اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

محاسبه جریان گیت Mosfet و IGBT

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : محاسبه جریان گیت Mosfet و IGBT

با سلام یه سوال
    به نظر شما برای درایو یه موتور سه فاز با فرکانس سوییچ حداکثر 1 کیلو هرتز (فرکانس کاری 800 خواهد بود) با ولتاژ 310 , 2kw و igbt مدل skp10n60 کدوم درایو بهتر عمل میکنه؟
    3تا ir2110 یا 6تاtlp250
    با تشکر .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط highvoltage1371
      با سلام یه سوال
      به نظر شما برای درایو یه موتور سه فاز با فرکانس سوییچ حداکثر 1 کیلو هرتز (فرکانس کاری 800 خواهد بود) با ولتاژ 310 , 2kw و igbt مدل skp10n60 کدوم درایو بهتر عمل میکنه؟
      3تا ir2110 یا 6تاtlp250
      با تشکر .
      یک مورد تجربه کار با درایورهای سری TLP داشتم که اصلا جالب نبود. درایورهای سری IR211x عملکرد بهتری ازشون سراغ دارم. موردی هم که بیشتر توصیه میکنم درایور TC442x هست مثل TC4426 و موارد مشابه یا ساخت مدار پوش-پول با استفاده از ترانزیستور BJT هست که به کمک مدار پوش-پول، ترانس پالس رو درایو بکنین و به کمک ترانس پالس، گیت ماسفت رو کنترل کنین.

دیدگاه

ممنون از پاسخ وپیشنهادتان

اضافه شده در تاریخ :
        با سلام واسه اینورتر سه فاز 2 کیلو وات
        برای این igbt skp10n60 مقاومت گیت رو چند بگذارم تو جریان 10 امپر و ولتاژ 400 ولت تو دیتاشیت داده 25 اهم ولی چون ولتاژ خروجی بعد یکسوسازی میشه 310 ولت ولی با محاسباتی که من کردم با توجه به یکی از نموداراش که ولتاژ GE رو بر حسب Q گیت امیتر میده شد 50nc و تایم رایز و دیلی هم 15 و 26 نانو سکند از نمودار switching time vs Ic خوندم با در نظر گرفتن ولتاژ 15 برای گیت میشه حدود 12.3 اهم . ایا این مقدار صحیحه یا من چیزی رو در نظر نگرفته ام و یا همون 25 اهم تو دیتاشیتو بگذارم
        با تشکر استاد جبراییلی کجایید

اضافه شده در تاریخ :
        سلام کسی نبود ؟

دیدگاه

سلام به همه دوستان و اساتید.
          من میخوان توسط اپتوکوپلر یک ماسفت مثبت رو راه اندازی کنم.ماسفت فقط عمل سوئیچ زنی انجام میدهد.
          ولتاژ تغذیه مدار 24ولت است که توسط رگلاتور LM2576 به 12ولت تبدیل میشه. و توسط یه مبدل DC-DC ایزوله 5ولت میشه برای تغذیه میکروکنترلر و ورودی اپتوکوپلرهام. تعداد 20عدد اپتوکوپلر و ماسفت مثبت دارم تو مدارم.
          ورودی اپتوکوپلر با مقاومت 220اهم به میکروکنترلر وصل شده.
          پایه کلکتور اپتوکوپلر با مقاومت 4.7K به +12ولت پول پ شده.
          در کل میخوام با میکرو 20تا ماسفت مثبت رو سوئیچ کنم.بطوری که ورودی و خروجی کاملا ایزوله باشه.(بدون PWM و...).
          1.آیا مقدار مقاومت ورودی اپتوکوپلر و مقاومت پول پ درست انتخاب شده؟
          2.آیا اپتوکوپلر میتواند مستقیم یک ماسفت مثبت 5آمپری رو درایو کنه؟ یا باید خروجی اپتوکوپلر رو به ترانزیستور وصل کنم و با ترانزیستور ماسفت رو درایو کنم؟
          3.مقادیر مقاومت های گیت و گیت سورس ماسفت چقدر باید باشه؟
          4. آیا نیاز به دیود هرزگرد در خروجی ماسفت هست با توجه به اینکه داخل ماسفت دیود داره؟
          5.نیاز به خازن در ورودی یا خروجی ماسفت هست یا نه؟
          6.درایو کردن این تعداد ماسفت و اپتوکوپلر در کل چقدر جریان میکشه ؟

