اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوختن ماسفت مدار کوره القایی با irfp250n

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوختن ماسفت مدار کوره القایی با irfp250n

سلام به همه ی دوستان
    این مدار کوره القایی که همه جا هست رو PCB زدم براش و مونتاژ کردم اما بعد از اتصال به تغذیه (باتری ماشین) ماسفت Q2 بین درین و سورس می ترکه!
    ممنون می شم اگه راهنمایی کنید
    downloaded schematic
    این هم PCB که در پروتئوس طراحی کردم سعی کردم length matching هم رعایت کنم ولی نشد به طور کامل
    Designed PCB
    ویرایش:
    تصویر شماتیک در پروتئوس که PCB با اون کشیده شده:

عکس پشت و روی برد مونتاژ شده (البته اولش درین و سورس Q2 رو اشتباها جابجا کشیده بودم که بعدا درستش کردم (قسمتی که خط کشیدم)

جدیدترین ویرایش توسط Pourya-84; ۱۶:۵۶ ۱۴۰۳/۱۱/۱۰.

نوشته اصلی توسط Pourya-84 نمایش پست ها
    سلام به همه ی دوستان
    این مدار کوره القایی که همه جا هست رو PCB زدم براش و مونتاژ کردم اما بعد از اتصال به تغذیه (باتری ماشین) ماسفت Q2 بین درین و سورس می ترکه!
    downloaded schematic
    این هم PCB که در پروتئوس طراحی کردم سعی کردم length matching هم رعایت کنم ولی نشد به طور کامل
    Designed PCB
    با سلام و خسته نباشید ،
    از نظر ظاهری ، طرح PCB شما ایرادی نداره.
    چیزی که میتونه باعث بروز این عیب بشه ، خرابی R3 , D3 یا D1 هست .
    ضمنا بهتره تمام خازن های C1 تا C6 باهم موازی باشن ، سری موازی کردن خازن ها در ZVS باعث افت بازدهی میشه.
    ​​​​

دیدگاه

سلام به همه ی دوستان
      با سلام و احترام
      اگر امکانش باشه که یه عکس از رو و پشت بورد مونتاژ شده هم آپلود کنید، ممکنه در پیدا کردن مشکل کمک کنه.
      موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها

با سلام و احترام
        اگر امکانش باشه که یه عکس از رو و پشت بورد مونتاژ شده هم آپلود کنید، ممکنه در پیدا کردن مشکل کمک کنه.
        موفق باشید.
        ممنون از یادآوری
        به پست اصلی اضافه شد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و خسته نباشید ،
          از نظر ظاهری ، طرح PCB شما ایرادی نداره.
          چیزی که میتونه باعث بروز این عیب بشه ، خرابی R3 , D3 یا D1 هست .
          ضمنا بهتره تمام خازن های C1 تا C6 باهم موازی باشن ، سری موازی کردن خازن ها در ZVS باعث افت بازدهی میشه.
          ​​​​
          سلام ممنون از پاسختون
          تست کردم قطعاتی که گفتید
          مقاومت 470 اهمی سالم هست و مشکلی نداره
          دیود زنر D1 اتصال کوتاه هست که تعویض می کنم
          اما دیود D3 و D4 یا همون دیود های هرزگرد به هر دو جهت تست Vf حدود 400mV نشون دادن درسته این مورد؟
          به خازن ها اشاره کردید من این نوع رو داشتم که اگر درست یادم باشه برای استارت موتور پنکه بودند:
          Capacitor
          الان که دقت کردم دیدم فرکانس کاری براش مشخص کرده میشه برای این کار استفاده کرد؟ esr متر هم ندارم که esr رو بگیرم البته نمی دونم میتونه باعث سوختن ماسفت بشه یا خیر
          جدیدترین ویرایش توسط Pourya-84; ۱۷:۰۱ ۱۴۰۳/۱۱/۱۰.

