که خواستم گسترش بدم، امکانات امروز به کمکم بیاد نه اینکه دور بریزم(مثل قالب که بعد مدتی باید دور ریخته شه)

من بنظر خودم رسید که ما هر وسیله الکترونیکی بسازیم(اصلا امروزه بهتره بگم هرچی بسازیم) بالاخره یک pcb داخلش هست! پس این یک کار جنرال هست و فکر نکنم خیلی هزینه بالایی بخواد(البته مطمئن نیستم و کسی هم جواب نداد). حتی آدم لیتل بیتز رو هم بخواد کار کنه بعدا میتونه!

و یا مونتاژ که دوستمون مثال زد هم فکر میکنم یک کار جنرال هست. فقط مشکل من اینه که یک نفرم و اگر مونتاژ دستی و تعداد بالا منظورشونه، واقعا بیگاریه و هدف منم بیگاری نیستش راستش!

مگر اینکه بصورت ماشینی باشه که آدم دستگاهش رو بخره و بذاره. باز این بهتره چون درکنارش شاید کم کم کار pcb رو هم بشه خودم انجام بدم و اینطوری یه حلقه کامل درست میشه و برای آینده خوبه و به قولی قابل توسعه هستش!

------------------

حتی من دیدم بعضی دوستان تو تاپیک ها نوشتن چیزای جنرال مثل محافظ برق درست کنن. بنظرم باز این ایده ها بهتره ولی بدیش اینه برای قابش باید به بیرون سفارش داد. اگر میشد آدم فقط بردش رو واسه شرکت های سازنده میزد باز بهتر بود!

یعنی مثلا بگی شرکتی که داری فلان دستگاه الکترونیک رو میسازی، بیا بردت رو من واست میزنم! اینطور کاری هم بنظرم خوب باشه ولی سخته پیدا کردنش

خلاصه در کل خودمم فعلا نا امید شدم!
      یکی میگفت اصلا توی شهر اجازه نمیدن کارگاه الکترونیک بزنی!! :cry2:

دیدگاه

مشکل من و شما نداشتن پوله.پارتی و شاید یکم رو داشته باشیم.ولی به تنهایی کافی نیست.
        ولی شما برای کارتون یه چیزی رو به نظرم اصلا ندارین( پشت کار ).بعد یه سود یهویی میخواین و برای شروع شما از چیزای کوچیک باید شروع کنید تا جای خوردت رو بین شرکت ها و بازار کار پیدا کنید و یه تبلیغات گسترده که خیلی مهمه.من هم دقیقا دارم کاری رو شروع میکنم که از شما یه پله هم عقب تر هستم.یعنی جای کاری برای دفتر ندارم و دفتر کارم اتاق خونم هست.البته من قبلش مغازه ای داشتم که دور از بورس الکترونیک و مرکز شهر بود.
        ولی اگه الگوریتم و نقشه کاری بچینید و با ریسک کاری برین جلو میتونین کارتون رو شروع کنین.
        البته من هم تمام گزینه ها رو ندارم ولی نا امید نمیشم و از تو حرکت از خدا برکت.
        http://upload7.ir/images/42355212667119477675.gif
        daydigi.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط !Matrix
          مشکل من و شما نداشتن پوله.پارتی و شاید یکم رو داشته باشیم.ولی به تنهایی کافی نیست.
          ولی شما برای کارتون یه چیزی رو به نظرم اصلا ندارین( پشت کار ).بعد یه سود یهویی میخواین و برای شروع شما از چیزای کوچیک باید شروع کنید تا جای خوردت رو بین شرکت ها و بازار کار پیدا کنید و یه تبلیغات گسترده که خیلی مهمه.من هم دقیقا دارم کاری رو شروع میکنم که از شما یه پله هم عقب تر هستم.یعنی جای کاری برای دفتر ندارم و دفتر کارم اتاق خونم هست.البته من قبلش مغازه ای داشتم که دور از بورس الکترونیک و مرکز شهر بود.
          ولی اگه الگوریتم و نقشه کاری بچینید و با ریسک کاری برین جلو میتونین کارتون رو شروع کنین.
          البته من هم تمام گزینه ها رو ندارم ولی نا امید نمیشم و از تو حرکت از خدا برکت.
          درسته ولی بنظرم عدم گاهی و نقشه راه، من رو بیشتر اذبت میکنه

من خودم ارشد کامپیوترم، و واقعا از کامپیوتر هم سردرمیارم و فقط کاغذش رو نگرفتم، اما عاشق رباتیکم و کارهای توی اون حوزه!