دیدگاه

با سلام یه سوال برام پیش اومده
            اگه بخواهیم با ir2130 تو درایو همین مدار اول تاپیک طراحی اینورتر موتور سه فاز از igbt مدل های دیگه استفاده بشه و با محاسبات جریان گیت بیشتر از 0.5 امپ بشه یا حتی 1 امپ اونوقت تکلیف چیه ؟ ایا ممکنه ایسی بسوزه و راه حل چیه باید در خروجی از بافرهایی مثل tc4420 استفاده بشه یا که نه من از igbt مدل skp10n60 استفاده میکنم با مقاومت گیت 25 اهم
            با تشکر از شما

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nanoelectronic
              سلام به همه دوستان و اساتید.
              من میخوان توسط اپتوکوپلر یک ماسفت مثبت رو راه اندازی کنم.ماسفت فقط عمل سوئیچ زنی انجام میدهد.
              ولتاژ تغذیه مدار 24ولت است که توسط رگلاتور LM2576 به 12ولت تبدیل میشه. و توسط یه مبدل DC-DC ایزوله 5ولت میشه برای تغذیه میکروکنترلر و ورودی اپتوکوپلرهام. تعداد 20عدد اپتوکوپلر و ماسفت مثبت دارم تو مدارم.
              ورودی اپتوکوپلر با مقاومت 220اهم به میکروکنترلر وصل شده.
              پایه کلکتور اپتوکوپلر با مقاومت 4.7K به +12ولت پول پ شده.
              در کل میخوام با میکرو 20تا ماسفت مثبت رو سوئیچ کنم.بطوری که ورودی و خروجی کاملا ایزوله باشه.(بدون PWM و...).
              1.آیا مقدار مقاومت ورودی اپتوکوپلر و مقاومت پول پ درست انتخاب شده؟
              2.آیا اپتوکوپلر میتواند مستقیم یک ماسفت مثبت 5آمپری رو درایو کنه؟ یا باید خروجی اپتوکوپلر رو به ترانزیستور وصل کنم و با ترانزیستور ماسفت رو درایو کنم؟
              3.مقادیر مقاومت های گیت و گیت سورس ماسفت چقدر باید باشه؟
              4. آیا نیاز به دیود هرزگرد در خروجی ماسفت هست با توجه به اینکه داخل ماسفت دیود داره؟
              5.نیاز به خازن در ورودی یا خروجی ماسفت هست یا نه؟
              6.درایو کردن این تعداد ماسفت و اپتوکوپلر در کل چقدر جریان میکشه ؟
              سلام
              برای اینکه اپتوبتونه مستقیماماسفت رو درایوکنه بایدازA3120 استفاده کنید.که 10میلی امپرجریان ورودی میخواد.(مقدارمقاومتهارومحاسبه کنید)
              مقدارحداقل مقاومت گیت ماسفت تودیتاشیت هرماسفت هست.مقاومت گیت-سورس 10کیلو.
              دیودنیازی نیست.
              من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
                سلام
                برای اینکه اپتوبتونه مستقیماماسفت رو درایوکنه بایدازA3120 استفاده کنید.که 10میلی امپرجریان ورودی میخواد.(مقدارمقاومتهارومحاسبه کنید)
                مقدارحداقل مقاومت گیت ماسفت تودیتاشیت هرماسفت هست.مقاومت گیت-سورس 10کیلو.
                دیودنیازی نیست.
                سلام دوست عزیز.
                ممنون بابت راهنماییتون. فقط یک سوال. چرا از این درایور ماسفت استفاده کنم به جای اپتوکوپلر؟
                خروجی این درایور HCPL3120 دو آمپره. یعنی گیت ماسفت 2آمپر جریان میکشه؟