دیدگاه

سلام ممنون از پاسختون
            تست کردم قطعاتی که گفتید
            مقاومت 470 اهمی سالم هست و مشکلی نداره
            دیود زنر D1 اتصال کوتاه هست که تعویض می کنم
            اما دیود D3 و D4 یا همون دیود های هرزگرد به هر دو جهت تست Vf حدود 400mV نشون دادن درسته این مورد؟
            به خازن ها اشاره کردید من این نوع رو داشتم که اگر درست یادم باشه برای استارت موتور پنکه بودند:
            Capacitor
            الان که دقت کردم دیدم فرکانس کاری براش مشخص کرده میشه برای این کار استفاده کرد؟ esr متر هم ندارم که esr رو بگیرم البته نمی دونم میتونه باعث سوختن ماسفت بشه یا خیر
            با سلام مجدد
            عکس پشت فیبر واضح نیست ولی چیزی که بنظر میاد اینه که یا هویه ایی که استفاده کردید نمیتونه دمای کافی ایجاد کنه و یا جنس قلع خوب نیست چون بنظر میاد قلع یکنواخت نمیباشد.
            خطوط مسی را نیز خیلی نزدیک به هم طراحی کرده اید، مطمئن شوید که بیت خطوط اتصالی ایجاد نشده باشد.
            اون فرکانس 50/60 هرتز روی خازن برای یادآوری این مورد است که ولتاژ نامی ذکر شده روی خازن در حالتی معتبر است که خازن در حالت جریان متناوب در فرکانس 50/60 هرتز کار کند.
            همانطور که میدانید در ولتاژ متناوب با بالا رفتن فرکانس، امپدانس خازن کاهش میابد و درنتیجه جریان عبوری و تلفات حرارتی خازن افزایش میابد.
            موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها

با سلام مجدد
              عکس پشت فیبر واضح نیست ولی چیزی که بنظر میاد اینه که یا هویه ایی که استفاده کردید نمیتونه دمای کافی ایجاد کنه و یا جنس قلع خوب نیست چون بنظر میاد قلع یکنواخت نمیباشد.
              خطوط مسی را نیز خیلی نزدیک به هم طراحی کرده اید، مطمئن شوید که بیت خطوط اتصالی ایجاد نشده باشد.
              اون فرکانس 50/60 هرتز روی خازن برای یادآوری این مورد است که ولتاژ نامی ذکر شده روی خازن در حالتی معتبر است که خازن در حالت جریان متناوب در فرکانس 50/60 هرتز کار کند.
              همانطور که میدانید در ولتاژ متناوب با بالا رفتن فرکانس، امپدانس خازن کاهش میابد و درنتیجه جریان عبوری و تلفات حرارتی خازن افزایش میابد.
              موفق باشید.
              کیفیتش رو کم کردم تاپیک سنگین نشه اما الان که دیدم واقعا هیچ چیزی معلوم نیست!????
              ترک ها در تصویر نزدیک به نظر میان حداقل 1 میلیمتر فاصله دارن حتی در نزدیکترین نقاط.
              ترک های نازک رو با سیم و قلع ضخیم تر کردم شاید برای همین اینطوری به نظر میاد.
              مشکل از دیود زنر بود فکر می کنم چون با تعویضش درست شد
              فقط مشکل جدیدی هست که سلف اشباع میشه و از هسته دود بلند شد!
              هسته ی بزرگتر (قبلی T68A بود و جدید T90) پیدا کردم و پیچیدم منتهی برای این که دوباره کاری نشه و چونکه esr این خازن ها جوابگوی این جریان نیست به خصوص در حالت سری، خازن 100nf mkt گرفتم منتهی نمی دونم چجوری می شه فرکانس مدار رو حساب کرد تا با خازنمون ضریب توان حداکثر بشه؟ لازمه اندوکتانس کویل هم در نظر بگیریم یا ناچیزه در برابر سلفمون؟

دیدگاه

• Pourya-84
                Pourya-84 دیدگاه ثبت کرد
                Editing a comment
                سلف جدید اندوکتانسش حدود 110میکروهانری شد.
            لطفا صبر کنید...
            X