مثلا من تخصصم پردازش تصویر هست، ولی برای اینکه یه سیستم بهینه داشته باشم، نیازمند اینه که خودم وارد حوزه سخت افزار بشم و یک برد کانفیگر شده و مختص پردازش تصویر بسازم.

و یا فرضا من بخوام توی عرصه دوربین های پلیس کار کنم، خب این مستلزم این هست که دوربین مال خودم باشه، یا حداقل کانفیگ و مونتاژ خودم باشه و همچنین بتونم یکسری دستکاری هایی روش انجام بدم.

و همه ی اینها (و البته علاقه وافر من به شبکه های عصبی و پیاده سازی سخت افزاری این شبکه ها) منو مجاب کرد که الکترونیک رو (حداقل در حوزه دیجیتال) یاد بگیرم. هرچند کلا الکترونیک رو هم دوست دارم!
          دلم میخواد محصول و پلتفرم مال خودم باشه! حتی مایکروسافت هم که بزرگترین تولید کننده نرم افزار در جهانه، بازم رو آورد به سخت افزار و از تبلت بگیر تا کنسول بازی و .... میسازه

و یا اپل که میتونست مثل بقیه شرکت ها صرفا محصول سخت افزاری بسازه ولی روی سیستم عامل هاش استقامت کرد و مک و ios رو جا انداخت

بنظرم کامپیوتر و الکترونیک هردوتاش یکی هستش و از هم جدایی ناپذیره!

حالا فارق از رویاپردازی!! میخواستم این رو عرض کنم که من تا این سن درس خوندم تو حوزه کامپیوتر، و الان چندین ماه هست خودم برنامه نویسی میکروهای AVR و ARM رو به سختی یاد گرفتم تا حدودی، و نحوه اینترفیس کردن میکرو کنترولر و کشیدن شماتیک و pcb و اینهارو با مطالعه زیاد و دیدن فیلم های آموزشی و ... یک مقداری یاد گرفته ام.

حتی برای عمیق تر کردن دانشم، فیلمهای مربوط به کلاس های الکترونیک دانشگاه شریف رو از مکتب خونه دانلود میکنم و میشینم نگاه میکنم تا بهتر و عمیقتر الکترونیک رو بفهمم!

اما همه ی اینها باعث شده من خانه نشین باشم! و انگ بیکاری و تنبلی و این چیزها بهم وارد بشه!!!

کلا تو مملکت ما مطالعه و تحقیق و پژوهش کار حساب نمیشه! حتما باید یک بیلی چیزی دستت باشه تا اهل کار حساب یشی!!

برای همین تصمیم گرفتم اون خانه خالی که افتاده یک گوشه رو، برم یک کارگاهی چیزی از توش دربیارم، و یک کاری توش انجام بدم که حداقل از زیر بار اتهام بیکاری و تنبلی خارج بشم!!

و البته اون کار، کاری باشه که منو از اهدافم دور نکنه و الکی وقتمو هدر نده! برای همین اینقدر روی الکترونیک بودنش و مثلا pcb بودنش اصرار داشتم! چون فکر میکردم اینها در راستای اهداف بلند مدت منه!

الانم دیدم چند نفر بحث مونتاژ رو پیشنهاد میکنن، ولی من درک درستی از نحوه کار، درآمد، و هزینه ها ندارم!