دیدگاه

دوستان کار اون زنرهای بین گیت و سورس چیه
                  http://uupload.ir/files/sbho_1145910895_151_ft0_fullbridge.png

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ghasemataee
                    دوستان کار اون زنرهای بین گیت و سورس چیه
                    http://uupload.ir/files/sbho_1145910895_151_ft0_fullbridge.png
                    سلام.
                    محدود کردن ولتاژ گیت-سورس تا احیانا به خاطر Overshoot به مقدار +/- 20 ولت نرسه ( حداکثر ولتاژ قابل تحمل گیت-سورس که عموما حدود 20 ولت میشه)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
                      سلام.
                      محدود کردن ولتاژ گیت-سورس تا احیانا به خاطر Overshoot به مقدار +/- 20 ولت نرسه ( حداکثر ولتاژ قابل تحمل گیت-سورس که عموما حدود 20 ولت میشه)
                      ممنون از شما دپست عزیز.من گاها دیدم تو مدارا یک دیود رو هم با مقامومت گیت موازی میکنن(بیشتر هم 1n5819) ایا اون هم برای خاموش کردن ماسفته؟تو چند تا مدارم دیدم علاوه بر زنر ها و دیود و مقاومت گیت یک دیو د ومقاومت سری از سرس به گیت وصل شده .اونها چه وظیفه ای دارند؟
                      ممنون میشم اگهدوستان به سوالام جواب بدن.ممنونم از اساتید بزرگوار

دیدگاه

ممنون از شما دپست عزیز.من گاها دیدم تو مدارا یک دیود رو هم با مقامومت گیت موازی میکنن(بیشتر هم 1n5819) ایا اون هم برای خاموش کردن ماسفته؟تو چند تا مدارم دیدم علاوه بر زنر ها و دیود و مقاومت گیت یک دیو د ومقاومت سری از سرس به گیت وصل شده .اونها چه وظیفه ای دارند؟
                        ممنون میشم اگهدوستان به سوالام جواب بدن.ممنونم از اساتید بزرگوار
                        دیود و مقاومت موازی شده که مجموعا سری با گیت هستن، برای محدود کردن جریان شارژ و دشارژ خازن داخلی Cgs هست.
                        وظیفه ی دیود، کاهش زمان شارژ هست. چون موقع شارژ Cgs، دیود روشن میشه و مقدار مقاومت کاهش پیدا میکنه.
                        قسمت بعدی سوالتون برام مبهم هست. تا الان همچین چیزی ندیدم. لطفا عکس بذارین شاید واضح تر بشه.

دیدگاه

دیود و مقاومت موازی شده که مجموعا سری با گیت هستن، برای محدود کردن جریان شارژ و دشارژ خازن داخلی Cgs هست.
                          وظیفه ی دیود، کاهش زمان شارژ هست. چون موقع شارژ Cgs، دیود روشن میشه و مقدار مقاومت کاهش پیدا میکنه.
                          قسمت بعدی سوالتون برام مبهم هست. تا الان همچین چیزی ندیدم. لطفا عکس بذارین شاید واضح تر بشه.
                          واقعا ممنونم از شما راستش بعضی مطالب رو با مطالعه می دونم اما از اساتید بزرگ احل فنی مثل شما بازم میپرسم که مطمئن شم.ببخشید اگه با سوالاتم اذیت میشین اما ذهنم پر سواله.
                          توی این شکل وظیفه دیود موازی با ماسفت و همون دیود ومقاومت
                          http://uupload.ir/files/obxr_6358d1353747699-mosfets-series-1.jpg