من باید چطوری کار مونتاژ پیدا کنم؟
          قطعات رو از کحا بخرم؟
          قطعات رو بسته به هر پروژه و مخصوص همون پروژه باید بخرم یا نه یکسری قطعات باید کلی بخرم و انبار کنم؟
          آیا تنهایی باید کار کرد و یا نیرو باید استخدام کنم؟
          کار مونتاژ بصورت دستی منظور هست یا نه ماشین های مخصوص اینکار رو باید بخرم؟
          روزی چند ساعت باید اینکارو انجام بدم؟ روزی چندتا برد باید لحیم کنم؟

معمولا سفارش مشتری چندتایی هست؟ 10؟100؟1000؟
          میدونم بستگی داره و متفاوته، ولی یه رنج نرمالی رو بالاخره باید بدونم!
          یا بهتره اینطوری سوال کنم که مشتری این کار، انتظارش چیه؟ یعنی از شرکتی که تو این زمینه کار میکنه، انتظار مونتاژ چند برد در روز رو داره؟!!

و خیلی سوالات دیگه که اگر پاسخ بدید بقیه شو میپرسم!

دیدگاه

راستش من نمیخوام خیلی درگیر کار بشم و همه وقتم رو از دست بدم!

چون من هم قصد مطالعه دارم و هم برای دکترا میخونم!!

نمیخوام روزی 10 ساعت بشینم برد لحیم کنم و بعدشم دیگه چشمم اینطوری بشه :eek: و گردنم بشکنه و نتونم 4 صفحه مطالعه داشته باشم!! :read:

من در مورد pcb چنین تصوری داشتم که فرضا آدم 4 تا دستگاه مخصوصش رو میخره، سر یک ساعت استارت میکنه، سر یک ساعت هم خودش استاپ میشه یا شما میری استاپ میکنی!

یعنی کلا وقتت آزاده و لابه لای کار مطالعه ات رو میکنی و به عنوان زنگ تفریح به دستگاهات سر میزنی و خط تولید رو هم مدیریت میکنی!

در کل دنبال یک کاری هستم که نهایت 4-5 ساعت در روز بیشتر وقتمو نگیره و وقت برای مطالعه هم داشته باشم. خییییییلی هم دنبال درآمد نیستم و همین که بیکار محسوب نشم و ضرر نکنم برام کافیه!!

دیدگاه

با توجه به توضیحاتی که ارائه دادید میشه گفت مَرد کار هستید. :nerd:
              همون طور که خودتون گفتید "عدم داشتن برنامه و نقشه راه" شما را اذیت می کند.
              ببینید شما از توانایی فنی خوبی برخوردار هستید و می خواهید کار کنید ولی این نکته رو بگم که صرفا داشتن توانایی فنی کافی نیست!

1- شما باید با نحوه حضور در بازار آشنایی داشته باشید و همچنین باید با نیازهای بازار آشنایی داشته باشید.

2- من توصیه می کنم ابتدا از مطالب سایت هایی مثل shabanali.com و همچنین motamem.org استفاده نمایید.

3- همچنین توصیه می کنم حتما تعدادی جلسه حضوری با اساتید کار آفرینی و افراد آشنا به بازار داشته باشید مثل آقای "محمد رضا شعبانعلی".

4- همچنین برای آشنایی بیشتر با بازار می توانید در دوره هایی مثل MBA که توسط مراکز معتبر برگزار می شود شرکت نمایید.
              مثلا یه این دوره یک نگاهی بیندازید:
              motamem.org/?p=2878

[hr]

در مورد سوالات فنی شما هم باید به این نکته اشاره کنم که در سر هم بندی یک مدار شما قرار نیست بیایی و مثلا هویه دستت بگیری و شروع به لحیم کاری همه قطعات کنی البته گاهی اوقات نیاز هست بخشی از مدار به صورت دستی لحیم بشه.
              شما می توانی مثلا قطعات SMD رو با دستگاه Pick And Place در مکان مورد نظر قرار بدی و همه را با هم به وسیله دستگاه SMD Reflow Oven لحیم کنی. یا در مورد قطعات DIP دستگاه هایی وجود دارد که مدار از یک طرف وارد آن ها می شود و از طرف دیگر به صورت لحیم شده بیرون می آید و این عملیات بیشتر از 1 دقیقه زمان نمی برد(بر اساس فیلم های مشاهده شده).

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X