دیدگاه

واقعا ممنونم از شما راستش بعضی مطالب رو با مطالعه می دونم اما از اساتید بزرگ احل فنی مثل شما بازم میپرسم که مطمئن شم.ببخشید اگه با سوالاتم اذیت میشین اما ذهنم پر سواله.
                            توی این شکل وظیفه دیود موازی با ماسفت و همون دیود ومقاومت
                            تو این شکل ماسفت Q1 روشن میشه و بعدش Q2 میتونه روشن بشه و بعدش Q3 میتونه روشن بشه و....
                            با توجه به مقدار مقاومت های سری شده با گیت، زمان روشن شدن ماسفت ها با هم دیگه متفاوت خواهد بود. مثلا اگر Q2 فرضا 1 میلی ثانیه طول بکشه تا روشن بشه، Q3 فرضا 4 میلی ثانیه طول میکشه. اون هم بخاطر بحث ثابت زمانی شارژ خازن هست که برابر هست با R.C
                            به نظر میرسه ماسفت بالایی پدرش درمیاد. چون کند روشن میشه و این یعنی تلفات زیاد در حین گذر ماسفت از ناحیه ی خاموشی به ناحیه ی روشنی.
                            علاوه بر اون، امکان خاموش کردن ماسفت های بالایی وجود نداره.... (Q2-Q3-Q4)
                            این مدار رو از کجا پیدا کردی؟

دیدگاه

تو این شکل ماسفت Q1 روشن میشه و بعدش Q2 میتونه روشن بشه و بعدش Q3 میتونه روشن بشه و....
                              با توجه به مقدار مقاومت های سری شده با گیت، زمان روشن شدن ماسفت ها با هم دیگه متفاوت خواهد بود. مثلا اگر Q2 فرضا 1 میلی ثانیه طول بکشه تا روشن بشه، Q3 فرضا 4 میلی ثانیه طول میکشه. اون هم بخاطر بحث ثابت زمانی شارژ خازن هست که برابر هست با R.C
                              به نظر میرسه ماسفت بالایی پدرش درمیاد. چون کند روشن میشه و این یعنی تلفات زیاد در حین گذر ماسفت از ناحیه ی خاموشی به ناحیه ی روشنی.
                              علاوه بر اون، امکان خاموش کردن ماسفت های بالایی وجود نداره.... (Q2-Q3-Q4)
                              این مدار رو از کجا پیدا کردی؟
                              از تو اینترنت.واسه من اینا مهمه که تو دوتا شکل پایین :
                              http://uupload.ir/files/jfci_halfbridge.png

http://uupload.ir/files/ezot_halfbridge-bridgeschem.gif

1.دیودهای موازی با ماسفت ها چه کاربردی دارند؟(فکر میکنم دیودهای قدرت هستند و عمل تقسیم ولتاژ یا بهتر بگیم جلوگیری از اضافه ولتاژ دوسر ماسفت رو دارند.درسته؟)
                              2.اون خازن های سری وظیفه ای دارند؟آیا همون خازن های ذخیره کننده منبع قدرت هستند که زمان سوییچ ولتاژ قدرت رو به بار تحویل میدن؟و فکر کنم از نوع خازن های پالسی هم هستند؟
                              3.تو شکل بعدی علاوه بر اون دیودها وخازن ها باز هم یک دیود با کل مدار موازیه.اون دیگه چیه؟

دیدگاه

از تو اینترنت.واسه من اینا مهمه که تو دوتا شکل پایین :
                                http://uupload.ir/files/jfci_halfbridge.png

http://uupload.ir/files/ezot_halfbridge-bridgeschem.gif

1.دیودهای موازی با ماسفت ها چه کاربردی دارند؟(فکر میکنم دیودهای قدرت هستند و عمل تقسیم ولتاژ یا بهتر بگیم جلوگیری از اضافه ولتاژ دوسر ماسفت رو دارند.درسته؟)
                                2.اون خازن های سری وظیفه ای دارند؟آیا همون خازن های ذخیره کننده منبع قدرت هستند که زمان سوییچ ولتاژ قدرت رو به بار تحویل میدن؟و فکر کنم از نوع خازن های پالسی هم هستند؟
                                3.تو شکل بعدی علاوه بر اون دیودها وخازن ها باز هم یک دیود با کل مدار موازیه.اون دیگه چیه؟

1-دیودهای موازی با IGBT ( نه ماسفت ) وظیفه ی دیود هرزگرد رو دارن.
                                2-خازن ها مربوط به اساس عملکرد مدار نیم پل هست ( Half Bridge )
                                3- اگه منظورتون دیود D9 هست، اون دیود سری شده، برای یکسوسازی نیم موج هست.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X